Friday, February 22, 2013

3 Abdul

It is official.
Muktamad.

It is a hat trick.
3 boys in a row.
This will be the last.
This is the 3rd Caesarean.

Pasrah.
Redha.
Tak terkilan.
Jauh sekali nak bersedih.
Walaupun sebelum ini simpan impian nak beli dress/gown di Mothercare/Lovely Lace.  :)
Walaupun masa tunaikan haji tahun lepas mak ayah dah doakan for a girl.

Namun..
Allah Maha Mengetahui..
Allah Maha Merancang..
Ini yang terbaik buat kami..
Bersyukurlah..
Orang lain, nak dapat zuriat pun payah..

Teringat kat Kak Azian..sama lah kita sekarang ni kak..3 Abdul...hahaha..

62 comments:

  1. salam..betul tu kan,allah lagi maha mengetahui apa yg terbaik utk kita..
    yang penting mama dan baby sihat nanti..amen

    ReplyDelete
  2. Nampaknya, baju Ziyyad yang Zayyan pakai masa gunting rambut tu akan di warisi lagi. Lepas nie boleh framekan baju tu.

    Tahniah Doc.

    ReplyDelete
  3. pasni leh tayang album hitam putih Madu Tiga fulakks abg doc tuu..,ammvoiii

    ReplyDelete
  4. mungkin akan ada yg ke-4 kot...hehe

    ReplyDelete
  5. betul..org lain berusaha berthn-thn utk dptkan seorg zuriat..jgn dikisahkan lelaki atau perempuan kerana ia telah ditentukan Ilahi dan itu yg terbaik ditentukan olehNya utk kita kan :)

    ReplyDelete
  6. tahniah...
    mereka semua itu nanti akan menjadi orang yang hebat-hebat belaka.

    ReplyDelete
  7. yeayy dah dpt tau baby boy..
    wah meriah lah nnt cerita tentang robot,bajak,pistol hehe
    so comels..dan nnt meriahlah dgn menantu2 gegurl pulak ekeke

    tahniah doktor :)

    ReplyDelete
  8. Bersyukur dapat anak lelaki. sekarang ni ramai perempuan..haha sian perempuan2 yang lain...

    p/s: sorry berjenaka..jangan marah..semoga dapat didik anak lelaki DZ menjadi soleh dan membanggakan ibu bapanya

    ReplyDelete
  9. Hola doc!

    Tahniah! 3 Abdul pun semua tu rezeki dari Allahkan... Kita hanya berusaha tapi Allah dah tentukan segalaNya sejak di Luh Mahfuz lagi... Takpe doc nnt dapat 3 menantu perempuan... ;))

    ReplyDelete
  10. Assalam Doc..betul tu..Alhamdulillah ada zuriat yang comel comel

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...rezeki allah...3 abdul yang ensem2 kan..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah..takpelah..boleh try lagi nanti..hehe..

    ReplyDelete
  13. Kakcik seri dengan Anaa Suryana Othman. :)

    ReplyDelete
  14. ada hikmahnya tu..aku pun kalo ikut cakap doktor, lepas ketiga nanti kena tutup kilang dah kecuali keluar ikut pintu..hehehe

    ReplyDelete
  15. apa pun tahniah..
    ok jugak tu..
    ramai sikit mama nya dapat bodyguard nanti..heheh

    ReplyDelete
  16. tahniah

    yang penting mereka jadi anak yang soleh.

    Nanti dpt 3 menantu perempuan ....

    ReplyDelete
  17. it is a great blessing to get boys in this age where in the world population there'll be more women than men. your boys will good responsible muslimmen who will be taking care of the women. i have heard of more than 3 times caesarean.

    ReplyDelete
  18. salam DaddyZZ...

    Alhamdulillah..... syukur... rezeki Allah bagi...
    takpe semua BoiBoi pon... boleh buat kawan gusti...
    hehehee....


    psstt.. MommyZZ masih buat kek lg tak kek ..?!!
    klu ade saya nak ode seketul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok noted... no mommy dah already saved in HP...

      Delete
  19. Samalah kiter... 3 abdul jugak... takper yang penting semuanya sihatkan... yup.. ni perancangan yang esa untuk kita.. hanya dia yang maha mengetahui...

    ReplyDelete
  20. rezki....3 Abdul pown xpe....asal sihat n bahagia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. psss....haah....dah ada buggy...muat dalam 4-5 gak la...pastu bleh request stop mna mna, siap dengan guide sekali...muzeum tu mcm2 ada...art,craft,sejarah....semua tentang Owl...

      Delete
  21. Tahniah.. tahniah..
    3 Abdulpun syukur Alhamdulillah...
    moga dipermudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  22. Hihi... taklah kakak jeles. Lawan kakak 3 minah.
    Tahniah dari kakak. Yg penting sihat macam abang-abang dia.

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah. Betoi tu, ada orang susah nak dapat zuriat.
    Ada orang pulak langsung tak kawen & konpem la takdak zuriat
    sendiri, kalau nak, kena berangkat2. Macam orang yg mengomen
    ni ha :D

    ReplyDelete
  24. kuat genetik boboy...
    ija plak kuat genetik gegirl..
    boleh berbesan ni.. eh tk boleh,
    anak anak dara ku semuanya older than 3 abdul anda

    ReplyDelete
  25. xpelah...nnti insyaAllah bleh belikan dress utk cucu pmpn plak kot... :)

    ReplyDelete
  26. Xper,rezeki tuh !!
    Sy plak nk ank lelaki-xde rezeki lgk

    ReplyDelete
  27. hehehehe..
    takpe lah.. nanti2 leh sambut 3 menantu pompuan pulak.. hehehe

    ReplyDelete
  28. Kita hanya merancang.
    Allah yang menentukan.
    Redha.

