Monday, June 10, 2013

Baju Raya Dah Siap...yeayyy!!

Baju untuk dipakai masa majlis perkahwinan adik bongsu aku pada 15 Jun ni dah siap..
So, budak budak ni dipaksa menggayakan nya..haha..

Model baju Melayu kedai kain Jakel..hahaha..

Lepas Ziyyad, nak suruh si Zayyan posing diri diam2, adalah sangat susah..
Bila tengok abangnya pakai songkok, dia pun capai topi aku...:)


kah kah kah...Si Zayyan bukan pakai songkok oversize ya...dia balun kopiah abang dia ..

Sebenarnya, ini kali pertama buat anak anak aku, dan aku sendiri ada baju melayu color ala ala pink....wife aku cakap " real men wear pink "...yo lah tu...:)
Sebab nak meraikan warna tema untuk keluarga kami sempena perkahwinan adik aku...
Dan...sebab lagi 2 bulan nak raya, baju ni terus la jadi baju raya...save budget..hahaha..

alahai anak aku...sempat di capai nya snow cap nak bergaya...raya di Ostolia la daddy katanya...:P

59 comments:

  1. Comelnya anak2 bujang berdua tu. :)

    ReplyDelete
  2. perrghhhhhh... kalu pengantin tgk sentap niiii comellllllllll

    ReplyDelete
  3. Comel zayyan pakai songkok oversize tu... Hihi

    ReplyDelete
  4. comei2... sesuai je berbaju melayu pink, lagi lah bile dua2 putih melepak
    mmg terus jd baju raya lah ni yek, save bajet

    ReplyDelete
  5. alahaii hensomnya dak berdua nie... :)

    ReplyDelete
  6. Kalah le bapak dia tak lama lagikkk...

    ReplyDelete
  7. jambu nyaaa.... hehehehe

    comey ...!!!!

    ni anak ke daddy yang nak raya kat ostolia.....

    ReplyDelete
  8. segak bergayalah anak doc...den jugak tak shopping rayo lagi nih...huhu

    ReplyDelete
  9. Aku pun kaler merah hati gak... jakel gak... beli yang siap je, bro.
    bukan untuk raya saja, untuk terawikh juga...

    ReplyDelete
  10. comey... entry ini mengingatkan saya yang baju raya kami sekeluarga patut sudah boleh diambil dari kedai jahit tempahan... tapi tak terambil lagi.....

    ReplyDelete
  11. yess!!
    baju kurung Johor!
    samping dagang dalam tau!!

    ReplyDelete
  12. anak aku pun pakai je baju masa aqiqah dia berusia dua bulan. saje aku buat jubah utk dipakai masa raya nnt. hahaha... pandai tak aku...

    ReplyDelete
  13. Warna yg ceria!
    Tambah comel yg memakainya. :)

    ReplyDelete
  14. clever boy... nak raya kat ostolia ye.. :) hehehe.
    anak2 saya pun saya suka pakaikan baju melayu johor ni.. sbb lehernya tu free sket.. tak panas utk anak kecil.. kan..

    ReplyDelete
  15. Salam..

    alolor.. tomeynya.. kena betul warna pink tu dgn mereka.. tentu juga kena dengan daddynya juga he..he..

    ReplyDelete
  16. Comei sangat dua2 orang tu.. Patutnya DZ bergambaq la sekali..

    ReplyDelete
  17. cantik warna..suits them..orang putihlah katakan..hahaha..

    ReplyDelete
  18. pink gitu...eleh, pink ok what?
    comel aje kena kat bebudak tu pakai....kat ekau den tak pasti wakakkakakakaka mesti cute kan wakkakakakakakkakakakak

    ReplyDelete
  19. alahai..hensemnya anak-anak pakai melayu. entah ada harapan ke tidak nak gayakan anak dengan baju melayu jugak:p

    ReplyDelete
  20. Alahai comelnya anak2 DZ.. pakai pink kaler lagi terserlah keputihan kulit diorang..
    Kenapa comel sangat ni????? hahahhaa

    ReplyDelete
  21. comelnye budak2 ni..geram lak tengok diorang pakai baju melayu

    ReplyDelete
  22. wahh.. kaler pink oke?? hahahha.. cutenya anak2 DZ nih.. lagi cucuk dengan warna pink tu.. :)

    ReplyDelete
  23. Aduhai...comelnya hero dua ni. Geram tgk. Si zayyan, super duper comel. Abangnya, ziyyad mmg ade tokoh2 jdk model. Hensem gituhhh....

    ReplyDelete
  24. apasal abang makin slim...melasak ke?
    man in pink......kat Siam ramai...hihi

    ReplyDelete
  25. cantik bergaya lak pakai baju warnatukan.. sesuai...
    tak nampakler cam tak kena... memang pandai wife doc...

