Monday, June 17, 2013

Majlis Perkahwinan Adik Bongsu

Semalam adik bongsu aku kawin..
Hari ni aku masih bercuti di Johor..
Terima kasih kepada geng geng blogger yang hadir semalam, Kak Zakie sekeluarga dan Rina sekeluarga.

Masa majlis akad nikah hari Sabtu, 15 Jun. Time tok imam tengah bagi khutbah nikah, time tu lah si Ziyyad melalak menangis ( kat belakang tu, nampak? kah kah kah)..Lepas abis majlis aku tanya wife aku, kenapa? Rupa rupanya kaki dia kebas sebab dok bersila/lipat kaki lama lama..:P

 Klinik Bergerak..hahaha. Abis majlis akad nikah, lepas makan makan, sedara mara semua take turn check blood pressure.Yang mana tinggi pressure nya tu, esok hari sanding tak leh makan kambing/daging banyak banyak! hahaha..

Wife aku sebagai tokey macaron, harus lah sponsor macaron tower sebagai hantaran. Yang berminat nak tempah macaron ke, cakes ke, sila sila lah ke fesbuk wife aku ya: Dreamy Treat Macaron & Cakes. Tapi bisnes akan resume as usual after Hari Raya la ya, sebab wife aku Insya Allah bersalin 12 July ni, so memang dah tak ambil order sekarang.

1st time la seumur hidup aku ada baju color ala ala pink. Baju ni la terus jadi baju raya nanti. hahaha

Pengantin nya...yang berdiri tu ya. Yang tengah duduk tu pengantin lama..:P

Ni pengantin jugak. Bahahaha..

Hari Bapa 2013, jatuh semalam, 16 Jun. Alhamdullilah, menyambut Hari Bapa sebagai bapa kepada 2 askar. Askar ketiga bakal keluar dari "kem latihan 9" bulan pada Julai nanti  :)

Askar senior yang setia dengan songkoknya. Askar junior songkok selalu terbang..hahahaha.

Sekian..
Complete dah adik adik aku kahwin.
So sekarang mak ayah aku ada 3 anak + 3 menantu + 2 cucu + 1 cucu on the way  :)


65 comments:

  1. ok..muka doc sebijik macam muka ayah doc!! copypaste!

    tahniah buat adik doc ya.. :)

    ReplyDelete
  2. selamat pengantin baru buat adik Dr.. moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..

    psstt: warna baju sama macam kami punya 2 tahun lepas.. ;)

    last psstt: sangat geram tengok dua askar comel itu.. ;)

    ReplyDelete
  3. Haihhh...cantik lah pink tu.

    Selamat pengantin baru buat adik doc.

    ReplyDelete
  4. hehehheheee..
    dah seropa skirt samping si kecik tu!!!

    serious??!!
    serious memang bawak PB set balik kampung sebab nak buat klinik bergerak!!??
    hahahahhaaaaaaaaa...
    terbaek!!!!

    ReplyDelete
  5. sesekali berbaju melayu pink..ensem gak.
    kty pun raya taun ni ..pakai baju kenduri je nanti..
    selamat pengantin baru utk pengantin ,semoga bahagia hingga ke jannah.amen

    ReplyDelete
  6. waaa bibir pink la si kecik tu.hihihihi

    Doktor bergerak.kikikikikiki

    baju pink tu cantik. pink ayo bandung. hihihihihhi

    selamat pengantin baru Cikgu. Cikgu kan adik doktor?

    errr tengok orang kawen, eka rasa macamm........................................ nervous lah plah.

    ReplyDelete
  7. nice r kaler tu...
    macaron tu memang comel r...
    ouh..askar jugak erk..tahniah ye
    moga semuanya selamat =)

    ReplyDelete
  8. terbaca blog kak zakie tadi, dia attend wedd adik DZ ;)
    dah nama pun doc, harus lah klinik bergerak ada dimana2 hehe
    tak tahan tengok boboi boy DZ tu.. comelll putihhhh gerammmm
    kalau dpt jmpa tu harus kena gigit dgn Aunty hehe

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah... selesai sudah. mmg sebiji muka mu la doktor adik bongsu mu tu...

    haishhh... kiut miut korang sekeluarga...

    selamat pengantin baru buat mereka

    selamat hari bapa buat mu daddyZ

    ReplyDelete
  10. Tahniah dapat adik ipar...raya tahun ni lagi meriah la..ada ipar baru n baby baru..cantik kaler pink tu..rasa lepas ni saya nak paksa mr hubby buat baju melayu kaler pink pulak..tahun depan ke hehehe

    ReplyDelete
  11. Wah..pink gitu..hehe..nice je kan..Tahniah dapat adik ipar baru..

