Thursday, February 28, 2013

Bolehland, again.

Hari ni hari Khamis...
Nak try tiru ' thursday random photos' si Lieya  ..hahaha

Tapi tak banyak pun gambar..3 ketoi aja..godek godek album dalam henfon cikai aku tu..adalah few gambar yg aku rasa worth to share in blog..haha
Dan jangan harap banyak gambar makanan macam kat blog Lieya tu..haha

nampak macam familiar kan botol sos ni....Nama jenama pun start huruf M..kombinasi warna pun lebih kurang...style cili cili tu disusun pun, lebih kurang sama!  Ini namanya plagiarism berhemah. hahaha..

bandingkan sos Mastika kat atas tu, dengan sos Maggi ini..



Butang dalam lif. Pagi tadi di radio Menteri Kesihatan bagitau, negara Malaysia kekal sebagai negara nombor satu, wahidddd...dalam kalangan negara Asia Tenggara yang punyai paling ramai warga obese. Macam mana lah tak obese, badan sihat sejahtera muda belia, tak bawak barang, tak dukung anak, tak tolak stroller, tapi tetap sanggup gigih menunggu lif semata mata nak turun aja pun dari level P5 ke P4. Tu turun, kalau NAIK, lagilah tak sanggup..hahaha. Jangan terpedaya okeh kurus = sihat. Melambak yang kurus = tak sihat & tak fit. Aku tulis ni bukan pasal aku jeles aku tak kurus ( wakakakak), tapi memang ia realiti. ia fakta perubatan. Bukti nyata, petang2 kat gym level L1 tu, aku sendiri mampu lari lebih laju, lebih lama dari ada lah beberapa orang kurus sebelah treadmill aku. Okeh, tak baik riak, aku sangka baik, org tu baru nak berjinak jinak bersenam..kikikiki

Since I became a blogger, I couldn't resist myself from taking picture, like this!  Only in BolehLand. Pam jamban ber-solex kauuuu.

47 comments:

  1. hahahhahaha..
    tak menahan tengok pic last sekali!
    kenapa?? kenapa?? kenapa??
    kenapa perlu solexxx!
    tak puas ati! hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Mastika..Maggi..emmm ingatkan handbag atau kasut ja ada brand yg hampir2 sama..Adidas..ada jugak Abidas...

    ReplyDelete
  3. Pic yg last tuu..
    Knp bole jd cam tu yee...

    ReplyDelete
  4. Ya la yang last tu kenapa perlu disolex?

    ReplyDelete
  5. sangat plagiarism berhemah! hihihi rasa sedap x????

    ReplyDelete
  6. vandalisme kat malaysia sangat tinggi

    ReplyDelete
  7. Hahhahah!!
    Pam tandas pun ada org nk amik

    Adoikhhhhh!!!

    ReplyDelete
  8. ada ke org nak amik pam tandas ? macam2 sungguh rakyat malaysia ni

    ReplyDelete
  9. gmbr last pam tandas yg bersolex tu benar2 men'cuit hati'...hahahah...

    ReplyDelete
  10. Dah tu, macam mana nak guna pam tu? ;-)

    ReplyDelete
  11. Aduh aduh duh....bila naik lif suka trace huruf braille kat button tu...hehehe....

    ReplyDelete
  12. pic yg last tu memamng terbaik.. yup hanya di bolehland

    ReplyDelete
  13. pam tandas pun ada orang nak curi yer...haha

    ReplyDelete
  14. owh ada ye sos cili jenama mastika..baru tau nie.

    ReplyDelete
  15. hahaha... kau pun mcm aku noks... dah ikot style lieya wat random photos. tapi aku tak kesah ari ape pun asal gambar dah ada... kembang le dak lieya tu weh... kikiki


    ReplyDelete
  16. Apsal kena lock pam tu eh? Takmo bg curi besi ke..

    ReplyDelete
  17. HAHAHHAHAHHA layankan ajelah, semuanya malas

    psst: tajang = terajang

    ReplyDelete
  18. Yang ke-2, syukurlah kita n friends lebih cintakan tangga daripada bersesak dalam lif dengan mamat2 foreigner yang tak mandi.

    Yang last, hahahahhahaha, huhuhuuhuhu. Kita pernah jumpa baaaaaanyak sangat kali, especially di petrol station.

    ReplyDelete
  19. nape pam jamban kena solex? takut ilang ke. atau?
    saya suka guna tangga, leh kuar peluh. tapi itu dulu, sekarang belum boleh lagi

    ReplyDelete
  20. pic last tu.... orang tak ambik, orang tolak guna kaki je...

    ReplyDelete
  21. Kahkahkah...tak menahan tgl gambo yg last tu.

