Tuesday, April 30, 2013

Promosi Pizza Hut

al kisahnya...
semalam tertarik dengan iklan ni..
sebab rasa rasanya tak lah ramai yg akan serbu..
tak macam tawaran subway dulu...
aku mmg malas nak berhimpit beratur panjang..


sebab nak kejar maghrib..
spend 35min aja kat gym..
cepat cepat gi kedai pizza ni lepas gi gym..
alhamdullilah...ada 2 org aja depan aku yg guna kupon ni..

by the way...ada 2 mamat melayu yg sibuk bincang bisnes kat meja luar kedai pizza ni..
selamba aja pong pang pong pang...relax aja...takde tanda tanda nak berhenti berbincang..
jam dah 7.50pm...aku pulak yg naik risau ..dgn aku nak kejar maghrib nya..dgn mamat 2 org tu..
tapi jgn ikut hati dan perasaan..sangka baik...mereka mungkin musafir...

Setelah 17 minit menunggu.....
Hasil tangkapannya. Tak tahu la betul betul untung (jimat RM30 bagai dikata) ke tidak. Tanya wife aku, dia cakap material/bhn mentah untuk buat pizza yg dlm promotion ni tak sama( lebih murah?) macam pizza biasa...

Sambil makan pizza..
Sambil layan Monk..
Oh ya, tiap2 malam kami layan Monk..
Dulu masa astro dok tayang The Nanny, tiap2 malam kami layan nanny fran tu..hahaha..
Tengok Monk ni, menjadikan kita belajar lebih peka..abaikan aja sifat OCD keterlaluan dia tu..yang mana bagus, kita ambil tauladan..:)

habis tengok Monk, banyak ni aja pizza yang luak. Menjelang 12 tgh malam tadi, ada lagi beberapa keping pizza. So, pagi ni aku bfast pizza  :)

Tobat..
Takmau makan pizza dah..
At least sampai PRU ke 13 nanti..
Hahahaha..

54 comments:

  1. Klu bagi kak Nurul memang jimat beli pizza pd harga tu sbb x tahu kos materialnya,huhuhu.....
    Tq doc sbb info air 100 plus tu dan lps nie nak beli air revive je.

    ReplyDelete
  2. eeeeeeeeee... nape saya tak tau pun smlm..? eeeeeeee geram geram geram..

    ReplyDelete
  3. aku satu regular pizza tu mkn 3 or dh rasa setengah nk pengsan nk kasi habis.

    ReplyDelete
  4. Hahaha 3 kotak pizza tobat 5 hari je ke? :)

    ReplyDelete
  5. alaa...nape la sy xtau awl2...arini dh xblh...

    ReplyDelete
  6. Saya pun cuba bersangka baik bila tengok orang2 kita makan di warung2 pada waktu Maghrib. Mungkin mereka musafir .... huhu

    ReplyDelete
  7. addehhhh....mcm teringin lakkkk mkn piza...tp da masak ayam masak lemak da utk tghr nnt....
    OCD??????arghhh...my muaz mcm kene OCD jekkk....mulut kene langsir pun sibuk suh basuh n tanya langsir kotor ke tak...hr tu mkn kat nandos dekat 6x basuh tangan....grrrrrrr

    ReplyDelete
  8. Masa ke Seberang Jaya, kakcik pun makan pizza bersama angah dan bs - tak habis juga. Tapau bawa ke bilik. Bila sejuk, anak2 tak nak makan, mak juga kena habiskan. ;-)

    ReplyDelete
  9. hahahahahaha..
    sampai PRU13 jer?

    sedapnye!!! lama x layan pizza~

    ReplyDelete
  10. hahhahaha biasa yg murah ni.. alakdorrrr je deme membuatnyerr....

    dah lama x makan pizza. rasa cam teringin. nak yg baru.hahahaha

    ReplyDelete
  11. Kalau Aina tau makan je bab material ni tak reti. Rugi melepas semalam kalau idak mau jugak beratur kat pizza sebelum balik.

    ReplyDelete
  12. hahaha... sampai PRU13? tak lama mana pon la.... hihihi

    ReplyDelete
  13. sedap tu...kalau jenis malas nak buat sendiri ni..ok je harga tu hehe

    ReplyDelete
  14. sedapnyerr....
    ni yang makan pija nih..

    ReplyDelete
  15. kalu tgk pd promosi tuh mcm untung lah tp tgk piza nyer betul2 cam lebih kurang je topping pun cam seciput je

    tak penah lyn cite monk tuh, tp masa cite nanny dulu, mmg hari2 tgk, walaupun dh penah lyn berkali2, ttp tergelak ngn lawak jenakan nyer

    ReplyDelete
  16. hari tuh kat Pissa Delivery kat Kota Kemuning, di buka table tepi jalan jual regular pizza RM12 satu. Ramai kereta stop beli. Dia buka 30 min jer, sampai turn ija, tinggal pepporoni sahaja. Tamak punya hal beli lah 3 kotak. Ada lagi 3 kpg dlm fridge. Budak2 lebih layan Dominos

    ReplyDelete
  17. salam doc.sedappppp nya piza..nasib kty tak puasa tau hari nie.

    itulah..kdg kita yg risau tgk org yg melalaikan solat..nak tegur kang kata kita berlagak alim..jdk mampu tegur dlm hati dan fikir + maybe dia musafir.

    ReplyDelete
  18. Berbaloi aih dengan harga tu.....doc, biaq betoi...3 pizza di makan oleh 2 1/2 org (ziyyad zayyan kira 1/2) , boleh fengsan ooooo.

