Tuesday, April 9, 2013

Padahnya Bila Tak Update Alamat Kat Mykad

Aku punya pusat ...


Wife aku punya pusat...



Lagi mencabar dari ' nak buat pilihan balik kampung siapa raya tahun ni' ...hahaha..
Raya yang ni, kalau nak betul betul beraya, kena balik kampung masing2 dalam satu hari!
Nasib baik den JB, wife den Nilai.
Kot den JB, wife den Wakaf Che Yeh? Ada parti yang nak sponsor tiket eroplane? hahaha..

52 comments:

  1. hahahaha.. mcm mana tu? kita pun sama.. kena balik kg ler mengundi ni.. sbb tak apdet alamat mykad gak ler ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. tompek mengundi den anak beghanak dokek yo...

    ReplyDelete
  3. Same la doc...lieya dah buat ic baru alamat pun baru tp boleh lupe nak gi tukar tempat mengundi...so nanti mengundi mule2 balik melaka, hubby memangkah lepas tu balik johor plak lieya memangkah hehehheh

    ReplyDelete
  4. saya dah tukar.
    tempat ngudi depan rumah je.

    haha.

    ReplyDelete
  5. saya satu daerah dan satu negeri :) pilihla nak tidur rumah saper dulu :p keh keh keh

    ReplyDelete
  6. mujur juga satu hala..my boss dia orang johor..husband dia orang penang..so, kahwin je terus tukar alamat penang..so, balik ngundi together2 lah..mcm dee undi kat lembah pantai, suami masih kat kepong walau dh minta tukar ke lembah pantai tp tak dpt sbb dia xmoh tukar alamat rumah n9 dia tu ke KL..hehehe..yg herannya dulu ok je..x perlu tukar2 alamat..skrg lain pulak ye..

    ReplyDelete
  7. samala.. pastu hasben amik kesempatan nak balik sorang2... cis! nak perasan bujang lettew

    ReplyDelete
  8. mmg padah dok..nurulnie melaka hubby kelantan.camno tuh??huhuhu paham2 jerlah jawapannyer..

    ReplyDelete
  9. sib baik SA kat Senawang jer...sonang otak den...

    ReplyDelete
  10. Acaner tu..☺☺☺. nasib saya dekat jer.

    ReplyDelete
  11. pB, aBear and Tok Ma ngundi area Seri Serdang / Puchong

    ReplyDelete
  12. Ke selatan jerr.. TANGKAK Pkr ke mCa hhee

    ReplyDelete
  13. nampaknya nak kena hantar mommyzz balik nismilan dulu lah ye. daddyzz tu balik johor gitu...

    ReplyDelete
  14. BersediaJohor,,tujar tukar hhee

    ReplyDelete
  15. sib baik i kat kl...
    tapiiiii hubby i kena balik segamat sbb lum tukar alamat :D

    ReplyDelete
  16. kami sama negeri, jadi takle susah sgt. Dah 2 kali ngundi..pagi kat BP tghari kat Pontian.
    Mmg saja takmo tukar alamat, nak 'tolong' Johor. ^__^

    ReplyDelete
  17. Waduhhh...sudah siap siaga nampaknya nie...

    ReplyDelete
  18. uiks...tukar la next time...hehehe....err...singgah N9 dlu bru k johor lah yea...

    psss...ada yg sanggup sponsor...xtaw la flight tiket ada x...tpi duet myk ada...cuba check...

    ReplyDelete
  19. Kakak saja tak tukar memang sebab dari JB ke Pontian tak sampai satu jam dah boleh sampai..
    Lim Kit Siang tanding di Gelang patah tau doc..

    ReplyDelete
  20. Saya dah tukar alamat Penang tapi tak tukar lagi tempat mengundi...errrkk...

    ReplyDelete
  21. hantar mommy ZZ dulu.. pastu gerak ke Johor..
    yang penting dua undi tak hilang.. ;)

    ReplyDelete
  22. saya..
    lembah pantai..

    selamat jahanam kau YB lembah pantai!!

    ReplyDelete
  23. beratt ni hahaha, like me,husband di JOhor, me di Trg.
    Tapi balik Trg, both party akan taja..seronok la kan ..hahahaha..

    ReplyDelete
  24. Aina tahun ni Kajang jer...alamat IC dah lama tukar tp daftar mengundi tukar akhir tahun lepas.

    ReplyDelete
  25. kot cakap awal2 boleh aku tolong~~aku selama ni handle permohonan tukar alamat mengundi la~~

    ReplyDelete
  26. suami jadi ketua tempat mengundi lorong orang muda-mudi, so dia kena buat undi pos la.

    ReplyDelete
  27. saya ngan husband 2 2 ngundi kat terengganu.
    cuma lain daerah jer.. boleh lah, pagi saya gi ngundi.. petang blk kg hubby plak.. hehehe

    ReplyDelete
  28. aku lagi best..mengundi kat perak..

    wife aku pulak mengundi kat sabah..

    ok, nak cari sponser tiket eroplen gak..

    ReplyDelete
  29. heheheheh kami pun kenee pisah gk, dana kt johor edy lak terengganu... huhuhui nsb lah makngah ngn maktek ada sekali, kalu tak camne lah nk blik ber2 je ngn aiyan

    ReplyDelete
  30. boleh la balik nilai dulu kemudian johor ye doc..

    ReplyDelete
  31. kawan ayu pun dh 2 kali buang undi ada mslh serupa
    tapi dia xbernasib baik sbb sorang kelantan sorang johor..
    siannn kan

    ReplyDelete
  32. sama dengan....
    undi musim kendian ja lah tukar alamat.. uhhuu....

    ReplyDelete
  33. sambil balik kampung ngundi boleh bercuti.,.,heheh

    ReplyDelete
  34. Nasib baik laa tak jauh sgt..yer.. Lepas nie tukar alamat rumah sendiri laa yer.. senang nak ngundi akan dtg.. :)

    ReplyDelete
  35. saya kene merantau dari selatan ke utaralah jawabnya untuk mengundi nanti. huwaaaa!!!!!

    ReplyDelete
  36. Akak jalan kaki ja ke tempat ngundi, hehe.

    ReplyDelete
  37. Boleh mintak duit minyak tu....ahakz

    ReplyDelete
  38. salam.......
    lawatan TiranaAduka di kala mata tak terpejam lena....
    TERIMA KASIH dari TiranaAduka.......

    ReplyDelete
  39. releks la doc... still dlm mesia lg... nk sponsor? tggu sy kaya dulu yek ;-)

    ReplyDelete
  40. lebih kurang kes sy la doc..walaupun dalam 1 negeri tapi makan 3 jam jugak nak sampai..jenuh

    ReplyDelete
  41. Kesimpulannya balik dua-dua ke doc? Hehe...

    ReplyDelete
  42. Klu kak Nurul xleh blk dlm dua2 kpg satu masa,kena gilir2,tp lately beraya sblh sini je beratnya,huhuhu.....

    ReplyDelete
  43. balik nilai kemudian baru jb...

    ReplyDelete
  44. teman nak pegi mengundi dengan pilis di dahi..pakai kain batik & stokin panjang.silap2 boleh masuk paper!!

    ReplyDelete
  45. Balik 2-2 arr..pastu jgn lupa claim duit minyak kat pondok panas parti yeh! ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...