Monday, April 8, 2013

Kurang Ajar

Korang nak pacak bendera, go ahead. Cuma kalau bendera tu jatuh kena kereta aku, aku saman korang atas alasan negligence.

Korang nak memekak berceramah, go ahead, aku tak kisah dan aku tak punya masa nak duduk buang masa dengar fitnah korang menceceh, and this apply to both camps ya.

Korang nak menceceh tak habis2 kat TV, go ahead, aku boleh bukak channel lain..layan channel binatang atau Discovery, lagi berfaedah.

Korang nak penuhi dada dada akhbar dengan cerita2 fitnah dan mitos korang, go ahead, aku tak kisah sebab aku tak beli suratkhabar.

Tapi,

Bila korang tengah2 malam hantar SMS kat henfon aku..
Ni dah kurang ajar..

Aku tak suka..
Aku tak minta..
And this also apply to both camps ya.
Aku tak peduli siapa korang, BN ke, Pakatan Rakyat ke, pls, pls jangan menyebok hantar SMS kat henfon aku lagi.


60 comments:

  1. eeee ini sudah lebihhhhhh..
    teruk betul lah dorang ni!! gggrrrr

    ReplyDelete
  2. lawaa fon..

    2:04 am!!
    gila apa!!???

    ReplyDelete
  3. my hubby pun ada dapat sms mcm nie..
    dah berkali2 telifon tak pulak angkat...
    siap maki hamun lagi tak paham betul

    ReplyDelete
  4. kita yg tak terlibat pun kena tempias..

    ReplyDelete
  5. cheqna pun dapat mesej2 cam gini
    suami cheqna mmg hangin r...
    memang time2 macam gitu dapat msej sebegini..pkul 2, pukul 3....sakit hati weh

    ReplyDelete
  6. mak aih, pukul 1:30 pagi (satu lagi 2:00 pagi) tu! kalau sender tu ada kat sebelah, mau kena penampar. buat masa ni telefon aku masih lagi selamat. nampak gaya nak kena block nombor yang tak kenal sampai tempoh kempen tamat...

    ReplyDelete
  7. saya selalu reply diorg punya sms. kikiki.

    ReplyDelete
  8. part hantar sms tetengah malam tu yang tak tahan.. kita membayangkan ada hal urgent.. rupa2nya.. aduiiyaaaiii.. :(

    ReplyDelete
  9. setakat ni blom dapat lagi...
    kalau dapt...tau lah nak buat ape...
    ecehhh....

    ReplyDelete
  10. dahsyat juga ya..penangan pilihanraya...koh koh...

    ReplyDelete
  11. sabar .. habis pilihanraya nanti senyaplah tu.

    ReplyDelete
  12. Gangguan tidor nih....mujur saya tak dapat lagi sms macam tu...

    ReplyDelete
  13. kalo dpt tengah malas or pepagi buta memang leh kasi hangen...
    iyelah time2 gitu slalunya hal-hal very da penting one je kan...

    ReplyDelete
  14. Setakat ni ada dapat sms biasa2 ja belum le dpt sms yang maki hamun mencarut bagai.

    Pelik orang zaman sekarang berpolitik tapi bagi Aina sebenarnya hat bawah2 ni ja yang dok jadi pecacai yang dok buat benda pelik2 nih. Especially blogger...pendapat depa kadang kala menakutkan. Nak buka blog politik pun dah tak lalu tak kira le penyokong mana pun.

    ReplyDelete
  15. Belum dapat dan harapnya tak de la masej-masej sebegitu sampai ke inbox telephone saya. Semakin hampir ke pilihan raya semakin banyak kutuk mengutuk, sy sampai unfriend seseorang yang dulunya saya hormat sebab dia tutor saya kat U dan time tu nampak karismanya tapi sekarang kerana dia join politik, nampak pemikirannya yang kurang matang...

    ReplyDelete
  16. Kakak pun dapat msg yg lebihkurang begini doc. Ala.. kakak abaikan aje.

    ReplyDelete
  17. kadang terfikir juga...mana dia org dpt number....fr service provider?.....

    ReplyDelete
  18. Salam..

    rasa tak selesa juga dgn sms yang tidak diundang..

    ReplyDelete
  19. fuyoo..gila, aku pon dapat sms...ada lg, pamplet by mail ..merayu undi ?

    ReplyDelete
  20. serius ai pon ada dapat jugak.. both camps hantar.. what theeeeeeee!

    ReplyDelete
  21. huh ingat kan khairul fahmi che mat... rupanya khairul fahmi mat som...

    ReplyDelete
  22. kan dah doc marah dah....ayok..x tau...sapa buat...

    ReplyDelete
  23. tak der kejerlah depa nie nyusah kat org ajer..

    ReplyDelete
  24. memang kurang ajar.. rasanya tak perlu buang duit hantar sms segala.. rakyat dah bijak nak pilih yang mana diaorang suka

    ReplyDelete
  25. selalu gak dapat sms cam nih.. pas baca trus delete.. malas nak layan~

    ReplyDelete
  26. doktor dah dapat surat ke belum..surat pun ada doktor..betul pulak nama ngan alamat rumah kita tu

    ReplyDelete
  27. mcm2....bila kewarasan akal diketepikan!
    semua ini poyo!

