Friday, May 17, 2013

Lihatlah Sunset dari Mata Hati

Experiencing gorgeous sunset at the Busselton Jetty, Busselton, Western Australia



Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi dan pada pertukaran malam dan siang, ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan dan keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal  - Surah Ali' Imran, ayat 190

52 comments:

  1. jeles seh. bos, jom kita buat ala ala kembara, kasi jadi punya. kembara naik ketapi ke

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.. selamat hari jumaat.. :)
    cantek permandangan.. indahnya ciptaan allah.. :)

    ReplyDelete
  3. Bagi yang pandai menilai dan menggunakan mata hati dan bagi yg tahu menghargai beruntunglah mereka.

    ReplyDelete
  4. masih rindu ostolia lah tuuu...

    ReplyDelete
  5. salam doc,

    sebab itulah kita di sarankan selalu melihat lautan kan...

    amat menenangkan jiwa :)

    nak ke sana lagi ke doc :)

    ReplyDelete
  6. cantik benar, soothing habis. saat macam ni elok benarlah nak muhasabah diri, sunset petanda menutup hari.

    tak try buat slow shutter?

    ReplyDelete
  7. salam jumaat doc..
    indah ciptaannya

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum DZ

    Subhanallah
    Allahuakbar

    ReplyDelete
  9. subhanallah..cantik, kalau bawak rod pancing boleh try ke...haha, tgk laut xdak lain dalam ingatan..lupa segala sunset !

    ReplyDelete
  10. Cantik.. Indah betul alam ciptaanNya.

    ReplyDelete
  11. subhanallah..mmg cantik sangat..

    ReplyDelete
  12. huhh ostolia melambai lambai ...

    ReplyDelete
  13. Subhanallah.. indah sungguh ciptaanNYA..

    psstt: dah timbang dah Doc.. memang naik mencanak.. hahaha..

    ReplyDelete
  14. Kerana sesungguhnya hanya DIA yg mampu menjadikan semua itu.

    ReplyDelete
  15. masalahnya begitu ramai yang dikurniakan akal tapi tak tau nak menggunakan akal yang diberi tu..

    ReplyDelete
  16. cantiknyer...terbayang saya yang duk kat situ...hehe

    ReplyDelete
  17. Sunset and sunrise...Memang tak pernah jemu di nikmati.

    ReplyDelete
  18. doc, memang akan pindah ostrolia secepat mungkinkah????

    kekekekekeekkkkk

    ReplyDelete
  19. DIA tak menjadikan sesuatu,hatta sehelai rumput,sehelai bulu roma sekalipun..dgn sia2...semuanya ada tujuan..

    ReplyDelete
  20. subhanallah. amazing sunset. seronok kalau dapat dok ostrolia kannnn.... :D

    ReplyDelete
  21. Subhanallah....cantiknya ciptaan tuhan...

    ReplyDelete
  22. subhanallah..... cantik sungguh ciptaanNya....
    bestnya dpt ke ostalia....

    ReplyDelete
  23. tgk laut dapat pahala..tgk org2 di tepi laut... hehhehe
    lebih baik lebih indah renung sunset.. selamat dosa mata.. org2 tepi laut dah takde

    (gurau ye DZ..)

    ReplyDelete
  24. bila hati sedang rungsing , lihatlah alam ciptaan Allah . nescaya hati menjadi tenang.

    ReplyDelete
  25. kejadian Allah cukup sempurna.
    Manusia sahaja yang tidak tahu menghargainya

    ReplyDelete
  26. Subhanallah.. indah sungguh ciptaan Allah.. itu

    ReplyDelete
  27. akak suka tengok sunrise esp kalau hari berawan sikit....macam magic...kebetulan plk rumah sekarang mengadap matahari naik...suka sangat.

    ReplyDelete
  28. sgt tenang !
    sukenyaaaaaaaaaaa
    alangkah bagus kalau dpt nikmati suasana macam dgn org tersayang ..
    makan2 di bawah cahaya lampu neon ! ..
    omak aihhh lalut lah pulakkk ;)

    ReplyDelete
  29. Subhanallah, cantik. Lambaian Ostolia tu :)

    ReplyDelete
  30. Memang cantik sunset di Busselton ni. Last saya datang ke jetty ni pada tahun 2008. Memang ingat nak datang lg ke sini insyaAllah.

    ReplyDelete
  31. Suka tgk sunsetkan. Moga kita tak lupa akan nikmat!

    ReplyDelete
  32. kuasa ALLAH swt yg tiada tandingan... sesungguhnya DIA MAHA HEBAT, MAHA KUASA!!

    ReplyDelete
  33. eNSEMMMM.........errr...gambo awekz sana tak de...?? Ahakz...ahakz

    ReplyDelete
  34. Allahuakbar..Dia maha pencipta..

    ReplyDelete
  35. kecantikkan ciptaan Allah. Subhanallah

    ReplyDelete
  36. jaa singgah lagi hari ni... nape takde entry baru? bizi ehh?

    ReplyDelete
  37. nak pegi Busselton laaaa, cantekkkk.
    tp Tioman, Pangkor, Karambunai pown cantek jugak. Ciptaanya yg sudah CiM rasai.

    ReplyDelete
  38. subhanallah... cantiknya... damai je rasa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...