Tuesday, May 14, 2013

Naruto

Masih berkisar pasal wife aku..
Sebab semalam sambut anniversary ke-7, dan before that Mother's Day..
Yang uniknya pasal wife aku..
Dia bukan tipikal women..
Yang suka layan drama melayu/filem melayu/artis..
Wife aku, mmg lebih suka layan NCIS, Hawaii 5 O, CSI, dan seangkatan dengannya..
Juga lebih prefer layan Nat Geo,Discovery Channel, History, AFC berbanding Mustika, Raja Lawak, AF, etc etc..
Tu pasal kat rumah kami, memang tak pernah bukak drama/filem Melayu..
Jadi jangan cerita pasal artis/pelakon Melayu, mmg wife aku tak kenal  :)

Cuma satu keunikan dia yang aku tak pernah join sama sama tonton..
Dia memang penggemar anime..
Aku layan jugak Dragon Ball...
Tapi wife aku lagi advanced..
Layan Naruto tu....hahaha..


Dek kerana mommy nya rajin layan Naruto..
Anak dia pun, jadi Naruto malam tadi...




Itu lah padahnya bila budak umur 2 tahun, di berikan pen whiteboard, tanpa pengawasan...:P

 
 Semput daddy nak jaga supaya tak di contengnya karpet..huhuh.
Conteng lantai/dinding takpe lagi, boleh bersihkan guna Yeyen punya wet tissue..
Conteng karpet kalu..
Menitik air mata daddy la..hahaha..

Tu pasal jiran aku yang aku baru lawat newborn nya baru baru ni..
Kat rumah dia langsung takde karpet..
In fact, memang konsep minimalis betul rumah dia..
Aku kalau nak tiru konsep tak berkarpet & minimalis ni..
Jawabnya, tahun 2016 or 2017 lah baru berseri kembali rumah dgn macam2 perabot/leather sofa empuk/karpet..hahaha..Sebab masa tu anak bongsu dah umur almost 4 tahun, Zayyan dah 6 tahun & Ziyyad, 9 tahun..  :)

68 comments:

  1. tu yg lelaki...kalu pompuan, agk2 nyer habis lipstik, eyeliner etc jd 'pensel warna' anak2..

    ReplyDelete
  2. kalau carpet kena conteng, belilah jer lah rumah baru .. hehe.

    ReplyDelete
  3. yeahhhh nak high five skit dgn wife doktor!!saya juga tak minat & tak tgk cerita drama drama nie..lagi best layan CSI,NCIS, CRIMINAL MINDS,BONES,GREY'S ANATOMY,BODY PERFECT.. :)

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum...
    hahaha... istri awak layan naruto ye.. kalau kami suami istri lak.. suka layan cartoon.. ape2 yang geli hati, doraemon dan sinchan wajib layan sampai skrg.. sabtu and ahad, tonton citer kartun lebih dari 6 yrs lagi.. hahahaha.. anak2 lain tak heran pun we all tengok kartun.. ye la, budak2 skrg tak layan dah.. tapi anak2 kalau dapat tengok conan, diorang suka..
    kat rumah saya pun sama.. baru je dapat bentang carpet.. sbb anak dah besar2 belaka... tunggu fiyya punya time lak.. nanti semua kerusi tepi dinding, kerusi meja makan atas meja.. time tu kena jaga2... hahaha..

    ReplyDelete
  5. sama ler kty..tak suka layan citer drama melayu.indo ke..
    mmg hari2 citer csi..tp kty ni pelik sikit..hari2 layan citer seram..
    kdg layan sorg2 di awal pagi..feel lebih skit.

    ReplyDelete
  6. dee dua2 tengok..tapi csi tak pernah missed tak kiralah vegas, ny or miami. sekarang layan the voice..and movie2 yg ada..tapi kalau drama tu best..layan gaklah..hehehe..

    ReplyDelete
  7. ini zayyan yang conteng ke daddy zayyan yg tolong loorekkan? hehehe

    ReplyDelete
  8. kahkahkah.. uniknya famili kan.. :)

    ReplyDelete
  9. saya pon layan naruto shipuden tu.... ehheee....!!

    siap donload each series ...
    chop..
    jgn mintak copy tau sbb dah tinggal kenangan dalam lappy yang hilang tu... sedehh..

    ReplyDelete
  10. Yang penting........Zayyan happy sangat dapat jadi Naruto kan..

    ReplyDelete
  11. hahahah .. biasalah .. anak2 dgn lukisan kreatif. CA dah laluinya . Sekarang baru nak .. boleh hias skit2 ....

    ReplyDelete
  12. sama la..akak pun tak minat drama melayu/sinetron indon(2 perkara tu benda yg paling mengarut didunia)...kata my son...drama melayu/indon memperbodohkan penonton..yg tgk 2kali b*d*h

    karpet..paling malas nak vakuum la...baik guna tikar rotan ja...

    ReplyDelete
  13. hehehe Kebetulan KA penggemar cerita2 seangkatan dgn CSI ni dan Naruto pun mesti nak lawan tgk dgn anak2, cerita melayu KA hanya akan tgk yg terbaik aje hehehe. Betul bila ada anak2 kecil segala mcm benda dalam rumah haruslah ditahap plg minima kan !