    ReplyDelete
  22. hahaha..mmg malaysian is bolehland..teringat gambar kipas berantai kat surau petronas..

    ReplyDelete
  23. hebattt.... dorang jual ke kepala pump air tuuu..?!!

    ReplyDelete
  24. 1. Kalaulah pihak maggi tahu
    2. Kakak pun sama tak mahu panjat tangga
    3. Nak jimat air pun berpadalah... geli aje:(

    ReplyDelete
  25. sampai macam tu sekali disolex........mesti pernah terjadi kecurian...hihi

    ReplyDelete
  26. hik hik..pam jamban pun nak kena curi ke doc?

    ReplyDelete
  27. ekau jgn tak tau.... kalo kat klinik yg baru ni, batang paip segala baru especially kalau besi.....mat pit cabut curi segala batang paip. ohoho.

    tapi kalau toilet flush itu pun ber solex.....hebat! ekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAH RANDOM erk...ingat lak kat Lieya Hihihi
      Maggi ada dimana mana
      tak boleh terpisah ngan maggi kan dr kan :-)

      Delete
  28. wahaaa... dh berandom photo gk nampakneyr ek...

    ReplyDelete
  29. dah der cam lieya yerk... ok.. paham bab orang kurus vs gemuk...
    alahai terasa akak...
    tang gambar lasttu tak leh tahan... dasat22...

    ReplyDelete
  30. assalam doc..dulu2 tingkat lapan pun sanggup naik tangga he he..sekarang dah tak mampu dah..dah tua2 ni semua sendi dah sakit

    ReplyDelete
  31. haahahahah...takpe doc...walau pic tak banyak tapi isinye mantopppp!!!

    tang botol sos tu mmg sejibik betul kan...pandai dema ni nak mengonpiuskan org...tapi tu laa tekak dah sebati dgn sos megi sebab dari kecik mak beli yg tu jek, so mmg amik tu jek laa kalo soping barang dapur heheeheheh....

    alamak doc terase nie....perut kite pun dah berlayer2 nieh...ngerih tgk haahahahaah...tapi mmgpun nak pi gym setingkat atas jek, tetap gigih tgu lif wakaakakakak...tapi doc jgn tak tau, DG kkm dulu ismail merican die tak naik lif tau....mmg gune tangga semate!

    skrang ni doc asal bende leh buat jual, semua kene sebat...so jgn tekejut esok2 kasut org sembayang kat masjid tu pun bersolek wakakaakakaka

    ReplyDelete
  32. kalau tak mention dlm blog mmg sah2 ingat sos cili maggi tadi

    ReplyDelete
  33. agaknya malaya ni jatuh no berapa dalam bab2 mengambil tanpa izin ni (rujuk foto terakhir hehhehehee)..

    ReplyDelete
  34. Doc saya rajin tau jalan kaki.... pantang tengahari mesti keluar opis dari Kg Baru jalan kaki ke Jln TAR..... heheheh.... xcsais la tu kiranya... takyah pi gim

    ReplyDelete
  35. Tempat keja akak takdak lif. Motip bagitau? Kehkehkeh.
    Pam jamban pun nak kena boh pedai ayam. Maknanya apa. Kan.

    ReplyDelete
  36. Hola Doc!

    Gambar last tu saya geli! hahaha... Asal berkarat jamban tu rasa nak sental je... tak pandang dah bersolex ke tak...hikhikhik :p

    Kami dok Peru ni jd kurus sb takde McD, KFC, Pizza yg halalan toiyibban! Pehtu kalau nak kemana-mana naik bas atau teksi... naik bas bahaya, so naik teksi terasa selamat sikitlah... most of the time naik kaki je kalau nak kemana-mana tak mcm dok Msia dulu boleh gak merempit...hakhakhak...sy minah skuter dulu :p

    Kat sini potong ayam sekor pun kena buat sendiri... skrg ni bkn kaki je berurat & berotot... tangan pun dah tak canteekkk...hehehee... pjg pulak komen aku dah mcm blog sendiri...hahaha... dadada... ;)

    ReplyDelete
  37. omak aiii....hampir sama laaa......terernya....

    ReplyDelete
  38. toilet ada solex tu rasanya kat dalam baby room sebuah hypermarket kan?

    ReplyDelete
  39. hahaha...apesal ada solex tu?memang bolehland...

    ReplyDelete
  40. gambar yang last tu.. hahaha.. ;)

    ReplyDelete
  41. Hakhakhak...mmg terbaek doc.hidup bolehland!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  42. naper pic yg pertama tu out of focus fulakks abg doc..ehHHHee

    ReplyDelete
  43. yang pertama tu plagiat yang mmg hebat la....nampak cam real...
    yang last tu...siap ada mangga....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...