Tuesday, January 22, 2013

Saya Suka Raya Cina Sebab...

Oh...Godaannya terlalu kuat..
Aku insan yang lemah..
Tewas juga akhirnya..

Keluar dari bank Rimau..
Nampak lambaian M..
Teringat raya cina dah dekat..
Terbayang kentang goreng pusaran warna keemasan..
Terbayang ayam dicelup ke dalam kuah lada hitam yang menawan..
Terbayang air Sprite + jus oren yang sejuk hingga brain freeze tika meneguknya..

 Teringat entri Uncle Hamzah ini. Saya cuba rasional kan aktiviti makan makanan segera ini dengan alasan " alah...raya cina setahun sekali...nanti tak merasa beger prosperiti tu.". Nasib baik raya Melayu, raya India, raya Sikh dan Krismas mekdi tak buat beger beger limited edisi sebegini..Kalau tidak, pasti ada aja rasional nya saya nak penuhi nafsu makan..bahaha



ps: ada sebuah warung beger di Seksyen 18 Shah Alam yang buat beger oblong yang fantastik. Kalau rindukan beger prosperiti diluar musim raya cina, saya akan ke warung beger ini. :)

51 comments:

  1. Alasan2 yang melindungi kehendak diri...ahahaaaa...

    Apapun Aina belum keteringinan lagi dengan beger nih cuma teringin nak makan spagethi aje. Nak buat tak berbaloi coz sorg je nak makan so jap lg kaki akan dihayun ke Pizza Hut...ngeee...

    ReplyDelete
  2. saya suka raya cina sbb hubby dapat banyak limau free hehe..melimpah peti ais...

    ReplyDelete
  3. tak ada yang beef eh tahun ni..
    macam tak nampak je..

    saya [like] beef prosperity!!
    lepas makan gerenti cirit tapi!

    ReplyDelete
  4. Saya tak berapa suka berger prosperiti ni. Makanya raya cina tiada signifikannya kpd saya dalam bab berger ni .... ngeeee

    ReplyDelete
  5. saiz large tuh....wakkakakakka.......ingat burger saiz large, ingat kalori bersaiz large juga wakakkakakakakaka layankan aje!

    ReplyDelete
  6. huiiihhh prosperity burger...faveret saya setahun skali!
    bisa burgasm! muahahahaha

    ReplyDelete
  7. halasan je tuh kata setahun sekali, tp berbulan2 gk lah mcD kuarkan prosperity tuh... kalu seminggu mkn sekali apa cite ehhehe... lum kesempatan lg lyn proseprity, sebenarnyer tak tahan ngn lada hitamnyer... tp suke ngn rasa kelembutan daging tuh

    ReplyDelete
  8. saya sukakan kentang spiral tu..hehehe..

    ReplyDelete
  9. saya dah pekena beef prosperity time mula2 promosi lagi...dah hilang mengidam prosperity boleh lalu M sambil pejam mata :P

    ReplyDelete
  10. dah pekena last week.
    pekena dengan perasaan bersalah.
    tapi makan jugak .....


    adoi larrrr .....



    Seksyen 18 , please be more specific

    ReplyDelete
  11. Prosperity sesungguhnya sangat mengancam kalbu, tapi boikot katanya. Huhuhu... tak taulah kalau sehari, dua lagi melebur boikot tu.

    ReplyDelete
  12. baca ulasan boleh menganggu deria makan nih hehe..akak suka raya cina sebab mesti ada limau free kat tempat kerja hehe

    ReplyDelete
  13. Hah? Section 18?
    Aku nak cari la nanti-nanti...

    ReplyDelete
  14. Selagi boleh makan teruskan keinginan. Kakak belum ada keinginan lagi.. makan burger tepi jalan ajelah.

    ReplyDelete
  15. sumber kepuasan abadi hehehheee

    ReplyDelete
  16. prosperity burger...akak makan sebiji takleh habis la...full.akak lg suka bigmag sebenarnya.

    ReplyDelete
  17. Saya pon suka CNY sbb dpt merasa prosperity burger nih. Dah selamat mkn pon masa awal2 kluar dulu.

    ReplyDelete
  18. Saya suka CNY sebab dapat jumpa family ramai2.

