Monday, December 17, 2012

2 + 1 = Tutup Kilang.

Berita yang baik, wajar dikongsi, kan?

Alhamdullilah..mommyZZ pregnant...sekarang ~ 8 minggu usia kandungan..masih awal.

Kami tak merancang ke?
Merancang..of course merancang...
Betul betul punya merancang...
Yeyen lahir 23 May 2011..
Jadinya sekarang Yeyen baru setahun 7 bulan..
Lahirkan Yeyen menerusi Caesarean...
Ziyyad 30 October 2008...pun Caesarean..

Tapi..
Kuasa tuhan kan...
Berkat doa ibu bapa...
Dan keberkatan doa mereka di Tanah Suci..

 Yeyen masa dalam kandungan ( 28 minggu 5 hari)

Yeyen pada 26 September 2011 ( age 4 months ). Botak macam Kojak pasca akikah..Insya Allah bulan July 2013, bau baby lagi rumah kami..

Rupa rupanya mommyZZ kirim doa kat mak ayah aku masa mereka tunaikan haji tuhari..
" anugerahkan lah kami pasangan anak kembar perempuan"

Gulp..

Berkatnya doa kan..almost on the spot makbul !
Seminggu sebelum parents aku pulang ke Malaysia, dah sah mommyZZ pregnant..
Scan sudah..
Satu aja..
Pompuan atau lelaki..
Tak kisah..
Janji sihat..

 Ziyyad masa dalam kandungan ( 29 minggu ++ masa ni usia nya)
Ziyyad jadi kumbang kat Cameron Highlands..masa ni umur 11 bulan rasa rasanya

Kalau boy jugak...boleh la buat team sepaktakraw..
Kalau girl, mommyZZ cakap sah la nanti jadi " daddy's little girl" tu..    :P
Saja aja usik mommyZZ...cakap " nanti I nak belikan banyak-banyak gaun kat Lovely Lace"
MommyZZ replied " utk setiap pasang baju/gaun cantik u belikan for your lil girl, I akan belikan juga baju utk both my heroes..hahaha"

ps: Dilema nak tambah anak vs tutup kilang aku dah coretkan di ENTRI INI. So senang sekarang, takyah fikir nak tambah atau tidak. Memang kena tambah! Haha..Dan ini yang terakhir, tutup kilang lepas ni ( 3 kali Caesarean )

79 comments:

  1. woww...tahniahh buat daddy ziyyad sekeluarga.. alhamdulillah..rezeki Allah nak bagi kan.. best best.. tumpang eksaited sekali..

    ReplyDelete
  2. Tahniah buat DZ & isteri. Kita hanya merancang. Tapi perancang terbaik adalah DIA. Saya aritu pon tak jangka dpt anak ketiga agak cepat. Bila kandungan dah masuk 5 bulan baru sedar diri hamil lagi. Alhamdulillah baby sihat & normal ☺☺

    ReplyDelete
  3. wah.!tahniah.yg pasti, walau kita kata belum bersedia, perasaan berbunga2 dr hari pertama tahu bby wujud dlm perut.best22!

    ReplyDelete
  4. kembarkah?







    saya tumpang happy doc..


    .

    ReplyDelete
  5. lor...amik anak sedara aku si kembar tu jadi anak angkat la..hehehe....alhamdulillah..tahniah Doc!

    ReplyDelete
  6. congrats to DZ & MommyZZ..

    tetiba dee terpikir perlukah tambah lagi seorang..boy..and last caesarian..huhu..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah & tahniah! Girl atau boy, kami semua tumpang hepi (tapi akak sebut girl dulu tu, kihkih)

    ReplyDelete
  8. ooohhh.. nampakny mummyZZ pon berjangkit jugak penyakit berjangkit jiran2 Doc tu yer.. muehehehe.. tak dapat di selamatkan~
    Tahniah Buat DZ n MummyZZ.. moga bb dan mummy sentiasa sihat~

    ReplyDelete
  9. syoknya..alhamdulillah..bestnya bila dapat berita org pregnant

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.....best best bestttttt!!!!

