Tuesday, October 29, 2013

Restoren Lontong Klang

Breakfast pagi ini..

nasi lemak sambal sotong...nasik lemak mmg siap dengan sayur kangkung celur, timun, ikan bilis. Nasi nya lemak, sotong nya sedap. 

Kepakaran kedai makan ni, lontong. Walaupun aku bukan orang jawa, tapi sebagai anak jati JDT, mesti cari punya lontong. Ni lontong special...ada ayam goreng, ada sotong. Tempe pun siap bagi 2 keping.  RM6.50.  Sangat sangat berbaloi, dengan lokasi nya, dengan harga makanan sekarang. Sedap.

Teh ais nya pun sedap.
Milo ais nya, so so.
Kedai makan ni nama nya Restoren Lontong Klang.

Order nasik lemak sotong tu 2 set  + lontong special 1 + milo ais + teh o ais + teh ais 2 + air kosong = RM 21.50 sahaja. 

Letaknya bukan di Klang.
Di  Jalan Zirkon, Seksyen 7, Shah Alam.
Banyak dah good review kat internet pasal kedai ni.
Doa kan rezeki kami murah, nak juga bukak restoren... restoren lontong kering / mee rebus /laksa johor pulak nanti  :P

42 comments:

  1. Biar saya menjadi org pertama mendoakan rezeki DZ dan MZ murah dan dapat buka kedai makanan yg maju

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaaaa sedapnyer lontong tuh... ngn isi yg banyak... kalu balik johor baru lah dpt lyn mkn lontong kering, ns ambeng puas2

    ReplyDelete
  3. Yes berjaya menjadi org pertama berbuat begitu di blog ini. Komen poyo tapi doa saya ikhlas. Semoga makbul cita2 DZ tu.

    ReplyDelete
  4. ohhoiiii doktor!org dah la nak start diet nie...kekekeke....harus terjah ke ni?? :D

    ReplyDelete
  5. waaaa..bestnya....
    banjer r.....
    hehehe

    ReplyDelete
  6. dekat dengan kedai mee ketam tu ke?

    ReplyDelete
  7. tengok nama kedai, memang signaturenya lontong, mesti pakar masak lontong yang sedapkan.. tengok gambar pun dah terasa sedapnya...

    ReplyDelete
  8. jarang jumpa nasi lemak ada kangkung celur mcm tu..kalau sedap..kita tak terasa ralat mengeluarkan duit...kalau sebaliknya...sah2 itu kali pertama dan terakhir datang hehe...

    ReplyDelete
  9. hah, ni yang laju je nak cari ni!

    ReplyDelete
  10. Sedapnya lontong tu,,saya ni peminat lontong..

    ReplyDelete
  11. Kakak dah tua-tua ni kena kurangkan makan tu semua doc tapi sesekali lupa kalau macam itulah cara hidangannya:)

    ReplyDelete
  12. pertama kali gi johor. eka suka sangat kacang pool.

    Lagi satu, laksa johor. Feberettttttttt.

    Smoga cepat buke kedai heee

    ReplyDelete
  13. Awat laaaaa... awat laaaa? Terlior sampai rasa nak terkam gambar di skrin!

    ReplyDelete
  14. Salam anakanda doc,
    Terbaik punya iklan. Mesti cuba!
    Org kata memanjang2kan yg baik tu berpahala!

    ReplyDelete
  15. ohhh dah ada branch ke lontong klang ni???
    selalu makan kat klang.. kat area bus stand klang tu.

    ReplyDelete
  16. bila dah pindah dok rumah sekarang ni baru pandai makan nasi lemak ada sayur kangkung.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. Adeh....tgok sambal sotong tu buat SA terliur...sedapnya...ntah bila la dpt pi mkn kat situ...cpt doc bkk restoran..nak terjah ni...

    ReplyDelete
  18. pernah masuk JJCM rasanya..mmg famous..

    ReplyDelete
  19. walopun baru lepas lunch ni...
    terus terkecur tengok the foodiessss....
    yummyliciousssssss.....

    ReplyDelete
  20. wallah... terlio cikda tau.. cikda jugak mesti singgah sini kalau ada kelas hari minngu ..dulu-duluuuuuu punya cerita.. hehehe.. memang best...!! semua best la kat sini kan DZ..

    insyaallah DZ berjaya dalam biz yg nak diceburi tuh.. aminnnnn..

    ReplyDelete
  21. Sdpnya tp sampai hati doc....sy tgh dlm pantang mkn karbo tinggi, time tulah doc dok tayang makanan fav sy ni. Arghhh! Kang ikotkan hati, mau terus naik gula dlm darah ni....

    ReplyDelete
  22. Wahhh lontong tu tak boleh tahan... Bagi akak still resonable prizelah kalau itu regenya dengan apa yg dihidangkan.

    ReplyDelete
  23. Ya Allah ..menu tu semua feveret sy!
    nasik lemak+sambal sotong ada pulak kangkung mmg ngam.
    aduhaii kalaulah dekatttt hehe

    ReplyDelete
  24. besarnya cita2 doc . semoga berjaya.

    ReplyDelete
  25. Masa duk KL dulu je jumpa nasi lemak ada kangkung.... Teringin pulak nak makan....

    ReplyDelete
  26. Fulamak..nasib baik la akak dah kenyang ni ha, kalau tidak, mau nangeh kat sini..

    ReplyDelete
  27. sedapnyer! moga tercapai apa yang diinginkan.

    ReplyDelete
  28. telan ailio nengok lontong tu doc...sedapnyer...nasi lemak tu pun best...adehhh lapo...

    ReplyDelete
  29. alamak... serius saya teringin nak makan lontong pulak. tgk pun dah tau sedap!

    ReplyDelete
  30. lama tak makan nasik lemak yang canggini....

    ReplyDelete
  31. Wah! breakfast berat camni...skip lunch lah nampaknya..

    ReplyDelete
  32. bfast camni blh kenyang sampai lunch nie...sedap tul kalau nasik lemak ade sayur kangkung..

    ReplyDelete
  33. kedaini memang febeeret akakni.. dulu2 selalu gi kat klangnyer.. shah alampun penah gak..
    tapi lani dah lama sesangat tak gi.... rindu....

    ReplyDelete
  34. Nasi lemak tuhhhhh!
    bikin terliur saja!

    ReplyDelete
  35. sama dengan nasi lemak yg akak jumpa kat Melaka...masa tu macam pelik sebab ada sayur bagai....tapi mmg sedap.lontong feveret suami akak.

    ReplyDelete
  36. Dekat Klang pun ada jugak kedai ni. Saya macam kurang sikit dengan sambal sotong tu. Hehe. Lontong dia ok. Kenal jugak la dengan Owner kedai ni.

    Semoga doc pun berjaya bukak kedai makan sendiri. Masa tu boleh la jemput blogger datang makan. Hehe

    ReplyDelete
  37. angin betul aku tgk gambar lontong klang tuh, dah berkurun aku nak makan, tak dpt2 pi makan, huhuhuhuhu
    dushhhhhhhhhhhhhhhhhh!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...