Saturday, November 2, 2013

iPhone 5, Tudung Fareeda & Rokok

Kadang kala..
Susah juga nak percaya ' keadaan ekonomi makin sempit'
Susah juga nak terima ' semua barang makin mahal...susah nak menabung'

Henfon baru Apple, iPhone 5...beratur orang Malaysia nak beli...bukan barang harga seratus dua ratus ringgit ya..Budak kilang/ student / kerja biasa biasa...selamba relax aja beli henfon yang harganya hampir separuh gaji bulanan mereka ( ada yg gaji bulanan lagi kecik dari harga henfon  :P( sumber gambar)

Gigih bentang tikar, bentang toto kat kaki lima kedai, menunggu kedai tudung bukak esok pagi..Ni bukan tudung harga RM10 - 20 sehelai...ni harga tudung yang boleh sebulan installment kereta Viva  :P   Betapa makmurnya Malaysia..rakyat dah tak heran dah tudung pasar malam..( sumber Facebook)

 Merokok itu membahayakan kesihatan? Kalau dosa ( baca:NERAKA tuhan) pun mereka tak heran, ingat nak heran ke dengan nasihat/bebelan orang lain? So siapa kata rakyat Malaysia tertekan /makin sempit hidupnya? Hanya orang gila sahaja yang sanggup bakar duit. Tapi orang Malaysia tak gila, sebab mereka ada lebihan wang yang banyak/surplus...jadi apalah sangat bakar duit ni.. ( (sumber gambar)


Maka..
Mungkin benar kata menteri..
Malaysia memang aman..makmur..

17 comments:

  1. Susah nak komen gaya hidup msykt Malaysia skg.....kdg2 wlu x mampu tetap nakkan benda tu sbb kwn2nya dah ada...dia tak ada....dah lupa amalan kita hidup biarlah bersederhana wlu dr segi apa pun. huhu

    ReplyDelete
  2. Keinginan untuk ada sprt orang lain,, kadang kemampuan bukan lagi perkara yg perlu difikirkan..huhu

    ReplyDelete
  3. Keinginan mengatasi kemampuan...SA setakat ni x pernah membazir pd yg x perlu...dulu zaman budak2 yes...mmg mata tu rambang je...Hihihihi. ...skrg every single cents mmg kena fikir byk kali...

    ReplyDelete
  4. hahahahaha..
    i ulang2 pakai tudung yg ada..
    ape kesah..
    janji daku bahagia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la dengan aku. ulang pakai aje. low maintenance lagi ha. haha

      Delete
  5. erk sampai macam tuh sekali yer dorang nak beli tudung punya pasal...hoho

    ReplyDelete
  6. klon byk pun fareeda tetap no 1
    die hard fan betul kastemer dia. hehe

    ReplyDelete
  7. asal ada benda promotion je sanggup susah payah.. yang pelik tu ada plak duit dia membeli tu.. sbnrnya rakyat msia ni tak miskin..
    contoh beli kereta.. mmg dah mampu milik dah..buat lah hiway seluas lautan pn,, pastinya jammed..

    ReplyDelete
  8. syukurlah Malaysia masih aman. time beratur nk dptkn iphone tak kena bedilan, time tidur dpn kedai tak kena rompakan, time sedap2 isap rokok tak kena renjatan.

    tak faham jenis dunia apa kita sdg hadapkan.
    kalau CiM....tak lah kannnn...

    pkai henpong buatan Malaysia (tak caya?? tunggu up n3 nnati)
    pkai tudung beli borong dgn kawan2, online jer sbb nk dpt paling murah dr kedai
    pak adik beradik belah sendiri belah suami termasuk hubby tak merokok. tak caya sudahhh...

    ReplyDelete
  9. Untungkan kita masih hidup aman makmur lagi. Masih boleh beratur beli handphone mahal-mahal. Masih mampu beli tudung mahal-mahal dan main jeling-jeling aje kalau tengok orang beli tudung pasar malam. Masih mampu makan apa yang saja yang kita nak, takdalah macam dulu-dulu makan ubi aje masa perang. Yang paling untung, masih lagi hidup, dapat bangun tidur tanpa rasa takut dengar bom kat luar. Kata mak saya, biarlah dia mati dulu daripada merasai perang macam dulu-dulu :D

    ReplyDelete
  10. ada seorang pemanggil radio cerita pasal tempat ni. yang saya tak faham kenapa orang sanggup beratur macam tu semata-mata nak beli tudung. kat tempat lain dah tak de tudung ke?

    dan lagi nak beli sebab si Fizo dengan Mawar? puh liss la.

    ReplyDelete
  11. sy br tau psl tudung fareeda tu...sendiri menggeleng...agk nyer org malaysia berpegang kpd prinsip: BIAR PAPA ASAL BERGAYA kot?

    ReplyDelete
  12. Yang beli tudung yang tak tahan tu. Patut la mampu pasang bilboard besar tepi highway tu. Hehe

    ReplyDelete
  13. sempit la camner, still panjang queue tau....ni note 3 aku tgk bersepah org beli!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...