Thursday, January 17, 2013

BFF

Dengar Hot FM pagi tadi..
Kisahnya..si Wati ( caller ) dah bercinta dgn mamat ni 10-12 tahun..
Dalam 10-12 tahun, dah byk kali break, sambung, break, sambung..
Last last, Wati kawin dgn orang lain ( dia ngaku dia lawa..so laku..haha..)
Problemnya ( macam bukan problem buat si Wati) ialah..Wati lepas kawin, masih ber- BFF dengan bekas kekasihnya..
Nak menhindustan kan cerita pulak, BFF si Wati tu satu opis dgn suaminya sekarang..
Dan suaminya tak tahu kawan seopis dia ialah BFF bininya  :)

Soalannya, kalau anda..

 Nak ber BFF ke dengan bekas kekasih selepas anda kahwin( dgn org lain) ?

 BFF saya..1st love saya...

65 comments:

  1. SAYA XDE LAH NAK BER BFF DGN EX
    CUKUP CUKUP SUDAH'
    CUKUP SAMPAI DISINI SAJA
    HEHEHE

    ReplyDelete
  2. atok eh yg amik gambar???
    kem salam kat atok.

    ReplyDelete
  3. nasib baik la zaman acik dulu..x de..jadi tak de masaalah

    ReplyDelete
  4. kem salam kat bff 1st love awak.
    memang nmpk sherasi bahagia bershama :)

    ReplyDelete
  5. Sudah cukup... Cukup sudah.... Cukup sampai disini sj......

    ReplyDelete
  6. xnak...xkan cari lagi.. :p

    ziyyad amik gmbo ke??????

    ReplyDelete
  7. Bila bersama yg bukan hak terasa selesa bererti ada syaitan di celah-celah mereka.
    Tapi bila seronok pada yg hak bererti adalah rahmat dalam hidupnya (macam dlm gamabr ini)...

    ReplyDelete
  8. pagi tadi pun akak dengar nie...
    ntah ler kan....
    masing2 nye diri kan....

    ReplyDelete
  9. awwwwwwwwwwwwwwwwww......sgt sweet gambar itu.

    well, saya still contacting my ex's, tp tak de la smpai jd bff

    ReplyDelete
  10. Sy berbff tu idokla..just mcm kwn2 biasa aje..sesekali dia call (sy yg call dia tu tidak akan)..sesekali nyampuk kt fb..ygpenting tahu jaga batasan..x simpan perasaan apa2..pasangan tahu akan hal tersebut..tak keluar bersama dan tidak berbual perkara yg blh mengundang fitnah

    ReplyDelete
  11. ermmm tak sanggup kot...mcm lieya sendiri pun ade add ex bf kat fb..tapi sekadar fren kat fb jek laaa...nak contact2 balik mmg sori laaaaa....

    anyway, comel pic u berdua doc...so sweet!

    ReplyDelete
  12. mmg tak lar...hrp2 ble kwen nnti sy jd bff suami sy & suami sy bff sy..takde2 org len nih..hihihi

    ReplyDelete
  13. tak sanggup..laki tak tau tapi Allah tau..ngeri woo..

    ReplyDelete
  14. adooo gak termimpikan bff hahahahahahahah

    ReplyDelete
  15. sebelum nikah ngan pakwe, aku ada boyfriend, dulu2 lepas break up memang tak berhubung hehehehe tapi sejak masing2 dah berkahwin, kitorang contact each other, mula2 atas urusan kerja, lepas tu still keep in touch sampai la sekarang....pakwe okay aje, asal tau batasan, dia pun dah kenal ngan X bf....bg sesetengah org agak tak relevan, tapi bagi aku as long as tau batasan, its fine, and so far tak pernah lak ada masalah, sebab masing2 hormat menghormati antara satu sama lain, even aku pun kenal wife dan anak2 dia, dan wife dia pun sama, and we did gather ramai2 ngan member2 len juga

    ReplyDelete
  16. buat apalah nak di layn layan ex ex..nnti terbabbas..itulah yang mnghancurkan rumahtangga nnti...kalau pernah berkasih sayang dahulu..perbuatan itu adalah haram bagi seorang isteri!!!melainkan suami sendiri yang mengizinkan!!!

