Friday, August 30, 2013

Junior Masterchef

Hari ni si Ziyyad punya sekolah ada majlis hari raya...dengan tema " Merdeka Raya"

Jadinya, malam tadi mommy nya pun sibuk la membaking..
Utk di bawa ke sekolah...food to share ramai ramai...


Orang kata, kat mana tumpah nya kuah kan...

Junior Masterchef Zayyan

Junior Masterchef Ziyyad

Memasing sibuk nak membaking jugak..
Elok la tu..
Moga moga ada bakat memasak...
Jangan jadi macam daddy, ' kayu' bila di suruh masak...bahahahaha...

"kacau betul betul !!!..." , kata Masterchef mommy nya...hahahaha

gaya mau ada..:P

Hasilnya....

Choc moist cake utk kawan kawan Ziyyad..melimpah ruah coklat nya....:)

Oh ya...
Esok kami balik JB..
So utk nenek atuk auntie pun ada jugakkk...


Sebenarnya...
Membaking kek si Ziyyad ni hanyalah side job mommy nya malam tadi..
Mommy nya tengah sibuk menyiapkan order 1500 biji macaron..
Macaron utk dijadikan door gift utk satu majlis kahwin..
Nak kena siap hantar 13 September ni..

Batch yang pertama, mula di buat semalam...Ya, mommyZZZ dah start membaking...sesapa nak order apa apa, boleh gi FB nya ya: Dreamy Treat Macaron & Cakes.  Insya Allah, pertengahan Oktober ini Dreamy Treat Baking Studio akan di buka...sesiapa nak attend class baking ( continental cakes, macaron, cookies, variety of brownies, frozen foods, pelbagai jenis kuih talam dan macam macam lagi) boleh la attend..Info lanjut akan di advertise di blog ini...dedicated website utk studio mommy pun akan dibangunkan...:)  Doa kan kejayaan baking studio mommyZZZ ya....TQ   :P

40 comments:

  1. meriahnye kek coklat... siap utk sedara mara lg tu.... hebak mung!

    ReplyDelete
  2. untung ada puan isteri yang hebat membaking ni ! done sedekah nuffnag pagi jumaat ni !

    ReplyDelete
  3. amboiiiii....kemain lagi chef2 cute tu...

    ReplyDelete
  4. alahai geram tengok chef comel nie

    ReplyDelete
  5. Wah... Semoga busines tu semakin maju doc. Nanti anak-anak dah besar boleh menolong. Hehe

    ReplyDelete
  6. Untongggggggggg mummy ada pembantu chef!! ERrr..tu memang membantu or lbh bnyk menggangggu dr membantu?? Kalo anak2 mak, mmg bnyk ganggu dr membantu

    ~Pdhal maknya yg x menyabar nak ajar tengok anak buat itu ini tak memenuhi spec yang mak tetapkan..Thihi)

    ReplyDelete
  7. Untongggggggggg mummy ada pembantu chef!! ERrr..tu memang membantu or lbh bnyk menggangggu dr membantu?? Kalo anak2 mak, mmg bnyk ganggu dr membantu

    ~Pdhal maknya yg x menyabar nak ajar tengok anak buat itu ini tak memenuhi spec yang mak tetapkan..Thihi)

    ReplyDelete
  8. wah... mabeles la kek dia.. dap nih... :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah, hebat baru habis pantang terus bergerak cergas! memang berwawasan!
    anak dan suami sentiasa menyokong pulak tu.

    ReplyDelete
  10. Comeii jerk chef berdua....alamak,coklat moist cake...tidakkkk....menngidam sudah....

    ReplyDelete
  11. okeh kalau den ada buat apa2 majlis den akan order dengan mommyZZZ studio , Insya-Allah...:)

    ReplyDelete
  12. comel masterchef kecik pakai apron.

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum,
    Nyummmm nyummmmm...geram nengok kek. geram lagi nengok junior chef ni hu hu huhu

    ReplyDelete
  14. Minat sungguh saya pada baking-membaking ni. Cuma tiada kesempatan masa! Bila ada, akan saya gunakan sepenuhnya dan tiada siapa boleh masuk dalam dapur, kecuali diri sendiri ini.

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum DZ

    Selamat menyambut Hari Kemerdekaan ke 56

    moga selamat dlm perjalanan dan dipermudahkan

    ReplyDelete
  16. syabas Mommy ZZ...semuga terus maju dan berjaya...insyaallah

    ReplyDelete
  17. Amin......moga berjaya dalam apa yang di lakukan

    ReplyDelete
  18. Tahniah...Kami doakan bisnes kalian berjaya..Sedap sungguh tengok kek tu..

    ReplyDelete
  19. memang kena serang lah kek coklat ni nanti.hehe

    ReplyDelete
  20. untunglah daddynya...boleh jadi tukang rasa.

    ReplyDelete
  21. wahhhh beruntung lah mommyZZZ dua bujang tuh mengikut jejak langkah dia, terliur nengok kek coklat moist yg dibt oleh mommyZZZ ngn 2 bujang tuh.... bestnyer balik johor..kim slm org kg yek

    ReplyDelete
  22. walllaaaaaaaaaaaaaaa....terliur..siyes terliur tgk choc moist cake tu... baking class? wah best tu!

    ReplyDelete
  23. beli apron kat daiso eh.. ahaha.. kitorang pun belikan kat daiso.. utk buat aktiviti membaking ngan anak2.. hihi

    ReplyDelete
  24. aaaa sedapnyaa itu kek coklatt...

    comelnyaaaaa la budak2 ni. geram

    ReplyDelete
  25. Comeynya kaler macaron tu.

    Wahhh boleh le nanti akak attend class membaking.

    ReplyDelete
  26. antie nak oder lima ketul makarun!!

    ReplyDelete
  27. syioknyer kawan sekelas dia.. nampak melimpah ruah cekelat dan kasih sayang dari ziyyad untuk kengkawannyer...

    ReplyDelete
  28. perghh....madam mmg ohsem bab membaking..tabik saya dgn madam!!

    ReplyDelete
  29. Rajinnya! mommyZZZ dah habis pantang ke?

    ReplyDelete
  30. Sedapnya kek coklat tu. Melimpah coklatnya ☺☺

    ReplyDelete
  31. Fuhhh tetiba ja achik Dineh teringin nak jadi classmate Ziyyad, kehkehkeh!

    ReplyDelete
  32. Choc moist. ..melting choc lg.. oh tidak.......SA nk jugakkkkkkk

    ReplyDelete
  33. ooohhh...sudah kecur air liur tgk kek yg melimpah ruah cekletnya tu!

    izan doakan mommyzzz akan terus sukses dlm bisnesnya lepas ni ye!

    ReplyDelete
  34. geram nengok kek tu.. ;)

    moga mommyzzz terus berjaya hendakNYA.. ;)

    ReplyDelete
  35. wow gud luck to mummy~ nanti leh lah terjah kedai mommy~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...