Tuesday, November 19, 2013

Murid Mumtaz Dapat Beetle Limited edition & Honda CRZ

Di Kota Bahru, akhbar Kosmo melaporkan:
Murid Cemerlang UPSR dapat Mini Cooper

Sementara itu, akhbar Kosmik pula melaporkan:

SHAH ALAM - Seorang murid bagaikan memenangi cabutan bertuah apabila dia dihadiahkan sebuah kereta Honda CRZ dan juga sebuah Volkswagen Beetle Limited Edition Fender oleh bapanya berikutan kejayaannya memperoleh keputusan mumtaz dalam Ujian Bulanan sekolahnya kelmarin.
Muhammad Fiedyan Ziyyad, pelajar kelas 5 Khawarizmi tadika Genius Aulad cawangan Setia Alam, tidak menyangka bapanya,Daddy Ziyyad, benar-benar menunaikan janjinya apabila dia berjaya meraih kejayaan tersebut.
Lebih mengujakan, dia mendapat hadiah itu ketika dia sedang menunggu bapanya menjemputnya di sekolah. 
Ziyyad di samping Honda CRZ baharu nya. " Ziyyad tak sangka daddy betul betul belikan kereta ini sebab Ziyyad memang minat bangat kereta CRZ ni...Kereta CRZ merah ni Ziyyad nak bawak pergi Tesco...pergi Jusco..pergi Legoland", ujar Fiedyan Ziyyad sambil teruja bila ditanya pemberita.
Anak pembekal & pengajar macaron & pelbagai jenis kek itu bercita cita menjadi seorang ahli tahfiz. " Daddy pernah janji akan belikan kereta idaman kalau Ziyyad berjaya cemerlang di sekolah"
Kereta VW Beetle limited edition ni pula katanya akan digunakan untuk membawa adik adik bersiar siar dipetang hari
Anak sulung dari tiga beradik ini berhasrat menyambung pengajiannya ke sekolah tahfiz selepas ini. Namun beliau masih ada setahun lagi di Genius Aulad. Moga adik Fiedyan Ziyyad terus cemerlang, terbilang & gemilang dalam bidang yang diceburi.
Sementara itu, usaha pihak kami untuk menemuramah bapanya gagal berikutan bapanya tidak mahu meng-exposed dirinya lebih lebih. " Risau di kejar LHDN nanti ", kata bapanya sambil terkekek kekek gelak. 



70 comments:

  1. Assalamualaikum,
    Nak kongsi keta merahhhhhhhhh tu ;)

    hamboihhhhh! berita tak menahan!

    ReplyDelete
  2. hahahaa...
    gigih saya bca sampai habiss niiiii

    ReplyDelete
  3. hahaha ... adoilaaa .. ketawa guling-guling baca nih. meh la sini sebijik.

    Ziyyad bukan ada lesen ponnnn.

    ReplyDelete
  4. Kehkehkeh...saya tau lokasi bapak beliau niiii :D

    ReplyDelete
  5. dasat daddy ziyyad adiahkan keta kat anak beliau. Cuba la usahakan interview bapa dia ye. Heheheheh.

    ReplyDelete
  6. hadoi... mmg hebatlah.. surat kabo kosmik ni...

    ReplyDelete
  7. kalau dah pakai CRZ tu eloklah bayar cukai. Saya yg pakai CRV ni pun bayar cukai juga tau …… huhu

    ReplyDelete
  8. semoga ziyyad berjaya menuntut hadiah2 tersebut... kih kih kihhhh

    ReplyDelete
  9. Alhamdulilah..
    tahniah ziyyad..

    hahahaha..
    Aunty banggaaaaaaa~

    ReplyDelete
  10. Nantu Ziyyad jangan lupa tumpangkan nenek ya...

    ReplyDelete
  11. ala... sy y pakai cap ikan ni pun bayar cukai.... rileks la...
    er... Ziyyad, meh acik tolong drive keta hitam tu, Ziyyad n adik2 blh bersiar2 dengan riang tanpa perlu memandu :)

    ReplyDelete
  12. Hahahahahaha nanti eka bagi maklumat kat tunang eka, hahahaha. org lhdn cari ayah dia ni.

    untunglaaa Ziyyad. hahahahaha

    kelakar okey

    ReplyDelete
  13. hihi... gigih baca sampai abis ingatkan betul la... dasyat woo.. hehe

    ReplyDelete
  14. nak tumpang,boleh....nak beli..tak mampu..:)

    ReplyDelete
  15. ahahahahahahahahahahah...
    terbaekkkk entry nihhh....
    ekekekekek....
    huntonggg laaa ziyyad weyyy...kikikiki...
    kl acik mmg tak mampu laa nak bg hanak2 acik....kl setakat buat etry gini je OK kot...kikikiki

    ReplyDelete
  16. Ahahhaaa...doc akak ni dah sakit perut gelak tauuu....