    ReplyDelete
  17. Keh3..sangat hindustan + telenovela....

    ReplyDelete
  18. Salam..

    BFF dengan isteri atau suami masing2 sudah..jangn nak ber"BFF" dgan lain jantina jika sudah berkahwin..hukumnya bahaya...heheh

    ReplyDelete
  19. tu namanya mencari dosa sendiri huhuh ;)
    apeer lahh nak jadi ..

    ReplyDelete
  20. jawapan sy sama mcm doc..bff sy adalah suami sy..

    ReplyDelete
  21. nak gak berkawan selamanya dengan pakwe lama wakakaka..
    hahah just kidding :P
    Walhalnya ntah mana2 pergi xtahu..xpernah cuba menjejaki atau ambil tahu lagi
    biarlah koser kan..move on dgn kehidupan masing2 udah.
    tak pernah menyesal berkahwin pada usia yg muda dan bersyukur ada suami yang juga BFF huhu

    ReplyDelete
  22. dilema ni..bila BFF ngan lelaki, dikatakan gay pulak..bila BFF ngan pompuan, dikatakan gatal..hahaha..

    kalau ikutkan kisah radio tu, hindarilah dari melakukan perkara sebegitu..bila dah sah bernikah tu, tunaikan la tanggungjawab sepenuh hati..setia pada yang satu..yang bekas2 ape semua tu, buangkan je..kecuali la tak cukup satu..hahahaha

    ReplyDelete
  23. Banyak masalh nanti..bila BFF ngan bekas kekasih..amboi..romantik tu..Ziyyad yang tangkap ke gambar tu? Nice

    ReplyDelete
  24. memang taklah nak berBFF dgn X pakwe.. baiklah layan anak2 lagi.. tak kuasa nak layan der... wati tu poyo sebenarnya... erk.. overlah mengomen rasanya..

    ReplyDelete
  25. bab perempuan tu: no comment(sah sah la curang, erk terkomen pulak)

    bab gambar: wah, romantik habis!:)

    ReplyDelete
  26. Tak kuasa! Cari nahas la. Kalu tercerita hal suami, BFF akan senyum sinis kat laki kita? Nak jatuhkan maruah suami tanpa sedar? Tolong lah...!

    ReplyDelete
  27. Itu namanya curang. Abis cerita. Nak ber-BFF bagai ni takde dalam kamus wanita sebagai isteri nak merapatkan diri dengan ex dia. Itu pendapat saya ler...

    ReplyDelete
  28. Tak der maknanya nak ber BFF dgn ex. Bahaya.

    Sweet couple. Romantik ☺☺

    ReplyDelete
  29. org kalu ngaku lawa nih msti ada masalah skit... masalah perasan ahak2...

    sweet pic tuh... ziyyad ke yg amik...

    ReplyDelete
  30. pB still lagi contact dengan ex.
    Malah , berkawan dengan dia punya isteri.
    aBear pun fren jugak dengan ex pB.



    Bila ada function , mesti jemput family dia-orang tu.
    So far no problem.


    BTW... dia dah jadi anak angkat Tok Ma.

    ReplyDelete
  31. lantak la pasal watie tu yg pastinya gmbr korang cantek. kat maner tu noks?

    ReplyDelete
  32. baik tak payah BFF degn ex.... takutlah lain pula yg jadi nanti... habis kisah lama di buka kembali..

    sweet couple.....

    ReplyDelete
  33. apalah si wati ni, kawan biase okeh la.. bff xkot

    ReplyDelete
  34. Perempuan tu xreti bersyukur..hope Allah beri dia petunjuk...hope Allah berikan perempuan itu madu yang manis juga.lpadan muka..hahhaa...emoo...emooo..emoo..nenooooooo

    ReplyDelete
  35. Alaa... tak nak 'test power' ke...?

    ReplyDelete
  36. Salam Doc...lama tak singgah sini...aku rasa kalau setakat kawan tak pe..jgn la pulak tempat meluahkan perasaan/masalah...lain jadiknya....er...Wati?...ni cerita tragedi oktober dah ni...

