Thursday, February 14, 2013

Valentine's Day

Melayu Islam bila tiba bab meniru budaya bangsa/agama lain, memang champion..

14 Februari setiap tahun ramai yang jahil, atau ingin terus berada dalam kejahilan...gigih hantar bunga/beli cekelat/tempah meja makan..

Hari berkasih sayang aku.... tak mengira hari..
aku pernah bawak sejambak bunga ni, gigih beli fresh dari market di Sydney dan menempuhi penerbangan 8.5jam, semata mata nak bagi kat awek(dah jadi bini pun) yg penggila tulips..Dan ianya bukan sebab 14 Februari..ko mampu usung bunga dlm flight? bahahaha



57 comments:

  1. den suko makan2 yo, kalau bungo2 ni copek layu...

    betul, hari berkasih sayang tidak mengira hari.

    ReplyDelete
  2. Tak mampu, mahahah! Memang cinta habes degree tu, tabiklah :)

    ReplyDelete
  3. cinta antara benua... gigihkan juga.... memang tak mampuler akakni ha...

    ReplyDelete
  4. pergh! sanggup tu? bahahaha

    tapi arini akak dapat bunga juga....amik jer la kan?

    ReplyDelete
  5. pokoknya, hari-hari abang sayang... tak gitu?

    ReplyDelete
  6. ya..mmg sebetul2nya cinta tidak kire mase

    ReplyDelete
  7. Wow.. serius bawa bunga tu dlm flight..

    ReplyDelete
  8. tu lah tu...
    ikut tanpa berfikir....
    hari hari harus lovey dovey kaaannnnn....

    ReplyDelete
  9. hahaha...anak2 remaja yang selalu gila nak sambut...bila dah bekeluarga ni xde maknanya...besday pun tak ada bunga/cokelat hahaha....boleh ke bawa bunga dalam flight? romantik sungguh!

    ReplyDelete
  10. Last sekali dpt bunga 11thn yg lalu kot :(

    ReplyDelete
  11. betul tu doc...bukan budaya kite tuk sambut ari tu...so biarkan 14 feb datang dan pergi seperti hari2 biase....

    auwww romantik youuuu...berbunge2 hati dpt bunge tulip segarrrrr....

    ReplyDelete
  12. sib baik bini aku bukan jenis peminat bunga2..

    ReplyDelete
  13. masa beli mungkin ada 5 kuntum...
    bila touch down, tinggal 4 kuntum...
    (sekuntum dah bagi kat pramugari)
    hahaha...

    ReplyDelete
  14. Kakak percaya Fiza bila nampak tulip sampai bila pun mesti ingat kisah tulip sejambak naik flight.

    ReplyDelete
  15. Kawe tak mampu oooo....kojo kilang jo...mano mampu naik flight semata2 bawak bunga.....den naik motor jer lah..itu jerk mampu....uhukz...uhukz...

    ReplyDelete
  16. hahhahahaaaa!!!

    mat lomentik gitewwww

    ReplyDelete
  17. sama doc... takkan sehari setahun je berkasih sayang kan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. soooo lomantik looorrr u doc.... tercepat lak tekan publish..

      Delete
  18. Assalamualaikum DZ

    masa zaman jahiliah dulu2...pernah hantar bunga kat awek...he he

    ReplyDelete
  19. Abgbob tak pernah pun bagi bunga kat kakcik... ;-)

    ReplyDelete
  20. bertuahnye mummyZZ.. ehehe..

    hari2 pon hari berkasih sayang khennn~

    ReplyDelete
  21. Seriusly, usung dalam flight?! Investment besarrr tu, hihihihi.

    Tapi betul, Melayu memang champion bab meniru nie.

    ReplyDelete
  22. bestnyaaa..so lomentik hahahahahaha..tak pernah pegang bunga tulip

    ReplyDelete
  23. x pernah sambut dan x kan sambut..bak mai sekuntum bunga tulip tu...

    ReplyDelete
  24. itu baru betul gigih..9jam dlm flight dengan tulip! wow okey! saya tak menyambutnya..tak rasa nak sambut, tak minat nak sambut..tak ada sebab untuk sambut...lalalala

    ReplyDelete
  25. tah..takkan nak tgu 14/2 baru nak berkasih sayang..apadaaa
    okeiii memang romantik abis beli tulip bagi kat awek..syok la dapat bunga obersie

    ReplyDelete
  26. betul kata doc..tak kan la setahun sekali je kan..

