Tuesday, February 12, 2013

Di Petang Raya Cina Ke-2

Cuti raya cina kedua, takde benda nak buat petang2 kat rumah wan..kita pergi beriadah....

tayang ketiak..takpe...ketiak suci..bukan macam artis pompuan islam malaysia..ketiak buruk, ada hati nak tayang...chaittt-podah.

oooohh..ada Karnival Mesra 1Rakyat rupa rupanya kat sini..padanlah ramai orang..moga rakyat sedar betapa rakyat didahulukan..mana nak cari gomen yang sentiasa rajin sajikan benda benda berfaedah, penuh wacana ilmu dan menjemput golongan ilmuan ?...hanya gomen yg ada sekarang yang mampu..kita harus terus bagi mandat...

 nampak tak tong hijau belakang Ziyyad tu? Tu namanya tong perhiasan..segala sampah sarap kita kena buang atas padang..atas trek larian..dalam longkang..Tu yang best bila ada karnival macam ni...bertambah indah Dataran Nilai ni...

Posing dengan basikal biru..basikal rasmi World Cup 2018. Dengan kepintaran Datuk Rajagobal memilih pemain dan kepimpinan terhebat FAM sekarang, aku yakin pasukan bolasepak Malaysia akan beraksi di pentas World Cup 2018. 

Dah penat berkayuhan( aku kena lari kejar okeyyy)..dah penat bercamwhore..kita balik la..
Tak geti geti nak balik dah nak maghrib? Nak kena sambar petir?
Ziyyad tanya kenapa ramai lagi orang kat situ sibuk berpesta....tak takut kena sambar petir ke??
"Mereka tu mungkin uzur syarie...mungkin bermusafir..wahai anakku", aku cuba berdialog dengan Ziyyad.

On the way balik rumah wan...kat traffic light Ziyyad nampak ni...:

Entahla Ziyyad...daddy macam kenal pokcik dalam gambar ni..pokcik ni bagus tau, rajin bagi angpow..nak beli henfon pun dapat angpow maaa...:)


Sekian kisah kami 2 beranak di petang raya cina kedua..

35 comments:

  1. kalau kita dpt angpau lagi syiok maa

    ReplyDelete
  2. kih3...mendalam...dan "sesuatu"... :p

    ReplyDelete
  3. Harap2 ramai yg faham maksud yg tersirat...

    ReplyDelete
  4. harap mulut doc masin lah yer Malaysia layak ke World Cup 2018...;)

    ReplyDelete
  5. Pokcik baju merah tu 'pandai pukul gendang' tau! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya baru nak cakap mcm tu tengok Kakcik Nur dah cakap dulu.

      memang terer pokcik tu pukul gendang. Kalau anak cina yg jauh lebih muda daripada dia .... ngeee

      Delete
  6. salam kenal..done polow sini...Matching pulok baju merah dengan pokcik tu yer..hahahaha

    ReplyDelete
  7. Heheeeee.....yg tersurat dan tersirat=)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum DZ

    mula pukul gendang untuk tarian pru13
    jangan leka dgn tariannya.....

    ReplyDelete
  9. macam-macam ada, menepati ..selamat tahun baru cina...

    ReplyDelete
  10. Zul & Dilla je boleh jalan ikut arah situ..hehehe

    ReplyDelete
  11. hehehe..... saya pun nak angpau gak.... tapo pokcik tu tak bagi pon

    ReplyDelete
  12. Terus beri mandat yer? Ye ker?

    ReplyDelete
  13. fuiyooo... kayuh tanpa tangan pada handle bar!

    atau basikla tu bertongkat? hahaha

    ReplyDelete
  14. salam,
    Wah, nanti main basikal ngan atuk ju ya!

    mamaju.

    ReplyDelete
  15. yes..Dataran Nilai memang best utk lepak bawa anak beriadah sekali..., gunakan kemudahan yg ada.....pokcik pon macam kenal orang yg selalu bagi angpow tu tp pcl tak penah dapat pon !..gomen gak nih huhu.

    ReplyDelete
  16. :)mendalam mksudnya.part tong ijau tu mmg betul pun.part org2 nk kna panah petir tu lagi betul
    P/ssst: yg pasal check up infertility tu mmg dh buat..semua prosedur sy n suami buat.doc ckp normal xde masalah..last prosedur sy buat iui 2x tp fail..then sy terus stop utk 3rd iui sbb x thn sakit,ivf sy tolak sbb x mmpu..skrg cuba perubatan islam plak..

    ReplyDelete
  17. wahhh.. dah kayuh basikal baru biru ye Ziyyad.. pasni ajak Daddy lumba basikal sekali ye.. :)

    ReplyDelete
  18. tong hijau tu mmg perhiasan di hujung padang mana2 pun hehe.
    comel betul dialog anak&bapa dipetang hari ;)

    ReplyDelete
  19. Hihi, memang sinis...terbaiklah:)

    basikal ziyyad sama kaler la ngan mikael..

    ReplyDelete
  20. hahahahhaaa!!

    ' chaitttt-podah ' !!

    ReplyDelete
  21. Ziyyad dah dpat semua jawapan dari yg dia tanya sepanjang berbasikal..

    ReplyDelete
  22. gelak aku baca entry ni...penuh sindiran mendalam tuh...by the way...rendang ada lagi tak?

    ReplyDelete
  23. Tak aci.... ayah kayuh basikal tak begerak dalam aircon kat gym...!

    ReplyDelete
  24. he..he.. sinis ya.. Mgg sakit hati tgk org buang sampah merata2.. kelmarin akak ke nilai 3.. tak jumpa pulak nak cari tong sampah.. terpaksa pegang sampah lama sebelum jumpa tong sampah.. masa tu rasa sakit hati juga..

    ReplyDelete
  25. fuhh.. daddy dating berdua je ngan anak bujang.. hamboihhhh~
    pokcik baju merah tuh penakut sgt.. sume mende nk disuapkan.. dia igt org kenyang suap terus igt dia.. confirm tak la.. huhu~

    ReplyDelete
  26. Waaaaa....kek nilai rupanya.....jom....jom...lepak mekdi.....ahakz

    ReplyDelete
  27. pedas2..hehehe..pendek,ringkas tapi ada makna tuh...huhuhu..org ada kata,dengar2 najib pakai baju untuk pengkebumian org2 cina bila mati..huhu..dasyat!

    ReplyDelete
  28. Tobat kami laki bini ketawa trbahak2 baca entry nih.esp gmbr akhir tu.


    Acik pon konal pokcik tu.dio anta surat kek umah suruh acik g ngundi dio..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...