Wednesday, November 6, 2013

Kopi O Orang Marhein

30 Oktober lepas birthday si Ziyyad..
Malam birthday tu, kita pekena seafood..

Ke Aroma Jeram sudah..takyah gi jauh jauh..sotong goreng tepung, ketam masak sweet sour, pari bakar, butter prawn, sayur kailan..Tak habis pun RM70. Kenyang perut, suka hati..:)

Semalam cuti Maal Hijrah..
Time tu la baru nak cari hadiah besday Ziyyad..
Memang silap besar la gi terjah MidValley...sampai situ pukul 10.45am, dah bertawaf 2- 3 kali cari parking...Orang Malaysia ni mmg lifestyle dia suka berkuntum kat shopping complex kan..hahaha..

Dah lama tak ke Madam Kwan..Pekena Nasi Bojari, Nasi Goreng, Manggo Juice + Ice Lemon Tea...Semuanya RM 72++   . Tax nya aja almost RM8.00.  Meal nya makin kecik. Nak compare dengan makan kat Jeram? Berbaloi makan kat Jeram kenyang sampai tersandar..bahahaha..

punya lah lama berkelintau dalam Toys R Us kat Midvalley tu...dengan sesaknya umat manusia..dengan si Zayydan meragam...last last keretapi ni jugak si Ziyyad pilih..

happy semacam dapat mainan train ni. Trek nya pun pendek aja..Keretapinya jalan takde keluarkan asap pun...nanti lah, aku nak cari online set steam train yang keluar asap bila jalan..nak cari yang railway track nya panjang lagi ni macam bapaknya yang lebih2 ..hahaha


Hari ni punya lunch, tapau aja. Mommy ZZZ tak berapa sihat. lauk ayam goreng + gulai telur itik, satu lagi tu ikan keli sambal + sayur sawi goreng + fishball. RM9.50.  Manggo juice segelas kat Madam Kwan tu RM10.90...kah kah kah..Aku memang berkira bila makan dengan harga macam kat Madam Kwan tu. Dulu tak kisah la sangat, la ni dengan harga semua benda mahal, aku berkira..bukan kedekut, kalau meal tu berbaloi dgn harga mahal, aku tak kisah bayar. Tapi kalau harga air pun dah RM 10.80 segelas, nak kata aku kedekut, lantak la...Bahahaha..Tu sebab aku boleh kira berapa kali aku minum kopi kat Starbuck/Dome/Coffee Beans..aku marhein aja..orang lain mmg duit berkepok kepok tak kisah minum kopi o pahit harga belas belas ringgit  :P

Oh ya...
Ada yg tanya pasal anak bongsu aku..

Zayydan. Sihat membesar bagai johan. Lagi seminggu sambut besday jugak...Besday yang ke 4 bulan..hahaha..

27 comments:

  1. doc, kalo mahal camtu memang la nak berkira sebab rasa tak berbaloi..lain la kalo kesedapan tu takleh lawan ngan mana2 restoran pon..ahahahaa..

    ReplyDelete
  2. yg mahal tulah kadang mcm terpukau nakkk je mkn/minum
    hehe
    lauk gulai telur itik tu fuhh mengancam.

    hapi beday zayydan comel :)

    ReplyDelete
  3. Saya pun sekarang sangat berkira. Travel banyak, minyak dah naik memang sangattttt memberi kesan. Ziyyad happynya dengan present dia. Oh yer, dah nak masuk 4 bulan nie, Zayydan adalah mix of abang2nya. Sangat unik. Oh...cute tu jangan disangkal lagilah...

    ReplyDelete
  4. Akak langsung tak pernag pergi tempat2 cam gitu! Aahhahahaa...

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaaa nasi.sy tgh puasa mkn nasi ni.wahhh zayydan.gerammmm~

    ReplyDelete
  6. graaam tngok hero montel ni..mcm anak mommy laa

    ReplyDelete
  7. buah pelam sekilo pun tak sampai sepuluh ringgit...

