Friday, April 12, 2013

Kisah Petang Khamis 11 April 2013

Semalam petang check up MommyZZ di KPJ..
Bacaan thyroid hormone T4 dah normalize setelah ~ 2 minggu makan ubat antithyroid..
Dosage ubat di naikkan utk kawal hormone, sebab hormone level perlu stabilize before going to the elective Caesarean section bulan July nanti.
Jumpa juga dengan Obstetrician, 3D scan show baby berkembang normal, alhamdullilah.

Lepas gi KPJ..
Gi tengok kereta kodok untuk MommyZZ  :)
Kodok takde promotion. Takyah beli kodok dulu. Kodok 2.0L mahal membunuh, not worth it cakap orang yang takde duit. Tak kisah la sapa sapa menang PRU nanti, pls bring down the car prices ok. Cars in Bolehland adalah overpriced. Period. Kodok macam ni jadi kereta harian sahaja kalau kat kampung Ziyyad..hahaha..

Lepas tengok kodok..MommyZZ ajak gi jasko..
Nak tgk barang2 newborn katanya...
Jasko pun takde sales..huhuhu..
Tanya promoter, dia kata next sales lagi ampat bulan!
Weh, baby nak keluar lagi 3 bulan!
Botol2 susu punya set pun tak banyak kat jasko...
Kena lah merempit ke mothercare lepas ni..

Jalan jalan dlm jasko..
Rasa haus..
Kita pekena kopi. Aku panggil kedai ni " starbuck rakyat marhein". Hahaha...Rakyat marhein macam aku, cukup lah minum kopi kat kedai marhein. Urang cop duit boleh selalu minum kopi belas belas ringgit kat setabak/dom/kopibin tu semua  ;)

MommyZZ masa pregnant ni..
Memang mengidam kuat makan Tako ni..
Aku pun layankan aja..
Walaupun aku tak makan set unagi tu, belut katanya..
Puas mommyZZ suruh try, aku makan Tako yg biasa aja..
Oh ya, makan Tako kat kedai starbuck rakyat marhein adalah ohsem ok...hahaha
Malaysia mmg unik. Kita duduk di Malaysia, makan makanan Jepun, yang disediakan oleh warga Bangladesh. Mamat ber-face masak tu mamat Bangla yang fluent amat English nya. :)

Sekian kisah petang Khamis kami semalam, 11 April 2013.

56 comments:

  1. tak kesah di mana pon.. janji kita enjoy dan setiap perbuatan kita adalah ohsem selalu.. yeahhhH~

    ReplyDelete
  2. wahai pemerintah pemerintah selepas ini, tolong lar turunkan harga susu tin , pampers dan juga barangan keperluan anak-anak ...

    tolong larrrrrrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  3. Kodok brand VW memanglah mahal doc. Kalau just utk jenjalan pusing dekat-dekat kalau kakak tak larat nak beli kodok mahal tu:) Tapi cantik kan..

    ReplyDelete
  4. perghhhh... kodok polo la tu kheeeennnnn.. :P :P
    wow.. makanan jepung tapi mamat bangla yg wat.. teror abis mamat bangla tu ye.. cer soh dia wat rendang.. kekekekeke
    daddy ziyyad.. 20+21hb ni ada sales kat pureen warehouse PJ..

    ReplyDelete
  5. hahahahaha wow kodok WW... hihihii

    samalah.. rakyat marhaen cam den ni,mampu lepak old town jewww.. tu pun kalau check in kat pesbok,orang komen.. uyoo banyak duit awakkkk..

    padahal minum air honey lemon ajerrrr.. hahahahaha


    ReplyDelete
  6. kampung Ziyyad..?

    yang ada kanggaru tu eh..

    ReplyDelete
  7. si kodok tu harga mmg tak worth it langsung..
    ada yang design mmg serupa mcm muka katak kodok tapi mahal nak meninggal. hahahaha
    nway takotao I pernah rasa sekali je.. errkk hanyir..
    tapi husband I kemain addicted ngan takotao tu.. eeuuww >_<

    ReplyDelete
  8. wah kodok bukan sebarang kodok tu...KA yg x preggi ni pun suka Tako2 tu hehehe

    ReplyDelete
  9. macam kenal je kedai takotao tu...