    ReplyDelete
  27. hahahaha dulu bawak sejambak bunga balik nak flight nak bagi kat sidia....la ni...tuuu dia...bawak marka naik flight pi sydney...haaa duduk lah celah2 pokok tulip tu kan kan....:)

    ReplyDelete
  28. tp msh ramai lg yg beria2 sambut valentine nih... huhuhui

    ReplyDelete
  29. x layu ker tulip tu..anyaway kagum..kagum..hahaha

    ReplyDelete
  30. semakin hari semakin sayang..bukan ada sehari jer sayangnye :)

    ReplyDelete
  31. amboi ... nak bawa bunga lagi nak bawa beg lagi.
    Ada kau mampu??

    ReplyDelete
  32. ada orang tepuk tepuk tangan tak time tuh? ;D

    ReplyDelete
  33. cntik dan romantiknyaa kalau dpt bunga macam nie huhuh

    ReplyDelete
  34. secebis kisah cinta di hari kkasih, ala hari-hari hari kasih sayang kan doc tapi tak smua sanggup angkut bunga naik flight cam doc , tapi setiap llaki tu cara tunjukkan sayang berbza so tak heran ngan ksanggupan doc angkut bunga :) sbb my boipren pun ada ssuatu yang dia buat yg mampu mncairkan hati ni tak kira dulu2 atau masa skarang

    ReplyDelete
  35. hari2 abang sayang kan Doc... takyah tunggu 14 Feb


    hehehe... time ngorat la tu yg sanggup bawak bunge tulip naek flight

    ReplyDelete
  36. amboihh..beruntungnya awek mu ittew,ehehehe....

    ReplyDelete
  37. Betul2 romantik dady ni. bertuah mumy,Semoga kekal romantik wpun dh berkahwin.

    ReplyDelete
  38. Naib baik dia tak mintak bunga dari Amsterdam ke kan.. Naya jugak nk pergi beli. Hehe

    ReplyDelete
  39. tak kena tahan kat kastam pulak kan.. ada sekali member bawak ayam kepci pegi jepun kena tahan kat klia.. kastam lapaq tgk ayam kot.. hahaha

    ReplyDelete
  40. Salam,
    Terbaik punya doc...
    mcm mana pegang bunga kat fligt tu?

    ReplyDelete
  41. FB kita....http://www.facebook.com/jeBateja

    ReplyDelete
  42. wah, bertuahnya mummyZZ..tulip ni ada kat oversea je ek

    ReplyDelete
  43. Hakikat paling menyedihkan ttg date 14hb ni ialah kesannya pada 9 bulan akan datang..x percaya tgk la nnt berita2 sedih menghiasi dada akhbar

    ReplyDelete
  44. cinta punya pasal la tu kan.. Alhamdulillah kekal hingga sekarang dan selamanya hendaknya.
    skarang mat bunga lagi tak Doc? :D

    ReplyDelete
  45. wahhh pak romeo jugak rupanya daddy ZZ nie..hehehe,..nurul tak pernah ingatpun 14.02..tak penting sbb kasih sayang bila2 masa boleh kita tunjuk tak semestinya sehari sahaja=)

    ReplyDelete
  46. mat bunga la ko nih wakkakakakkaaka apa ada hal, cinta itu buta, bawak bunga pun tak rasa apa....bawak bunga, hati berbunga2, jadilah mat bunga
    untung mommyZZ....hehehehhehe harap ko masih lagi bagi bunga kat dia ye

    ReplyDelete
  47. untunglah mommyzz..masih bagi bunga ke? harap2 jgn bagi bunga taik ayam sudah..tetiba teringat kejadian seorang datin dari brunei membaling pasu bunga fresh dari atas flight sbb stewardess AA yg kekwat tak bagi dia hand carry pasu bunga tu...datin itu adalah makcik my bff..hahaha...

    ReplyDelete
  48. syoklah mommyzz dpy daddyzz yg sangat romantik. siap belikan fresh tulips naik kapalterbang lagi... bertuah badan :)

    ReplyDelete
  49. hahaha...td nak komen lain, sekali terbaca komen kak dee kat atas ni, terus x jd nak komen...bantai gelak je la...


    sian datin tu...muahaha...

    ReplyDelete
  50. untung mommyzz... betul tu .. hari2 adalah hari utk berkasih sayang

    ReplyDelete
  51. Kerana cinta sanggup redah apa jua rintangan untuk memberikan apa yg disukai oleh yng tersayang yer doc.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...