Monday, December 10, 2012

My Public Transport Experience

Malaysia seri dengan Thailand malam tadi.
Takpe..
Semoga berjaya di Thailand nanti..

Cuma pengalaman ke stadium Bukit Jalil kali ni, memahat banyak memori.
Memang dah lama aku tak ke stadium Bkt Jalil..yg selalu pergi stadium Shah Alam..
Pengalaman naik public transport, sebab kalau ke stadium Shah Alam, mmg berkereta.

Semalam bertolak bersama sama adik ipar & biras dari rumah mertua di Nilai..
Parking di stesen ERL Salak Tinggi..
Naik ERL terus ke Bandar Tasik Selatan..sambung pula naik LRT ke Bukit Jalil.

- pengalaman pertama naik ERL, best, laju, selesa.
-pengalaman setelah hampir 8 tahun kot tak naik LRT, terperanjat, dah guna sistem coin
--pengalaman berhujan dari stesen LRT Bkt Jalil menuju ke pintu masuk stadium. Baju hujan plastik RM5 sehelai laku macam pisang goreng panas.

Pengalaman BALIK yang paling terpahat..

- gila punya sesak nak naik dari LRT Bukit Jalil. Terasa slow LRT bawak sesendat mungkin penyokong Harimau Malaya..bahahaha. Kalau penggila sex nak meraba, mmg time ni lah kot..

-tiba di Bandar Tasik Selatan, lega...tak ramai yang naik ERL..lapang, luas 

- habis game pukul 10pm, tiba rumah mertua di Nilai ~ jam 12 am. Bagus. haha

Moralnya, aku memang respect la orang yang hari hari bersesak sesak naik LRT nak gi kerja..Aku mmg tak selesa malam tadi dalam LRT, tak selesa dengan sesaknya manusia kat stesen tu..:)

posing dulu kat rumah..kat stadium tak posing pun..haha

42 comments:

  1. wahhhhhhhhhh cayalah !!! ni betul2 semangant harimau malaya..tahniah doc sbb same2 ke sane tuk menyokong.....

    lieya dulu mase bujang2 mmg naik erl tu pi keje...dulu ok laaa tak sesak sgt area ampang nun....

    ReplyDelete
  2. masa ujan lebat mlm tadi wak pon terpangkap kat hiway PLus yeee.., smart tunnel tutup pulakks, sibbaik leh kuar UPM ikut MRR2 balik umah wak tuuuuh.. uUUhhuu

    ReplyDelete
  3. haaa...tau takpe..hazab ok naik LRT/ Komuter time peak hours...mcm2 bau ado..

    ReplyDelete
  4. hahaha..best tak? bos lama dee lelaki..dia rasa tak selesa naik lrt terutama monorel time peak hours..kata dia..tergesel sket je ngan pompuan..dah pompuan tu pandang dia mcm nak makan dgn reaksi kau nak raba aku eh? hahaha.., so, dia jalan kaki je dari opis di pavilion..ke star lrt hang tuah..

    tu belum lagi doc duduk sebelah ngan bangla & negro..lagi haru..tp rakyat marhaen mcm dee yg tak mampu nak beli kereta ni..redha jelah ye..hehehe..

    ReplyDelete
  5. skang baru ko tau la nek public transport mcm mana kan hahahahahhaha
    aku bukan tak pernah pi stadium, dulu2 tak de anak lagi, aku memang ngikut aje pakwe ke stadium.....game apa pun ada je muka kat stadium tuh....tapi bila dah beranak pinak nih, slow sket la langkah aku, memang la best gilak pi stadium nun, mmg len suasana tgk kat umah, tapi smalam, walau kat umah, memang best la, melompat2 time gol wakkakakakakakakkaka

    ReplyDelete
  6. Tengok dalam tv je..dah lama tak naik pengankutan awam..baik bas..teksi..dsbgnya hhehe

    ReplyDelete
  7. Tak sangka sanggup naik ke sana. Kakak tengok tv dgn bapak kakak di rumah. Meriah bila gol pertama, geram gol Thailand menyusul. Kita tunggu next fight..

    ReplyDelete
  8. Last time saya naik public transport ialah bulan Mei & Jun lepas masa pi KL, naik LRT. Teringat zaman saya stadi kat KL awal 90an dulu, zaman tu ada bas mini warna pink tu lagi, fuiyoohhhh enjoy laju! Bayaq 6 kupang boleh pusing satu KL masa tu. Masa tu budak lagi, tak ingat nak mati, kahkah!

    ReplyDelete
  9. hehehe semangat tuh, bgs2... selalu2 tuh org pg ngn lrt mungkin tak seramai n sesendat mlm td... dana mmg tak blh tgk bola, msti akan terjerit...ahak2

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum DZ

    belum pernah tengok bola kat stadium lagi

    ReplyDelete
  11. Oklah sempat kejar ERL utk balik ke Nilai.

    Hari tu anak saya naik LRT dari Bkt Jalil selepas tengok Malaysia lawan Singapore, sampai ke Masjid Jamek LRT Kelana Jaya line dah berhenti beroperasi utk hari tersebut. Terpaksa abang dia ambil di stesen Masjid Jamek.

    ReplyDelete
  12. rajin.. rajin.. akakni ha rumah dekat ngan bukit jalil...
    tak pergipun... harap dapat masuk finalkan...

    ReplyDelete
  13. tengok kat stadium - naik public transport - bersesak-sesak.

    sanggup.

    respek!

