Wednesday, October 30, 2013

Happy 5th Birthday Ziyyad

Ziyyad ~ 29 weeks, dalam rahim mommy

Soon after being born thru LSCS, 30 October 2008. Entah allergic apa ntah kulit kelopak mata, it took 2 days to settle.

1st time demam. Baik punya tuam by his mommy. Aku balik kerja tgk macam ni rupanya, mmg aku tergelak..dah macam kuih ketayap! hahaha


gigih pakaikan baju ladybird...posing kat cameron highland..hahaha..

kecik kecik lagi kena tarbiah supaya sokong team England okeh  :P

 dan harusjuga di tarbiahkan supaya jadi kipas susah mati MU  :P

 Masa majlis akikah. Ada adat " pijak tanah".  Tanah pun dalam besen..hahaha

takut dengan kangaroo !  Rasa rasa nya, sekarang dah besar sikit, dah tak takut kot  :P

di tanamkan sifat patriotik, waima kat negara orang, bawak bendera sambut Merdeka! 

 patriotisme ...aku percaya walau ke mana pun kami tinggal lepas ni, ingatlah malaysia...sayanglah malaysia.

Dan sebagai anak Johor, kena lah ajar pakai baju melayu teluk belanga ( sampin pulak letak luar masa ni..hahaha)

happy birthday Ziyyad!!!   Rasa nak bawa kamu & mommy & adik adik kamu ke swimming pool  :)

56 comments:

  1. esok dewasa jangan robek kan hati anak-anak gadis ya Ziyyad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde kot. Dia baik mcm daddynya …. hehe

      Delete
    2. kuah tak semestinya tumpah ke nasi. mana tau tumpah ke lantai atau meja ke. camne? hah hah

      Delete
  2. Si kuih ketayap akhirnya menjadi lelaki hensem.... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju. Memang ensem Ziyyad ni. Kalah daddynya ….. hahaha

      Delete
    2. tapi credit to daddy nya jugak la kan?

      Delete
  3. Happy 5th birthday budak comel! Moga-moga jadi anak yang baik untuk ibubapa. Sekejap aje masa berlalu. Rasa macam baru aje ulit baby, tau-tau tengok dah besar panjang dah kan...

    ReplyDelete
  4. Happy born day ziyyad yg handsome. Semoga membesar sebagai anak yg soleh.

    ReplyDelete
  5. happy birthday ziyyad plg suka pic berbaju pink tu & tq sudi mendoakan kesihatan Adik yer !

    ReplyDelete
  6. happy birthday Ziyyad... panjang umurmu..... panjang umurmu...
    hensem budakni...

    ReplyDelete
  7. Happy birthday Ziyyad. Semoga menjadi anak, abang dan insan yang 'baik' selamanya...

    ReplyDelete
  8. kuih ketayap paling cute di dunia okeh!

    happy birthday ziyyad :)

    ReplyDelete
  9. knp comel sgt ziyyad nih?????
    cooooomelllllll sesgt..

    ReplyDelete
  10. Dah besar anak bapak!

    Happy birtday Ziyyad...jadi abang yang baik eh.

    ReplyDelete
  11. Selamat Hari Lahir buat dak Ziyyad..
    Moga sihat dan kuat serta menjadi abang yang baik dan bertanggungjawab pada keluarga dan adik2.. ;)

    ReplyDelete
  12. selamat hari lahir buat Ziyyad , semoga membesar dengan sihat dan kuat , eh birthday anak kita jatuh pada bulan yang sama lah Doc...:)

    ReplyDelete
  13. Happy birthday ziyyad..moga jd anak yg soleh...amin..nak jd menantu auntie?hahahahaha

    ReplyDelete
  14. Ziyyad.. happy birthday laling.. cute sangat kemain putih gebu macam kak zaza.. pffftttt ;P
    apa2 auntie doakan Ziyyad jadi anak yg soleh yer nak.. jaga adik2, dad&mom jg.. jgn noti2 tau ;)

    ReplyDelete
  15. selamat hari lahir Ziyyad... mommy buat kek ape untuk kamuuu....

    semoga menjadi anak yang soleh taat pada perintah Allah dan ibu bapa.... :)

    ReplyDelete
  16. Ololololo....comel2 je pic tu doc. Dahlah comel. Caption pun comel. Mcm org gila sy gelak sorang2 kat sini. Hahahahaha! Happy bday Ziyyad. Ziyyad ni klu die tak kenal org, masam je muka. Senyum pun tak nak tau....tp klu dlm pic2 ni, hensem je tgk senyuman dia tu....

    ReplyDelete
  17. Happy Birthday Ziyyad... Semoga jadi insan cemerlang dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  18. Happy birthday Ziyyad. Semoga menjadi insan yang cemerlang dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  19. happy birthday ziyyad..dari kecik dah nampak hensem..hehehe..moga jadi anak yg soleh ye..

