Wednesday, November 21, 2012

WW: As Sodakatul-jariah To Police, again!



58 comments:

  1. Adoi, saman utk kali ke bape ni? Entah2, sy pun kena tak?? Nak2 skg ni ade AES!

    ReplyDelete
  2. langgar lampu isyarat ke?????kekeke

    ReplyDelete
  3. kadang2 papantanda itu sangat sukar utk dipatuhi ..

    ReplyDelete
  4. aduh la... ni yg rasa nk jd pemandu berhemah nih...

    ReplyDelete
  5. dapat pahala tak klu sedekah macam ni? Hehe

    ReplyDelete
  6. benda paling sy tak suka nak bagi :P

    ReplyDelete
  7. Papan tanda tak patuh, surat tuntutan terpaksalah patuh..huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. janganlah kena kat kami jugak..fuuhhh...

    ReplyDelete
  9. Nak kena check saman ni. Takut kena ngan AES je ☺☺

    DZ, pasal tangki minyak bocor tu saya kena dalam RM200++. Nasib tak kena tukar tank baru.

    ReplyDelete
  10. Sejak ada keta sendiri, rajin juga mengecheck saman...hehe...

    ReplyDelete
  11. huhuhuhu.sila la bayar ye..

    * ular mmg jinak. tp tak ramai wanita yg berani nak pgg.. sy pon geli n tkt... tp nak ada kenangan gak n rasa pgg ular :D

    ReplyDelete
  12. wa kene saman jemahat lepas. slh sndr. tak pakai belt. tapi, hrtu mmg nk kene. biasanya pakai, takde roadblock. haritu tak pakai ada roadblock lak. lokasi mmg stratergik. ngam2 selekoh. timing lak, jam org balik koje. hrtu.. berpuluh2 org kene saman terutama penunggang motosikal. cam pesta.

    yg bes, en. trapik tu siap bg less. dr kesalahan tak pakai belt, dia tulis kesalahan gagal tunjuk lesen. murah sikit samannya kata en. trapik tu ler... rm60 je. kesalahan tak pakai belt, rm300 tak boleh kurang.

    ReplyDelete
  13. Ada satu Senior Engineer ni org Indonesia. Kena saman kes lampu isyarat. Dia lajak melebihi garisan sepatutnya tapi dia memang berhenti (katanya). Kamera itu berfungsi dengan jayanya lah. Terpaksa le bayar jugak.

    Akak cakap dgn dia. Kamera itu hanya mengikut arahan dan ianya tiada budi bicara.

    ReplyDelete
  14. surat cinta yg buatkan pemiliknya tak lalu makan & tidur tak lena...

    ReplyDelete
  15. saya pernah kena dlu, saman parking. sakitnya hati klau dikenang :(

    ReplyDelete
  16. Polis metilah jawab: Syukran jazilan ya DaddyZZ.

    ReplyDelete
  17. Waka...waka....taniah...ada peminat...ahakz...ahakz

    ReplyDelete
  18. erk......sabar jer la..sendiri salah kan...

    ReplyDelete
  19. dah terima kenalah balas ye...

    ReplyDelete
  20. kalau sadaqah (saja buat nahu lebih) pada yang memerlukan, dapat pahala.
    kalau sadaqah pada al-polisi, dapat apa ye.

    ReplyDelete
  21. anda seorang yg pemurah.. hehe

    ReplyDelete
  22. tahun ni saya dah bayar 2 keping saman, haishhh.

    ReplyDelete
  23. saman ke doc... tp duit byk lagi tu! hehe

    ReplyDelete
  24. dua minggu lepas shidi naik mahkamah kat selayang sbb kena saman lesen motor mati...melayang rm300...(ni saman JPJ tau, bukan saman dari polis)

    hakim tu tak nak consider langsung bagi diskaun....nyampah...mungkin alasan shidi tak kuat kot...dlm ramai2 yg kena saman naik mahkamah hari tu, cuma sorang je pesalah (lelaki India) dpt diskaun, itupun dpt kurang rm50, sbb dia bg alasan mak dia sakit, byk nak pakai duit....huhu...