    ReplyDelete
  14. sejak pindah ni kami pun mengamalkan konsep minimalis.. karpet ada pun karpet lama + karpet borong yg mak mertua suruh sponsor sempena adik ipar kahwin hujung bulan ni..haha..bagus sbb tak payah panjang cegheta nak kemas. tapi segan la kalau nak jemput orang mai rumah..hihi..

    ReplyDelete
  15. Hohoho cool abis wife doc layan naruto dagon ball bagai....cayalah...citer2 yg xkan lieya tgk tu hahahahah....agak2 otomen die layan x doc...leh gang ngan dayyan hehehehe

    ReplyDelete
  16. Kakak cadang beli whiteboard macam rumah kakak (doc nampak kan) bagi mereka conteng puas-puas atas whiteboard. Beli besar separuh dinding bilik pun tak apa.

    Tengok Zayyan khusyuk menconteng suka pulak kakak:)

    ReplyDelete
  17. serupa la macam isteri aku tu..siap streaming online nak tengok naruto..hahaha..

    ReplyDelete
  18. Tahun 2016 tulah anak2 doc tengah rajin menunjukkan bakat di dinding, lantai dan karpet. Pakai tikar getah ajelah nampaknya sampai yg kecik tu masuk sekolah rendah ...... huhu

    ReplyDelete
  19. rumah saya pun super minimalis... sebab husband allergic. takde carpet2 bagai...

    ReplyDelete
  20. Best apa layan Naruto... dari layan berita kat tv 1, 2, 3 baik la layan kartun, tapi kitaorang sekarang dalam proses mengurangkan anak-anak tonton TV, yang diaorang faham mama dan abah tak bagi tengok Tv sebab nak jimat.....

    ReplyDelete
  21. pe'el wife u lebih kurang cam i lah bro...
    yg bezanya satu je, i tak layan anime...
    tu je....

    tapi 'naruto' kecik tu...
    sangat2 comei ok...
    bibir merahhhh je tu...


    ReplyDelete
  22. kalau banyak barang, kena ada banyak masa nak maintain barang tu...
    kalau malas nak peruntukkan masa untuk maintain, elok minimalis...

    ReplyDelete
  23. fuyoo, comel naruto junior.

    kesian my wife, sejak habis belajar dah lama tak tonton anime. rumah pun kami tak dak astro.

    anak2 layan DVD jer..

    BTW, selmat berkenalan ;0

    ReplyDelete
  24. hahaha...sama la ngan si kembar di rumah..pen whiteboard tu habis dicalit di merata tempat...huhu

    ReplyDelete
  25. blh geng ngn mummy ZZ nih, sbb nyer mmg minat btl ngn csi, ncis, criminal mind sume bagai, drama melayu lyn gk tp tgk cite best ke tak, kalu over2 tak berapa lyn, tang lyn anime tu mmg sama... tp dana nih minat anime cam bleach, one piece, naruto agak kurang minat...

    tp comei gk si ensem boy bt gaya naruto hehehe

    ReplyDelete
  26. tu diaaaa.. nak tunggu bertahun lagi?? tak pe.. biasakan. nanti depa dah tak kesah. cuma kena rajin kawal lah.. mata jangan lepas.. sure ok jee...

    ReplyDelete
  27. hahaha adoiiii cabaran sungguh dengan anak2 kecil kann...
    sabar yer DZ, lama2 nnt bercahaya lah kembali rumah tu :)

    ReplyDelete
  28. daddy ziyyad.. thanks, saya sudah masuk entry tonsilitis tu... ooooooooo kiranya baby fiyya one of not lucky baby la... sbb dia dapat penyakit tu.. hopefully tonsilitis dia tak berulang.. saya mmg on going bagi antibiotik lagi utk dia.. masih ada 1/2 botol.. oooooooooo baru saya tau rupanya camtu.. thanks ya.. ubat yg saya paling suka.. yg makan eskrem vanila tu.. nyam nyam..

    ReplyDelete
  29. Akak tak guna karpet kat rumah coz allergic dengan debu, karpet ni kan simpan debu. Satu lagi mungkin mommy ZZ ni rajin kita ni kategori malas nak vacuum dan angkat karpet bagai...ahahaaa...

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum DZ

    tunggu mereka dah besar nanti baru boleh hias rumah....he he

    ReplyDelete
  31. Saya prefer action movies..kungfu..cerita melayu ada gak yg boleh layan. mcm skrg tgh layan Tanah Merah kat ntv7.

    ReplyDelete
  32. hihihhi comel la.. conteng je lagi zayyan.hikhikhik

    ReplyDelete
  33. citer ganaz aku minat tgk tp lain plk mamaD...layan drama, senang citer kluar makan..no tv2 dah..

    ReplyDelete
  34. hahahahha..hebat tu layan naruto..
    teman tak berapa suka tengok anime.tahan lagik layan AFC..
    rancangan tayang makanan mmg best!

    samalah kita doc..kalo nak tunggu dapat bentang karpet lawa2...kene tunggu 4 taun lagik.

