Friday, June 28, 2013

Floria 2013

Semalam pergi Floria 2013.
Maaf pada kawan kawan yang nak tengok gambar orkid, memang takde gambarnya.
Sebab aku tak lawat pun pameran bunga nya, malas. Ha ha ha..
Tahun tahun lepas dah lawat bunga..cukup lah..
Kali ni tengok  bot berhias & bunga api aja..

 macam biasa, tak sah gi menembak kalau budak dua orang ni tak ikut. Stail baru Zayyan posing, senyum sambil tutup mata :)

Bot tuan rumah, Perbadanan Putrajaya

 Bot berhias Perak. Menara Teluk Intan tu siap condong lagi..haha..

Luaskan Kuasamu !! Hoyeahhhh...Harus lah aku shoot gambar bot berhias Johor..semoga JDT menang esok Final F.A Cup 

Tak banyak bot berhias aku shoot..Tahun tahun lepas dah tengok..(tahun 2011 punya bot aku tembak)
Tunggu saat bunga api..Kalau tahun 2011 dulu aku tembak dari atas jambatan, kali ni try menembak dari Masjid Besi.







Kejap aja show bunga api nya..Sebab pergi on weekday..
Kalau Sabtu Ahad...lama sikit...Tapi tak sanggup nak ngadap jem kalau gi sini time weekend..

Sebelum simpan kamera malam semalam..
Tembak la bulan setengah ni...hihihi...

Bulan Khamis malam Jumaat, 27 Jun 2013

51 comments:

  1. sungguh meriah suasananya..rugi kalau tak pergi..

    ReplyDelete
  2. tu dia, skill menembak makin hebakkkkk... caiyok!!

    ReplyDelete
  3. Ayuh Johor
    Ayuh Johor
    Luaskan Kuasamu Johor!
    Kami ADA
    Kami ADA
    SETIA bersamamu Johor!
    Ale ale ale ale
    Ale ale ale ale

    Gua malas nak menembak bunga api tahun ni..

    psst...
    apakah EXIF float yang sungguh crisp dan clear tu??
    bak mai habaq.. Gua tak reti..

    ReplyDelete
  4. Makchaq tak pi lagi.. biasa la bila dok dekat.. esok la.. esok la.. last2 habih tak dan pi..

    Cantik2 gambaq.. tapi gambaq yang paling suka tengok gambaq hat 1st tu...

    ReplyDelete
  5. jenuh la tunggu gambar bunga ko...hampeh tul, btw cantik gambar bunga api ngan bot berhias, tak yah sesusah aku nak pi, tgk gambar ko jek, tgk kat dr singa puas ngan gambar bunganya....untung2 ada kawan2 yang kaki amik gambar, cantik2 lak tu gambar hahahahhahahaha
    go JDT go!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoi, ko lambat!
      den suh anto email kalau nak....sekel kang baru tau!
      ko nak FM bleh la! aku offer nih! kalau nak email aku address!

      Delete
  6. Bilalah boleh ank ambik gambo cun2 gitu!

    ReplyDelete
  7. saya tembak gak bulan malam tadi.... kat balai polis tapi... :(

    ReplyDelete
  8. hehe..samalah entri kita!
    yang tak samanya...gambo saya tak cantik mcm gambo doc.
    saya pegi rabu malam. Doc pegi mlm td...sama dgn wak gelas jugaklah.

    ReplyDelete
  9. cantik plak bot berhias perak. bangga bangga. hahaha


    menara condong tu syok tu. bangga keje kat Teluk Intan. hahahahaha :p

    ReplyDelete
  10. Nasib baik jerebu dah berkurangan. Kalau tak, bunga api tu akan menambah jerebu .... huhu

    ReplyDelete
  11. Akhirnya, ada yang sudi abadikan bulan separuh...

    ReplyDelete
  12. Cantiknyaaaaaaaaaaaaaaa nice view!

    ReplyDelete
  13. floria ni saban thn tp sy x tau knpa mls bebeno nk g waktu mlm hehehehe...

    p/s sok x menebeng kt bkt jalil ke doc? ;-)

    ReplyDelete
  14. Wahhh...Zayyan dah pandai posing sengih2... Ziyyad tetap macho macam selalu. Tampan sungguh. Err...bunga api tu...boleh jadi wall paper lah gambarnya Doc. Cantikk sangat.

    ReplyDelete
  15. pandai dah tu zayyan posing sambil sengih.. nampak comei je..