    ReplyDelete
  20. Happy bday Ziyyad... MOga besar jd anak y soleh

    ReplyDelete
  21. happy birthday ziyyad.. semoga membesar jagi anak yang taat.. da besar boleh tolong mommy tengokkan adik adik ya..

    ReplyDelete
  22. comelnyerrrr..part jadi kuih ketayap tu yg tak tahan.. best moment ever
    hepi besday ziyyad

    ReplyDelete
  23. selamat harijadi Ziyyad
    semoga diberkati allah selalu, berjaya dunia dan akhirat.amen.

    ReplyDelete
  24. bakal hero pujaan malaya...hensem,pastinya genius...

    ReplyDelete
  25. Meh aunty nyanyi meh...
    Happy birthday to you. ..happy birthday to you. ..happy birthday to Ziyyad..happy birthday to you. ....

    ReplyDelete
  26. Happy birthday Ziyyad..semoga jadi anak yang selalu menggembirakan ibu bapa...gambar pakai baju melayu Johor tu terbaik hehehe

    ReplyDelete
  27. jatuh hati tengok Ziyyad pakai baju kurung teluk belanga kaler pink.. hihi.. (sebenarnya dah lama jatuh hati dgn Ziyyad).. errr.. gambar last tu kat Sutra Beach Resort ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.. lupa nak nyanyi utk Ziyyad lah..
      Happy birthday to you..
      Happy birthday to you... (jeng3!)
      Happy birthdayyy tooo youuu Ziiiyyyaadddd..
      Happy birthdayyyyy tooooo youuuuu..

      (Nyanyi sambil muncung2 bibir auntie tauuu)

      Delete
  28. Comey tul ziyyad..nk gelak gk hat kuih ketayap yi..nrway hepi birthday ziyyad..;)

    ReplyDelete
  29. Happy brthday ziyyaad moga panjan umur murah rezeki dan jadi anak yang soleh...hamboi kemain hecem pakai baju melayu pink tu...

    ReplyDelete
  30. Happy Birthday Ziyyad, so sweet la entry ni, hidup Johor!!! Lepas ni kena sarung jersi JDT pulak ok..

    ReplyDelete
  31. Happy Birthday Ziyyad. hensem boy...50 + 50 = 120 :))

    ReplyDelete
  32. happy birthday abg ziyyad...moga jadi anak yang membahagiakan ibubapa.

    ReplyDelete
  33. Tang kuih ketayap dengan takut kangaroo tu memang lawak. hehe.. Semoga jadi anak yang cerdik dan soleh.

    ReplyDelete
  34. Hb encem boy...
    Senyum sorang2 tgok kuih ketayap tu

    ReplyDelete
  35. happy birthday ziyyad! besar nanti sila jadi player MUFC.

    ReplyDelete
  36. Gewam betoi tengok kuih ketayap tu, demam2 pun comei. Happy 5th birthday, Ziyyad, semoga sentiasa dirahmati olehNya, amin.

    ReplyDelete
  37. happy birthday hero ensem aunty Iyra..

    ReplyDelete
  38. Hepi bisday Ziyyad!! Tak teringin untuk dapatkan seorang adik lagi ke...?

    ReplyDelete
  39. happy birthday Ziyyad! macam anak patung rupa dia masa demam tu...anak2 doc memang ensem betol!

    ReplyDelete
  40. Happy Birthday Ziyyad yang soleh..!!! Happy & healthy forever

    ReplyDelete
  41. hb Ziyyad.. Tak kan termakan kuih ketayap tu kecuali ku gomol2 je

    ReplyDelete
  42. comelnye ziyyad...masa dlm perot tu pun jelas nmpk muka kan.. happy birthday Ziyyad...

    ReplyDelete
  43. semua orang puji ziyyad comel...

    kesian kangaroo tu... takde sapa perasan

    ReplyDelete
  44. epy bday abg ziyyad.... masa kecik mmg comei lote terutama masa kene bungkus mcm ketayap tuh.... dh beso ensem lak... lagi2 time yg berbaju melayu tuh, bukan yg nngis tkt kt kanggaroo tau

    ReplyDelete
  45. happy beseday hensem boy..jadi anak yang soleh berjaya dunia akhirat InsyaAllah

    ReplyDelete
  46. selamat hari lahir ziyyad...lambat pulak sehari ucapannye.. hiks

    ReplyDelete
  47. happy bday ziyyad!
    daddy tak bawak mandi kolam dosa tau tipu budak2

    ReplyDelete
  48. dah boleh tarbiah sokong JDT sampai akhir nanti...

    hepi birthday boy

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...