    ReplyDelete
  28. video bijan dh dpt lum? video suruh undi parti depa..tp betullah..x kisahlah camps mana..jgnlah smpi mengganggu-gugat kehidupan orang lain..

    ReplyDelete
  29. Surat rayu undi bagai dh sampai umah.. sms belum lagi..

    ReplyDelete
  30. kita pun dapat gak sms gini.. buat sakit hati je baca..

    ReplyDelete
  31. sblm bubar parlimen lg diorg ni da hantar..sy pon pelik mn diorg dpt no2 hp kita ni yek?

    ReplyDelete
  32. kita pun dapat gak...mencik tau!

    ReplyDelete
  33. aku biasa dapat sms mcm ni nok...kadang tu sehari dua kali....huhu...

    ReplyDelete
  34. entah apa2kan..
    dah ler gunakan bahasa sms yang tak difahami..
    tolonglah.. .. isyh memalukan jer...

    ReplyDelete
  35. :-) Dr ngundi di sek puchong kan, jangan lupa Undi Bn,,huu

    ReplyDelete
  36. Gila sama tu, kalau tak gila takda la dema buat keja macam tu.

    ReplyDelete
  37. moga2 tak sampai kat akak...sangat tak suka baca @ dengar perkataan2 negative yg memburukkan org lain ni...tak kiralah parti mana pun as you said..ia membuatkan my 'aura' jadi negative....

    ReplyDelete
  38. Uiks..sampai gitu sekali.. Iks.. mmg kurang ajar..

    Nasib baik setakat ini tak pernah dpt lagi..

    ReplyDelete
  39. Beginilah, peduli atau tidak, kita juga pasti menerima kesan 'permainan' pemimpin mereka (dan kita) dalam menetukan hala tuju negara.

    Mungkin tidak ada salahnya kita menerima maklumat-maklumat yang disampaikan dengan sopan dan harmoni. Bagaimanapun, ini adalah trend baru berkempen dalam pilihanraya.

    Harap maaf jika pandangan ini 'melawan arus' dalam entri tuan yang tuan sampaikan dengan cara yang sangat menarik.

    T,Kasih.

    ReplyDelete
  40. Terdesak betul dieorg ni berkempen kan doc...dulu xde mcm ni..setakat pacak bendera n ceramah...skrang dah canggih sms, video semua depa dok send....

    ReplyDelete
  41. Ni jenis tdesak...simpati tul..cepatlah PRU..adehhhhh...

    ReplyDelete
  42. Rietta xde larr dpt sms sekasar itu bahsanya....rietta cuma dpt ajakan ke ceramah dorg....pastu ada plak yg psg bendera btul btul dpn umah, tp tiang letrik tu tnb punya, xpe la...klu rietta dpt sms cmtu pown, mrah juga rietta....sabar yea....

    ReplyDelete
  43. saya pun dapat mesej macam ni jugak...menyebuk jer...maner dierang dapat no phone kiter tu ek...

    ReplyDelete
  44. kunjungan perdana gan..
    salam kenal dan sukses terus.

    ReplyDelete
  45. Ada satu akta... PDPA2010

    Personal Data Protection Act 2010.

    Boleh guna untuk saman tak?

    ReplyDelete
  46. hmm sampai macam tuh sekali cara dorang nak raih undi yer...

    ReplyDelete
  47. bunda pernah dapat msg yg sama...

    ReplyDelete
  48. aduhhhh
    akak kan dik

    ada terima macam nie pula .. mula2

    "waktu mengundi semakin dekat , pilihlah yg terbaik , pilihlah malaysia !"

    akak diamkan aje .. 2-3 kali masuk akak delete ..

    x lama lepas akak delete yg ke 3

    kuar lak macam nie

    "waktu mengundi semakin dekat , pilihlah yang terbaik , pilihlah BN !"

    semua sms nie tgh2 mlm tau .. dlm kul 11 mlm tuu

    waahhh apa layiee .. akak balas sms tuuu dgn cakap macam nie

    " APE NIE ?? NIE DAH KURANG HAJAR ... X PAYAH AJAR KAMI .. KAMI BOLEH PILIH SENDIRI ...
    UABHHH ... INI KALILAH ! "

    ahahhahah saje je kan .. hameekkk senyap smpai skrg x balas2 ekekkeke
    sakit ati maaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  49. Jom g sepak muke org yg anta sms tu reramai. Huuuuuuu~

    ReplyDelete
  50. Memang lah kurang ajar. Saya tak dpt SMS, tapi dpt email dari Suara Rakyat...haishhh...semak inbox jer.

    ReplyDelete
  51. One more good reason to migrate ..... ngeeee

    ReplyDelete
  52. Tah mana la diorang ni dapat no telefon kitakan... Memang mengganggu betul la.

    ReplyDelete
  53. Ada juga terima sms yg suruh undilah Barisan Nasional.

    ReplyDelete
  54. Yeahhhh...mmg patut pun kita marah bila dpt sms cam gini. Tgh2 mlm pun boley dpt sms kan? Ganggu waktu tido org betui laaaa

    ReplyDelete
  55. bru2 ni depa kaco emel plk.. hiihhhhh!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...