    ReplyDelete
  16. comel zayyan senyum sambil tutup mater tu..
    kemain cantik gambar-gambarnyer penuh warna-warni pakai kamera aper ek...

    ReplyDelete
  17. Tajuk kemain.. tapi takpe.. kita layan bot pulak.. asyik bunga je dak.. ;)

    psstt: hahaha.. saya bersantai di office lah Dr. ;)

    ReplyDelete
  18. Kakak pun harap JDT menang
    Zayan makin cerdik dah nak jadi abang kan:)

    Kalau kakak lagi suka bunga dari bot berhias tu.

    ReplyDelete
  19. saya tak pergi lagi.. nak pergi malam tak boleh.. anak kecik sangat... nak pergi siang dah jerubu kan.. tengok esok atau lusa.. last kan minggu ni..

    ReplyDelete
  20. Cantiknya bot berhias tu,gambar bunga api pun cantik,2 thn nie kak Nurul x berkesempatan nak pergi Floria nie,wlpn tinggal di Putrajaya ditambah lg dgn thn nie jerebunya.

    ReplyDelete
  21. Zayyan..kiutnya!!!! geraaammmmmmmm
    cantik seh semua gambarnya...ohsem!

    ReplyDelete
  22. luaskan kuasamu hoyehh...cantiknya tengok bot berhias...

    ReplyDelete
  23. macehhhhhhh...byk2 sejuta kali yer...sbb ajar setting kamera...
    terharu....sob...sob...sob..

    nti saya praktiskan...in sha Allah..

    terima kasih skali lg kerana sudi berkongsi ilmu..

    ReplyDelete
  24. macam terdengar2 pulak bunyi mercun tu kat sini. hehehehe. harap kelate menne :p hahahaha. ada darah kelantan dalam badan katakan walaupun org trg :p

    ReplyDelete
  25. comelnya zayyan senyum sampai tutup mata camtu! cheeky sangat. abang ziyyad pulak gaya control macho tuuu...

    wahhh... nice shot! saya suka semua hasil tembakan doc nih...

    ReplyDelete
  26. wow!!! cantiknyer... belum berkesempatan pi lagi..
    erm, bot berhias ngan bunga api tu tiap2 malam ke ada?

    ReplyDelete
  27. Gambar paling atas paling manis :)))

    ReplyDelete
  28. dah macam PRO dah sekarang nie ....

    ReplyDelete
  29. wah..cantik2lah gambarnya..dah lama juga tak tgk DZ menembak..masih ada skillnya..

    ReplyDelete
  30. Cantik laa, sungguh jelas lagi tajam gambaq tu.

    Ziyyad senyum manis encem, yg si Yeyen tu senyum pejam mata tak menahan, gewam tengok, kihkih!

    ReplyDelete
  31. serius cantik2 gambar tuh semua doc...kagum den melihatnya...:)

    ReplyDelete
  32. wahhhhhhhhhhhhh pahang x der erkkk

    lepas nie kena tangap satu2 negeri lahh baru aci kekeke

    seyess cantik2 dikk tembakan ! ... kagummmm !

    ReplyDelete
  33. peghhhh... memang sangat cantik.. series cantik
    cikda pergi tahun lepas, tahun ni lom pi lagi.. dengar bunyik mercun je..

    copp... ale ale..ale.ale..

    Luaskan Kuasamu... yeahhhh.. harap2 menang la esok.. aminnnnnnn

    ReplyDelete
  34. puiyohhh perak ttp lawo...hehe
    jelesssss ngn gambar bulan tu

    ReplyDelete
  35. Dah agak sure gambar memukau... Tq sebab pegi dan share gambar dengan kami..

    ReplyDelete
  36. cantik semua gambar ni...alaaaa nape tak der orkid???

    ReplyDelete
  37. Waaa puas tengok gambar yg cantik cantik ni...tak pi dpt tengok gambar gambar ni pun kira okaylah....

    ReplyDelete
  38. Waaaa...semuanya cantik2 la doc...

    ReplyDelete
  39. untung yg suduk putrajaya...tgk bunga api kat beranda rumah jek

    ReplyDelete
  40. love all the photos! superb..especially the moon and fireworks! agaknya berapa la kos habis untuk fireworks each night kan..? apa pun..untung gak dok putrajaya ni..ehmm..kalau la ada rezeki... ^_^

    ReplyDelete
  41. Chantek nyaaa.. rugi tak pegi aritu.. =(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...