Thursday, April 11, 2013

Waghih: Part 1

Kampung den..
Wan den duduk sini..
Wan den sayang kampung dio..
Pueh anak menantu ajak tinggal JB, tinggal KL..
Rombau jugak jadi pujaan  :)



Rombau Most Wanted yo!  :)
Waghih.....
Den pun tak sangko..
Rupo rupo nyo..
Den menikah dongan org Nismilan yo.. :)



"Teringek bilo poghah keringek
Nyabit rumput poie sawah
Kojo macam nk mati tapi gaji kocik anak
Itu orang dulu
Tak mcm budak2 sekarang
Susah sikit yo
Dah lari kampung tinggal bondang
Dulu maso kocik2 cito2 angkosawan
Bilo bosa jadi rapper tukar dialek nogori sembilan
Tak ponah terlinteh kek ati nak lupo'an daratan
Sapo tak pueh ati
Jom kito jumpo dopan dopan"



"Lombu ado tali takdo pon tak guno
Tunggu hujan dh ghobeh
Baru payung nk dibuko?
Kojo tak kuek tapi berangan nak hidup sonang
Baik poie mampuih dari susah'an semuo urang

Polik Bona bilo pikir orang tuduh bukan2
Takpo tunggu den dah kayo jangan cubo nadah tangan
Mintak pinjam duit apotah laie tandotangan
Time tu takdo nak berbaik
KAU BOLEH POIE JALAN"

57 comments:

  1. hehehe .. nasiblah kalau sesiapa yang bernikah dengan orang nismillan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikah dgn org nismilan kena masuk suku ..... huhu

      Delete
  2. Faham sikit2 bila baca loghat n9 nie,klu dgr org ckp rasanya byk x faham........

    ReplyDelete
  3. Pergh...orang Johor dah expert loghat nismillan... Siap jadik rapper, tukar2 lirik atas tu kan... Welcome bro! Hehehehehhe

    ReplyDelete
  4. hehehehe den pun bakal monikah ngan org nismilan...

    tapi memang ponah tolinteh di hati den, den ni gak ea kawen ngan org nismilan.. huhui.. bakal berkahwin lah den..
    den suko.. hahahaha

    den pun dah pandai cakap nismilan.. sikit-sikitla.. tapi kadang den rojakkan jugak ngan cakap Perak den nie.. hahahaha

    kadang bakal suami den golak jo angguk2 kalau den campur je bahase perak.hihi.

    dio suko bona lagu waghih ni..
    siap cite lagi suku-suku yg ado kek nismilan.

    bakal mak mertuo den lah,suku solomak.

    ReplyDelete
  5. Tiba2 kakcik rasa nak ber'rap' la pulak...

    Terdengar2 lagu tu dinyanyikan tapi ada selangseli bahse omputih, pas tu ada katanya 'nyanyi rap loghat nogoghi' (macam tu lebih kurang)

    ReplyDelete
  6. lirik lagu ko ni?
    sumpah den tak ponah donga...

    ReplyDelete
  7. cuma faham loghat nogori bila dgr lagu apa kono eh jang tu ja hehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum,
    Yoooooo!
    ambo dulupun cito2 nak jadi angkasawan jugak, alih2 jd makcik klener yooo! yoooo!
    sib baik tak nyusahkan orang je...yoooo!
    Fuhhhhh! tetiba jd rapper kat sini ;)
    tapi lagu ni memang best! nyata benar nogori smilannya, bukan pakai banai syok sendiri je...den sukooo!

    ReplyDelete
  9. Doktor nemang osah he.tak maun deh tinggal an rombau tu doh.acik pun balik nismilan walaupun x dok ghombau.
    Apo nak buek kan..ngikut yo la oghang peghak tu ha.nasib baik dio pun suko.

    ReplyDelete
  10. gua spesis eksotik dari Sungei Manik

    ReplyDelete
  11. Adik saya kawin ngan orang N9 (kuala pilah) la ni dah pandai buat gulai lomak N9...suka makan gulai lomak yum yum...
    Lagu ni memang tengah hot..best plak tu...

    ReplyDelete
  12. suka lagu neh.. ghembau most wanted yowwww..

    ReplyDelete
  13. Akak pun nikah dgn org nismilan juge :)

    ReplyDelete
  14. Jodoh ekau pun org nismillan.... hehehe.

    ReplyDelete
  15. lagu eh?

    saya walau asal johor tapi lebih byk stay NS. Sekolah menengah 5thn situ, lps kawin 4thn situ gak. Biasa gak ckp sana dolu2.

    rumah pun dah beli kat Nilai...NS lagik!