    ReplyDelete
  12. segan sebenarnya tapi datang juga...waktu sampai salam dengan mak faizie dia tenung jer mungkin nak ingat sape la pulok ni hihi..cecepat cakap sy kawan faizie hihi (mujur ingat nama sebenar kalo sebut daddy zz je pening pulok makcik hihi)

    ReplyDelete
  13. Jujur semua yg berbaju pink nampak cantik semalam. Your mom pun kakak tengok aduhai comel macam pengantinnya juga.
    Lega mak-ayah bila semuanya sudah dimiliki.. Syukur alhamdulillah.

    ReplyDelete
  14. salam...cantiknya sekluarga pakai baju sedondon pink!

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum,
    Kagum dgn klinik bergerak tu ;)

    ReplyDelete
  16. Amboiiii pink nya pak ngah....tak pa ....lawa aihhh.
    Seriau tgk perut fiza....cam ketat dah...haishhh...

    Selamat pengantin baru n tahniah buat adik bongsu.

    ReplyDelete
  17. kaler cantik...selamat pengantin barulah ye..best dpt khidmat doctor percuma..tapi tang makan daging takleh byk2 tu tak best..hihihi..

    ReplyDelete
  18. congrats to your sister...
    raya nanti meriah lah sbb bertambah ahli...
    12 july due....wahhhhh same birthdate wif me lah nanti ;)

    ReplyDelete
  19. comelnya zayyan. ziyyad pun comel. zayyan tu haruslah lebih comel, dengan muka dia macam girl-girl bibir pinkish siap. haha. zayyan, zayyan. comelnye...

    congrats Doc, sebab dapat adik ipar dan coming soon baby no.3

    ReplyDelete
  20. Pink....... hahaha.. jarang org lelaki boleh pakai... tapii yayen n ziyyad comel jer dalam pink tuu

    ReplyDelete
  21. Tahniah doc & family...selamat terima ahli baru.
    Makin meriah raya nanti.

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah..tahniah utk doc sekeluarga..

    kemain semua pink kan..comel la baju kak fiza (ke sebaya ngan saya?..hahaha)

    ps: tak pasti lah berapa harganya..tapi rasanya murah je sbb yogurt pun 3 bekas tu tak sampai 200yen..so harus la yakult pun lebih kurang tu je..masa saya kat sana, yakult ni tak glemer sgt. so saya balik msia baru kenal yakult. hahaha

    ReplyDelete
  23. waaa semuanyer pink sweet....zayyan yang putih melepak tu cute sungguh pakai pink..
    tahniah & selamat pengantin baru buat aik Dr moga bahagia hingga ke syurga,,

    ReplyDelete
  24. PAs ni, akan ada cucu2 yg akan on the way.

    Comel gile Zayyan tu. Geram tgk....

    ReplyDelete
  25. Ingatkan dok tarik gebor pagi tadi tak sempat update entry. Wakaka.

    Budak berdua ni memang comel belaka. Askar ke3 punya baju raya pink dah siap ke? :)

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum DZ

    ceria nampak bila pakai warna pink

    ReplyDelete
  27. hensem ar DZ pakai baju fink.. sape kata lelaki x sesuai pakai fink.. hehehe
    cantek gambar potret sekeluarga tuh.. :)

    ReplyDelete
  28. tomeynye perantin kecik tuu...!!!..

    wahh... siap ade klinik bergerak yang tak tahan tu... hahahaa...!!!...

    ReplyDelete
  29. mommy berseri2 la, seri ibu mengandung, anak bujang 2 org tu cam biasa la, mmg handsome, tapi handsome tu diwarisi dari mommy bluwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
    org bunting gajah tu tak nampak seri dia wakkakakakakkakaka
    wei bak la lebey sket gambar adik ko kawin, kedekut betul la nak tempek byk2
    dah la tak rewang, jadinya ko patut amik gambar dengan banyak
    paling aku tak tahan, klinik bergerak ko tuh wkakakakakakakka itulah dia doktor kan, kalau balik kampung mmg kena bukak kaunter cam pakcik aku, ada je soklan nak kena tanya dia......wakkakakaka khidmat masyarakat tu beb...pahala pahala amin!

    ReplyDelete
  30. baru sekarang nampak muka dr..comey la anak dr..

    ReplyDelete
  31. perrghhhhh pink gituuuu... nmpk mcm baru umo 20 ;-)

    btw SELAMAT PENGANTIN BARU

    ReplyDelete
  32. ok la lelaki pakai pink..tapi awat entah lelaki takut sungguh nak kenakan kaler nih..ok pe..cantik kan??

    ReplyDelete
  33. hahhaha.. paling syokk dapat check tekanan darah pree.. bagus kalau setiap malam sebelom kenduri ade buat kan..

    ReplyDelete
  34. menyala sungguh warna pink tuh doc , silau mata den tengok...hehe

    ReplyDelete
  35. silau mata tengok kaler baju...hehehe

    ReplyDelete
  36. Selamat pengantin baru buat adik DaddyZZ. Kesian Ziyyad kebaih kaki, kihkih! Pengantin pink 5 beranak (kira sekali yg dalam kandungan tu, hehe) tu kiut habes :)

    ReplyDelete
  37. Waahhh...lawa lah MACARON tu....hensemmmm

    ReplyDelete
  38. Tahniah buat adik doc..shocking pink tuh...