    ReplyDelete
  8. klu nk ke mid valley pd hari cuti kena sampai sebelum kul 10 pagi, baru senang cr parking.

    ReplyDelete
  9. Zayydan..kamu ni kacuk abg-abg kamu la :) sungguh comel!

    ReplyDelete
  10. Kalau aku pun mmg eksaited dpt set train camtu....almaklumlah kecik2 dulu manalah merasa main benda camtu...hehe
    Nasi lauk keli sambal tu memang memikat kalbu..... :D

    ReplyDelete
  11. Telur itik tinggi kolesterol brbanding telur ayam...org kata...ye ke?

    ReplyDelete
  12. gulai lemak telur itik .... sedap tuuuuuuuu

    kalau ke tempat sesak , dan perlu cari parking sila amalkan
    "Ya Razak" "Ya Razak"

    insyaallah , dapatttttttttttt

    ReplyDelete
  13. anak den masa pergi The Little Big Club pau jugak keretapi Thomas tuh tapi den malas layan confirm cepat rosak punyalah nanti...hehe

    eh Doc sokong Barca jugak ke , den pun ada jersi sebijik macam tuh...haha

    ReplyDelete
  14. Pernah la merasa main set tren gitu masa kecik...tapi...kat rumah jiran je lah.

    Comelnye baby..senyum tu yg mahal. :)

    ReplyDelete
  15. Dapat ketapi yer Ziyyad.. perangai bapak2 mmg macam tu kannn selalu nak berlebih2 dari sang anak.. hahahaha
    Nizam pn perangai mcm u.. cisss hahaha

    giler babi kan skrg.. harga air segelas dah boleh cover harga dua nasi bungkus.. kalau harga tak worth it memang harus lah kita berkira kalau nak byr.. zaman skrg ni semua benda nak naik.. yang turun satu haram pun takdok.. tapi kalau tak mencuba, tak merasa pulak kann. once a while ok lah hehe

    Hello Zayydan.. comel adik kakak Zaza dah nak masuk patbulan pun =)

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. kak tas, punya la banyak doc letak gambar food yang sedap, bibir zayydan jugak yang kau nampak eh?

      Delete
  17. mid alley dr dl lagi mmg lautan manusia..hehe..
    bulat btul zaydan..

    ReplyDelete
  18. Kakak suka gambar yg last - huiii dah gebu macam ni adik dah...

    ReplyDelete
  19. happy belated bday
    anak aku pun ada set thomas tuh
    lepas dah puas men, bukan nak simpan bebetul, sukati dia jek nyimpannya
    aku lak tak de masa sgt nak monitor kadar penyimpanan toys derang
    pastu skang nak main, itu tak de la, ini tak de la
    stress tau!
    tapi ntah la, anak aku main set thomas tu, keterujaanya kejap aje, rasa rugi lak beli
    anak bungsu ko, semangat betul badan dia, sedap wat cubit2 ok!

    ReplyDelete
  20. i suka laksa penang kat madam kwan..

    ouh lama x makan laksa..

    nak kena p cari neh..
    ngidam~

    ReplyDelete
  21. happy betul si Ziyyad dapat keretapi tu...tak boleh tengokla anak2 doc ni...gerammmm nk cubit2 pipi tu. makin bulat zayydan.

    ReplyDelete
  22. Wahhh syokla besday boy dapat pilih hadiah idaman hati :D

    ReplyDelete
  23. madam kwan pandai masak nasik bojari!!

    ReplyDelete
  24. kita serupa!!!...bukan kedekut cuma..sejak2 semua benda nak naik harga termasuklah pakej asteruk..semua perbelanjaan yang keluar dari acc bank atau acc poket,..harus ditapis. :D

    ReplyDelete
  25. Eh, tekak kita suka hati kitalah kan, Doc! Kalau kita rasa mahal dan tak mahu makan, itu kita punya haklah. Memang sekarang ni semua pun terasa mahal-mahal belaka. RM100 tu sap,sap soi aje boleh habiskan dalam 5 minit...walaupun duit takdalah berkepuk mana pun dalam poket nih!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...