    ReplyDelete
  14. hari tu kami naik komuter 6.15am ke klang... punya la best sbb tak sesak.. subuh hari kan.. komuter pulak bersih & baru.. tapi kat mana2 pon kalo dah time sesak, mmg tak dapat nak elak.. lagi baik sesak dlm lrt drp sesak kat jalanraya lepas habis game kot.. naik lrt takyah pening drive.. hehe..

    ReplyDelete
  15. bkn selalu dapat pengalaman mcam tu kan? satu malam yng penuh bermakna.

    ReplyDelete
  16. semangat doktor sokong harimau malaya..bagus juga sekali sekala dapat merasi kesukaran orng lain..

    ReplyDelete
  17. penah try,ptg sabtu ingat nak tgk kl dr klcc...naik di ktm ukm, sampai serdang je turun...patah balik...burn tiket pegi balik 4 org...

    ReplyDelete
  18. Tu la..suami saya hari2 naik komuter, then sambung lrt pulak. Lps tu jln kaki.lg dari klcc ke tower ofis. Kesian..tapi lebih jimat & tak kena jam.

    Kita yg sesekali rasa pun dah seksa..serik semacam kan. Kalau dah terpaksa..apa pun boleh.

    ReplyDelete
  19. Sebab tulah wa merempit gi kerja!

    tak koser nak berhimpit2 dgn mat bangla, mat indon yg kadang2 kekurangan kesedaran siviknya.

    ReplyDelete
  20. cayalahhhh....semangat waja! kadangkala kita kena merasa, baru kita tahu.... ;)

    ReplyDelete
  21. I pernah sekali naik gi stadium bukit jalil utk tgk game indonesia lawan malaysia a few years back...
    time balik tu lerrrrr yg sangat2 tak tertahan kan....
    tul memang respek dengan mereka2 yg naik public transport everyday tu kan....

    ReplyDelete
  22. Mujurlah bersesak dlm lrt tak lama sebab dekat jer kan.

    ReplyDelete
  23. Amboi semangat sungguh doc yer..sanggup tuh bersesak.. tapi sure meriah dlm lrt tuh kan..heheh.. :)

    ReplyDelete
  24. mmg lrt pnuh klu ade event bsar2...sesak giler..tp pape pun, nsb slmt pegi & blk kn....smgt Harimau Malaya tuu :)

    ReplyDelete
  25. Sempat lagi terpikir pasal sex maniac tu... tapi nak raba2 pun kebanyakan lelaki kot..

    ReplyDelete
  26. aku punya kenangan masa naik public transport, masa aku preggy anak first, sedih tak de sapa nak bg aku duduk nok....

    aku sentap sgt masa tu....huwaaaaaa...

    ReplyDelete
  27. dah lama tak naik public transport sejak beranak pinak ni. last naik komuter masa bawak 2 abg besar... masa tu twins masih 3 bln n tinggal dgn nenek kat umah je.

    ReplyDelete
  28. Pengalaman tu yg penting.....baru kita tau, kita pun ada some good system cuma nak tampung crowd tu pulak yg nk di pikir.....bukan kita fikir..depa depa yg bertanggungjawab la khennn.
    Apa conclusion? Syok sorak kat stadium ka best tgk kat tv?

    ReplyDelete
  29. sy,start kerja kat key ell ni,tahan semiggu je naik public transport..tak tahan bau segala bangla indon....pastu ckp kat mak, dh xmo gi kerja naik bas..huhu..alih2 akak sy kat kmpung bg sy pakai kereta dia, smbung byr. yg tu la sy pakai smpai sekrang..kancil yg eksiden tu..hahaha

    ReplyDelete
  30. hebatkan org yg stiap hari naik public transport ni... memang perlu sabar dan berdaya saing jugak tu... festime naik ERL anak muntah sebab duk sbelah mat mana tah... kemain baunya

    ReplyDelete
  31. Memang bersemangat betul.. Part bersesak2 dalam LRT tu yang lemah tu..

    Mudah-mudahan pasukan Malaysia berjaya mengalahkan Thailand nanti..

    ReplyDelete
  32. Salam doc

    iNGAT PEGI NGAN mOMMY!
    Hari biasa lrt taklah sesesak hari bola. Tapi kalau nak rasa sesak hari2 naiklah komuter, memang agak sesak nafas dgn perjalanan yg agak panjang.
    Ambek gambar tak?

    ReplyDelete
  33. kalau saya kentut
    .

    sure doktor kenal siapakan?.
    hahahaha


    itu hari awat saya tak pi ya.. leh niaga baju ujan gak. tak pun payung xumil ala2 topi..
    bahahhaahha (tiru gelak doktor)

    ReplyDelete
  34. Tgk bola kt umah lg best..ngeh3..:-)

    ReplyDelete
  35. Hang respek org dok pi keja tu...? den lagik respek kat hang sebab sanggup bersesak utk memberi sokongan kat pasukan Malaysia.....ahakz

    ReplyDelete
  36. aku kalau bab sempit2 bersesak dalam public transport ni boleh maaf lagi la..tapi kalo dalam sesak2 sempit2 camtu ada pulak aroma menyengat, memang pendam dalam hati je..hahaha

    ReplyDelete
  37. Memang tak selesa kalau naik LRT di petang hari waktu pulang kerja. Tapi orang kata alah bisa tegal biasa... Hehe

    ReplyDelete
  38. ermmm, kalo tempat duduk tu memang pria-pria terhebat jelah yg dapat duduk, tak kira pagi atau petang. pria malaysia tak gentlemen langsung. hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...