    ReplyDelete
  11. jangan Doc...jangan... kalau Allah still kata you mampu untuk tambah umat lagi...xdpt la you nak tutup kilang ye Doc. Careful wut you wish for. hehehe

    ReplyDelete
  12. Tahniah....rasa macam nak melompat2 seronok bila dengar sahabat2 nak tambah babies. Alhamdulillah. Apa nak buat, rezeki kita hanya seorang. Itupun syukur Alhamdulillah. Maklumlah, macam2 problem ada.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah & tahniah Faiz & Fiza. Senangkan tak payah nak risau pening muntah tengah malam...dah ada dokter in da house...:))

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. congrats to both of you..
    sila jaga diri bebaik..
    yeayyy~ tambah anak sedara lagi.. ahaksss!

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah, tahniah to both of you...in shaa Allah..kalau ada rezeki dapat gegirl lepas ni.. ^_^ ...take care!

    ReplyDelete
  17. Tahniah... terasa cam nak tambah jugak, tapi tunggu dulu la nak plan lahirkan baby awal tahun 2014 nanti

    ReplyDelete
  18. wahhhhhhhhhhhhhhhh
    tahniahhhhh
    ni nampak mcm ak kejor sy je docc...ekekekekke
    tak dpt kembo pun takpe...tak dpt girl pun takpe...janji sihat....ai nak ade baby lagi tunggu lama sikit laaa....hahahhaha

    ReplyDelete
  19. tahniah!!!!!!!!!!!!!
    bestnya...
    doakan cheqna jugak ok =)

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah.. Tahniah ya.. seronok akak dgr..

    ReplyDelete
  21. Tahniah dari kakak. Kenapa kakak suka juga tak tahulah. Tapi harap yg ketiga boleh bersalin normal (walau impossible). Betul yg penting sihat lelaki-perempuan tak kisah.

    ReplyDelete
  22. Ehh...doc ada kawan tu 4 kali.

    Dah rezeki sebegitu. Doa banyak2 buat solat hajat minta dengan Allah dapat baby gurl. Ada kawan ni dua pompuan scan doc cakap pompuan lagik. Finally baru nampak boboy bila dah 7 bulan. Alhamdulillah.

    Aina doakan dapat baby gurl okeh tapi gurl ke boboy ke itu anugerah Allah. Jadi anak dan menantu yg baik supaya kita akan dapat juga anak dan menantu yg baik2 jugak. Ngeee...

    ReplyDelete
  23. Tahniah doc... Semoga doa dari tanah suci untuk sepasang kembar perempuan itu termakbul.... Insyaallah :)

    ReplyDelete
  24. tahniah utk ko dan fiza...aku hepi sgt dgr berita ni...harap fiza boleh jaga diri dan kandungan baik2...dan ko tlg jgn bg fiza lasak2 sgt ok...

    aku rasa kali ni baby girl...InsyaAllah..

    ReplyDelete
  25. TAHNIAH! Alhamdulillah..saya tumpang happy. :)

    ReplyDelete
  26. tahniah koranggg!!!! kalau boleh kan, kalau boleh la kan...nak tengok baby girl pulak. mesti cun meletop macam mommyZZ!

    ReplyDelete
  27. tahniah...apa pun jantina..janji anak dan si ibu sihat,kan...(saya dah lama tutup kilang hehe)

    ReplyDelete
  28. congrats both of u
    sapa la pulak yg akan ikut jejak langkah lps ni....