    ReplyDelete
  10. yg sale sekarang ni.. kodai2 kain yo..
    wa dah cek.
    blk buang undi sok kompem singgah kodai kain jln tar hihihi!!!

    ReplyDelete
  11. Kodok saya tak minat, saya syok kat RCZ tu. tapi mampu minat je lah..

    Tak pernah try mknn jepun, nape ntah.

    ReplyDelete
  12. Petang2 macam ni, dapat makan cekodok pun ohsem rasanya... :)

    ReplyDelete
  13. Sy pun menunggu PRU
    mahu tangkap MPV satu kalo betul rega keta turun nanti.

    ReplyDelete
  14. wah... bestnya mommy ZZ dapat kereta kodok tu... hihihi

    Doc... saya selalunya tengok jer tako tu tapi tak pernah rasa... sbb kebanyakan abangLA yg buat

    ReplyDelete
  15. Salam doc..
    saya pun suka sangat makan tako,
    wah mommy zz nak dpt kete kodok ..ye :)

    ReplyDelete
  16. Kopi kat Bandar Lama tu pun mahal juga bagi marhaen mcm saya ni. Saya minum di gerai atau di rumah saja utk jimatkan belanja.

    ReplyDelete
  17. ayat lama ko memang terbaik! sakit perut aku gelak!
    aku minum kopi mc d aje, sebab kopi kat bandar lama tuh ku rasa cam tak sedap.....kohkohkoh

    ReplyDelete
  18. kita ingat kueh tako.... hahahaaaaaa....

    pstt.. dah post ye barangan anda.... hehe..

    ReplyDelete
  19. tako tu takde sales promotion gak ek?

    kita harap sapa2 pun menang PRU nanti harga tako dan setabak boleh turun.
    kat kampung aku tako dan kopi setabak ni macam bahulu cicah kopi Che' Nah je... hahahaha

    ReplyDelete
  20. Minat juga dgm keta kodok ni. Tapi tak mampu lah nak beli. Keta kat m'sia nih mahal nak mampus.

    Dah lama tak makan tako.

    ReplyDelete
  21. heheeh kereta kodok harga naik sbb musim ujan lah doc hehehe...

    masa dana peknen dulu pun suke sgt ngn tako tuh... tak tau naper gile bebeno, skrg nih jarang2 je mkn

    ReplyDelete
  22. Kodok ada promotion, tapi hujung tahun biasanya..hehehehe. Last yr saya nengok dia bagi diskaun banyakkkk juga.. Oh, nnt ceaser kat KPJ juga yer....
    P/S : My sis kata dia ada attend wife Doc masa di x-ray room. Cheit, dulu bila saya tanya, dia tanya balik nama wife doc. Punyalah saya lupa nama Pn Fiza tu...saya betul2 ingat nama Doc jer.

    ReplyDelete
  23. boleh tengok kodok tu kira ada duit jugakla doktor...hahaha

    ReplyDelete
  24. Selalu makan tako buatan Indoh, belum pernah rasa tako batan Bangla..

    Semua dah janji nak turunkan harga kete.. tunggu la.. bulan 6 boleh la beli kereta murah..

    ReplyDelete
  25. elective c-zer juga?why..?sama dgn saya..no.3 ni terus c-zer on julai jugak :)

    ReplyDelete
  26. makanan jepun disediakan bangla ok la..makanan warisan melayu (rendang+serondeng) disediakan bangla camne lak..keh3...

    ReplyDelete
  27. Kodok tu akak tak berani skodeng langsung. Tak mampu der.
    Akak suka tako soton. Soton sedap.

    ReplyDelete
  28. tako di pasar malam kota kemuning lagi sedap dr jasko punya, katanya si Tisya yang hantu Tako. Ada salmon flakes dan rumpai laut.. sedap. Dan Unagi adalah pilihan kami utnuk tako atau sushi ...belut memey sedap lah boss

    ReplyDelete
  29. jasco ada sale la doc.. mungkin kt area sy kot ;-)
    p/s..sy x pasti berapa ketinggian bukit tu tp siyes..mmg sejuk giler...

    ReplyDelete
  30. hebat tuh...
    duduk kat bolehland..makan makanan jepun yg dimasak oleh mamat bangladesh..
    mana nak jumpa kat negara lain...BOLEHLAND ajer yang ado macam tu :)

    ReplyDelete
  31. cer tayang isi dlm kotak tako tu ....

