Thursday, November 14, 2013

Siti Nurhaliza Faham Ke Tidak Tentang Bola ??

Bila ada Menteri yang berkualiti..

Menteri yang boleh diharap sebab lantang beri teguran membina ..
Menteri yang bukan kaki angguk angguk..
Menteri yang menampakkan sinar perubahan..
Menteri yang disegani pihak lawan..
Menteri yang berani berdebat bukan menteri yang bagi alasan " debat bukan budaya kita"

Ada pulak yang kondem...
Siti Nurhaliza Faham Ke Tidak Pasal Bola?

Jadinya...

Jangan pelik kalau:

1)  Bola sepak Malaysia tak akan ke mana mana/ tak maju sampai kiamat..

2)  Persepsi golongan muda terhadap politik, makin merudum. Makin membangkang/memprotes.

nak hantar Ziyyad ke akademi bola di Malaysia? Fikir 1000 kali. Nak hantar ke akademi bola Man United? Fikir 99 kali ( 99 kali fikir mana nak cekau duit..wakakaka)...Oh ya...duluuuuu Ziyyad tegar Nogori yo...sekarang tidak lagi...udah tegar JDT...keh keh keh




ps: maaf lah ya kalau ada tegar CT Norhalija sentap baca entry ni...kui kui kui


63 comments:

  1. siti kata dia tegur sebagai rakyat biasa, lebih kurang gitu la. masalahnya, dia tu bukannya orang biasa-biasa. kalau dia kentut dalam tandas pun orang dah heboh... hehehee... (bab ni aku sokong menteri yang sorang ni)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia boleh claim dia tegur " as rakyat ". Tapi dia kena sedar status diri dia. Tu sebab macam kau tulis, kalau dia kentut kat public pun, boleh kecoh satu Malaysia maaaa...hahahaha

      Delete
  2. kalau tegar y baca entri ni cemana? :)

    ReplyDelete
  3. Saya tegar ct hokey. Heheh. Tp apa benda yg ditegurkan tu pun saya tak faham. Kalau betul ikhlas nak menegur, tak perlu secara terbuka mcm tu kot. Masing2 ada nama dan ada airmuka.

    ReplyDelete
  4. Saya peminat CT tapi saya sokong KJ..Saya suka cara KJ bukan maksudnya saya ni kurang ajar ataupun saya rasa KJ tu kurang ajar..

    ReplyDelete
  5. hahahahha.... no komen lah doc, teman tak minat bola... teman nengok aje yg lain2 bercekau

    ReplyDelete
  6. Ramai jugak yang dok kondem CT tapi selagi FAM tu tak ditegur secara tegas memang takkan ke manalah bolasepak kita.. masih ditakuk tu jugaklah.. bila dibuat teguran tak boleh nak terima.. susahlah cenggitu.. :(

    psstt: Setia City Mall.. baru nak up cite bawak dak Nuha main kat situ waktu malam.. dak Ziyyad dah mendahului.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  7. selagi yang kedut2 tu dok atas doktor takde maknanyaaa nak berubah
    kasik cantas yang atas atas tu ganti dengan bang TMJ yang hensem
    hahaha
    bukan nak menidakkan
    bukan nak eksyen
    yang tua tak semestinya betul
    yang muda tegur yg tua tak semestinya kurang ajar
    well said SPM vs Oxford graduate
    hahahahhaa
    hidup JDT!!!

    ReplyDelete
  8. CT Nurhaliza nak aircond.................

    ReplyDelete
  9. X minat kut ct...x tegar juga... Apa2 lah diaorg ni...memasing nak bg pndpat...kdang ckp x pikir dlu...

    ReplyDelete
  10. Saya tetap tegar Nogori Sembilan. Ziyyad, meh hi five dengan auntie semula meh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu kak. sekarang Ziyyad bukan lagi tegar nogori. abah dia dah alihkan dia ke JDT pulok. hahaha

      Delete
    2. Itulah akak nak rampas (chehh) kembali minat Ziyyad pada nogori. Ishh...abah dia ni..! Hehehehehe

      Delete
  11. moga team bola Malaysia cemerlang seperti jaman SuperMokh dolu..

    ReplyDelete
  12. give me 5 zz...yeah...mana tau leh jadi macam si kembar tu...pujaan ramai wanita...muahahahaha...poning daddy eh sok...bab siti nurhaliza tuh...no comment...i bukan peminat dia..

    ReplyDelete
  13. baru arini saya baca pasal bola..hahaha..

    ReplyDelete
  14. Haihlah doc. Ikut hati, berbakul keji dah bagi kat cik siti tu.Tapi saborrrrrr! Dia pun bkn dr kategori manusia cerdik. Kaya pun sbb suara je. Maafkan jelah die.......ok. Berhenti kritik. Takot ade yg sentap kang. Huhuhuhu!