    ReplyDelete
  26. pink..comel apa...nanti nak tgk daddynya berbaju pink pulak..:)

    ReplyDelete
  27. hencem n putih gebu dedua...

    ReplyDelete
  28. baju2 kenduri sy dgn anak sumer akan di recycle jadi baju raya. dah ada 2-3 psg stakat ni..haha

    ReplyDelete
  29. comelnya. bak pinjam sat dua-dua ZZ ni. kaler macam pink + peach la kan...

    sob, sob, takde baju raya tahun ni. t-shirt ngn kain batik je. huhu

    ReplyDelete
  30. baju raya blom siap...alamak...bru teringat ada sesuatu yang nk dibeli utk raya...sales dah nak abis nie..

    pss...yeap...perang secara damai dengan kucen yang ntah berapa ekor tnpa tuan dan bertuan...hehehe...

    ReplyDelete
  31. tak ada kaler tema tahun nie.
    Balun aja apa yang ada ...

    Rainbowwwwwwww

    ReplyDelete
  32. comellll sangat2... baju raya the boys pun tak tempeh lagi. hubby confident jer boleh tempat saat akhr. jangan jdi macam tahun lepas, terpaksa beli dan kami pakai baju lain-lain kaler hehehehe

    ReplyDelete
  33. seriously....your boys lookssss sooooo encem berbaju melayu pink gitu.....
    kids gayakan snow cap wif baju melayu tetap nampak comei...
    cer kalo daddy dorang yg gayakan....hurrmmmm hehehehehe....

    ReplyDelete
  34. Heee.... Ziyyad macam dah besarlah.
    Adik pulak tetap muka manja tak boleh lari:)

    15 Jun hari Sabtu inilah ye doc...

    ReplyDelete
  35. alah comelnyeeeeeeee
    dah beli dan ada juga
    senang macam nie kan ;)

    comel tul budak berdua nie

    ReplyDelete
  36. Tema baju raya tahun ni tak decide lg, warna camni okey jugak tapi lg sesuai tuk yg berkulit cerah la kan, kitaorang kulit sawo matang ni, kureng sesuai sikit kot...

    ReplyDelete
  37. Bergaduhla aku kalau suruh suami pakai pink. Bahaha.


    *meh nak cop - salah sorang kat atas tu buat bakal menantu den. Hehehe

    ReplyDelete
  38. suwetttnya diaorg pakai kaler pink!

    ReplyDelete
  39. hehehe.. comel lah hero berdua pakai baju melayu.. segak~

    DZ.. hubby saya pon pakai pink.. dah lah makin hensem makin lah bertambah sayang.. sebab pakai pink sama ngan bini.. hahahaahahaha.

    ReplyDelete
  40. aduhai comey sngat, sweetnyer color dier rasa nak gigit2 yer budak tomey dua orng tu hehehe

    ReplyDelete
  41. Alololo...comel lagi hensem. Kaler pink nya pon cantik.

    DZ, saya nyer FB kat office dah kena blocked. Hanya waktu lunch & after office hour jer bley buka ☺☺

    ReplyDelete
  42. tahun lepas kami dah pakai pink...pink belacan kekdahnya....heheh..nasib laki aku nak pakai pink...


    comel anak2 ko nok...sesuai sgt pakai pink...

    ReplyDelete
  43. adehhhhh...yang besaq tu dah mmg la hensem...yang kecik tu! hahah cute gilaaaa....

    ReplyDelete
  44. Heheheeh org lain sibuk nak berahsia tema kaler tp doc relaks je share ngan kiteorg....btw mmg nice color laa doc...doc anak beranak putih2 mmg sesuai sgt dgn kaler nih....

    ReplyDelete
  45. Pecah tradisi tu..baju melayu dgn cap..akak pun ada majlis in june...kena pakai baju mrlayu..so terus buat baju rsya...jimat belanjs..

    ReplyDelete
  46. cantik sungguh warna pink yg di gayakan si comel ni..putih..mmg kena sgt..

    sangat2 comel.

    ReplyDelete
  47. Allah, ensem sungguh budak berdua tu pakai baju Melayu. Tapi tak bleh tahan gelak tengok Yeyen pakai topi tu, kahkah!

    ReplyDelete
  48. allla....... comelnya ziyyad n zayyan ni

    ReplyDelete
  49. ok...sedondon laa kitee.....ahahahahhah

    ReplyDelete
  50. doc bersyukurkan punya anak secomel nie=)geram taw tgk muka putih melepak pakai baju pink mmg terarik=)

    ReplyDelete
  51. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  52. assalam,

    wah !..panglima2 DZ dahready baju raya..cute2 sangat, pink color lagi...
    sesuai ngn kulit yg putih gebu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...