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah dan tahniah utk korang sekeluarga....best best best bau baby! kalau dpt pompuan sure comel ok!
    aku yang anak 3 nih, suami isteri berkerjaya memang sangat mencabar duli ar.....ngan cik abang yang outstation tanpa henti, sekali lagi memang betul mencabar dan menguji aku...walau cik abang sediakan maid, tapi anak2 sgt attached ngan aku, so leh bayang tak camner......
    apa pun, anak yang ke 3 dah 2 tahun lebey, aku rasa dah rileks sket skang berbanding tahun2 sebelumnya, anak2 tengah naik, memang best, kadang2 lupa yang aku penat, sampai aku sendiri jatuh sakit akhirnya sebab tak cukup rehat!
    byk faktor perlu difikirkan, kesihatan, ekonomi, tenaga dan kederat, fizikal, mental (just to name a few) zaman sekarang totally berbeza dengan zaman dahulu, apa pun kita sendiri memang kena rancang.....harap2 aku tak berjangkit ngan penyakit mommyZZ nih, sebab aku tengah cuak gila ni! OMG OMG
    semoga segalanya dipermudahkan utk mommyZZ!

    ReplyDelete
  30. 1) shabas! :)
    2) tahniah
    3) moga gegurl la kali ni


    royak kat mommyzz, jaga diri. doktor..sila jaga dengan baik ye. hehehe

    ReplyDelete
  31. Tahniah DR&wife :)
    tumpang happy dgn khabar gembira ini.

    take care ya mommyzz :D

    ReplyDelete
  32. 1 TAHNIAH
    2. Gambar baby jd kumbang tu di area Mardi kan

    ReplyDelete
  33. Tahmiah... harap baby girl ye.. kalau boy jugak.. meh join dgn sayalah.. tiga2 boboi.. hehehe

    ReplyDelete
  34. alhamdulillah...tahniah DZ and wifey.


    p/s;birthday yeyen sama dgn saya la..patutla hensem.... (motiffff???kakakakaka!)

    ReplyDelete
  35. uwaaaaaa
    jealousssssss!!!!

    nk baby jgkkkk
    anyhow congrats!

    ReplyDelete
  36. tahniah ya! semoga dipermudahksn segalanya..comel semua anak2 tu..

    ReplyDelete
  37. Alhamdullillah.. tahniah doc.. murah rezeki tuh..

    ReplyDelete
  38. tahniah..rezeki Allah da mari doc..hehe

    ReplyDelete
  39. Tahniah abang..saya tahun depan agaknya..

    ReplyDelete
  40. Kalau 3 lelali kita geng lah...hihi
    Tp Sampai Sekarang Kalau tgok baju anak perempuan, still Teringin nak beli.
    Kdg2 beli Unk anak buah:D

    ReplyDelete
  41. Assalam Dd ZZ..Alhamdulillah...senang hati ye..hehe...yang penting anak2 sihat..anyway semoga moomy zz sihat sehingga ke hari yangdinantikan..amin..

    ReplyDelete
  42. alhamdulillah... tahniah doc....

    ReplyDelete
  43. tahniah2 for both of u.... juga pd ziyyad ngn yeyen, yeyen beza 2bln je ngn aiyan lah... blh geng nih...
    dana nih masa peknen ada darah tinggi, selalu ulang alik duk dlm ward, bile membe2 tanya bile nk peknen... mule lah rasa fobia... hehehe

    ReplyDelete
  44. Kalau dapat perempuan,
    baru kira complete family.
    Kalau tidak,
    kena bargain dengan Obstetrician,
    minta tambah satu lagi kuota.

    Apa2pun.
    Tahniah.
    Rezeki kita Allah yang beri.
    Syukur Alhamdulilah.

    ReplyDelete
  45. tahniah DZ.. teringat kat entri awak pasal penyakit berjangkit dulu.. ni betul2 dah berjangkit..

    ReplyDelete
  46. Tahniah buat family doc.semoga gegurl kali nie....

