Thursday, January 24, 2013

Macaron Maulidur Rasul

Salam Maulidur Rasul..
Hujan sejak pagi.
Cuaca sejuk...
Aktiviti hari ni ialah tengok mommyZZ siapkan tempahan macaron...:)
Order datang dari Munnkak Azian


mommyZZ sedang piping batter macaron

sedang air dry just before placing them in the oven

Gift box 6 pcs of macaron.

macaron mommyZZ  adalah direkacipta utk fit dengan taste bud orang Malaysia yang tak suka rasa terlalu manis..yup, macaron kami ialah macaron kurang manis..Sebab original rasa macaron baik French, Italian or Parisian method, adalah amat, amat manis..:)


Petang karang mommyZZ nak siapkan macaron tower pulak..
Nak bawak balik JB..
Adik aku tunang Ahad ni...

MommyZZ plan nak bukak kelas lepas bersalin ni..
Kelas buat macaron, buat roti, buat segala jenis talam, dan segala macam kek..

53 comments:

  1. Elok kalau DZ ikuti kelas itu nanti .... hehehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Yup..boleh pos. In fact memang ianya bisnes online kami..Dah byk kali pos serata malaysia..:)

      Delete
  3. macaron French, Italian or Parisian method adalah macaroon ' potong jari kaki' manis!!

    ReplyDelete
  4. nanti war2kan tau...SA nak join kelas mommyZZ tuh...

    ReplyDelete
  5. aduhai sangatlah menarik selera

    ReplyDelete
  6. Salam Tuan,

    Nak tabik lagi kat Moomy ZZ!
    Brapa lama air dry tu.
    Hanya org pemyabar boleh buat benda2 mcm ni kan.Bertuah Dr!

    ReplyDelete
  7. salam doc..sape yang buat ni, wife doc ker, sori tanya sebab tak tahu 'mommyZZ' tu merujuk kpd sape..hihi..rajinnya, seronok saya tgk org suka buat macam2 tuk biz ni..bagus tu ada plan buat class plak..semoga terus success..

    ReplyDelete
  8. doc kalau pos tak pecah ke?teringin la..in fact tak pernah rasa lagi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah..so far tak pecah..sebab macaron packaging ni wife saya balut dgn air bubble dalam & luar before pos.

      Delete
    2. ha boleh la order:)

      nak join class pun jauh la sangat.bab2 buat kek sy suka la

      Delete
    3. Doc sy dh rasa macaron mommyzz.memang manis tp sedap.sekali hadap 4 ketul masuk mulut..redvelvet paling sedap sbb masam2 manis

      Delete
  9. wahhh...leh aaa...wife den belaja....

    ReplyDelete
  10. tak sabar nak tunggu.. sebenarnya orang Jakarta tu order 30 je.. but akak cakap kena 50.. then selebihnya nak bagi fren kat Bandung plus mama2 kat rumah ni lah yang nak makan.. :-)

    about class tu, nanti habaq mai.. Chef CiJu nak join... jangan lupa akak tau.. JANGAN LUPA...

    ReplyDelete
  11. melting! sgt menggoda kalerful macaron mommyzz.

    salam maulidulrasul utk awk sekeluarga :)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum DZ

    nyam nyam

    Salam Maulidur Rasul

    ReplyDelete
  13. mungkin cara menikmati macaron tu berbeza antara benua..diorang kan suka gigit sikit2, jadi tak la terkesan sangat kemanisannya tu..kita punya ngap belum setel abis dalam mulut pun dah suap lain..hehehehe

    ReplyDelete
  14. waaaah..... cantiknya colourfull macaron,

    ReplyDelete
  15. macam teringin nak belajar...... :D

    ReplyDelete
  16. Apa2 benda yg boleh order kurang manis adalah sangat best.
    Nampak cantik sungguh bersusun dalam kotak tu, kalerful :)

    ReplyDelete
  17. sukanya tgk ade warna pastel dan bright
    wah ada kelas lagi yeaa
    kalau xmanis sangat
    nanti bolehlah order utk makan time cheat day

    ReplyDelete
  18. Tak nyempat lagi nak buat macaron ni.. Tp dengar org kata mmg manis sungguh..

    ReplyDelete
  19. Aduhaiiii kalernya dh cukup wat wa meleleh. Sabar je le, nk join kelas ye!

    ReplyDelete
  20. Pandainya ur wife buat. I pernah try..tak menjadi laa..yang beli siap powder je pon tak menjadi. Dia punya letak satu satu pon tersusun. hehueheuheuhe....

    Berapa sekotak ni

    ReplyDelete
  21. tak pernah makan macaron ni...teringin nak try..hehehe

    ReplyDelete
  22. Betul!! siapa yg dah rasa tahu sedap ke tak sedap macaron MommyZZ ini. Kakak beli tiga kotak sekali lalu kena makan anak-anak, mak-bapak dan atuk budak sekali. Sebab tak manis macam gula tu. Kalau boleh makan ABC mesi boleh makan macaron ini.

    Rugi siap yg belum rasa hihi...

    ReplyDelete
  23. I love the colors! menangkap mata...!

    ReplyDelete
  24. Orang yang membaking dengan jayanya ialah orang yang sangat penyabar dan teliti dengan kerjanya. Untungggg Doc.

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum,
    Tak manisssss?
    Okeh, nak oder
    sila bagi diskaun kaw2 punya ------> 5 bijik je pun nak beli hu hu hu

    ReplyDelete
  26. buka bakery terus...dia sgt2 berbakat..!!

    ReplyDelete
  27. Inform ya nk buka kelas nnti..

    ReplyDelete
  28. bila rasa sedap, servis bagus, pasti banyak repeat customer kan doc...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  29. bab kurang manis tu saya memang boleh bagi testimoni. sedap dah pasti!

    ReplyDelete
  30. Saya nak try.
    Saya nak order.
    Beri no akaun kat email saya.
    nanti saya beri alamat rumah.

    zouldahan@yahoo.com

    ReplyDelete
  31. Baru jumpa page ini. Macam mana nak order ye?

    ReplyDelete
  32. Baru jumpa page ini. Macam mana nak order ye?

    ReplyDelete
  33. Sedapnya... Selamat bertunang untuk adik Doc..

    ReplyDelete
  34. CiM dh rasa yg ori punya mmg manis gilerrrr....

    DZ ada kt jb ke skang ni...hehe... nk rasa macaroon mummyZZ

    ReplyDelete
  35. Doc.....camner nak order ? x sabar nak join d class........

    ReplyDelete
  36. Di mana boleh order macaron

    ReplyDelete
  37. Bila Ada kelas macaron

    ReplyDelete
  38. Salam..
    i nk order macaroon... how much ya?
    Blh tak send details kat aswedding@gmail.com?..
    Please2.. urgently need the macaroon...

    ReplyDelete
  39. Ohhh....saya dh tahu cam ner nak order....saya tolong jawabkan ya doc. Buat penggemar macaron tu, sila cari detail kat LABELS...kat bawah tu...then cari macaron....quotation macaron......wah....nak join class mommyzz ni, saya duk dekat je.....

    ReplyDelete
  40. Menarik nya macaron..tk pernah makan..huhu sedih kn..buat la kelas kat johor ni boleh belajar ngan mommyZZ..

    ReplyDelete
  41. Kepada ANONYMOUS ...boleh call my wife, FIZA at 013 3650783...

    TQ bara4ever menerangkan...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...