Tuesday, July 23, 2013

12 hari

pejam celik, pejam celik..
dah masuk 12 hari usia nya..

dalam fasa kulit kering mengelupas..dari kulit merah nak ke putih kata Paeds nya  :)

rambut boleh tahan lebat...tunggu lepas raya lah ya daddy botakkan ..

tali pusat pun dah tanggal semalam, masa umur 11 hari

 12 hari..berat naik 300g sejak lahir, alhamdullilah..tiada komplikasi jaundice walaupun 100% on formula milk. Syukur juga tiada infant colic, good bowel habit. Model tak berbayar TommeeTippee :)

Bakat di usia 12 hari: Horse Dance ala Psy dalam video clip Gangnam Style ! ha ha

46 comments:

  1. hai! Assalamualaikum Muhammad Fayyadh Zayydan....kemain kecik2 dah jadi model daddy yeak.....heheheeheh...sedap name anak doc....suke yg zayydan tu....

    ishh tgk baby kecik ni mule laa semangat berkobar2 nak preggy balik...tapi baru nak kurus n nak senang sbb dayyan dah besar le pulak ...lagi 2 tahun la doc....kikiki pastu lieya tutup kilang...4 org cukup ler....

    ReplyDelete
  2. hahhaaa...baby pun nak gangnam ke?

    Alahai...buat I jelez ja nengok baby.

    ReplyDelete
  3. pic yg last tu mmg tebaik.. n he's so so so cutelah !

    ReplyDelete
  4. Ahahahahaaha oppa gangnam sekaliiiii Zayydan.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Oppa gangnam dh daddy nyer ckp...good boy la....

    ReplyDelete
  6. Kakak tak sabar nak tengok gambar tiga kepala hero di susun atas bantal.
    Bila pusat dah tanggal tangis pun kurang dan senang nak mandikan.

    ReplyDelete
  7. Tomeinya anak daddy ziyaddddddddddd..rindunnya nak ada baby baruuu...haha oooppssss

    ReplyDelete
  8. Comelnyee...hasil foto pun cantik.

    ReplyDelete
  9. Sangat comel. Sedapnya bau baby ☺☺

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah
    nikmat Allah

    ReplyDelete
  11. comelllllll...ini bakal putih melepak ni....tak sabar nak visit anak ko nok...

    ReplyDelete
  12. heeee dah besar sok sure putih melepak mcm abam2 dia..
    meh ikut auntie balik rumah nak tak?? auntie nak gomol2 hehehe

    ReplyDelete
  13. comelnyaaaa... rindu keadaan dlm pantang.. huhu.. tapi tak larat nak ngadung dah.. hahahaha

    ReplyDelete
  14. wei, mata dia kaler apa ar? cam cun aje kaler mata

    ReplyDelete
  15. Cpt tanggal tali pusatnya. Jarang mandikan ke doc?

    ReplyDelete
  16. alaaaaa......... kiutnya.. comey sungguh

    ReplyDelete
  17. Baru 12 hari pun dah terserlah kehenseman tu haa. Ikut sapa la tu kan :D

    ReplyDelete
  18. heee suwitnyer baby ni...
    terbayang bayang pulak anak sy masa lahirnya...hihi

    ReplyDelete
  19. suka tengok baby.. suka nak pegang peluk gomol baby.. tu tak masuk dengan bau dia lagi.. ;)
    Moga ibu dan baby sihat hendakNYA..

    ReplyDelete
  20. comelnya...tapi just nak tya..why 100% on formula milk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dee. baca la entry lepas.

      Delete
    2. thanks t.a.t.a dah baca dah..hehehe...

      Delete
    3. sharing is caring..

      ngeee...

      Delete
  21. hahahaahha.. daddy dia nih~
    pepandai jer kan~

    bestnye dapat cium bau bb..:)

    ReplyDelete
  22. ouh my baby zayydan... bila la aunty nak dapat jumpe awak neh..
    rindunya ngan baby kecik. kat umah neh semua da besar2.. boboi boy pon da g school skarang..
    hurmmm...

    ReplyDelete
  23. Comel sungguh baby.. Baru 12 hari dah jadi model ye.. Untung ada parents yg pandai ambil gambar.. Potret gambar masa baby banyak2 ye..buat kenangan..

    ReplyDelete
  24. untung bapa baby ada blog . nanti kendian2 boleh tengok balik diari bergambar ni.

    ReplyDelete
  25. Bakal hero hensem sorg lagi sama mcm abg2 :)

    ReplyDelete
  26. tahniah. comel sungguh baby.
    daddy pulak juru foto pro, apa lagi...gambar super la...
    zaman anak kecil saya, belum miliki dslr...so keindahan berfoto terbatas....

    ReplyDelete
  27. comei gebus... kim slm peluk cium kt bby dr syurga tuh

    ReplyDelete
  28. Bile nak datim gan no 3 ni.....

    ReplyDelete
  29. comel...putih gebu cam abang2 nyer jugak ni...ok la takder jaundice walopon tak breast feed...saya anak2 saya semua kena jaundice yang tinggi sampai tukar darah walopon 100% breast feed...fobia sangat rase...

    ReplyDelete
  30. Aduhai...seronoknyaaaa ada baby. Tommy Tippee ke, Mommy ke..tak kisahlah kan. Asal sihat dan bolat. Amiin.

    ReplyDelete
  31. akhirnya keluar jugak kamera abah ko ya ...

    ReplyDelete
  32. ooo sy br tau..kalu mengelupas tu kiranya mcm salin kulit ye doc.
    alololo comel nyer zayydan.. lg comel dr baby kate N william ;-)

    p/s kalu doc nk join GA sy, masih ada ms lg smpi esok

    ReplyDelete
  33. Ala comeinya... ni tgk gmbr baby ni Mula la rasa nak baby juga...

    ReplyDelete
  34. comeinye diye.....nie yg buat geram tgk nie...hehehe...

    psss...btul tu...rietta sendiri pown mula mula ragu ragu nak leatak water mark...dah mcm planet...tpi atas nasihat seseorang, rietta buat juga...

    ReplyDelete
  35. amboi.dh pandai buat gangnam style ye.hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...