    ReplyDelete
  15. yer lah.. mak pun sentap jg kenapa lah mek iti tu bleh sound tepek je kat KJ.. dunia hiburan & dunia bola kan berbeda.. kalau kau tak paham, ko nyanyi sajo sudehhh hihihi *emo pulak kak jah*

    Haritu Nizam ada masukkan Danish ke CIMB YFA bintang muda.. diorang training setiap sabtu ahad pagi kat maktab perguruan cheras.. club tu boleh pergi jauh tau.. sampai ke obersi diorang bawa pergi lawan bola.. kot2 lah DZZZ berminat nak hantar Ziyyad kat sinun hehe

    ReplyDelete
  16. Aduhai...maafkan dia lagipun Pahang dah menangkan so lupakanlah...Doc handsome2 anak doc berkenan tengok

    ReplyDelete
  17. Tak sepatutnya CT tu msk campur dlm bidang bolasepak ni. Dia bknnya tahu apa2 pun..biarlah org yg dlm bidangnya yg berckp. Tak minat 2-2, tp KJ mmg nmpk profesional menjalankan tggjwpnya.

    Baru lah sukan negara akan maju ke dpn!

    ReplyDelete
  18. ngeh ngeh ngeh...hot jugak isu dato ct ngan kj ni kan doc...lieya yg buta bola ni pun sibuk gak amik tau heheeheheh

    ape2 pun model cilik berjersey bola tu tetap comel n cute!!

    ReplyDelete
  19. Kakcik hanya tahu bola yang disepak itu bulat..

    ReplyDelete
  20. mmm... mak iti skang nak gedeban...

    ReplyDelete
  21. betul tuh KJ mmg menteri muda yg spt daddy ziyad tulis,mungkin ct tak [ikir pjg kot...
    hero2 hencem tuh ade gaya nak jd pemain bola tu..heheh

    ReplyDelete

  22. Antara sebab orang kita tak boleh nak maju.
    Yang tua tak boleh ditegur.
    Yang muda tak boleh menegur.
    Yang muda kena jadi pak turut sahaja.
    Sampai bila?

    Walaupun aku tak suka KJ,
    aku sokong KJ 100%.
    Walaupun aku suka CT,
    aku tak sokong dia...

    p.s Kejap lagi CT dapatlah title Datuk Seri....

    ReplyDelete
  23. setuju sgt... apa yg KJ buat utk kebaikan FAM.. sy sendiri x paham tang mana yg tok ti kata dia biadap dgn org tua?? hurm.. baru sekali tgk bola.. tu pun phg main.. tu pun dpt tiket free... dah pndai kritik... pegi kritik peserta AF sudah... huhu

    ReplyDelete
  24. kalau tak arif ttg sesuatu isu,baik dok diam2...dari bercakap yg menampakkan kebodohan sendiri...sori CT...

    ReplyDelete
  25. ni mesti hasil tarbiyah ayah dia..hahaha..

    ReplyDelete
  26. err.. siti tak tegur pasal bola kan? dia mention pasal cara teguran KJ kat org2 veteran tu.

    kenapa kaitkan dgn bola/politik?

    tak perlu putar belitkan kot.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf...Saya tak kaitkan CT dgn politik :)
      Dan keduanya, cuba fahami ' teguran KJ kat org2 veteran' tu...Tang mana ' biadapnya' ? :)
      Itu masalah orang kita....Tak boleh terima teguran membina...lebih2 lagi kalau yang menegur tu, muda usianya...Terimalah teguran yang baik, tak kira lah datang dari orang muda atau tua :)

      Delete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. Saya pun nak tergelak baca komen CT. Kdg2 lebih baik kita diam dari buka mulut kerana bila buka mulut org akan nampak kelemahan dan kekurangan kita kemudian ramai2 orang ketawakan kita....

    Tapi apa pun kita paham sangat-sangatlah bahwa CT tu org Pahang, org kuat FAM pun org Pahang juga. Cuma kita berdoa semoga tahun depan CT akan dpt title Tan Sri....

    ReplyDelete
  29. cik CT tu pemain bola jugak kot..hahaha

    ReplyDelete
  30. aiyo sudah berpaling tadah ke JDT la pulak...hehe

    ReplyDelete
  31. Peminat bola meletakkan harapan yang tinggi terhadap masa depan bola sepak Malaysia. Malangnya, harapan FAM takda pulak setinggi harapan peminat bola. Harapan pegawai-pegawai FAM hanyalah mahu meranapkan impian bola sepak rakyat Malaysia agaknya.

    ReplyDelete
  32. 1-2 minggu ni tak de bola tempatan kat TV... boring la pulak.
    Nak tonton yg luar Negara, aku tak ada package la pulak...

