Wednesday, January 16, 2013

Ke Mana Tumpahnya Kuah

Our short 2D 1N trip to CH recently to celebrate mommy's birthday, also turned out to be a perfect opportunity for Ziyyad to 'test power' his new camera.  :)

Ziyyad capturing the image of tea plantation at Sg.Palas plantation
Ziyyad capturing the close up image of tea leaves
Enjoying his moment taking pictures at the Big Red Strawberry Farm
Ziyyad on top of the Mount Brinchang Lookout Tower, at 2031 meters above sea level, the panoramic 360 degree view of  Titiwangsa Range Mountains had kept us quite long on top of the tower, albeit the windy& chilly weather. Oh yes, you could also view the Ipoh town :)

58 comments:

  1. ish2 budak ensem ni..geramnya tengok dia..kalau terrrrselisih kan bagus hehehe

    ReplyDelete
  2. another 'penembak tegar' in da making. hope to see his work in next entry

    ReplyDelete
  3. love his facial expression kat 3rd foto!!

    ReplyDelete
  4. ada gaya ada style sungguh ziyyad ni

    ReplyDelete
  5. Mana gambar yang Ziyyad rakam? :)

    ReplyDelete
  6. Wah Ziyyad pun sama nak test kameranya,nanti minta daddy mskkan dlm blog ya gambar2 yg Ziyyad capture tu.

    ReplyDelete
  7. seronoknye dia... mana tumpahnyer kuah kalu tak ke nasi kan...
    tp kan ziyyad amik gmbar kite lak amik gambar dia lg comei

    ReplyDelete
  8. berbakat mcm daddynya....tentu dia seronok tgk hasilnya jika dimasukkan ke pc/laptop..

    ReplyDelete
  9. woaaahhhh... one cool little photographer..!! gerraammm je tengok ziyyad ni..

    ReplyDelete
  10. comelnya dia..
    lepas neh dia mintak camera besar la kat daddy dia..

    psssstttt: saya ada new baby D3000 :p~.. blum test lagi sbb x pandai sgt nk guna.. wakakakaka~

    ReplyDelete
  11. memang ada bakat tu....
    tunjuklah some of his pics tu....
    tingin nak tengok :)

    ReplyDelete
  12. terbaik la ziyyad

    nnt wat n3 ngan gambar2 yg ziyyad amek tu tau

    eh, nak tyer, boleh ke qays yg berusia nak masuk 7 bln, mkn teloq separuh masak?

    komen kat blog aku noks

    ReplyDelete
  13. tempeklah gambar2 yg ziyyad ambik tu

    ReplyDelete
  14. amboi ziyyad!! mcm pro hah...tu sah2 le menurun dari papanye tu kan heheheehh....kompom besar nanti ziyyadpandai amik gambar cantik2 mcm papanyer....

    ReplyDelete
  15. wah..menantu saya pandai menembak!!!

    hehehe~

    ReplyDelete
  16. amboi..gaya tu dah ada...nanti bubuhla gambar yang Ziyyad capture tu kat sini...

    ReplyDelete
  17. nampak sgt dah menurun perangai sape nih :)

    ReplyDelete
  18. wow..lepas ni leh follow dr singa gak ni..hehehe..

    ReplyDelete
  19. Ni bukan lagi tumpah ke nasi, tapi melimpah meleleh ke bawah pinggan nihhh... Habis comot meja. hahaha

    ReplyDelete
  20. Ehemm.....ziyyad,bila nak capture potrait aunty? :p

    ReplyDelete
  21. tahun depan kamera besaq lagi ya daddy!!!

    ReplyDelete
  22. so sweet ... dah pandai pegang tuuu .. hurmm lepas nie papa kena belikan yg lebih canggih ! .. post kat sini tau hasil dia niee ;)

    ReplyDelete
  23. bagus lah Ziyyad...ado gayo...silap2 bakat dio mengatasi bakat bapak dio nih...hehe

    ReplyDelete
  24. Memang ada gaya lah. Lpas ni DZ kena buka blog khas utk ziyyad paparkah hasil2 photography nya tu ☺☺

    ReplyDelete
  25. amboi bagusnyer... cer letak hasil tembakan die tu nk juga tegk hehehe

    ReplyDelete
  26. Nampak dah suka memotret ada dlm diri Ziyyad. Genetik daddy dia dah mengalir dlm dirinya.

    ReplyDelete
  27. Suka tengok gaya anak teruna hensem ni....ala2 pro ye ziyyad :-)

    ReplyDelete
  28. Wondering. Does Ziyyad's Daddy wears the same expression with Ziyyad at the 3rd pic? Lariiiikkkk!!!!

    ReplyDelete
  29. cute nya dia..hensem boy..penuh dengan gaya tu..

    ReplyDelete
  30. Semangat dan happy sungguh Ziyyad.. bagus la DZ bagi hadiah birthday Ziyyad benda yang dia suka.. kalau bagi menan tak dah lama dia jemu..

    Mana gambaq2 yg dia ambik, boh la kat sini..

    ReplyDelete
  31. Wah... Gaya memang dah ada tu. Kalau diasah memang jadi 'penembak tepat' la nanti tu.

    ReplyDelete
  32. si ensemnie pun mcm,daddy dia suka shoot=)hehe..nampak berminat diakan??

    ReplyDelete
  33. permulaan yang bagus utk Ziyyad coz SA pasti Ziyyad suka keindahan alam....

    ReplyDelete
  34. hebat ziyyad...bergaya habis pegang camera, macam pro dah!

    ReplyDelete
  35. best.. daddy dah ada sparing partner.. boleh layan sunrise sunset sama-sama tu..

    ReplyDelete
  36. Cer tunjuk gambar hasil tgn Ziyyad

    ReplyDelete
  37. gaya ada dah..
    comel pulak nengoknya.:)

    ReplyDelete
  38. amboi.. amboi.. gaya memang dah ada dah...
    nanti dia tak nak jadi model dah..

    ReplyDelete
  39. Wah wah.. Boleh tubuh kelab fotografi utk kanak kanak ni..hehe

    ReplyDelete
  40. Amboi hensem boy nie.. kan main bz yer.. capturing picture.. caya laa :)

    ReplyDelete
  41. Ziyyad, nanti boleh buat blog sendiri letak gambar2 yg dah ditembak tu :)

    ReplyDelete
  42. Pehhhhh...anak ayah tul lahhhhh

    ReplyDelete
  43. fullamak!!! gaya nak jadi photog profesional dah ada tu. asah bakat sedari kecik.

    ReplyDelete
  44. Takkan kuah je tumpah? Hehehe pasai pa la budak ni comel sgt!

    ReplyDelete
  45. daddy dah ada geng menembak, harap2 lepas ni turn mommy lah pulak dapat geng membaking

    tocaba makcik la ziyyad!

    ReplyDelete
  46. hmm memang ada gaya jadi pro pic man tu ziyyad...:)

    ReplyDelete
  47. tumpah ke nasi la
    kalau tumpah ke lantai nanti mommy marah
    mmg ada bakat :)

    ReplyDelete
  48. Tekunnya dia... Memang tak rugi belikan Ziyyad kamera. Nanti kongsilah gambar2 yang dia ambil tu ye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...