    ReplyDelete
  39. moga kekal abadi... kami buleh celebrate anniversary sama2... 15 jun..

    cantik la kaler baju doc sekelorga...

    ReplyDelete
  40. Semoga kekal selamanya
    Macaroons tu cantik lah doc

    ReplyDelete
  41. tahniah doc... semuanya berseri2

    ReplyDelete
  42. tahniah semuanyer dah selamat..tema pink..

    ReplyDelete
  43. cantik adik u doc....sweet...selamat pengantin baru..semoga cepat2 bertiga plak....heheheheheeh

    mmg menyerlah baju doc sekeluarga...sebatu dah nampak hah kepink2annyer...org putih2 ni mmg cun le pakai.....sweet jek nampak kalernyer.....

    ReplyDelete
  44. tahniah utk pengantin.. klinik bergerakkan.. tuler kelebihan seorang doctor..
    sangat cantik tau kaler tu...
    betoi gak kalau duk lama2 bersilatu memang kebas...

    ReplyDelete
  45. kAgumnyaaa...untung sedara mara bila slh sorgnya doctor.tgh2 knduri pn ada klinik bergerak...tahniah2

    ReplyDelete
  46. tahniahhh, bertambah ahi keluarga. sweet jer satu family pakai pink.

    ReplyDelete
  47. pink cantik tau nok...
    nak2 pulak korang ni semua kulit putih...sesuai sgt!!

    aku kalau tgk muka ayah ko kan nok, sumpah aku teringat kat arwah ayah aku...mcm tu lah muka dia nok...huhu...

    ReplyDelete
  48. peghhhh.. kaler pink tu yg tak tahan.. hihihi..sib baek cocok bro.. tetap kiut miut semuanya.. yg pasti mommy kena carik baju lain utk raya nanti.. hehehhe

    ReplyDelete
  49. Waahh cantiknyaa pink striking nie.. comel jer dua beradik nie.. :)

    ReplyDelete
  50. Tahniah buat pasangan pengantin.. Meriah majlis ni dengan masing2 bergaya..

    ReplyDelete
  51. Alhamdulillah, sejuk tgk gambar2 ni. Gambar keluarga tu cute sgt.Ada bendera pulak tu!Sesakali ala pink pun menarik.

    Sekali doctor terus doctor! selamat berkhidmat!

    ReplyDelete
  52. Tahniah buat pengantin baru. Best tu ada klinik bergerak. Cantik kaler pink ni ☺☺

    ReplyDelete
  53. Tahniah kepada pasangan pengantin semoga jodoh berkekalan hingga kesyurga..Tahniah jugak kepada ibu bapa dan keluarga pengantin..

    Baguih tu.. bukak klinik kat rumah kenduri... patut jugak dijadikan amalan.. sebelum makan check darah & gula dulu.. tinggi kalu..bagi makan nasik ngan sayuq & minum ayaq kosong saja...daging2 sirap2 kita kontrol kan.. tuan rumah jimat, tetamu selamat... ha ha ha

    ReplyDelete
  54. sukanyer tgk pic2 ni.. color pink tu sweet sgtlah doc hehehe

    ReplyDelete
  55. shocking pink... cantik!
    Wow! macaron!!!

    ReplyDelete
  56. selamat pengantin baru buat adik !

    alahaii pengantin lama masih comel lahh ;) muda mak dr yee ;)

    aah cantik shocking pink nie .. hurmm agak2 laki ku sukee dok .. erghhh ;)

    ReplyDelete
  57. salam..

    Barakallah untuk kedua pasangan pengantin.. meriah betul warna baju abang pengantin sekeluarga.. akak paling geram dgn macaron tower tu.. he..he..

    ReplyDelete
  58. tahniah utk pantin, mmg sweet sgt family daddy ziyyad berbaju pink, udah la 2 hero tuh putih melepak sesuai ngn pink tuh, apa slhnyer sesekali pakai pink kn doc...

    ReplyDelete
  59. Klinik bergerak sangat menarik. Apa rasa jadi klinik di kalangan keluarga di hari kenduri?
    Baju pink memang membuatkan lelaki nampak macho yer...walaupun mereka memang askar baru keluar pusat latihan?
    Masya Allah...Mommy ZZ sangat bersinar keserian wajahnya...

    ReplyDelete
  60. hurmm..
    abg doctor.. jgn lupa adik perempuan awak yg sorg neh belum kawen lagi yek..
    sila ambil berat..
    hahahahaha..
    pink sgt sweet dgn budak2 itu..
    tapi bila tgk bapak budak pakai pink..
    ehehehehe.. biar mak budak2 je yg puji..
    I tutup mulut :p

    ReplyDelete
  61. "Rupa rupanya kaki dia kebas sebab dok bersila/lipat kaki lama lama" ~~ Ini adegan super comel dan kelakar sungguh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...