Thursday, July 25, 2013

Multitasking ( lah sangattt)

Aktiviti pagi ini...

memang busy la sekarang ni..urus baby..urus rumah..nak tadarus..nak gi kerja..malam nak terawih...nak tengok tv pun tak sempat ( cuma menyempatkan masa tgk ulangan ceramah Ustaz Kazim lepas balik Subuh & sambung layan Tanyalah Ustaz live pagi pagi dari Masjid Shah Alam tu..:P) So Dr Singa, mmg kamera gabak ni hanya sempat guna ambik gambar baby everyday, dan ambik gambar bulan tiap2 malam lepas balik terawih..hahaha..nak ambik gambar makanan berbuka pun terlupa/tak sempat ! Nak bersunset? Nak landscape photography? Street photo? Tunggu la lepas raya...hahaha..

Lepas wangi mandi..( sabun baby Johnson tu mmg wangi kan, rasa nak mandi pakai sabun tu aja..haha)..
Sesi pakai kan baju...
Kirai cari baju newborn dalam box...

Taraaaa ! Siap ber hood la kau Zayydan ala ala rappers...hahaha...Boleh la kan....dah, daddy nak gi vacuum rumah pulak! :P

bulan ramadan...di tembak 22 Julai lepas...

55 comments:

  1. alhamdulillah pandai ibu Doc didik Doc.

    ReplyDelete
  2. boleh jugak tembak gambaq bulan and new-born..ok la tu. lain2 gambaq tu kena sabaq sat..

    ReplyDelete
  3. eh dh bersalin ke wife doc.tahniah.pandai doc mandikan baby.kalo suami sy mmg dye x reti.hehehe.

    ReplyDelete
  4. pandai mandikan baby ye... comeilah berhood baby tu.

    ReplyDelete
  5. Tere DZ mandikan baby. Hasben saya dah anak 3 pun tak reti lagi mandikan baby... Takut katanya..

    ReplyDelete
  6. comelnye baby.. siap mandi wangi2.. tilam dia empuknya.. selesa dia tido ye..

    ReplyDelete
  7. pandai mandikan baby..mcm my husband..good..comel tgk dia mandi tu..geram..

    ReplyDelete
  8. Daddy begitu busy nih mengurus rumah tangga... Hehehe.....

    ReplyDelete
  9. pandai mandikan baby yer. eh dah yg ketiga kan. tak reti2 .hahahaha :p hubby jarang nak mandikan anak, gara2 dulu anak2 buah dia dah mandikan katanya :p tp awal2 dulu dia ada laa tolong2 jugak sbb ms anak first tu memang zero laa psl baby, maklum lah adik pun sebaya gitu. anak buah lak jauh. hehehehe

    ReplyDelete
  10. Hisihhh gigil2 sejuklah daddy.

    ReplyDelete
  11. Daddy dia siapkan dia ke??
    bagus lah daddy Zayydan nih~

    tembak sendirik gambar bulan tuh? cantek sgt~

    ReplyDelete
  12. Bagusnya DZ. Bertuah mommyZZZ ☺☺

    ReplyDelete
  13. Aku berani pegang baby berusia 6 bulan ke atas je...
    aku takut patah riuk tulang baby tu nanti.... aku kasar.

    ReplyDelete
  14. Wah.... Lulus3..... Bahagian mandi jer la. Bahagian lain x tau lg. hehehe.....

    ReplyDelete
  15. suami mithali kan bukan menyesali kan
    bagus2, untung mommyZZ

    bagus utk pembakaran lemak2, sila tingkatkan lagi kerja2 umah tu ye

    ReplyDelete
  16. mandi baby memang wangi.. kat rumah dari dak Kakak sampai ke mak budak guna mandian baby.. hahaha.. dorang tak pandai guna sabun lain.. ;)
    Ok Zayydan.. esok kita jumpa lagi ek, itupun kalau daddy sempat update blog ni.. ;)

    ReplyDelete
  17. Amboiii..ni baru betul kene panggil doktor pakar & superdaddy ni!betul-betul multitasking :)

    ReplyDelete
  18. so sweet daddy Zayyan ni... hehe
    baby dah wangi2 suka snagat cium.. nyummmmm nyumm nyummm rindunya nak ada baby ;)

    ReplyDelete
  19. Ini baru betul-betul daddy mithali. Salute!! semua boleh
    Mommy mesti bangga.

    psst: kakak ni tak pandai menilai gambar jadi lebih suka tengok baby beribu-ribu kali daripada tengok gambar rumah usang bagai yg kata penuh nilai estetika.

    ReplyDelete
  20. Barulah senang hati isteri nak berpantang...suami rajin buat mcm2 kerja.

    ReplyDelete
  21. fuhhh doc sebijik mcm laki lieya tau....jenis leh handle semua keje rumah dgn jaga wife pantang...lieya dulu mase pantang dayyan tak lik kg pun, lg pun mls nak nyusahkan mak kat kg...pantang sendiri jek sambil husben jaga...mmg kurus die mase tu hahaahah tapi dulu laa,skrang dah tambun balik hahahaahahah

    selamat menjaga wife pantang doc....