    ReplyDelete
  29. boleh tolong belikan dress untuk Tasneem yer uncle....
    ehehehe.

    ReplyDelete
  30. x kisahlah asalkan ibu & anak sihat & selamat kan

    ReplyDelete
  31. oo dah kompom boy eh?alhamdulillah..ramai bodyguard mommyZZ.InsyaAllah selamat nak kemana2
    dress?belikan la untuk cucu nanti hehehe xpun kalo x sabo2 sgt belikan untuk menantu..menantu kompom pompuan kan hehehe

    ReplyDelete
  32. yg penting keluarga bahagia..... :)
    ~one happy family at home!

    ReplyDelete
  33. 3 abdul pun 3 lah...
    akk dulu 3 nur baru dapat 1 muhammad(",)
    itu jelah kot?

    ReplyDelete
  34. sudah tersurat begitu.
    tunggu moment pakaikan gaun kat cucu nanti ....

    ReplyDelete
  35. Tahniah.....makcik pun semua botol....tapi dua saja la....ehhhh 3 la termasuk pakcik...botoi jugak hahaha.
    Makcik dulu masa preggy siap simpan nama pompuan. Bila ada kawan nak pinjam buku 'nama2 anak...' makcik siap pesan " nama raihan jgn ambik..".....hmmmm

    ReplyDelete
  36. Redha lah pemberian Allah..besar nanti diorang akan berikan DZ 3 anak menantu pulak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ..ni mesti kuat makan seafood!!! hanya pendapat orang lama jer!!

      Delete
  37. Salam Doc,
    Alhamdulillah, dpt 3 Abdul! mama hanya 1.

    ReplyDelete
  38. Agak-agak macam buas sesangat, meh hantaq sini. Kak Azie ‘jaga’ baekkkk punya. Hehehe.

    Terharu baca. Sebab dah lama rumah ni takda baby, sangat rindu nak pegang baby. Tapi baby orang la. Sendiri pun dah tak boleh.

    ReplyDelete
  39. eh, bukan ada gynaecologist yg allow sampai 4 kali C-sect?my sis sekarang mengandung kali ke 4 and she is going for C-sect..still ada chance la, try tanya gynae..apapun welcome to 3 abdul club, kita serupa:)

    ReplyDelete
  40. Betul lah geng....adik den dari 2004...still tiada anak....bersyukur le apa yg di anugerahkan nya....uhuks...

    ReplyDelete
  41. hehe.. jangan putus ase.. caesar boleh sampai 4 kali kan.. mane tau gegirl pulak.. macam posh& david beckham tu..

    ReplyDelete
  42. 3 boys.. Tahniah.. takpe beruntung sebab dah ada zuriat sendiri.. Ramai lagi pasangan yang berusaha keras nak dapat anak, tapi masih belum berjaya.

    ReplyDelete
  43. tahniah...

    zino dulu pun bermula dengan tiga abdul...
    yg ke kempat baru dapat girl
    the only girl..

    ReplyDelete
  44. hero lagi...tahniah doc...ucapkan tahniah juga pada wife doc yer...:)

    ReplyDelete
  45. lelaki ke perempuan, anak juga..heheh... yg penting anak dan ibu nanti selamat dan sihat

    apa-apapun tahniah, semua ada hikmahnya

    Bapak pun dah ada 2 hero...

    ReplyDelete
  46. tahniah DZ!Adalah sebab musababnya Allah bagi begitu..laki pompuan anak juga.betul tu ada org nak dpt sorng pn susah..akak ada 4 anak dara dan sorang anak bujang.

    ReplyDelete
  47. tahniah doc!
    ziyyad...zayyan...
    tak sabar nak tunggu keunikkan nama yg bakal keluar nih

    ReplyDelete
  48. zafran mungkin? saya ada satu lagi peluang. kalau gegurl jugak, simpan jer la nama yg lelaki tu..

    ReplyDelete
  49. congrats!!
    kalau DaddyZZ ada 3 Abdul, saya ada 3 Powerpuff girl..
    also about the same.. 3 times c-sect.. doc said no more.. unless bukak cawangan baru hehehehe

    ReplyDelete
  50. Alhamdulillah.. 3 Abdul.. tapi mana la tau tiba2 yang ni normal pulak..
    Ada kawan makchaq doktor dah kata memang tak boleh bersalin normal, masa anak ketiga bersalin normal, anak kelima dapat lelaki..

    ReplyDelete
  51. Alhamdulillah...kalau dee nak try pregnant pun nanti kalau dpt perempuan jugak..pasrah dan redha jelah doc..mujur dpt gak anak..dari org lain yg smpi skrg tak berzuriat kan..

    ReplyDelete
  52. tunggu menantu la pulak nanti doc...yang penting mummyZZ sihat

    ReplyDelete
  53. Alhamdulillah 3 abdul....yg penting sihatkan.

    ReplyDelete
  54. Entri ni bt sy cemburu. Tak kesahlah 3 abdul. Yg penting, anak lebih dari 1. Uwaaaaaaaa~

    ReplyDelete
  55. sesungguhnya allah swt lbih mengetahu i apa yg terbaik buat kita .. ^_~

    ReplyDelete
  56. tahniah Dr. lelaki ke perempuan ke...tu semua rahsia Allah. CiM pown dah lama teringin nak anak perempuan. dah pernah gugur masa mengandung kali kedua, perempuan, sedih sgt. then yg ke3 dpt lelaki. smpi skang ni masih 2 lelaki.

    bersyukur dianugeraahkan anak2 yg cerdik, dpd tak ada langsung spt kebanyakan kwn2 yg lain.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...