Tuesday, December 11, 2012

Bagan Lalang Sunset

semalam petang cuaca cantik..tak hujan..tak mendung..
agak Monday blues semalam..bosan..
jadi, kita ambil kesempatan atas cuaca yang baik...


kita bawak hero 2 orang pergi pantai..
kids...they love beach..

 nak kena ajar ziyyad lompat bintang lagi tinggi...tak cukup tinggi dia lompat ni..

Yeyen merenung masa depan..mencongak formula atas pasir...by the way, kenapa ya baby suka makan pasir? Dulu masa Ziyyad sebesar Yeyen ni , bila di bawa ke pantai, pantang lepa, mesti cubit pasir masuk dalam mulut..

Aku suka ambik gambar pantai..
Seascape photography namanya..
Ketika matahari terbenam, atau ketika matahari terbit..
Jujurnya, pantai pantai di Pantai Barat Semenanjung Malaysia adalah lesu ombak nya..
Alahai...



Di sebalik tabir..my gears. Tripod yang stabil & berkualiti tinggi adalah penting kalau nak pacak kamera gabak di atas pantai ya. Tripod yang dah banyak berjasa meredah segala jenis pantai..


Sejurus selepas mengambil gambar matahari terbenam..
Kita makan seafood!!
Tu yang best kalau menyunset kat sini...bahahaha

54 comments:

  1. alamak doc..terus terbayang2 seafood kat bagan lalang...doc pergi yg mane..senandung malam ke atau HM tuh....

    comel2 anak2 doc....suke tgk...

    ReplyDelete
  2. ziyyad tu makin berat kot, sbb tu lompat bintang tak tinggi..hehe..nampak mcm makin bulat je muka dia, ilusi semata kot sbb rambut pendek.
    zayyan tu subhananallah..comel sangat..saya tak jemu tengok dua beradik ni.abg hensem adik kiut ya amat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bby2 saya takde pulak suka makan pasir..hehe

      Delete
  3. makan ikan bakarler kita lepas tukan...
    ziyyad dan yeyen.. ala kiutjer...

    ReplyDelete
  4. Doktor2 di Malaysia sudah mahu beralih bidangkah? hehehe...

    ReplyDelete
  5. di pantai barat bukan laut terbuka..dilindung kepulauan sumatera. jadi salahkan kepulauan itu..haha!
    sedap kan makan seafood sambil tengok saki baki matahari terbenam....

    ReplyDelete
  6. 'Kita' Doc? These 2 boys are so beautiful. Err...salah adverb ke?

    ReplyDelete
  7. alahai comelnya hero2 malaya ni..

    eh betul la mak juariah,apsal doc2 hobinya menembak?dah x larat nak cucuk menyucuk ke

    ReplyDelete
  8. Ntah ye..Yani pun kalau letak tepi pantai kalau tak nampak dia bubuh juga pasir dalam mulut..nak rasa kot..hehe
    Doc suka pantai...saya suka awan...orang lain suka tangkap gambar pemandangan lain..indah kan ciptaan tuhan..

    ReplyDelete
  9. view yang cantik..tapi kalau nak lebih cantik jom pergi pantai timur..hihihi..

    ReplyDelete
  10. senyuman ziyyad yg menawan!

    saya pun suka ke pantai timur, tapi sbb jauh..apa yg ada dpn mata pun jadikla kan.

    ReplyDelete
  11. cantiknya gambar ko! aku ni dah lama tak menembak secara betul, jadi memang hancus weiiii..........anak aku dulu kecik2 geli ngan pasir, kalau jejekkan kaki kat pasir mau menjerit, now dah okay dah!
    sunset kat bagan lalang memang cantik.....seafood dia pun sedap! restoran mana ko pi? aku selalu suka makan kat restoran senandung malam tuh, tapi situ punyalah ramai org....ada skali aku pi time public holiday, 3 jam ko baru dpt order makan! meja sebelah aku tu siap mengamuk la anak dia, end up wife dia je makan ngan mak pak dia, hubby ngan anak dia dok dalam keta......cian lak aku tengok! so aku sejak tu tak pi la time peak...kalau peak time, aku akan terpacak awal gila kt situ!

    ReplyDelete
  12. heheh lum penah bwk aiyan pg tp pantai lg, so tak tau dia anak telan ke tak psir tu... tp nyer kt umah mak ngah ada tanam pokok, mmg dia suke kuis2 tanah bt main tp lum penah nampak lg msk mlt hehehe...

    suke nyer dua bujang tu

    ReplyDelete
  13. menyunset hahahahah istilah baru nehh tp cantiklahhh sunset nya pun

    ReplyDelete
  14. sebab tu ada peribahasa cakap tabur pasir dalam periuk nasik. hahaha!


    niceeeeee nyunset! heheh!

    ReplyDelete
  15. Lama dah x makan di Restoran Bagan sambil menunggu matahari jatuh.. dah jumpa lokasi baru di Kuantan.. betul tu.. rasanya best lagi menikmati angin dan ombak di sebelah pantai timur

    ReplyDelete
  16. sib baik anak bujang u tak minta mandi laut.....
    yummyliciousnya dapat layan seafood....