    ReplyDelete
  33. Baru baca tajuk aje dah nak marah tau!

    Memangnya orang kita kan begitu caranya. Tak tahu hujung pangkal terus-terusan membebel. Saya no comment lah sebab saya pun bukan peminat tegar CT dan juga bukan peminat dunia sukan bola sepak.

    Eh, Doc...kalau anak jadi pemain bola sepak ternama, makpak juga yang untung tau. Boleh tumpang populariti dan kesenangan. So cubalah cekau duit kat mana-mana asal jangan rompak bank udah ler... :D

    ReplyDelete
  34. nasib baik saya tak minat bola...hihihi..
    tapi nk komen juga...cara siti menegur dlm twitter siap tag nama menteri tu pun agak kurg sopan..
    1 malaya tau..
    saya pnah baca, teguran yg ikhlas adalah tegur secara sembunyi2..
    tegur cara terang-terangan tu menghina/mengaibkan sbenarnya..

    ReplyDelete
  35. kalau yg saya faham siti cuma buat teguran sebb kj lantang sangat dgn org tua...tapi tak faham kenapa smpai kaitkan dgn bola, plitk semua...

    ReplyDelete
  36. Fikir 1000 kali bila nak menegur org,fikir 99 kali layak ke nak menegur....

    ReplyDelete
  37. Macam-macam dengan dunia bola sepak negara. Kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi sepatutnya.

    ReplyDelete
  38. aku lagi prefer kalau Siti tegur artis2 yang pakaiannya mcm tak pakai baju, yang artis derhaka pada maknya sendiri, atau tegur artis yg asyik berkepit, bercumbu dengan boyfriend dlm laman sosial masing2...

    aku bukan tegar Siti, tak jugak tegar KJ, tapi aku tegar Nabila Huda...kalau ko citer yg bukan2 pasal Nabila Huda, aku sentap! wakakaka...

    ReplyDelete
  39. tak tau pun hal ni sampailah tgk paper hari tu....

    ReplyDelete
  40. tapi FAM tu memang patut dirombak :p tapi i love siti :p keh keh keh..hogohhhhh tok gajah hogohhhhh.. kena panah petir bila balik trg..ai sokong pahang sebab plate keta pahang, boleh? hahaha

    ReplyDelete
  41. Yg pasti jadi pemain bola di M'sia boleh buat duit walau bila keluar negara selalu tak cemerlang..
    Ziyyad kalau nak jadi pemain bola apa salahnya. Aunite dulu ada cita-cita kalau ada anak lelaki nak jadikan pemain bola tau hihi..

    ReplyDelete
  42. suka suka hati je nak pindahkan fan club dak ziyyad ehh??? hahaha!!!

    *tegur selagi boleh menegur, tapi biar berhemah, dan biar tahu hujung pangkal. dalam bab ni siti tersilap sebab tak tahu hujung pangkal. mujur KJ cool je tak buat kenyataan balas. baguslah... tak perlu tengok dari taraf pendidikan sebab dia berada di tempat yang salah dan topik yang salah untuk menegur. sekian...

    ReplyDelete
  43. lama sy xon fb/blog terasa ketinggalan jauh sungguh.apa kes ct ni pn xhadam. eh xkuasa la nak hadam...kui3

    ReplyDelete
  44. betul minat bola???????????????
    jom join kitorang!
    company aku tgh sponsor satu kelab....arwah mokhtar dahari dulu ada dlm kelab tu

    ReplyDelete
  45. Saya ader gak baca pasa tokti n kj ni...hmmm mcm2 tau...waa dak hencem suka bola gerenti ramai peminat nanti ni...ziyad terserlah putihnyertu bila pakai baju merah...

    ReplyDelete
  46. Setakat Siti Nurhaliza yang kondem. Apalah sangat. Hidup KayJay!!

    ReplyDelete
  47. Setahu aku Siti tegur tentang hormat kat org yg lebih tua bukan pasal bola......tapi itulah kita tak tahu hujung pangkal so lebih baik diam kan......:D

    ReplyDelete
  48. tak pandai nak comment sebab akak tak minat bola. heee

    ReplyDelete
  49. Dia tegur sbb dia kn nyanyi lagu "budi bahasa budaya kita..." ekekekeke

    ReplyDelete
  50. setuju dgn khairin
    lebih baik siti nyanyi lagu budi bahasa budaya kita kat telinga KJ ni...lebih baik kot..
    pastu suruh budak sekolah baca rukun negara yg ke5 byk kali juga kat telinga kJ
    jgn ghairah sgt nak maju,,,tp adat sopan ditingglkan..RASULULLAH majukan islam dengan bahasa yg lembut..maju juga.. ISLAM FOR LIFE...PEACE YO....

    ReplyDelete
  51. tak leh kata apa sebab...kami bestpren forever tak minat bola.hehehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...