Tuesday, April 16, 2013

Tapau

Lunch hour sudah..Baru sempat nak update blog...
Memang aku jadi bosan bila tiba lunch hour..
Dah boring asyik makan nasik...
Dah boring asyik fikir nak makan apa..

So, back to basic.
Tapau from home..
Jimat, confirm sedap, lebih menyihatkan :)
Kalau gi Subway, sah sah kena RM10 paling murah  :P
So, akan cuba istiqomah tapau lunch lepas ni..

a homemade chicken sandwich with a lot of salads, tomatoes, and not to forget, pickles :)

48 comments:

  1. pastinya bersih dan penuh kasih sayang ;)

    ReplyDelete
  2. halalan toyiban lagi kan..hihi...
    **saya takde mende nak ditapau dari rumah so beli sajor pilihannya :D**

    ReplyDelete
  3. kakain pun bawak bekal jugak...
    Mmg jimat...jimat masa...jimat duit...jimat tenaga jugak tak pyh sudah2 nak keluar cari makanan..

    ReplyDelete
  4. paling mudah
    dan pasti menyihatkan..

    kat rumah kak ati ..salad mmg laku :)

    ReplyDelete
  5. patut ler lewat apdet.. rupanya fikir pasal nak lunch menu apa.. hihi..
    roti pun sodap.. :D

    ReplyDelete
  6. Terbaik doc.. Ini sebaiknya.. Kalau ada wife dah lama suruh masak utk tapau. haha

    ReplyDelete
  7. waahhh.. terliurnye..
    teringat pada subway bila tengok beger DZ nih~
    beger ke?? belasah jer lah..:)

    ReplyDelete
  8. Samalah...dah x tau nak mkn apa bila tiba lunch.
    Seimbang tu doc

    ReplyDelete
  9. den punya mana? len kalu suh mommyZZ wat dua set ye, satu utk den!

    ReplyDelete
  10. Kenyang ker makan tu satu jer Doc? Owhh...kalau kami yg kat opis nie, haruslah menggelupur carik makan lain lepas 2 jam...hehehehehe. Cerita pasal istiqomah tapau lunch, saya nak cuba tapau lunch untuk esoklah...

    ReplyDelete
  11. Amboi.. kalau cam tu.. subway pun kalah, baik makan yang tapau...
    Pandai betui Mommy ZZ baking2 ni kan...salute.. kirim salam kat dia ye..

    ReplyDelete
  12. Salam..

    amboi.. sedap betul lunch dia.. ini kalau rajin sikit boleh buat jual ni he..he..

    ReplyDelete
  13. hari ni makan luar.. team lunch..

    tapi kalau saya bawak roti seketul tu..lunch pukul 12.. pukul 1 da lapo balik.. maklumlah ibu bf.. hahaha.. alasann :P

    ReplyDelete
  14. yeayy!!!

    boleh geng dengan cik abg saya..suka bawak bekal dari rumah..
    nasi putih + telur goreng pon xpe!

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum,
    Hu hu hu hu mcm tak kenyang je...
    tapi...mmg nampak menyelerakan!

    ReplyDelete
  16. ah, kalau tapau macam tu, aku pun nak tapau hari2...
    boleh tapau 2 bungkus tak? satu untuk aku... hehehe

    ReplyDelete
  17. dulu tak suka pickles...la ni suka hehehe

    ReplyDelete
  18. anda gigih! tapi sesungguhnya..menu macam ni yang terbaik..nak2 pulak tapau from home.

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum DZ

    dulu2 rajin tapau...simpan duit...nak beli rumah

    ReplyDelete
  20. Dr kalau akak mana cukup banyak tu...

    ReplyDelete
  21. ermmm sedap...tapi sikit sangat tu doc...diet ker...hehe

    ReplyDelete
  22. Kakak dah lali dari dulu hingga kini memang bawa bekal - sesekali beli itupun kirim sebab malas nak turun dan menapak keluar office.

    ReplyDelete
  23. jimat & lebih berkhasiat. done cuit2 nuffnang juga !

    ReplyDelete
  24. dulu masa dee kerja sorang2..selalu bwk bekal..skrg kawan dah ramai..malas pulak..hehehe..

    ReplyDelete
  25. tapau kan satu tapau-we boleh....

    kita kan kawannnnn

    ReplyDelete
  26. syoknya ada orang masakkan lunch. order kat mommyzz sekali boleh. hehehehe :p

    ReplyDelete
  27. elok sesangattu dan lebih berkhasiatkan...
    memang kadang2 naik jemu nak fikirkan nak makan per..

    ReplyDelete
  28. Tapau dari rumah adalah lebih jimat dan lebih sihat ☺☺

    ReplyDelete
  29. Asslamualaikum,

    Molek sesangat tu,
    budaya tapau ni dah dipelopori dari bangku sekolah lagi,
    Kakmah naik bas dari K.Lipis ke Ktn pun tapau nasik goreng..
    Haha..jimat belanja..

    ReplyDelete
  30. dapat jimat banyak duit kalau tapau makanan dari rumah kan.. lps tu bersih.. since ada 2 anak, macam no time nak tapau.. hahhaaha..

    ReplyDelete
  31. ingat DZ sorang jer tak tau nak fikir makan apa dah,kaklong yg housewife ni pun duk fikir tau nak masak apa hari2...huhu

    ReplyDelete
  32. salam....
    kalau berdua isteri masak...boleh tambah erat kasih sayang air tangan isteri...kalau dah beranakpinakleh jimat duit....tapi kalau tak sempat tapau beli je...jgn biar perut kosong masuk angin kang kena gaterik pulak.....erm..nak jimat punya pasal ..kesihatan terganggu tak mo macam tu....
    Yang penting kaga kesihatan kita...
    duit tak de leh cari..kalau kesihatan dah di tarik..ken aguna duit yang banyak nak bagi sihat ekekkeke
    alamak terpanjang la pulak komen kat sisni..

    Lawatan petang TiranaAduka

    ReplyDelete
  33. ada la.. thn lepas masuk subway sbb si adam tu nak sgt mkn subway. termangu2 ko.. hahaha!! nampak nau kelembahannya..

    ReplyDelete
  34. wah! complete, siap ada pickles tu...

    ReplyDelete
  35. makan tanpa was was...
    made wif love lak tu....
    terbaekkkkkk....

    ReplyDelete
  36. DaddyZZ, ada satu lagi dalam sandwich tu - lots of love dari MommyZZ :)

    ReplyDelete
  37. saya yang bujang ni pun kalau boleh mau tapau terus dari rumah. lebih menepati diet. hehehe~

    ReplyDelete
  38. masa ni ai kat HTAR Klang lagi.. balik rumah lepas zzzzz... letih teramat..
    lewat petang baru dapat makan..

    ReplyDelete
  39. tengok aje pun dah selero dah ni..
    den ni nak masak pepagi mmg tak do do..
    huuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  40. menu ni paling best
    lagi2 tapau dr rmh tak jemu mkn

    ReplyDelete
  41. i guess your homemade chicken sandwich with a lot of salads, tomatoes, and not to forget, pickles :) is also full of love of air tangan mamaZ yer..great! Hehe...

    ReplyDelete
  42. macam subway la..tapi rega double la sebab semua extra:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...