    ReplyDelete
  17. salam kenal.

    comel nye yeyen ngan ziyyad..

    huuu dslr sy dh ilang..rindu btul nak amik gmbr camni....jaga camera elok2 yea. skrg camera pon pencuri dah aim kan :)

    ReplyDelete
  18. oh my god!!!! sangat comeylnya laaaaa budak bujang berdua tu. treat them well and wallah! they'll become a full-packaged-men yang jadi idaman para mertua. hu hu hu.
    Nice scenery... sgt mendamaikan.

    ReplyDelete
  19. Nak tgk seafood ...sunset dah selalu ...tiap2 hari depan rumah ....

    ReplyDelete
  20. jeles pada double ZZ sbb main pasir..

    jeles pada sunset y disnap o dok faiz....

    jeles lagi sbb pi makan seafood..

    mai ajak kami pulak

    ReplyDelete
  21. kalau kat pulau lg cantik pantainya kan? ni nampak kurang berseri sikit

    ReplyDelete
  22. doc suka ambik gambar pantai yer?? better doc pergi tioman,redang or perhentian, lagi cantik gambar doc boleh tembak...:)

    ReplyDelete
  23. handsome & gojes.

    errr, mana gambar seafood?

    ReplyDelete
  24. Tu lompat bulan.. lompat bintang tangan kat atas...
    Lebih jujur... air laut pun keruh ya amat, esp tengok dari atas.. sebatu dok keruh lagi..

    ReplyDelete
  25. waa berjimba di pantai ye!!!...jom ke PERAHU.....

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum DZ

    tahan lasak tripot tu...ye...

    ReplyDelete
  27. Saya mmg suka tgk sunset/sunrise..
    Shot tu pn dh ckp cntik tu doc hihi

    ReplyDelete
  28. comelnya dua hero ni..jeles la sebab saya takde ank laki..dua2 pempuan..

    ReplyDelete
  29. cantik gambar pemandangan yang diambil...saya pun suka situasi sebegini

    ReplyDelete
  30. cantiknya pic Doc tu... sy stuju dengan Papa Mift... menyunset di Redang mestilah tersangat hebatnya... sungguh amat cantik di sana, sayang masa sy pergi dulu hanya ada kamera cokia je

    ReplyDelete
  31. seafood ? anytime mesti best punya.

    ReplyDelete
  32. eh,makin besra,makin hensem lak abang ziyyad ;)

    ReplyDelete
  33. Assalamm..
    Memng cantik...
    Cuma menanti 7.09 lebih minit yg seksanya,,bagi lelaki..itu masa org dok dlm surau..huu

    ReplyDelete
  34. Doc... dekat Bagan Lalang, Morib dan Kelanang sunset dia sangat ohsem.. saya selalu datang sini untuk sunset

    ReplyDelete
  35. cantik pemandangan...
    Dua budak Comel!

    ... yang nak ajar lompat bintang tu, tinggikah lompat bintangnya? :)

    ReplyDelete
  36. alahai yeyen..model cumel sungguh!!! btw,mak pun ada gak tripod tp rasa2nya dah jd tukun kot! Hihihi.

    ReplyDelete
  37. Dua2 anak teruna hensem bangat la aih!
    Err, tolong habaq kat si tripod tu jangan kangkang luaih2 sangat, gambaq dia masuk blog suma orang tengok ni, malu aih!

    Kihkihkih!

    ReplyDelete
  38. comel2 betol 2 hero ni... pantai, laut, gunung, tasik, sungai.. semuanya cantik kalau di-capture kan kan...

    ReplyDelete
  39. Omak aiii...bosanya tripod...mcm kapal angkasa alien...ahakz

    ReplyDelete
  40. rinduuuuuu nak pijak pasir pantai..
    membesar berdekatan pantai dan sekarang jauh dari pantai.
    Bukan budak2 je suka pasir pantai doc...mokcik ni pun suka juga.
    Sangat bahagia bila berkaki ayam di tepian pantai..sambil mendengar deruan ombak...terapi minda kejap :)
    Anak2 doc sungguh encem...tambah satu lagi hero doc...biar kita serupa :)

    ReplyDelete
  41. Dua2 putera Doc sangat comel.. Cantik gambar.. Memang tak pandai nak ambil gambar cantik2 seperti ni.. Tq for sharing..

    ReplyDelete
  42. budak suka pasir sbb tekstur lembut kot hihi
    teori sy lah..sbb ank sy masa kecik pun suka
    masuk pasir dlm mulut -____-

    cantik gambar sunset..oklah ni dah kira pro :D

    ReplyDelete
  43. Suatu aktiviti yang menarik di waktu petang. Lepas tu bolehlah belasah seafood dekat Bagan Lalang pulak.

    ReplyDelete
  44. kat bagan lalang ni lari sampai tgh2 pun xpe, pantai landai.. hehehe

    ReplyDelete
  45. dekat je ngan rumah..tp lama dh x kesini

    ReplyDelete
  46. Cantik2nya gambar tu esp. model2nya hensem boy....

    ReplyDelete
  47. comel plak name yeyen tuh. ape nme betol die? org nye lagi la comel2 belaka..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...