Thursday, May 23, 2013

Stokin Pengikat Kasih Sayang :P

Habis kerja pulang petang ke rumah..
2 orang hero dah menunggu...

ya, inilah aktiviti anak anak bujang saya setiap petang  :)  . Aktiviti berebut bukak stoking daddy nya...hahaha...aktiviti pengerat kasih sayang tau..:)

Sorang satu..jangan berebut. Cuma stokin utk si Zayyan tarik, memang kena siap siap londeh kan lah sikit. Kalau tak sampai maghrib belum tentu dia boleh bukak semua...hahaha

Dah tarik stokin buat apa anak anak? Pusing2 kan stokin tu macam kipas. hahaha..Tu si Ziyyad tgh pusing2 kan stokin, terlalu laju sampai tak nampak dalam gambar...Habis la mommy korang bising " ingat bersihhhhh sangat sock daddy tu kerrrrr! "...hahahaha....



Aktiviti macam ni, walaupun sebentar ( tak sampai 2 minit pun), ialah antara cara bermesra dengan anak anak seusia mereka. Ingatan buat aku ( dan bapak bapak di luar sana) yang pagi2 dah gi kerja, waktu petang ke malam ni la anak anak nak bermanja dengan kita. Dulu aku cepat emo bila anak anak meragam/buat hal bila aku balik kerja. Rupa rupanya bila aku muhasabah diri ( baca dan dengar kisah2 motivasi/agama/parenting), anak anak itu sebenarnya cuma nak tarik perhatian kita, yang mana dari pagi santak ke petang mereka dah dengan mommy nya di rumah...Tu pasal bila petang ke malam, segala benda mesti " nak makan dengan daddy"..or " nak reading dengan daddy".  


43 comments:

  1. err..ke bau tu yg pengikt kasih tu dr..hehehhe :) but so sweet & hensem la anak doktor!

    ehhhh nanti ade yg no.3 nak tarik ape lak niiii?hahahaa...

    ReplyDelete
  2. anak saya amik stokin mama dia dan pakai.

    hari tu janji nak beli stokin, sekarang kalau nak keluar rumah dah minta stokin dan tudung, alhamdulillah

    http://betacemerkap.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. betul...dulu mmg rasa penat sgt bila balik keje ank2 pula masing2 minta perhatian...sekarang dh tambah sikit ilmu baru tahu apa dorang nak...jd penat+letih macamana pun bagi jerlah perhatian:-)

    ReplyDelete
  4. SO kiutt... esok keluar yg last terpaksa lah sock sebelah kaki share ngan adik .. OR abang ziyyad mengalah

    ReplyDelete
  5. Nanti Try dan cobalah pisang goreng tuh. Tempat lain ija tak tahu .. yang ija makan ni kat MasMono sek 7. kalau tgk restoran dia tak ramai org kalau banding dgn Wong Solo. Makanan lain like ayam penyet bakar tak sedap, hanya pisang ni jer yg sodap.

    Ija tak pernah makan kat Yati Restoran kat sini tapi pernah makan masa dia mula berniaga di Pasar Malam Kota Bharu masa zaman arwah mama ija ada lagi. Memang sedap. Mungkin dah banyak tangan yg masak so rasa pun dah kurang kut. Tapi kalau nak makan makanan kelantan yg masih ada keoriginalannya sila ke Restoran Haritini di Sek 10 Shah Alam.

    ReplyDelete
  6. kalau umai.suka cium ketiakkk.

    hahahhaha

    ReplyDelete
  7. sedap baca paragraph last tu...:-) kebiasaannya, jangankan lelaki..perempuan pun kadang-kadang hilang sabar, hilang pertimbangan..balik keja, penat-penat anak2 merengek mintak bermanja. bagus paragraph last tu....renungan buat parents sekaliannya.

    hari ni baru tau..stokin tu pun macam terapi untuk anak2 ek...hehehe... :p patut la masa kecik chek selalu kutip stokin arwah abah....

    ReplyDelete
  8. hahaha so sweet tarik stokin ada lah satu permainan yang rare ok..
    psssttt x busuk ke sock daddy tu?? hahhaha
    apa2 pun kita & anak rasa terhibur sgt w/pun permainan buka stokin hehhee
    comel anak2 u DZ, boleh bikin menantu.. pfffttt ;p

    ReplyDelete
  9. seronok dpt ayah yg memahami.tentu mereka sgt berbahagia dan suka hati. Anak saudara saya tiap masa panggil papa,papa hehe berjayalah papa tu....hehe

    ReplyDelete
  10. comel dedua tarik stokin daddy...jangan bagi bau sudah hehe..
    betultu biler kiter dgn anak2 kena banyak bersabar...banyak kerenah tapi biler dilayan sangat menghiburkan hati....

    ReplyDelete
  11. Fengsan bau stokin daddy!

    Tak kata daddy ni mak yg hari2 korje ni pun same. Masa nak kecik2 rasa sangatlah stress, sekarang anak2 dah besar terasa tak diperdulikan anak pulak bila depa semua buat hal sendiri....hahahaa...

    ReplyDelete
  12. nasib baik mummy tak berebut sama nak tarik2 setokin daddy...kalau tak manalah nak dapatkan yg ketiga belah stokin tu kan...hahaha!..daddy..daddy...

    ReplyDelete
  13. gitu jugaklah cikmat..
    nak tido dengan ayah..nak ikut ayah pegi pancing..nak ayah suap..nak ayah mandikan...

    ReplyDelete
  14. ilmu keibubapaan ni boleh dapat dengan banyak membaca, banyak mendengar baik dari pengalaman orang atau pengalaman sendiri..rebutlah momen2 ini ketika mereka masih kecil..dah besar sok tak moh dah dorang..eee...stokin daddy busuklah..hahaha..