    ReplyDelete
  16. abang ipar banggo bilo kg solomak ado dalam lirik lagu. den selalu poei selomak makan lomang

    ReplyDelete
  17. bulih masuk juara lagu ni..heheh

    ReplyDelete
  18. Nismilan kayo adat...masih berpegang teguh pulak tu.

    Cakap baisa2 boleh le nak faham tp kalau dah gi kampung tu kadang2 terkebil2 gak nak faham...:)

    ReplyDelete
  19. ucu deng.. ucu deng.. sampai skrg haikal (6 yrs) panggil pak usu dia ucu deng.. gara2 dengar lagu jang o jang.. lagu waghih lak jadi fev asben kita..

    ReplyDelete
  20. jenuh den nak paham pe ko tulis kahkahkah tapi den faham walau slow2 den baca

    ReplyDelete
  21. hehehe Ghomau most wanted yo! :)

    ReplyDelete
  22. Jenuh baca pelan2 nak bagi paham...

    ReplyDelete
  23. oghang ghombau kalau 'speaking' negori mmg pokat amek. den oghang nilai dah campur cakap selangor sobab dokek sempadan...

    ReplyDelete
  24. Ghombau most wanted..kagum den..osah banggo eh...ekau x banggo..ajo gilo x banggo kan..

    ReplyDelete
  25. pandai pulop dia nyanyi....


    psstt...
    alamat nyo mano...
    ekau tak ndak ko FM...?!
    den jual gamba gojes ekau nnti..!!
    ahhaaa....

    ReplyDelete
  26. saya kawan baik kat ofiz orang nismilan tapi dia tak speaking nismilan :p sebab dia asal johor :p

    ReplyDelete
  27. Boleh paham tapi nak jawab tak reti, kehkeh.

    ReplyDelete
  28. Banggo laa jadi waghih nismilan nie.. Paling sodap masak lomak cili padi laa.. :)

    ReplyDelete
  29. Oh... lagu kiahnya ni ye doc. Kakak manalah tahu hihi..
    Ada pengisian dlm lirik kena hayati betul-betul dah nak PRU ni...

    ReplyDelete
  30. Alamak typo error... 'kiahnya' pulak 'kisahnya" lah

    ReplyDelete
  31. 1-0 kocik bona..3-0 sonyum lebar~~

    ReplyDelete
  32. loghat nogori ni antara yang paling unik dan saya sukai. faham..tapi tak reti nak speaking nogori....hehe

    ReplyDelete
  33. masak lomak cili padi nismilan mg mantap..!!

    ReplyDelete
  34. mAMA SUKA MAKANANnya, pedas dan memikat.
    Mula baca entri tak faham, kena ulang baru ok...
    Apa pun kita org Msia!

    ReplyDelete
  35. heheeheh...ikut bace den hah loghat nogori...best2...

    yg paling best masak lomak cili api org nogori le....nogori lain takleh lawan lah! heheheeheh

    ReplyDelete
  36. lagu tu...maso kawan den bg info..terkojut den.....sodappp

    ReplyDelete
  37. walaupun den Pilah... banggo den Ghombau dah ado lagu rap sondiri

    ReplyDelete
  38. Seremban Most Wanted takdo ke...hehe

    ReplyDelete
  39. asam podeh dah kalah ngn masak lomak cili api..

    ReplyDelete
  40. pertama kali dgr lagu rembau most wanted ni terus jht cinta... ingtkan nk tunjuk kan gambar uwan yg duk kt situ

    ReplyDelete
  41. pagi2 lagi akak dah belajar loghat nogori .. ekkeke
    syok gak baca ! ;)

    ReplyDelete
  42. Rombau most wanted yo!!!

    den sejak dan kawen dgn org nismilan ni yg baru pandai speaking sket2...
    tapi laki den tak ghajin speakin nismilan dgn den...
    omak mertuo jo yg ghajin..walaupon kebanyakan yg dio cakap,den tak paham.
    hahahahahahaha

    ReplyDelete
  43. wah..kemain speaking nismilan..mak mertuo den oghang johol/inas..dokek sgtlah ngan kg batu, rombau tu haaa..hehehe...

    ReplyDelete
  44. speaking N9.. tergeliat lidah akak membacanya....

    ReplyDelete
  45. Rombau most wanted yaw..!! Suka gak dgr lagu ni..

    ReplyDelete
  46. i'll be at rembau next week...x sabooooo

    ReplyDelete
  47. best gak lagu ni...tergeliat lidah...

    ReplyDelete
  48. hehehe...suke dielet n9...tpi bukan pham sgt pown...yg pling suka....menikah ngn org n9....kiut jer ayat dia...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...