Wednesday, June 26, 2013

Tyrannosaurus

Anak anak aku semuanya lelaki.
Yang bakal lahir 12 Julai ni pun, lelaki.
Dah namanya lelaki, mesti la aku ajar main bola, naik basikal..
Mainan kat rumah memang melambak kereta/lori/motor/truck/ultramen..
Cuma bab pistol/senapang aja aku tak belikan. Kami laki bini tak prefer mereka main tembak2.

Play-doh pun anak anak aku main. Bagus merangsang minda katanya. Nampak tak kelopak bunga color pink tu? Haaa..tu la kerja mommy nya..Mentang mentang la tangan seni dan selalu buat fondant cake bunga, play-doh anak pun nak buat bentuk bunga. Ha ha ha.. Aku cakap kat wife aku, bahaya tu..Kang jadik mat bunga/lembut pulak anak anak aku..Ada satu hari tu aku tengok anak anak aku main masak masak cupcakes, masak macaron! bahahaha...Ni la pengaruh tengok mommy nya selalu membaking.

Aku cakap kat Ziyyad..
Tak boy la kan main play-doh gentel bentuk bunga..:P
Ziyyad mintak aku buatkan dinosaur...
Main dinosaur baru lah boy! 

Hasil tangan seni daddy nya. Tyrannosaurus( t- rex) sebelah kanan utk Ziyyad, manakala Edmontosaurus sebelah kiri utk Zayyan.  Yang color hijau belah belakang tu hasil tangan Ziyyad..'batu bakar' katanya...Aku tanya apa benda 'batu bakar' ni? Dia cakap " alaa...yg kita tengok kat Petrosains tu ".....Oooohhhh..batu bakar ialah volcano...bahahahaha....



ps: untuk entri semalam, ada yang tak dapat membaca nya dalam nada sarkastik..hihihih..Takpe...takpe...Kisah 3 Jiran tu ialah pasal Malaysia, Indon & Spore.  :)

50 comments:

  1. lelaki adalah chef terbaik - tapi janganlah jadi lelaki lembut pulak! :)

    ReplyDelete
  2. hahahahahaha batu bakar.... comel jer....

    ReplyDelete
  3. Still superb jgk buat t-rex tuh!!

    Ank sy kalo main playdoh,suker buat karipap,donut.

    Dasar suker mkn!!

    ReplyDelete
  4. hakhakhak...kisah semalam mmg terbaikk!! saya suke!!

    kemain berseni hasil tangan mommy buat munge..kalo suruh umie Ahamd buat,mmg jadik tahi bintang la jawabnya.

    ReplyDelete
  5. kenapa T-Rex takde gigi... hehehe

    psstt.. yg entry semalam tu... uhuk2..
    hati pak sudin memang baik mau bantu wak parjo..
    berita semalam cakap...

    doakan kan ja lah anak2 pak sudin sihat2 belaka yaaa... Aminnn

    ReplyDelete
  6. Tak berseni langsung bapaknya!

    ReplyDelete
  7. hahaha...anak2 lelaki kalau pandai masak..menjadi menantu rebutan..kuikuikui..

    apapun..dinosaur ke tu? oklah..ada gaklah rupa..hahaha..

    ReplyDelete
  8. haha jgn termakan sudehhh bunga pink tu yer Ziyyad..
    kemain kesenian DZ mencipta t-rex tu. hhhaha
    bagus jg utk minda ek play doh ni, at least budak2 boleh keluarkan semua creativity diorang.. ;)

    ReplyDelete
  9. kahkahkahhhh!!!!
    edmontosaurous tu DKU eh...?
    [ dinosor kurang upaya ]

    ReplyDelete
  10. anak2 lelaki pandai masak mesti ramai mak mertua sayang.. hehehe.. macam ai.. en. suami pandai masak.. ai pulak pandai makan.. hehehe..

    psst: pasal semalam.. yelah.. nape tak terfikir kan.. kan kan..
    moga anak2 Pak Sudin sihatlah hendakNYA..

    ReplyDelete
  11. haha, semua benda dia tengok kat luar, bila balik pun nak buat pakai play doh jugak.

    ReplyDelete
  12. waahhhh.. kagum ar tgk hasil tangan DZ.. muahahahahaahha

    ReplyDelete
  13. Tgn seni juga lah tu DZ. Nampak juga rupa dinosaur tu.

    entry smalam, saya salah sorang yg lari dari tajuk...ahaks...

    ReplyDelete
  14. apasal buruk beno dinosor pink tu doc oi....

    ReplyDelete
  15. boleh jd watak tambahan dalam monsters inc.

    tetiba tingat tanah liat yg dimain ms tadika dulu. warna da la x cantik pastu ada bau. bla nakal sket, dok tepek kt atas meja, pintu, kerusi. apa lagi, naik hantu la cikgu tgk ;-)

    ReplyDelete
  16. dinasour warna pink mater hijo tu... susah nak jumpe tu hikhik...

    ReplyDelete
  17. dinasour kuning tu sangat la "sehat" kelihatannya..kih3

    ReplyDelete
  18. Lelaki lembut? Say no ye double z...huhu..namo..namo..namo...

    ReplyDelete
  19. amboi dinosor tu..awat gomok semacam hehehe...makan macaroon banyak la tu

    ReplyDelete
  20. hahahaakakakaka .... bila dah esaq skit nanti... dah sekolah .... mcm2 anak2 CA ... sapa mai.... aku sedekah menan depa. menyemak kat umah ni.....

