Thursday, October 24, 2013

Legasi..

Pernah terfikir tak " anak anak kita mewarisi pekerjaan kita? "

Contoh terbesar...Tun Razak & Najib Razak...
Contoh lain...Shila Hamzah & ND Lala  ...

Dr Ziyyad ? Oh ya...Zayydan tengah batuk berkahak teruk sekarang ni ya..doa kan Zayydan cepat sihat  ya...tq  :)

Dr Zayyan ?  Ngeri tengok dia dekat dengan adik dia...Dia punya ' tunjuk sayang' mmg boleh buat mommy & daddy nya menjerit risau! Di peluk kuat2 nya Zayydan...di gomol2 nya...aiyoooo...hahaha..

Jujurnya..
Kami suami isteri tak letak harapan menggunung pun 3 orang hero ni jadi doktor..
Dan tak juga letak harapan menggunung utk mereka jadi arkitek..
Kami hanya doakan semoga berjaya dunia akhirat..
Jadi doktor ke, cikgu ke, businessman ke..asalkan halal..berkat...
Kami doakan mereka mampu hafaz Al Quran..mampu men-tadabbur ayat ayat suci Nya..dan amalkan dalam kehidupan seharian...Itu harapan menggunung kami  :)
Dan andai rezeki kami murah, bisnes kami akan menjadi legasi kami..untuk mereka bertiga..Insya Allah.

50 comments:

  1. amin, semoga impian ko tercapai!
    sama ngan aku, tak kisah apa cita2 derang, cuma aku nak bekalkan derang dengan ilmu pengetahuan yang sebaiknya dan secukupnya, itu aje bekalan yang mampu aku kasi utk derang....cuma satu harapan aku, semoga perniagaan kami sekarang ni, diwarisi oleh mereka

    ReplyDelete
  2. Tengah meng-upload apa kat belakang tuuu..?

    ReplyDelete
  3. inshaallah..impian dgn usaha kearah tu barulah membuahkan kejayaaan...
    moga zaydan cepat sembuh yer nak..

    ReplyDelete
  4. Semoga Zayydan cepat sembuh. Memang selalu kita doakan anak-anak cemerlang dunia akhirat...

    Pak penakan makchaq suami isteri cikgu, anak 12 orang, 6 orang cikgu, menantu 5 cikgu... hari guru boleh buat sambut kat rumah...

    ReplyDelete
  5. Whoaaaa.... dah mulakan legasi untuk keluarga....
    Legacy adalah tahap tertinggi dalam .. errr... apa ntah.. dah lupa.
    Ada 4 tingkat... dan aku ingat yang legacy ni la... untuk kekalkan sesuatu supaya mendapat manfaat atau diingati...

    ReplyDelete
  6. Saya doakan harapan dan doa DZ dan isteri dimakbulkan.

    Nampaknya ada juga minat anak2 DZ tu nak jadi doktor. Anak2 saya sorang pun takde yg nak jadi engineer. Saya pun dah berhenti dari menjadi engineer ..... huhu

    ReplyDelete
  7. Tapi tak mustahil mereka akan jadi macam daddy mereka.
    Tapi macam dikatakan kita mahu anak kita jadi manusia yg berbahagia di dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  8. betul kata kakzakie tu..gaya dah ada..doakan yang terbaik untuk anak2

    ReplyDelete
  9. jika mereka betul menjadi doktor, mereka lah doktor yang kiut miut. hehehe

    ReplyDelete
  10. Inshaa ALLAH...semoga anak2 menjadi insan yg berguna...kaya budi pekerti..akhlak yg terpuji...

    ReplyDelete
  11. comelnya.. boleh beli kat mana eh stateskop ni.. nak bagi anak2 main.. haha..

    semoga zayydan cepat sembuh..

    ReplyDelete
  12. Doc kecik?

    Insyaallah moga2 harapan akan menjadi kenyataan. Kita yang mencorakkan anak2...

    ReplyDelete
  13. Amin...in shaa allah.

    Get well son zayydan.

    ReplyDelete
  14. Amin ..inshallah
    semoga cepat sembuh zayydan
    betul tu ..berharap semoga anak2 berjaya dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  15. Amin...,semoga Zayyan cepat sembuh,bolehlah lebih2 gomol adik tu.

    ReplyDelete
  16. musim anak2 deman skang ni yer moga Zayydan cepat sembuh, kalau jd doktor ni x risau sgt tau apa nak dibuat bila2 anak2 sakit demam, cam KA ni sampai tak tidur malam mengenangkan sakit anak2 terutama Adik yag x baik2 ni !!!!

    ReplyDelete
  17. kot la satu hari nnti.... tetiba untie sakit... pergi klinik tengok nama kat pintu doktor.. Dr Ziyyad or Dr Zayyan.. untie dah tau anak Doktor sape.. ;) ..

    ReplyDelete
  18. alor2 soo sweet .. winduu ngan budak2 niee ;)

    ReplyDelete
  19. SETIAP IBU BAPA MAHUKAN YG TERBAIK BUAT ANAK ANAK.. MOGA 3Z AKAN BERJAYA DI DUNIA MAHUPUN AKHIRAT YER.. AMINNNN..
    MOGA ZAYYDAN CEPAT SEMBUH YER, SIAN BABY KECIK2 NI KALAU SAKIT..