    ReplyDelete
  37. bahaya la layan Ex-Ex ni. takut ter-ter nanti.

    ReplyDelete
  38. x pnh contact dgn my-XXXX...mencik la nk ingat2 balik..memalukan...la ni nak pokus kt sorg ja..haha

    ReplyDelete
  39. setakat berkawan biasa tu boleh la..nak BFF payah sikit.

    ReplyDelete
  40. peeeewiiit.... Ziyyad ke amik gambar mommy daddy tu

    ReplyDelete
  41. Makcik mcm doc jugak....BFF n pakcik adalak orang yg sama...bak kata Mr Y. Badawi....saya tak ada X.....jeles aih tgk gambaq tu, nk kena pi posing cam tu jugak la....ziyad snap ke?

    ReplyDelete
  42. Tak kan ber BFF debgan bekas kekasih...ahakz

    ReplyDelete
  43. dalam islam..mana boleh lelaki berbff dgn perempuan kan?lg2 dah kawen =p

    ReplyDelete
  44. my BFF akak skarang hanya mr suami dan anak2

    comelnya gamba di atas!

    ReplyDelete
  45. Cun la gambaq pasangan bahagia tuu :)

    ReplyDelete
  46. dah masuk isu kesetiaan dah ni..haha

    ReplyDelete
  47. Cantik gambar ni.. Semoga kalian berdua berbahagia selamanya..

    ReplyDelete
  48. ye ke bff??entah2 kekasih gelap..nak sedapkan hati di sebutnya bff..kan?

    ReplyDelete
  49. kang kantoi menyesal tak sudah pulak...

    ReplyDelete
  50. ish..mcm tu pulak.jgn cari pnyakitlah

    ReplyDelete
  51. inilah masalahnya kalau org perasan cantik dan hot dan diperlukan....... dan mesti dia rasa sedikit bangga dan terror kot, sebab dia pandai cover line.
    lambat laun tau juga suaminya nanti, huuu...

    ReplyDelete
  52. Alhamdulillah tak sama mcm wati..hihi
    Gambar tu cantik

    ReplyDelete
  53. lupakan je lah, walau stkt jadi kwn biasa. Byk buruk dari baiknya. Hati pasangan pun kena jaga, baru aman rumahtangga.

    ReplyDelete
  54. nak komen gambar dulu.. ala sweeetnyer pasangan ini.. suami akak tak nak amek gambar gitu..
    kalau akakler camner BFFpun kata orang tak nakler rasa bersalah ngan suami kot...
    entahler..

    ReplyDelete
  55. fulamak....romantiknyaaaaaaa mak apak ziyyad n zayyan ni...

    apa kata dadiZZ buat satu entry mengenai percintaan BFF dari mula...
    mesti mamiZZ terharuuuuu

    ReplyDelete
  56. yg sudah tu sudahlah. jdkan sebagai kawan je not BFF lah.. but pci tu i like sgt2

    ReplyDelete
  57. Kasih sayang antara suami isteri jer tak cukup lagi ke sampai nak ber bff dgn ex bf? Kasih sayang ikhlas, bukan bersandarkan pada rupa paras.

    ReplyDelete
  58. ada juga manusia yg jenis camtu..tak redha dgn ketentuan Allah tak selamatlah lah idup kita..

    nice picture..ni mesti si budak comel yang tangkap gambar ni..

    ReplyDelete
  59. untunglaaa doc ada bff yg setia sampai hujung nyawa.

    CiM tkda bff lain jantina, klau skadar kwn biasa ok laaa. bff means boleh kongsi semuanya, buat apa saja bersama. CiM mmg tk berani mcm tu sbb CiM sukar percayai org apatahlagi lelaki.

    tapi setelah kawin ( perkahwinan yg diaturkan ), CiM brterima kasih krn keluarga tlh memberi CiM seorg bff yg sgt setia dn boleh dipercayai.

    nasihat utk caller tu...bertaubatlah, wanita sgt mudah utk masuk syurga, jgn kamu menyukarkan ia.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...