    ReplyDelete
  47. wah,kty yg baca ni pun happy sgt2,
    tahniah ! Dari kty
    semoga mommyzz,sihat smpai melahirkan.amin

    ReplyDelete
  48. wah,kty yg baca ni pun happy sgt2,
    tahniah ! Dari kty
    semoga mommyzz,sihat smpai melahirkan.amin

    ReplyDelete
  49. tahniah2..
    seronok ada anak2 ni

    ReplyDelete
  50. tahniah!
    yeyen same age dgn riffa
    adakah i harus ikut jejak langkah mommyZZ?
    hmmmm......

    ReplyDelete
  51. tahniah doc...okey lah kalau buat team sepaktakraw,boleh ganti team sepaktakraw Malaysia sekarang nih...asyik kalah jer sekarang...huhu

    ReplyDelete
  52. alhamdulillah, moga2 dapat gegirl pulop! hehehe.

    ReplyDelete
  53. Alhamdulillah, rezeki. Tumpang seronok melihat org lain mendapat zuriat ;)

    ReplyDelete
  54. Tahniah, seronok bebenor rasanya ier... Alhamdulillah. Moga sihat dan dipermudahkan semua.

    ReplyDelete
  55. Taniah bro.....den 6 tahun usaha utk yg ke 3...lum berjaya laeiiii...ahakz

    ReplyDelete
  56. Syukur Alhamdulillah.. Tahniah buat Doc dan Kak Fiza.. Moga dapat anak perempuan seperti yang diidam2kan..

    Dua orang anak Doc sangat comel.. dan suka tengok wajah mereka.. Pesan kat Kak Fiza, jangan renyah2 ye.. Jaga kandungan baik2.. Kami doakan agar semuanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
  57. (2+1) + 8 = bukak cawangan (kuikui2)

    ReplyDelete
  58. masih blm terlambat nak ucap tahniah pada DZZ n MZZ. Alhamdulillah... Allah Maha Mendengar tiap doa2 hambanya... saya tumpang happy ni!

    ReplyDelete
  59. Tertinggal entry ni rupanya....


    Nasibla ternampak kat fb ...ekekeke.


    Tahniah korang.....
    Kalau Mommyz ngidam mee udang power...mai penang.haha

    ReplyDelete
  60. Alhamdulillah.. tahniah to mummy and daddy... Sejak dua menjak ni asyik dgr rakan2 pregnant jer..Happy nya. Rindu nak ada bau baby kat dalam rumah. Teringat kata kata someone (lelaki), dengan angkuh dia kata skrg kalau ceaser .. nak branak 8 pun boleh. Ija kata boleh lah sbb bukan dia yg rasa perit... Kata kata dia dimakbul Tuhan. Baru anak dia usia setahun dah pregnant lagi.. dia dah 2x ceaser. Apa apa pun itu rezeki... Anak tuh rezeki tuh..

    Daddy, order ija untuk bulan depan on tk? tkt mummy morning sickness ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah order on.

      Delete
    2. Boleh sms saya no hp? Hp problem hari tu..xde no contact..

      Delete
  61. tahniah best ada baby. i pun baru je dpt baby. baru 2 months.

    ReplyDelete
  62. x perasan pulak entry ni. Tahniah doc ! ada geng baby 2013 saya :) kenapa yg ketiga ni pun nak c-sect jugak? mmg x boleh bersalin normal ker?

    ReplyDelete
  63. alhamdulillah...tahniah!

    rezeki..rezeki

    ReplyDelete
  64. beribu-ribu tahniah utk anda sekeluarga, saya tumpang gembira :)

    ReplyDelete
  65. Congrate..caesar pun klu dh rezeki nk pregnant cepat nk buat camane kn..semoga baby sihat dn selamat smpai melahirkan nnti..

    ReplyDelete
  66. Wowww....alhamdulillah rezeki dr Allah!!! Tumpang seronok dgn kedatangan org baru *wlupun mak lmbat ketinggalakn ketapi*


    Kita sama2 tlg doakan agar doc dpt lil baby ok..

    ReplyDelete
  67. wah.. tahniah.. tetiba ai rasa nak gedik manja kat en. suami.. hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...