    ReplyDelete
  15. Seharian bekerja...stokin daddy masih wangi ya..

    Yelah kan, ada anak ni kena ada ilmu. Barulah enjoy jadi ibubapa.

    ReplyDelete
  16. So sweet. Betul tu, selalunya klo anak2 meragam memang dia nak kan perhatian. Kita jer kadang2 terlepas pandang dah hilang sabar dgn kerenah mereka ni.

    ReplyDelete
  17. So sweet..kesian dania x pnh dpt kasih syg ayah mcm ni...tumpang buat kat atuk la...

    ReplyDelete
  18. bagus doc, memang kena ada mesra2 macam tu..la ni anak2 aku dah besar...turun plk kat anak2 angkat mamaD nih..tp risau jgk nt balik depa mengadu kena buli plk..serius aku diam2 saja..tapi bestnya hanya mereka yg pernah buat akan dapat merasainya. benda ni datang secara tak sengaja dan tiada paksaan sebenarnya...

    ReplyDelete
  19. nasib depa tak pi cium stokin tu
    ada 1 kisah ..kak ati baca ...anak2 mesti nk cium stokin pak depa tau..huhu

    ReplyDelete
  20. betul tu....mencari perhatian & kasih sayang.
    kdg2 akak angin juga..balik kerja nak la duduk/baring melepaskan penat tapi budak kecik nabila ni terus panjat badan..ajak main.nak marah tak sampai hati...layankan jugak la.

    ReplyDelete
  21. samalah dgn yasmin.... abah dia balik je.. mesti sibuk nak bukakan stoking abah dia.... kadang2 kalau abah dia terlupa ... terpaksa pakai semula stoking sebab yasmin nak tarik bukakan stoking

    ReplyDelete
  22. baunya mengikat hidung masing-masing. pastu jangan lupa basuh tangan ye anak-anak. comel la zayyan tu, nak pinjam boleh tak

    ReplyDelete
  23. hahaahaha sengih panjang lieya tgk pic ni...aiyoooo abis laaa stokin apaknye panjangggg panjanggg hahaahahaahah....

    betul tu doc, walau sesingkat mane mase tp asalkan kite pandai manfaatkan akan menjadi mase yg berkualiti dgn keluarga....

    ReplyDelete
  24. ini mmg acara wajip pak dakEpal dr adam kecik lg hihihi!!
    skrg nu tgh latih dakEpal lak..

    ReplyDelete
  25. Haha busyuk laaaa.

    Depa cari hadiah dlm stokin tu kot...:)

    ReplyDelete
  26. masa kecik2 dulu, aku tak pernah rasa moment mcm ni drp ayah aku pun...sedih...

    ReplyDelete
  27. ntah ntah daddy paksa suh bukak socks apa..hahaha..

    sbb tu saya mmg haramkan diri dari balik lambat.. OT etc tiiada dalam diary. cewah..haha..

    ReplyDelete
  28. 2 dua hero..mesti tak sunyi umah ni..hehe..

    ReplyDelete
  29. betol kata DZ..
    dorang meragam sebab nak tarik perhatian kita.
    tapi tu laaa.. kadang2 saya nih kesabaran kureng sket.
    keh keh keh.

    cuba musabah diri balik~

    ReplyDelete
  30. heheheh... stokin pun ok kan... aiyan kalu papa tak blik kl, dia suke main ngn spende papa dia (tp yg dh bsh la) ahak2

    ReplyDelete
  31. Hihihi.... kakak suka tengok walau mommy mereka bising ye:)
    Betullah akan tiba masa bila mereka dah besar rindu ini semua doc.
    Masa itulah tengok anak-anak org lain pula buat macam ini akan senyum terkenang dulu-dulu..

    Kakak suka!!

    ReplyDelete
  32. hihihihihihihi wangi kannnn stokin daddy nyer itu. hihihihihi

    ReplyDelete
  33. gamaknya tarik stokin ni kegemaran anak2 kot kan...
    sapphire pun suka gak buat benda ni...
    cuma now dah jarang buat sbb dah besar...
    so kkdg dia ask sblum tarik "dirty ke tak daddy's sock?" hehehehehehe...

    ReplyDelete
  34. semerbak bau stokin daddy 1 ruang tamu... hihihi

    ReplyDelete
  35. Alhamdulillah seronok tengok..happy family :)

    ReplyDelete
  36. Suka tengok... Anak2 gembira, parents pun bahagia..

    ReplyDelete
  37. Akak dengan adik dulu kecik2 bila arwah bapak balik, pi tunggu kat pagaq. Bapak bawak pusing taman seround dua sebelum masuk rumah :)

    ReplyDelete
  38. takpe2... sock daddy tukar setiap hari kan. mana ada busuk pun :)

    betul tu doc... macam anak2 kami pun. kalau ayah balik kerja aje, yg besar2 sibuk buat report itu ini setiap sorang. tinggal zayyan ajelah dok kedek2 mintak dukung. dgn umminya buat tak pandang aje.

    ReplyDelete
  39. erk.. saya kecik2 dulu pon camneh.. abah balik keje je.. nk buka butang baju abah la.. nak tanggal stokin la.. then berebut nak duduk atas abah.. selalu adik menang sebab dia jenis gheyau tak igt dunia.. sob sob sob..

    ReplyDelete
  40. hahhahaaaaaaaaaapakkkkkkk!!

    hahhahaaa......

    ReplyDelete
  41. hadoiiii lahhhh... abisss laaa bau satu rumahhh... hahahaa....

    ReplyDelete
  42. alololo comeinya..tak tahan cetokin buat kipas huhuhu
    balik karang nak tarik cetokin laki la hak3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...