    ReplyDelete
  32. Seronok juga kat bolehland. Mcmmacm ada. hehe mama tak tau TAKOlah.Kg beetul.
    Skrg ni mama tgk budak2 remaja tak kisahe minum RM 10 segelas, kata ok. Kita yg keluar duit rasa sayang!
    Untungnya nak dpt kodok, kata idaman anak mama jugak.
    Salam utk fiza.

    ReplyDelete
  33. ni kodok versi mahal ni...hehe..
    suka gak makan tako ni..saya kalo makan tako ni kejap jer kenyang lepas tu lapar balik...

    ReplyDelete
  34. tak mampu jugak nak beli kete kodok itu.. dan tak minat pon..

    saya hanya mampu beli kete tempatam 2nd hand ajer.. syukur jugak ade kete.. hehehehe

    ReplyDelete
  35. Wahh tengok keta kodok utk mommyZ..hehe
    dua kali comel tau sapa-sapa bawak keta kodok
    saya cuma ada replika keta kodok jer
    yg real tak mimpi la wei..kikiki

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum,
    Hu hu huhu kodok tu mmg impian hai, tapi dapat pandang ajelah!

    ReplyDelete
  37. kodok bukan sebarang kodok..kodok datang dari Jerman.
    kerrrrlasss sangat okey!

    ReplyDelete
  38. Mama tertgk ketua pengarah Genius Aulad di TV cerita ttg festival mereka di Karangkraf. Tentu Ziyad sibuk!

    ReplyDelete
  39. den sampai skrg tak berkenan nak cuba makanan Jepun , den makan tenpayaki jer setakat nih...hehe

    ReplyDelete
  40. Salam Dz...old town untuk old people tau!! Especially orang pencen macam nekcik berdua ni...

    ReplyDelete
  41. wow...pakai volkswagen ke sekarang....??

    ReplyDelete
  42. ila pun suka tako..hehehe

    salam kenal..ila follow sini yer =)

    ReplyDelete
  43. tutunkan harga kete...hapuskan tol n hapuskan ptptn yeayyyyyy!

    ReplyDelete
  44. Kereta kodok tu...hmmmm best tp tak mampu den

    ReplyDelete
  45. chait~tak memasal aku plak ngidam tako~

    ReplyDelete
  46. Amvoi...kodok kau....
    Selambe balik kg ziyyad bole borong kodok sebijik nanti. Hewhewhew~

    Aku x pernah jejak stabak, dom mak nenek. Pasai x berpadanan dgn aku. Bahahaha.

    ReplyDelete
  47. aku pernah try mkn tako...tapi serius bukan tekak aku...aku mmg tak lalu makanan jepun ni nok...maklumlah tekak jawa...hahaha....


    kami laki bini dah lama boikot old town tu nok...bukan boikot pasai apa, pasai owner dia selalu hina org melayu & org islam...grrrrr...
    dan dia sendiri pernah ckp takkan ambik pekerja melayu kat semua restoran dia...dan mmg betul kesemua cawangan dia, aku tak pernah nampak staf melayu...hampeh punya cha ya nun alif...

    ReplyDelete
  48. suka juga makan tako tu... tapi kat sini takde ......

    ReplyDelete
  49. wak xpenah mamam tako jugakks.,ahHKs

    psst. kawan wak ngomong vw passat tu power gilerr..ehHHKe

    ReplyDelete
  50. Doc sib baik leh minum kat siti Ai minum kat kedai mamak jerk...ahahhaaa...

    Moga Fiza & baby sentiasa sihat...Ai tak sabo2 nak negok baby. Sedap kalau dpt cium2 baby!

    ReplyDelete
  51. dee tak berapa boleh telan tako2 tu walau ramai kata sedap..rakyat marhain mcm dee minum kat kedai mamak je..hehehe..

    video kt entry terbaru xleh view kt opis..hehehe..

    ReplyDelete
  52. tak pernah makan.....sedap tak byk komen tak sedap tapi belum cuba belum tahu

    ReplyDelete
  53. TAKO? xpernah plak rietta taw...hehehe....rietta pown marhaein jugak....xpkai keta kodok pown...keta kebal jerr yang lepas...ekekeke...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...