    ReplyDelete
  25. lagi satu nak komen, ko dah tukar balik background kaler kelabu ni lah!! suka!! suka!!

    ReplyDelete
  26. tanda apa yang dilanggar tu ye ?

    ReplyDelete
  27. aduhhhhh paksarela bayor ler sbb dah buat salah kannnn...

    ReplyDelete
  28. langgar papan tanda ape DZ?? selalunye lebih had laju~ :P

    ReplyDelete
  29. bertambah lagi sales PDRM...hehe

    ReplyDelete
  30. Tak mboh kata apa... belakang ni .... ambo pun langgo 2 3 lampu gak ... kalau aes jadah tu cekap ...mapusss...

    ReplyDelete
  31. Dapat 7 org patient Bangla dah boleh cover tu .... hehehe

    ReplyDelete
  32. Salam doc..awatlah bagi kat polis..kalau sedekah terus kat JARIAH ni kan banyak baiknya!!!

    ReplyDelete
  33. tak pa DZ...sedekah jariah namanya....atau bayar dam...:)

    ReplyDelete
  34. Dah Kena saman ke? Awalnya...hihi

    Banyaknya n3 yg tertinggal...Tp dah Baca semua dah...Cantiknya rainbow cake tu Dan meriahnya gathering dirumah datok :)

    ReplyDelete
  35. Na'uzubillah, na'uzubillah, na'uzubillah, na'uzubillah, na'uzubillah!!! Mintak dijauhkan, amin!

    ReplyDelete
  36. bayar jelah...tapi kalau tak salah buatlah rayuan..hihihi...

    ReplyDelete
  37. Skrg boleh diskaun lg tak?
    Dulu2 tiap kali nk byr saman saya& suami buat surat rayuan. Tiap kali tu mmg dpt kurang.

    ReplyDelete
  38. Sedih kan bila kena saman.. rasa menyesal sangat...membazir x pasal2

    ReplyDelete
  39. sejak ada aes ni mmg ramai dapat surat cinta ni.. ni saat rasa nak duduk german boleh pecut 160km ala2 unlimited speed kat autobahn tu.. moh kita doc, merempit kat autobahn..

    ReplyDelete
  40. Kena saman ke? Aiseyman! Penyumbang duit kepada negara ni! Haha..
    Takpe bayangkan, mcm main monopoli gitu.

    JOM~
    Nak invite join 1st Giveaway Blog Qashmere

    Banyak hadiah yang menarik untuk semua.

    ReplyDelete
  41. Kena saman ye bro. Penyumbang duit kepada negara ni. Hahaha
    Anggap sahaja macam main monopoli gituw!

    JOM~
    Nak invite join 1st Giveaway Blog Qashmere

    Banyak hadiah yang menarik untuk semua.

    ReplyDelete
  42. biasalah kena saman..zaman skang sik menyaman jerlah keja polis.hahaha.takper doc sedekah itu pahala=)

    ReplyDelete
  43. selamat bersedekah doc..tah2 sy pun ada saman gak

    ReplyDelete
  44. Setia Dagang kat Setia Alam ke doc? Ada kamera AES ke? Kat mana ye? Tak pernah perasan pulak..
    btw, doc stay kat Setia Alam ke?

    ReplyDelete
  45. nak buat camne kan dah kita yg langgar peraturan kena la membayarnya walaupun sakit hati dibuatnya.saya pun kena saman juga bulan lepas. pi bayar terus, nasib baik kena RM 50,kalo kena ratus2 lagi geram la rasa..

    ReplyDelete
  46. Musim kena saman... :-)

    Saya ingatkan tak kena, sebab ramai yg parking kt situ... banyaklah hasil saman PDRM hari tu

    Dah dapat balasan, kena RM100

    ReplyDelete
  47. emm terkenang satu ketika dulu bayar saman beribu sbb nak renew roadtax.huhu

    ReplyDelete
  48. tu yang tak tahan tu.. :(
    dahlah tak kayo mano..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...