    Insyaallah moga semua tu akan menjadi kenyataan.

    ReplyDelete
  17. Huwaaa....tak boleh menahan talent journalism Doc. Pergh.... boleh kaput la reporter Bernama cenggini.

    Oh yes, Ziyyad darling... Tahniah yer... Semoga terus cemerlang darling yer...

    Ziyyad darling, nanti bawa Acik jalan2 naik keter merah yer...

    ReplyDelete
  18. hahaha...berita gempak......
    Moga jadi kenyataan lah ye... :D

    ReplyDelete
  19. :D hahahaaa..mmg berita paling hot ni!

    ReplyDelete
  20. nak gi culik laa budak ni kat genius aulad buat menantu :p kaya bapak dia ni..hehehehe

    ReplyDelete
  21. hahaha n3 terbaik ni.... done nuffnang kat sini yer

    ReplyDelete
  22. hahaha.. berita tak menahan.. punya semangat saya baca..
    confirm hangat berita ni selepas kisah mini cooper tu.. ;)

    ReplyDelete
  23. hahahahaha... berita paling hot nih... lagi hebak dari mini cooper ye tak... ?? ;p

    ReplyDelete
  24. ha.. ha... baguih ceritanyer...
    memang boleh menangni kalau der peraduan...
    walau tau tak benar nak gak baca sampai habis...

    ReplyDelete
  25. As-salam..

    akak pun dah terkekek2 gelak ni.. tapi tak mustahil ziyyad juga mampu dapat hadiah yang sebegitu.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  26. Ambikkkkkkk.. 2 bijik skali bagi.
    baru leh lawan hak bagi sebijik tuh.
    tak nak kalah woh~

    lepas nih siap lah LHDN datang ketuk pintu rumah.
    muahahahahaha

    ReplyDelete
  27. ahahahahaaa..ada yerk akbar kosmik..bertuah la tuan punya badan..mesti masuk tb ni jap lagi..
    pepun tahniah ziyyad sebab cemerlang..
    next year mintak kete lain plak..

    ReplyDelete
  28. Hahhahah!!
    Sarcasm sggh!!

    Tp beetle itu mmg idaman kalbu tuh :))

    ReplyDelete
  29. hehe nak lawan budak upsr kat kb ke?
    kereta tu memang idaman semua orang!

    ReplyDelete
  30. Hahaha...macam real jer berita ni. Mana tau rejeki kan DaddyZZZ. Kena cabutan bertuah dpt hadiah keta.

    ReplyDelete
  31. apa kata ko cuba apply jawatan jadik wartawan nok? gaya dah ada tu...hahaha...

    ReplyDelete
  32. apa kata ko cuba apply jawatan jadik wartawan nok? gaya dah ada tu...hahaha...

    ReplyDelete
  33. hahahahhaha Kak Zaza ni confident giler lah baca statement diatas.. phuiiii kena tipu rupanya haha
    Apa2 pun Kak Zaza doakan Ziyyad (eh sama plak nama Zaza & Ziyyad ZZ jg) semoga berjaya dunia akhirat.. jgn lupa jasa ibu bapa yer.. jaga adik2 tu baik2 :))))

    ReplyDelete
  34. aduih.ingatkan berita real..nak jd hafiz kena zuhud sket yer ziyyad cakap kat bapak..heheh

    ReplyDelete
  35. Amboi...nak jugak tu...!
    Belaja rajin2 Ziyyad...nak msuk tahfiz ye...alhamdulillah...sejukbperut ibunya....ayah pun...tumpng gembira juga....:-)

    ReplyDelete
  36. Ni daddynyer mimpi ke apa ni. .dh boleh jadi paparazzi dah ni....gelak perut baca...ayat mmg x menahan .....

    ReplyDelete
  37. Untungnya Ziyyad... kecik2 dah dapat hadiah kereta.. mumtaz hafiz nanti mesti dapat hadiah kapal terbang/roket nak naik ke bulan..

