Thursday, July 4, 2013

Genius Aulad Sports Day 2013

Sabtu lepas...
Hari Sukan tadika Ziyyad..

bertemakan " Budak Kampung"

Genius Aulad 3 cawangan bergabung di Stadium Panasonic..
GA Setia Alam, GA Shah Alam Sek 7 & GA Subang Bestari..

ok la buat dalam indoor stadium..panas berdenting kalau buat kat open field..

perbarisan setiap cawangan GA...lepas tu acara sukan bermula..macam macam sukan ada...boling kelapa(video), tolak rim, baling tin (video) pun ada..:)

ibu mengandung tak boleh nak lebih lebih bersorak..perut dah sarat..:)

 yeayyyy! semua adalah pemenang..dapat medal...tiada pengalah ! kain pelikat tu mmg di ikat mcm tu, sebab konsep Kampung Boy tu...girls kena ikat kain batik..



lagi 2 tahun la yer Zayyan daftar kat Genius Aulad  :)

minggu depan insya allah...ada new addition to this group of boys...tambah lagi sorang boy!  :P

Satu insiden yang aku ralat..
Rasa nak sound direct aja..
Sekali hembus asapnya, aku sabar..
Dua kali hembus, aku sabarrrrr..
Aku tunggu kali ke tiga aja....Dah get ready aku nak sound.....dia stop hisap dan bangkit keluar pulak.

Lelaki tak fikir orang keliling ni duduk depan aku. Nampak kat tangan dia tu e-cigar( rokok letrik). Tetap ada asap. Kau nak mati sakit jantung, kau punya pasal, I don't care. Masalahnya di hari sukan kanak kanak tadika, dengan anak2 kecil ramai kat tempat duduk sekitar dia, selamba aja mamat ni smoking. Anak dia memang duduk sebelah dia( malang la anak dia dapat bapak spesis macam ni).



48 comments:

  1. keluar asap yang berbau tu jugak eh..?

    ReplyDelete
  2. Buatnya dia rebah kat ditu, doktor juga yang kena tolong!

    Ziyyad dan Zayyan memang sangat kacak..

    ReplyDelete
  3. Bestnya Genius Aulad. Kenapa la takde dekat Perak...Semua tadika semuanya di tadbir oleh orang bukan Islam.

    Pernah dapat situasi gini. Kurang ajar...kalau anak saya, dah sound dah sebab dia sensatif kena asap rokok.

    ReplyDelete
  4. meriahnya...mcm event org dewasa.

    tak boleh fahamkan..nape kat tmpt umum (lagi2 tu event kanak2) dia boleh merokok dgn bahagianya.

    ReplyDelete
  5. Ziyyad punye senyuman sebijik mcm doc!!

    patutnya org mcm tu kita kasik kesedaran sivik sikit..baru ada akai

    ReplyDelete
  6. hahaha comel lah Ziyyad main bowling bola kelapa tu.. rasa nak cubit2 je hehe
    Ibuk mengandung tu comel je dok diam2 sambil berati anak teruna nya

    ReplyDelete
  7. Zayyan tumpang seronok tu...
    minggu depan doc?..sebulan la mummy ZZ kena ganti puasa nanti ye

    ReplyDelete
  8. Meriah!!! Happening!! Lieya pun nak sgt anta anak kat GA tp kat putrjy xde...bile laa GA nak bukak kat putrjy ni....

    Wahhh dah sarat betul wife u doc...hope sgt gurl..mesti comel mcm abg2 die jugak nanti....

    ReplyDelete
  9. ziyyad aduiyai ziyyad, nape ke kacak sangat ni. geram plak auntie eka nengoknya. Ngan rambutnya yang cacak tu. haishhhhhh.. nk buat menantu, anak pun takde lagi. hahahahahaha


    sangat2 tak gemar org merokok. Alhamdulillah eka bukan dr family merokok. ayah tak merokok, bakal suami pun tak merokok. senang hati. hehe

    ReplyDelete
  10. Hebatnya sukan budak2 ni, happening sgt tgk!
    Moga mamanya selamat melahirkan puasa nanti!

    ReplyDelete
  11. Meriah la nanti bila bertambah sorang lagi ahli keluarga.

    ReplyDelete
  12. best pulak tengok budak2. hahaa...

    ReplyDelete
  13. Nizam pun smoker. Terkilan tp mendoakan selalu semoga ada kesedaran.

    Sonoknya hari sukan ni. Meriah sungguh. Tak sbr nak tunggu turn Aydin lak. Tp ikut abang Ziyyad la. 5 thn t baru g skool. Heheheheh!

    ReplyDelete
  14. Meriahnya. Sukan skolah anak saya hari ahad aritu.

    Pernah kena mcm ni gak. Memang selamba jer smocking. Pada hal dia sendiri ada baby kecik.

    ReplyDelete
  15. kalo mamat tu rebah,xpe doktor ada dkat blkang..hehhe..ensemnye anak2 doc..

    ReplyDelete
  16. meriahnya hari sukan ziyad..dulu kty kalau ada suka slalu buat kt sana .

    - org yg isap rokok letrik tu pk, kononnya asap tu x merbahaya kot..benci org isap rokok nie..

    ReplyDelete
  17. Pinjam kain pelikat bapak eh?

    Lelaki-lelaki spesis macam tu ramaaiiiii sgt. Paling hangin time makan...adoi la. Slumber merokok lepas makan kat restro rasa nak aje sound org tu.

    ReplyDelete
  18. Meriahnya sukan sklh Ziyyad,nasib baik buat kat stadiumkan.....
    Semoga minggu dpn Ziyyad dan Zayyan dpt adik baru.