    ReplyDelete
  19. Gua beli fastfood bile ade kupon je... berbaloi la kot.. lagi2 klu mkn ramai2..

    Monk tu cite mende??

    ReplyDelete
  20. Ala.. kalau tobat 5 hari aje tu tobat sambal belacan namanya:)

    ReplyDelete
  21. kenyang sampai lepas PRU nanti.. ;)

    ReplyDelete
  22. tak per lepas pru ni makan lagik ek...saya kalo makan kat pizza mesti wajib order super supreme ngan mushroom soup...errmm kemain sedap.

    ReplyDelete
  23. tak sampai ati lak nak melayan 3 piza regular tu sorang2..hahaha..bila la anak bini aku nak balik ni..

    ReplyDelete
  24. aih..makan sambil tengok tibi lagi tak perasan kan.. haha..

    ReplyDelete
  25. alorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mencik !
    sehari je ke ???

    ReplyDelete
  26. KA suka juga pizza tp mmg x boleh mkn bayk cepat muak lah !

    ReplyDelete
  27. Saya dan suami dah tobat beli yg ada promo price, sbb mmg kami dapati bhnnya kurang dari yg normal price. Tak tau la kalau kebetulan je kan..

    ReplyDelete
  28. Ohhh...layan Nanny jugak ekk? Oh...layan Monk jugak yer..? Yeayyy!

    ReplyDelete
  29. pernah kena...indah kabar dari rupa...

    ReplyDelete
  30. ingat taubat nasuha..rupanya sampai PRU 13 je he he

    ReplyDelete
  31. cheh...takde makna nya doc oi...5 hari jer....hehehehe.

    ReplyDelete
  32. jaa pun ada gak tgk pasal iklan pizza ni smlm, (kwn fb share) tp, tak sempat pulak nak gi beli sbb pizza hut takde yg terdekat ngn umah, sume nya jauh dibandar kota bharu nun...hhehehhe... btw, best la sempat merasa, piza tu pebret jaa tahu??

    ReplyDelete
  33. Memang 'kenduri' pizza nih.. hehe.. Sedapnya.. Selalu beli Domino's je..

    ReplyDelete
  34. PIZZA!!!

    hahaha, saya pun selalu layan The Nanny dulu...hahahaha... lawak pulak bila fikir2 balik...

    ReplyDelete
  35. Harapnya Ovenn dia bersih,,,risau tempat keringkan tuala musim hujannn,,uuu,,pepagi..ohhh tidakkk..ujann

    ReplyDelete
  36. Kalau ramai le org yg bersifat ocd di keliling kita..boleh fening jugak kan doc.
    Akak tak pernah tgok cerita tu....sure best.
    Ohhhh pizza...anak2 mmg suka..mak anak2 kurang suka...hihi

    ReplyDelete
  37. abiskan...jangan membazir nak..huhu..

    ReplyDelete
  38. salam daday ziyyad
    Selamat hari buruh

    ReplyDelete
  39. bila dah reheat piza tu.. sedap aje.. hehhe cikda ni pulak dok asik layan n ulang2 layan cter Brave, Tangled, Cloudy wih a chance of meatballs.. cars.. hurmm.. nk tgk movie kadang movie yg tgk cikda balik..

    ReplyDelete
  40. kalau pizza promosi ni dorang buat cincai boncai jaa...
    kat kg dah ade pizza tapi...

    ReplyDelete
  41. Alamak, dah terlepas pulak.. huhu..

    ReplyDelete
  42. smalam baru makan pizza, gila byk ko beli, memang sampai sapan pagi la gamaknya!
    aku smalam amik regular pun, ada 2 slice wat sapan pagi kakakakakakkakakakka

    ReplyDelete
  43. lamanyer doktor tobat yerk..
    ala biasalahkan.... takkan nak rugi banyak..
    sikit2 bolehler adat orang berniaga...
    tp kedai pizza sekaragni macam2 promosi...

    ReplyDelete
  44. salam,

    syokklah mummy cuti masak malam tu ye :)

    2 mamat tu musafir kat pizza kot...hehe
    hairan dgn org2 gini ...kita ni kalau dah masuk time
    terkejar cari kat mana ada surau or masjid tapi depa
    ni relaks aje lepak2 ...

    yelah baik sangka musafir lah tu..huhu

    ReplyDelete
  45. lama tak makan pizza...

    balik ngundi ke..??

    ReplyDelete
  46. omak aiii...banyak nya makan.......ado lobih laei tak...

    ReplyDelete
  47. hamboiii! eloklah tu Dr. lepas berhempas pulas di gym, terus rembat pizza, more cheeze...hihihi....

    ReplyDelete
  48. Gym 30 menet piza 3 kotak berbaloiiii.... Hahahahha

    ReplyDelete
  49. With havin so much content and аrticles do you ever run into any prοblems of plаgoгism or copyгight violation?
    My blog has a lοt of unique content Ӏ've either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any ways to help stop content from being ripped off? I'd gеnuinely appreciate
    it.

    Also ѵisit my site: Hypothyroidism Treatment

    ReplyDelete
  50. Greetіngs fгom Colorado! I'm bored to death at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can't
    wаit to takе a look ωhen I get home.

    ӏ'm shocked at how fast your blog loaded on my cell phone .. I'm not evеn
    using WIFI, just 3G .. Anyhow, great site!

    Alѕo visit mу web pagе: Fathers Day Gift Baskets

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...