    ReplyDelete
  38. hahaha..xleh nak komen..asyik gelak je dari tadi..hahaha..

    ReplyDelete
  39. Bestnya Ziyyad klu jadi realiti,tapi x mustahilkan doc.....

    ReplyDelete
  40. hahaha... kerlas sangat... dapat kete time tunggu daddy jemput yek... hebakkk!!

    aku baca mengekek sengsorang tahu...

    aku mampu hadiahkan qausar kancil cabuk tu je la noksss...

    time dia sesok nak pakai, gamaknye kena start patplohpat kali kot... hahahaha

    ReplyDelete
  41. adoiii terbaik la doc..entry terbaikkk!guling2 gelak kihkih

    ReplyDelete
  42. hihi.. mula2 baca tajuk.. wahhh tercopong jap mulut cikda..pastu..tersengih cikda baca sampai ke akhirnya..

    terbaek bro.. moga impian menjadi kenyataan..

    ReplyDelete
  43. kahkahkah..

    teringin nak tengok crz yang model asal dulu.. yg bukan untuk mass production.. semua digital.. best gila!

    ReplyDelete
  44. Posing Ziyyad & riak muka beliau begitu blend sekali esp. gambar yang last tu..
    Daddy siap duit!!

    ReplyDelete
  45. Kah kah kah..perli tahap gaban!! Oh tinggal di Setia Alam je ke..Che Mid di Meru..ntah-ntah pernah terserempak di tesco atau giant..he he

    ReplyDelete
  46. hahahaha...like...like.....like....

    ReplyDelete
  47. Haha..penulis berita tu mmg terbaek...!!!

    ReplyDelete
  48. Ekekeke..mmg sempoi! Anak teruna hensemm nyaaa...:-)

    ReplyDelete
  49. hai... boleh jadi abang angkat ziyyad tak? bleh gak join temankan naik kete tu nnt..huhu

    ReplyDelete
  50. kihkihkihkih....tobatttlah! keras perot tahan gelak!!!

    ini baru rare!!!

    ReplyDelete
  51. haha...stylo sgt kecik2 dah dapat kereta... :)

    ReplyDelete
  52. skor tadika bagi beetle...skor upsr nak kasi ape? rusa? tak boleh trus besaq...banyak lagi...pmr spm...dll

    ReplyDelete
  53. Bertuah betul daddy awak Ziyyad... Auntie memula macam betul aje hahaha.... sebab auntie tak tahu nama awal Ziyyad.
    Apa pun tahniah dari auntie sebab cemerlang... teruskan sampai bila-bila..

    ReplyDelete
  54. Huissss...orgnya putih, berdiri plak tepi kereta merah menyala gitu. Hai alahhh..homei2nya la ziyyad!!

    ReplyDelete
  55. ahahha..ingat kan betul lah ..ropanya propa...ahhaha...tertipu den!
    sungguh hensem ziyyad :):)

    ReplyDelete
  56. Amboi berita!!!! Kan dah saya ketawa mengilai sorang-sorang kat pejabat. Melampau tau... Kayalah budak ni DZ, anak sapalah agaknya :D Bapanya tu memang kira low profile ler tak mahu mengexposed diri over-over gitu. Yalah dia takut kalau-kalau lepas ni ramai pula datang cari MC, sebab nak buat part time MLM supaya cepat kaya, cepatlah boleh beli kereta mewah untuk anak-anak.

    ReplyDelete
  57. pada umur semuda ini sudan tentu ia akan menjadi the youngest eligible bachelor..hehehe

    p/s: follow sini

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  58. "papa ku pulang dari kota....."

    ReplyDelete
  59. Pandai rupanya papa dia buat lawak hehe....

    ReplyDelete
  60. haha klako tau...
    tahniah untuk ziyyad..auntie nak tumpang sekali nak gi tesco jugak ni...

    ReplyDelete
  61. kalau la ada suratkhabar Not A Real News, doc, hang pi hantaq berita ni masuk sana. confirm ramai yang giler batak ketawa sorang² smp pecah perut. hahaha.


    by the way, " Risau di kejar LHDN nanti ", kata bapanya sambil terkekek kekek gelak tu kan, bapa nya terkekek kekek gelak dengan siapa?

    ReplyDelete
  62. Mana tau impian jadi kenyataan :)

    Comel model kereta.. sesuai sangat.. tak perlu gadis cekci :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...