    ReplyDelete
  19. yeahhh!!! tak sabar nak tunggu lagi sorang boy kuar.. kawan fiyya.. :) comel je mak buyong tu..

    ReplyDelete
  20. Semuanya pemenang tak ada pengalah, aku pun nak masuk lawan... hahaha

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Raya nanti suruhlah Ziyyad pakai kain pelikat mcm tuh , stylo lah...hehe

    ReplyDelete
  23. Tahniah. Bapak muthali, keluarga bahagia

    ReplyDelete
  24. ishhhh geram pulak yang gambar last tu...memang patut kena ketuk.. tak sayang anak la tu kalau dah merokok sebelah anak..esok ni anak curi2 isap rokok, pandai nak marah..haihhh...

    ReplyDelete
  25. segaknye ziyyad.. bukan senang kalo sesaja nak bergaya ngan kain pelikat kan~ masa2 ginnih lah nak merasa..

    mommy ZZ dah sarat tapi still sihat.. kalo saya dh standby kat wad dh tuh.. BP problem.. kih kih kih..

    geramnye nak gomoi2 pipi zayyan tuh.. futih sangat diaaaa..:)

    DZ..
    saya pon mmg hangin betol kalo orang tak tau hormat orang lain cam tuh.. rasa nak amik pili bomba simbah jer air kat orang tuh.. geram!

    ReplyDelete
  26. Grand betul sukan GA buat dlm stadium. Anak-anak taklah gelap sehabis sukan. Satu lagi semua dapat hadiah - pandai pihak pentadbiran ambil hati anak-anak tak ada yg jeles tak dpt kan..

    Zayyan cool betullah kakak suka tengok dia tau:)

    ReplyDelete
  27. selesa la buat kat dewan, sekolah anak aku katanya nak buat kat school compound aje, alahai sempitnya buat kat schoool compound!
    kool ada konsep! patut games pun ala2 kampung baru best kan! lagi best kalau parents yang dtg pun konsep kampung pakai kain pelikat kain batik bagai hahahahahhahaha

    ReplyDelete
  28. Penyumbang kepada kematian ni...dia nk mati bukan time tu..tp yg menghidu asap tu yg berkemungkinan mati awal ...sengal punya org...

    ReplyDelete
  29. ai suka acara sukan.. jangan kata anak2, mak budak pun jadik budak balik.. hehehe..

    psstt: kalau nak sangat hisap, pergilah kat luar :(

    ReplyDelete
  30. bestnye...rietta suka tgk bdk bdk sukan..kelakar ada, sweet ada...hmmm...rietta pown xtaw la org cmtu...kdg kdg kita btuk dekat dia pown, dia still merokok jugak...

    ReplyDelete
  31. dekat tempat bunda ni ada satu Tadika Genius Aulad ni....jarang jumpa, suke tengok uniform dorang..

    ReplyDelete
  32. Takdak akai betoi yg dok merokok tu.

    Yg 2 dah ada tu comei bangat, tak sabaq nak tengok yg ke3 nanti, mesti comei jugak :)

    ReplyDelete
  33. comel sungguh ziyyad dengan kain pelikat.. kain pelikat saiz kanak2 eh? nak cari jugaklah untuk aqil nanti..hehe..

    walau pun suami saya perokok, tapi dia takde la nak merokok dekat kami.. takde sivik betul!

    ReplyDelete
  34. meriah walaupun sukan peringkat tadika

    ReplyDelete
  35. Commelllnyaaa.....dan che mat doakan moga che puan selamat sejahtera dan dipermudahkan....

    ReplyDelete
  36. ensem dan segak bergaya ziyyad dengan medal di leher.. :-) zayyan pun comel lah.geram haih!

    e-cigar tu CAP dah suruh haramkan penggunaan nya. sama la jugak macam merokok kaedah biasa tu pun. shisha tu pun elok la diharamkan. memang sokong sangat-sangat.

    ReplyDelete
  37. tahniah ziyyad. comelnye...

    ReplyDelete
  38. Kemain meriah hari sukan ziyyad..seronokla dier...konsep budak kampung tu yang best tu...moga selamat semuanyer yek...3 boy tu mesti putih gebu mcm abang dier jgk ni...

    ReplyDelete
  39. tahniah dan comelnyeee ziyyad !

    ahahha smepat lagi doc ! .. len kali ceramah sikit ekkeke ;)

    ReplyDelete
  40. good idea la buat dekat indoor stadium, tak ada la yg basah ketiak nak menunggu.. hihihi

    Wah! 3 hero... kita serupa :)

    ReplyDelete
  41. hahahahha ... CA pun angin gak kalau tiup puhhh puhhhhh depan kita tanpa ras bersalah. Mau makan penaboh ja rasanya ..

    ReplyDelete
  42. hehehe meriah sungguh, suka dgn tema budak kg tu menarik !

    ReplyDelete
  43. meriahnya dyk bersukaneka.. mak buyung pun nmpk hepy jer even dah sarat bebenor...hihi...

    p/s: jaa pun kureng ngn org yg merokok ni. kdg2 tu nmpak mcm dia saje jer nk tunjuk eksyen. padahal kita kat sebelah ni dah beri hint tutup hidung bagai...huuuu!

    ReplyDelete
  44. As salam doc,
    hubby saya guna e cigar tu.. dia kata asap yg keluar from e cigar is not poisonous as normal cigarette.. saya double check dgn wikipedia pon xde mentioned psl asap ni..
    appreciate if doc boleh terangkan/share sikit facts on this,tanak la effect our children health nanti.. huhu

    ReplyDelete
  45. seronok tengok gambar budak2 nih... tanpa sedar mampu buat kita tersenyum...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...