Saturday, June 8, 2013

Drypers Murah

Semalam gi Tesco..

So anda yang pengguna tegar Drypers, sila serbu Tesco berhampiran ya. Semua saiz (kecuali S) dijual RM29.90. Kalau tak sale, harga pampers si Zayyan average ialah RM34 - RM37. Kekadang tengok kat Tesco, harganya boleh melampau sampai RM42 !  So, kami borong la Drypers semalam...:)

anda pilih yang ini?  ( cola rebranding Tesco)

atau

the original Coca Cola

kami?

Kami tak beli air berkarbonat..
Dah lama tak beli..
Bila tak beli, takde dlm esbok..
Bila takde dlm esbok, maka tak minum lah air manis manis macam ni..
Mengurangkan risiko diabetes  :)
Minum kekadang kat restoren/mekdi  :P

34 comments:

  1. BudakLast dah stop pakai diaper siang-siang hari.
    Sangat terasa penjimatannya!

    teringat Ostad MekDi..

    ReplyDelete
  2. Saya pon tak beli air berkarbonat kalau ke pasaraya beli barang.. Minom pon kalau tak ke mekdi, kepci, atau orang belanja jer.. Keh3

    ReplyDelete
  3. murah tu..borong jgn tak borong...dah berbelas tahun tak beli pampers :)

    ReplyDelete
  4. Rumah kakak dah tak ada pengguna pampers:)
    Coca-cola kalau di luar rumah minumlah..

    ReplyDelete
  5. Anak Che Mid guna Pet Pet.. kt Giant tengah ada promosi 2 pack RM52 utk 36 pcs.. tak tau le murah ke tak.. Che Mid tak beli sbb stok masih ada banyak lagi..

    ReplyDelete
  6. sama...tak minum air bikarbonat...especially coke. kalau gi mekdi pun swap dengan hot drinks... ^_^

    ReplyDelete
  7. murah tuh~ berbaloi2 gi memborong drypers~

    ReplyDelete
  8. Zaman saya beli lampin pakai buang dah berlalu....
    Lega.

    Zaman beli Apps kat App Store pulak...

    ReplyDelete
  9. Masa anak acik kecik pun sama..asal ada jualan murah acik beli..dulu pampers.sekarang ni dah macam2 nama

    ReplyDelete
  10. Dh lsma xde senarai pampers ni...huhu..jauh jimatnya...

    ReplyDelete
  11. Diaper sale memang berbaloi kalau anak2 masih pakai, anak makchaq semua pakai sat ja, paling lama sampai setahun setengah, depa ce

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat cakap, tak merasa beli diaper size L.

      Delete
  12. wah berbaloi nih...brp pek doc beli..??

    ReplyDelete
  13. hik...hik....lama dah tak beli drypers.....uhukz.....

    den pun tak minat air bikabonat

    ReplyDelete
  14. Kalau ada anak, mau serbu pi dah, kehkehhh.

    ReplyDelete
  15. wraghhhh mmg berbaloi-baloi kalau shooping pempers time sale ni... :) dulu bertahun saya tak minium air gas.. pastu ntah macam mana, terminum time raya kat umah orang. baru teringat sedap jugak air gas ni hehhehe

    ReplyDelete
  16. Wah murahnya, sayangnya pahang tak ada tesco :(

    ReplyDelete
  17. yeah. dah tak minum coke! bagusss!!! :p

    ReplyDelete
  18. Alaaaaaaaaa miss this! Bak satu!

    ReplyDelete
  19. ermm yer lah..murah bebenor rege pampers tuuu....

    boleh ler borong byk2x...

    p/s : jaa pun kureng air bergas ni..

    ReplyDelete
  20. Kami sudah lama free pampers! :) tapi akan bermula kembali selepas ini insya Allah!

    ReplyDelete
  21. dah berkurun lama x memborong pampers hehehe , dan cola pun kalau nak sesekali pilih diet coke tu hehehe

    ReplyDelete
  22. assalam,

    betul tu tak payah lah ambil air berkabonat yg manis2 camni tak elok utk kesihatan...apa lagi kanak2..

    p/s: Nak tanya lagi, lepas belajar kat MRSM, DZ sambung medic kat mane?

    ReplyDelete
  23. kadang2 tesco ni buat sales murah sangat2. aritu borang pampers (salah satunya drypers) dan huggies merah newborn pon murah sangat. baju baby kadang2 2helai RM10, RM12... brg lain pun 2jenis untuk satu harga murah memang berbaloi.

    ReplyDelete
  24. uishh kalau di ktn ada tesco , konpermmm giant saman ekeke ..
    memang selalu buat jualan murah kan ;)

    ReplyDelete
  25. brg2 tesco mmg murah...tp kt sini tesco agk jauh jg...malas nk harung jammed sbnr nyer ;-)

    ReplyDelete
  26. oo baru tau tesco ni murah2 jugak brgnya.. emm menarik.. baby cikda pun guna drypers..

    ReplyDelete
  27. baru borong hr tu. lupa plak tgk rega sebab beli satu pek ajer utk my nuha dan nayla kat checkers.

    ReplyDelete
  28. Aduhai....murahnye diapers tu. Selalu terlps promosi. Tp nsb bek le jugak dpt jimat skg ni. Beli 2 bln sekali je. Klu tak, adeh...

    Air gas? Kdg2 minum tp ginger beer. Buat buang angin. Klu minum mende alah tu, mmg kentut n sendawa je keje. Tu pun tgk brand. Ade brand, manis yang amat. Adeh!

    ReplyDelete
  29. kalau kat kedai runcit cina kat area rumah saya.. petpet memang sentiasa rm29.90.. tak payah tunggu SALE.. haha..

    ReplyDelete
  30. Cik Adam pakai pet-pet..
    di TF tlk Intan harganya sgt reasonable...
    saiz S 84 pcs rm29.99

    ReplyDelete
  31. Murah nya. Ada lagi ker promosi tu. Memang pengguna drypers.

    ReplyDelete
  32. sini takde tesco...saya kalau beli drypers bila harganya 30-33. tp skrg ni order je huggies hijau dgn jiran. dptlah 27 ringgit satu.

    ReplyDelete
  33. murah gila diapers...adalagi ker promo?sayapun tak suka air bikarbonat..jgn diamalkan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...