    P/S: PERNAH TERFIKIR NAK BELI KAPAL KOREK UTK.FIYYA.. TAPI KENDERAAN TOYS TU MACAM BANYAK JE TAJAM.. TUNGGU FIYYA BESAR SKET.. BARU LEH BAGI.. HEHEUEH

    ReplyDelete
  20. insyaallah..mudah2an termakbul doa daddy n mommy..
    tapi gaya dah ada tu... hehheheh

    ReplyDelete
  21. semoga zayydan cepat sihat....

    in sha Allah, niat yg baik psti akan dimakbulkan. melentur buluh dr rebungnya. kita mmg tk boleh mengharapkn anak2 utk jd itu dan ini, cukuplah agar mnjadi ank2 yg soleh & berbakti kpd kita nnti.

    ReplyDelete
  22. teringat kata prof. muhaya.
    ramai mak bapak risau anak tak dapat 8A.
    tapi tak risau pulak bila anak tak solat.

    ReplyDelete
  23. Pray your speedy recovery lil Zayydan..
    InshaAllah.. berkat ibubapa triple Z mudah2an menjadi anak yg soleh & berjasa pada negara & agama..
    'Kak Zaza' doakan uolls berjaya dunia & akhirat yer Triple Z =)

    ReplyDelete
  24. Moga dak Zayydan cepat sembuh hendakNYA..
    Moga anak2 doctor dan kita semua menjadi anak2 yang soleh dan solehah.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Psstt: ikan jenahak tu ikan laut.. n/time kalau atok nuha dapat lagi ikan tu saya msg doc.. ;)

      Delete
  25. Doc, pastinya anak2 lelaki yg tampan itu akan mewarisi segala kependaian inubapa mereka dan segala yang ternaik.

    ReplyDelete
  26. Aminnn.. mudah2an.

    sejuk perut mummyZZZ bila tengok pic2 di atas tuh.
    semua jadik hensem doc nanti nih~

    ReplyDelete
  27. smoga pniagaan doc n isteri terus success ya, n anak2 mbesar sihat n jd org bguna. jd doctor yg hafaz alquran...fuhhh...

    ReplyDelete
  28. untunglarr hari2 leh jumper anakk..,uhHUuu

    ReplyDelete
  29. amin2.... semoga semua di makbulkan Allah....

    Zayyan tak reti lg camne nk describe syg tu camne, bg dia peluk kuat2 cium kuat2 tu tunjuk betapa sygnyer dia... tak pun dia geram kt adik tu heheheh

    ReplyDelete
  30. Itu dia Ziyyad and Zayyan , dah menunjukkan bakat terpendam mereka...

    ReplyDelete
  31. Sy pun rasa yg sama-bg sy asalkan anak2 tamat belajar tggi2-terpulanglah apa yg mereka minat.
    Asalkan memberi manfaat pd diri mereka,masyarakat & agama.ckplah!!

    ReplyDelete
  32. Assalammualaikum Doc...
    mohon komen di n3 saya :
    http://www.cintaitumisteri.blogspot.com/2013/10/hati-saya-sayu.html?m=1

    ReplyDelete
  33. Bgus la mcm tu....yg pnatnye...mak ayah pksa itu ini...ikut legasi keluarga....anak xmnat....yg pnat nnti....org di pusat pengajian...

    ReplyDelete
  34. terima kasih Doc atas pandangan dan nasihat. CiM doakan agar family Doc sentiasa bahagia berada di bawah lindungan Nya.

    ReplyDelete
  35. In Sya Allah....... doa mak bapak akan memberkati anak-anak

    ReplyDelete
  36. semoga semua impian tercapai ya....dah tunjuk ciri2 jadi doktor tu...moga zaydan cepat sihat.

    ReplyDelete
  37. Sama la kita. Asalkan dah besar nanti anak2 jadi org yg berguna pada agama dan mak ayah pon dah cukup. X kisah la nak keje apa pon. Semoga anak2 dapat kehidupan yg bahagia dan dekat dgn agama.

    ReplyDelete
  38. Itu yang lebih penting kan, Dr. Mengharapkan anak-anak menjadi anak berguna, berjaya di dunia dan akhirat. Apa-apa profesion yang mereka pilih, terserahlah kepada mereka. Kita sebagai ibubapa cuma beri dorongan dan kalau rasa itu bukan pilihan yang baik, kita nasihati ajelah,kan!

    ReplyDelete
  39. moga doa doc. dimakbulkan, Amin Ya Rabbal Alamin... .

    ReplyDelete
  40. singgah ucap terima kasih mendoakan Adik yer

    ReplyDelete
  41. mudah2an makbul doa daddyzzz~

    moga cepat2 sembuh zayydan!

    ReplyDelete
  42. Aaminn...anak2 makcik? confirm dua dua tak turun...

    ReplyDelete
  43. Semoga Zayydan cepat sembuh, amin! Semoga kesemua depa akan jadi anak2 yg soleh, sentiasa menyejukkan hati mommy & daddy serta berguna pada agama, bangsa & negara, amin! :)

    ReplyDelete
  44. Ooo... jadi doktor... uncle ngatkan kamu nak anak2 kamu jadi blogger... (naseb baik baca sampai abis... hehe)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...