    ReplyDelete
  19. sekali pun cukup lah kan? kehkehkeh~

    ReplyDelete
  20. sy suka CNY sebab ofis sy akan dibanjiri hamper2 besar gabak, dan meja sy akan tersusun angpau merah...hehehehe

    ReplyDelete
  21. teman udah byk kali menahan hati beli berger nih..tertelan-telan ayor liur dibuatnya..

    ReplyDelete
  22. haha..lawak betol la ingat suka raya cina sebab boleh cuti panjang.rupa2 sebab blh makan properity beger..lapar eh tengok..

    ReplyDelete
  23. sib baik i tak tergoda hehehehehe...
    tapi fries twist twist tu memang i loike....

    ReplyDelete
  24. aah sama macam akk
    Chinese new year memang dinanti di sebabkan inilah ekeke ;)
    sibbb baik last week dah makan ;)

    ReplyDelete
  25. telan liur je dulu...boleh tahan lagi:)

    ReplyDelete
  26. tolong specific kan tpt oblong di sek 18 : dkt dgn tabung haji ker, klonik mediviron ker, ole ole ker, mydin ker... hehehe nak gak rasa kesedapannya

    ReplyDelete
  27. wak pon sukak raya cina sbb anak2 wak yg sekolah cina leh cuti seminggu.., oops, orglen pon cuti semingu gakks..,a HHks

    ReplyDelete
  28. kitaorang masih boikot lagi, tapi tak tahu la kan sampai bila, nasib baik jugak bukan peminat prospeerity ni so harapnya tak de la keluar ayat "rasional" semata-mata alasan nak makan kan :)

    ReplyDelete
  29. CA suka raya cina ....cuti panjanggggg

    ReplyDelete
  30. akak suka berger yg kat warung2..sedap je rasanya.. hee

    ReplyDelete
  31. Itulah yang ditunggu saban tahun.......sy suka beger prosperiti walaupun sos lada hitamnya mati menyengat lidah dan usus....haha

    ReplyDelete
  32. dee kurang gemar burger prosperity..sbb tak tahan kepedasan black pepper..kepedasan cili api tahan..maklumlah org melayu..hehehe..

    ReplyDelete
  33. Now you remind me........dah lama rasanya tak membeger kat mekdi ni

    ReplyDelete
  34. wahh harus pegi cari petang ni :D.

    i miss burger samurai!! sedappppp! bila lagi la nak keluar samurai burger ni kan..tunggu raya apa plak agak nya +_+

    ReplyDelete
  35. Woahaiiiiii...dah la lapo, mai sini nmpk la plak prosperity beger nih! Gulp..gulp..menelan airlior!

    ReplyDelete
  36. heheh betul betul betul, mmg ini yg di tunggu setiap tahun kan. tp nyampah dgn sesetengah mcD, sebab sos black pepper sikit je dia celup, tak berapa nak rasa, mcm kedekut je. hehehe

    salam kenal..

    ReplyDelete
  37. Akak suka raya cina sebab cuti. Kena ganti balik la lepas tu tapi yg penting cuti :)

    ReplyDelete
  38. Same le kite. Tak nak mkn Mc D tp prosperiti tu terlalu tempting! Uwaaaaaaa! Kalah jua akhirnya~~~

    ReplyDelete
  39. DZ.. saya try sekali jer beger nih.. tak tahan ngan sos lada hitam tuh.. panas perut rasanye.. lepas tuh tak de dah teringin nak makan beger nih..serik.. muahahahaha

    ReplyDelete
  40. Betul tu CNY sekali je,apa salahnya......

    ReplyDelete
  41. Teruja ngan air oren freeze tuh.. adoiyai..

    ReplyDelete
  42. ha..ha.. kak liza masih tahan godaan lagi ni. adoiaaiii... sorylah daddy ziyyad. lama benor kak liza tak ke sini. dah besor budok kat header tu.. si kecik dah pandai berjalan ye?

    ReplyDelete
  43. Uikkk...sodap benar ke tu......ramai jugak blogger yg buat entry pasal makanan ni.....nak kena TRY ni......

    ReplyDelete
  44. tahap keladahitamannya tu tak berapa menepati citarasa aku..hehehe..sekali je pernah makan prosperity ni, tak suka..

    ReplyDelete
  45. tak berapa suka prosperity...den suko McChicken jer...:)

    ReplyDelete
  46. x suka mcd...x tau knp x leh terima..














    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...