    ReplyDelete
  21. tu dia...seni nyerrrr tgn bapak!hahahaa...

    ReplyDelete
  22. T-Rex comel, boleh buat mamam tu...

    ReplyDelete
  23. wakakkakakakaka hudohnya wakakkakakakakkaa
    gelak guling2 wakkakakakaa

    ReplyDelete
  24. Hahahahah! Main masak2 eh? Normal sbb Aydin pun pnh terjebak main msk2. Malah, smpi skg dok msk pastu sibuk suh mommy ngan papa rasa. Klu kite kate x sdp, dia bt lagi smpi kite kate sedap. Hahahahha!


    Comel!

    ReplyDelete
  25. Dah tentu mommy pakar masak sikit-sikit anak mesti terikut.
    Bunga mommy tu memang menawan tak sama dinasour daddy kelakar benar hahaha....

    ReplyDelete
  26. assalam doktor..bagus jugak ni..kalau nak belajar buat bunga macam mommy ZZ buat tu

    ReplyDelete
  27. haha. comel je.

    errr tak belikan mainan doctor-doctor ke? hihi

    batu bakar, perkataan yang interesting drpd ziyyad.

    ReplyDelete
  28. Salam.
    Hebat mak bapak diaorang...
    Beruntung mereka disayangi...
    Tertgk tak di tv budak berusia 6 th buat pameran lukisan kat BangsarVilagge?mcm2 dia buat , pakai marker je, apa yg terlintas dilukisnya, byk gambar2 bangunan, siap ada gambar bhn2 asas bangunan lagi.. Cantik juga.Dia mula membaca umur 2th 9 bulan( klu tak silap) skrg suka baca ensaiklopedia.
    Sebenarnya dr awal lagi apa yg dia lukis mak dia bingkaikan,ada juga lukisan dia yg biasa2 je.

    ReplyDelete
  29. nampak bebenor daddy nya keras tangan. tp ok lah tu.. at least nampak rupa dinasour, tk der rupa cow.

    ReplyDelete
  30. batu bakar tu sounds cute sangat :)

    ReplyDelete
  31. Kreatif juga ni.. Masih ada rupa dinosaur.. ;) Cantik bunga yang Kak Fiza buat tu.. Rasanya tak salah kalau anak minat memasak.. boleh ganti Chef Wan satu hari nanti..

    ReplyDelete
  32. Ahakss comei dinasor tuh.. :)

    ReplyDelete
  33. Tak menahan baca bab batu bakar tu, kahkah!

    ReplyDelete
  34. seronoknya dapat main dengan anak2 gitewww.
    nanti nak belikan untuk cucu la

    ReplyDelete
  35. anak buah aku semua pempuan.. bile nak dapat yang laki ni..kehkeh

    ReplyDelete
  36. batu bakar..bagus ingatan dia...ada batu bakar, ada dinasor. anak laki pandai masak bagus apa.

    ReplyDelete
  37. sah tangan doc tak berapa nak seni...hehe

    ReplyDelete
  38. eh ok ape budak laki jadi chef..terbaik tau..
    dinasour tu macam cacat je hehehe

    ReplyDelete
  39. eh takpe..boy pon blh main masak2 lah..blh jd chef :D

    ReplyDelete
  40. Perghh..!! Ziyyad boleh ingat pasal batu bakar. Sangat impressive. Bravo to him....yeayy..!

    Hahahhaha....pasal semalam...akak pun memula dah terlajak. Elok tekan button send comment, terus 'tangkap' maksud 3 jiran. That's y ada 2 comments.

    ReplyDelete
  41. ha3x.. sangat2 keras tangan..

    ReplyDelete
  42. Kesian pulak kat bunga nan sekuntum kat rumah DZ.. tak dak geng..

    Batu Bakar... macam tu la permulaan benda2 nak dibagi nama he he...

    Anak makchaq Amir masa kecik2 suka sangat pistol/senapang.... masa sekolah menengah banyak kali jugak menang menembak pistol & M16.. hasil berlatih masa kecik2 la kot..

    ReplyDelete
  43. Aduh! Sakitnya!

    Kenapa?

    Kepala benjol...

    Kenapa kepala benjol?

    Jatuh kerusi...

    Kenapa jatuh kerusi?

    Gelak kuat sangat tengak dinasor tu...!

    Kah kah kah!

    ReplyDelete
  44. sy suka lelaki pndai masak..sooOO sweet! hehe :p

    ReplyDelete
  45. Bahahaha....ziyyadasaurus n zayyanasaurus hasil gentelan faiziesaurus...hahaha...

    Makcik pon sama doc tiada anak patong dlm rumah..hanya bola n keta kecik masa dulu....dah besaq alif-son1 bli pistol peluru bulat2 main tembak2 ngan kawan dia...serius gelak besaq makcik tgk budak tua main gitu....
    Hmmm la ni asyik tgk camera, ironman spiderman.....cuma cucusaurus ja x mai lagi...hahaha

    ReplyDelete
  46. dynasour yg tak berapa nak 'man'...hehehe...joking ja noooo....
    tak salah bebudak lelaki main masak2...nanti dah kawen wife sayang bangaaattttt....

    ReplyDelete
  47. kretipnya daddy..


    hahaha..
    seb baik jd bentuk dinosor tuh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...