    ReplyDelete
  22. Memanag tabik sungguh!
    Seingat mama tak de lagi sedara2 mama yg mandikan baby! moop lantai pun jarang-jarang!
    Moga bahagia ya.

    ReplyDelete
  23. untung mommyZZZ doc boleh menolong bt kerja2 umah... comei je si tecik tu berhood

    ReplyDelete
  24. Rajinnya DZ bertuah dapat suami camni. Hahaha

    ReplyDelete
  25. Mak oii...si kecik tu pun diammm jer kena uli yer. Sampai hensem jadinya. Selalu lepas bersalin kan, bidan kerajaan (Jururawat Masyarakat) yang datang tengok, mandikan baby kan. Ini, 1st class..doktor mandikan baby youuuu...hihihihi.

    ReplyDelete
  26. oh rindu pulak nak mandikan baby , tak boleh jadi nih...hehe

    ReplyDelete
  27. comel zaydan..kalah bulan mengambang tu!

    ReplyDelete
  28. betul-betul multitasking ni Doc...takpe..bagi MommyZZZ rehat secukupnya

    ReplyDelete
  29. tahniah. az x pernah mandikan baby. hhuhu

    ReplyDelete
  30. comel puting nyot nyot dia....

    ReplyDelete
  31. fuhhh., terelll! kalo speckybee, selagi anak xboleh berjalan, dia xberani nk bg mandi.

    ReplyDelete
  32. Konpem suami & bapak mithali nih, alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  33. hahhahahahaahaaa!!!!!!!!
    cer buat multiplicity shots kat si kenit tu!


    'kirai'
    sooo Johor!!

    ReplyDelete
  34. Tahniah doc kerana terpilih jadi suami dan bapak mithali..nekcik pun tak pernah berpantang di kamppong...sama samalah jaga kan..

    ReplyDelete
  35. Best tak jadi mr mama? tabik spring la Doc, boleh buat semua kerja rumah

    ReplyDelete
  36. alolololololo tomei nye rapper cilik nie....
    alhamdullah terer multitasking...
    leh tambah lagi soranngg ooooooppssss hehehehehehehe

    cantik shot bulan tu....

    ReplyDelete
  37. sapa yg ambik gambar doc tengah mandikan baby tu? don't tell me guna tripod ..... huhu

    ReplyDelete
  38. tabik kat DZ , contoh bapa misali ni.

    ReplyDelete
  39. Multi tasker yg patut dijadikan contoh :)

    ReplyDelete
  40. uiiii kalu ada empat tangan daddy zayydan ni, mmg tak ckp agk nyer nk buat kerja ;-)

    ReplyDelete
  41. Rajin..beruntung Kak Fiza...

    ReplyDelete
  42. Yg ku tahu 'kirai' nasi dlm periuk masa nasi dekat2 nk kering tu (kalau msk atas dapur biasela)
    Kirai baju tu pun sama jugak kot maksudnya kan? Haha....





    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha itu la pasal..ingatkan kirai nasi je rupanya baju pun leh kirai kihkih

      Delete
  43. Ahaaa macam tu la jadi suami. Sentiasa available bila dipanggil bertugas! hahahah syabas Bro!

    ReplyDelete
  44. suami & daddy mithali ni.. singgah baca bila sakit berkurang sikit hari ini

    ReplyDelete
  45. suami mithali...berapa ramai daddy boleh mandikan baby..huhu boleh dibilang dgn jari..

    ReplyDelete
  46. Alhamdulillah...bila lagi seorang hubby n daddy nak berkongsi tanggung jawab mengurus rumah tangga dan anak2...masa ni lah...saat isteri terlantar...bukan nak tunjuk skill tapi sebagai tanggung jawab bersama, perkongsian hudup bersama pasangan baik dalam suka dan duka...

    walau dimana pun taraf kedudukan kita...tahap pendidikan...kasih sayang dan perkongsian hidup itu yang paling utama...semoga ramai lagi suami dan bapa diluar sana dapat mencontohi...

    sekadar pendapat dan pandangan ikhlas dari seorang yang bergelar ibu yang pernah merasai pengalaman yang sama...semoga keluarga dan rumah tangga doc mendapat rahmat dan cahaya nur ... aamiin..

    salam ramadhan dari bunda..

    ReplyDelete
  47. Untungnya dpt daddy mcm ni ha...

    ReplyDelete
  48. sibuk nau doktor? hihi...
    selamat beramal di 10 malam terakhir doc...

    ReplyDelete
  49. Adoi yr newborn is so cute! Yes, your wife is so lucky to have you, and you're lucky to have her in your life too!

    ReplyDelete
  50. fuhyoooo..
    daddy terbaik jatuh kepada daddy ZZZ....

    ReplyDelete
  51. untung zayydan dapat 100% sentuhan daddy....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...