    ReplyDelete
  35. cutenyer zayyan..sib baik tak conteng carpet...anak2 saya kalo bentang carpet cecantik yang tebal tu...dierang ni pantang nampak kemas bersih ha mulala... lepastu dier tumpahkan airla makan biskut kat carpet...habis bersemut...sabar jerla...bila ader anak kecik ni kan...nanti bila dah beso la gamaknyer kit a gunakan konsep modern kontemperori yang putih-putih gitu...hehe

    ReplyDelete
  36. apesal aku tgk anak ko makin lama makin putih? mak jemah adalah jeles...

    ReplyDelete
  37. wahhhh taiko nya anak.hehehe.heee kdg2 cite melayu ada yg best.kdg2 ada yg merepek.sy layan jugak lah.heee

    ReplyDelete
  38. Comelnya Naruto ni. Saya paling suka anime dragon ball.

    ReplyDelete
  39. samalah kita layin CSI, NCIS, dan lain-lain janji der polis atau penyiasatanler katakan... cerita melayu terpaksa layan duk ngan mertualer kekdahnyer... animeni tak berapa reti tengokm tu adik akak pandai...
    yang penting Naruto yang kat sini comel bangat...

    ReplyDelete
  40. pergh.. layan naruto tu..
    saya takdelah layan sangat, sekadar gitu2 je.. ;)
    tapi part yang lain tu memang best.. ;)

    ReplyDelete
  41. Wah lain dr yg lain, may be fiza biasa dhn budaya mat saleh!
    elok jugak sehati ngan anak2. fiza fumpul komik dia tak?

    ReplyDelete
  42. Eh bungsu dh ke?
    Aku satu brg hiasan pun xde.
    Kang abis semua jd toys.
    Carpet semua yg biasa2 je. Sbb dh jahanam, mau tukar x la meleleh.

    ReplyDelete
  43. harhar2.. saperlar X sayang karpet.. tapi ada abg doc kann..,kannns

    ReplyDelete
  44. Memang unik MommyZZ, cayalah.

    Si Yeyen tu, muka dah berconteng pun masih menten comei :)

    ReplyDelete
  45. nasib baik x dicontengnya muka daddy masa tgh tido..hehe

    ReplyDelete
  46. Dah macam tumbuh misai kucing kt pipi dia..

    ReplyDelete
  47. Alolo tomeinya naruto nie..hehehe.. biasa laa tuh doc.. :)

    ReplyDelete
  48. Hehe pandai budakmulutcampakailipstick tu lorek pipi...mcm misai kucing...cute...makcik tak berapa tau naruto tu sapa...jepun ramvut cacak ke?

    ReplyDelete
  49. Tetap comel Walaupun dah ada misai ala2 misai kucing

    ReplyDelete
  50. danisha bukan takat kapet...tc pun dicontengnye heeehee

    ReplyDelete
  51. layan naruto dan power rangers lae best doc... tak sakit kepala


    ReplyDelete
  52. Muka kiut senyum senyum...
    Hrmmmm conteng karpet kalu mau marah pun tak sampai hati

    ReplyDelete
  53. doc cuba check betul2 karpet tuh,sure ada tercalit satu dua kesan pen tuh...hehe

    ReplyDelete
  54. pergh, terbaik. layan discovery chanel lagi sempoi daripada drama merepek tu...

    ReplyDelete
  55. alolololo..comelnyaaaaaa..

    beli karpet baru je daddy.. karpet lama buat frame khas dlm bilik yeyen...
    hasil karya seni..

    ok.. burung hantu keje mlm hinggap disini..

    ReplyDelete
  56. Layan Naruto ye..
    1st time dengar pompuan tak layan cite2 melayu ni semua..hehee

    ReplyDelete
  57. ur wife boleh geng dengan I...hehe...tapi cerita melayu layan jugak..depends pada pelakon dan jalan cerita. cuma time spent kat tv tu..memang lebih kepada program yang membuka minda dan bagi kita berfikir.

    ReplyDelete
  58. doc, sape potong rambut zayyan tu? hehe... saya baru terniat nak beli karpet...takyah dulu la kot... huhu

    ReplyDelete
  59. Nasib baik kat muka je buat mcm naruto,tu blm lg kat kaki dan tgnkan....

    ReplyDelete
  60. Tu dia.. sampai muka pun terconteng sekali.. Yeyen menunjukkan bakat terpendam melukis tu.. ;)

    ReplyDelete
  61. sib baik daddy tak tidoq...kalau dak muka daddy pun jadi macam tu...hehehe

    ReplyDelete
  62. gitu lah bila ada anak ni kan... sokmo suka conteng2 tak kira tempat...

    p/s : wife suka naruto? jaa pulak tak suka naruto, jaa layan conan! best sbb dia cerdik...hikhik

    ReplyDelete
  63. hahahaha...Mrs.Dr tak mencort coret wajah jugak ke?

    ReplyDelete
  64. bgsnye daddy jaga anak time mak layan naruto..bgs2..hepi family nih..saling bekerjasama menjaga anak2.good job!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...