Friday, November 22, 2013

Haji Zayydan

Korang mesti ada tabung iconic ni kan...  :)

Dapat tabung ni masa daftar haji anak bongsu aku, Zayydan, semalam di TH Shah Alam

Banyak sangat urusan / sibuk / tak sihat ...jadinya tertangguh urusan nak daftar haji si Zayydan ni..
Patutnya sebaik sahaja dapat Mykid tu, cepat cepat daftar..
Ni dah masuk umur 4 bulan setengah baru daftar..

Penyudahnya....

Tahun peruntukan haji ialah 2066 Masihi !  Umur kau 53 tahun la baru dapat gi haji Zayydan oiiii...Unless masa tu rezeki murah mampu gi pakej RM125 ribu punya... boleh la cepat...kui kui kui...sebab pakej yg 35-45 ribu tu dah ramai yang Q sekarang ni...  Tak tahu la pulak kot zaman 2066 tu makin ramai yang mampu bayar pakej ratus ribu...menunggu la dengan sabar ya. Abang abang nya si Ziyyad & Zayyan punya giliran tahun 2050.


Haji Zayydan..pagi ini, 22 November 2013..4 bulan 10 hari.

41 comments:

  1. telan air liur tgk 2066...sebab
    1. sama dgn syakirah
    2. tahun 2066?
    3. kos tahun 2066?
    4. again..tahun 2066?glup...

    ReplyDelete
  2. mana lah tau ada rezeki utk pg awal kan... hehehe....

    ReplyDelete
  3. Mungkin dapat pergi lebih awal ikut Daddy dan Mummy. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  4. Comel Betul Haji Zayydan.

    Urusan Haji boleh diurus untuk pergi terlebih awal dari tahun yang ditetapkan, ada member kerja didalam TBH, bisa diurus.
    Tapi bila mengenangkan cara begitu adalah menggunakan quota orang lain utk kepentingan diri. Jadi eloklah tak buat gitu..hihihihi

    ReplyDelete
  5. hai haji zaydan...kenapa comey sangat ni...pinjam kopiah daddy yer...2066 tu...

    ReplyDelete
  6. insyallah...mna tau ada rezeki nnti...lg cepat dri jangkaan tu...anak2 sy pun sama la...lmbt lg...bukan kata anak..mak paknya nya ni pun kena tggu lama lg tu...

    ReplyDelete
  7. zayydan tak mo hisap jari kaki!!??

    ReplyDelete
  8. ha, pakai kopiah dulu. ambik semangat orang kabor...

    ReplyDelete
  9. 2066...adoiiii lama lagilah tu..Tapi at least ada niat nak ke sana, itu yg penting. Lambat cepat, kos puluh ribu ringgit atau ratus ribu ringgit masa tu, Allah yang akan menentukan....

    ReplyDelete
  10. Pergi dari ostolia takde masalah nak tunggu kuota kot ….. ngeeeee

    ReplyDelete
  11. terkenang tabung den dolu-dolu.

    ReplyDelete
  12. comelnya haji zayydan tu..untung anak2 zaman sekarang..awal2 parents dah belikan rumah, sediakan kereta, gi haji pun parents dah sediakan tabung..Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah walaupun lambat lagi sekurang2nya Hj to be Zaydan dalam queue dah..manalah tau kot2 dia belajar kat timur tengah nanti ade rezki boleh pergi lebih awal dr itu..inshaallah..

    ReplyDelete
  14. comel sgt zayydan..
    mana tau ..kalau dah rezeki tak ke mana ..kot cepat ke

    ReplyDelete
  15. Ada rezeki dijemput sampailah tu...

    ReplyDelete
  16. Aduhai, daftar umur 4 bulan, dapat pergi umur 53 tahun. Takpalah pakai title 'Haji' tu dulu, tunaikan hajinya kemudian. Bolehkan ajelah yek!

    ReplyDelete
  17. Skang pon dah mahal apatah lagi tahun 2066 nanti.

    Comel nya Hj zayydan.

    ReplyDelete
  18. Umur 53 kira muda lagi...... kalau kerja kerajaan belum pencen pun....
    tapi kalau rezeki dan dapat jemputan awal, insyaAllah dapat pi awai..

    ReplyDelete
  19. a'ah..latest tahun 2066...baru2 ni kawan register pun sama. in shaa allah..kalau dah rezeki, mana tau awal daripada tu pun boleh...

    ReplyDelete
  20. Nak daftar jgklah. Daftar anak beranak. Inshaa-Allah moga kita semua sempat mengerjakan haji.

    ReplyDelete
  21. insyaAllah...niat dihati akan dipermudahkan

    ReplyDelete
  22. As-salam..

    comel betul zayydan.. cepat betul queue tu berjalan kan.. anak2 akak pun mmg mengira2 tarikh mereka dapat menunaikan haji.. harap2 ada rezeki untuk pergi lebih awal.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  23. Insyaallah murah rezeki boleh pi cpt...oiii...cptnya budak kecik ni besar...

    ReplyDelete
  24. semoga kita semua berkesempatan menunaikan haji hendak-Nya...

    ReplyDelete
  25. Comey bakql hj ni..erkkk! Sy pong tertgguh ag nk g buka acc bb...tq igtkn..:-)

    ReplyDelete
  26. Alhamdulolah sekurang kurangnya kita dah betusaha..insyaallah

    ReplyDelete
  27. Daddy Ziyyad
     LEGO Lord of the Ring mostly minifigures. Didatangkan dengan sedikit binaan dari scene Lort Of The Ring. Biasanya peminat Lord Of The Ring akan tersangkut dengan LEGO Castle dikemudian hari. Hehehe.. Kalau nak cari LEGO murah, kat Bangsar Village 2 tengah buat sale. Discount up to 50% dari 23 Niv - 29 Dis 2013. Mungkin kita terserempak disana?
    ::Shujin::

    ReplyDelete
  28. haji zayydan, awat lobok bebenor kopiah tu?

    ReplyDelete
  29. Aiyo..pakej 40k pun dah kena q ka?

    ReplyDelete
  30. masih ade eh tabung cam tuh?
    dulu masa kecik2 pon saya ade tabung camtu.
    nampaknye anak2 saya pon kena daftar haji jugak lah.
    mekasih atas peringatan ini.

    ReplyDelete
  31. semoga dipermudahkan, Aamiiiin.
    comel bakal haji ni :-)))))

    ReplyDelete
  32. muda2 dah daftar senang...moga dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  33. insyaAllah...berkat doa kita semua,moga semuanya dipermudahkanNYA.

    pipi,lengan dgn peha dia.....alohhhhhhh,geram!!

    ReplyDelete
  34. Siksa dia naik haji dengan pakai seluar pendek baju belang2. Ishh...zalimlah bapak dia nie...hehehehhe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...