Tuesday, November 20, 2012

Rainbow Cake with Italian buttercream

Hari Rabu lepas, ada buat contest sempena WW. Ini LINK nya
Malangnya, tiada yang jawap TEPAT..
Yang sipi sipi punya jawapan, "icing cake".
Yang bagi jawapan muruku colorful pun ada! Weh, tahu la masa tu mood Deepavali, amma! ha ha
Yang jawap bubur cacar pun ada! ha ha.

Inilah benda nya...
 Skema jawapan ialah: Rainbow Cake with Italian buttercream

Rainbow cake ni menjadi famous setelah Martha Stewart mempopular kan nya. Maka sana sini umat manusia sedunia mengejar kek pelangi ini. Sebenarnya masa cuti Deepavali hari tu, aku buat photoshoot kek untuk our bakery website yang tak siap siap lagi tu.  So, nak kongsi la sikit hasil photoshoot amatur  :)

A 1.5kg + rainbow cake with Italian buttercream.


Hari tu, mommyZZ buat dua kek sebenarnya. Ye la, lepas photoshoot, kek ni boleh di makan dan di beri pada kawan yang sambut Deepavali. Kek kedua yang aku ambik gambar ialah Red Velvet.





alang alang dah promote ni, nak promote sekali la red velvet in jar yang wife aku buat..ha ha..
ni masa wedding last month..
red velvet in jar for VIP guests.

Red velvet with pink & purple cream cheese

Yang kat belakang red velvet in jar tu ialah homemade choc in box..pun hasil buatan mommyZZ jugakkkkk  :P

Sekian, wassalam.

56 comments:

  1. terliur nengok rainbow cake.ngn velvet cake. :)

    ReplyDelete
  2. tebalnya topping cream cheese kek velvet. sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat. ha punyalah suka. rajinnya mommy zz buat semua ni. cayalah!

    ReplyDelete
  3. wahhh... terujanya tgk hasil tgn mommyZZ. saya sampai saat ni blm pernah lagi menikmati red velvet ke...rainbow kek ke. hajat dihati cam nak buat, tapi.. tapi cam susah je... aduhh.. dah mengaku kalah sblm berjuang nih!

    ReplyDelete
  4. Adududududuuuuuuuuuu.............menggugat keinginan betol tengok ke kek2 ini.... Kreatif sangat..... :)

    ReplyDelete
  5. kreatif sangat deco rainbow cake tu.. simple tp sangat menarik!

    ReplyDelete
  6. Waaaaaaaaaaaa rainbow cake tu bestnya..Berapa sebijik?

    Dan mintak tolong semua dan reader yang lain tolong support Mummy menang hadiah iPhone 5 Gadget Impian

    1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian

    2. Klik butang G+ (Google Plus)

    3. Jangan lupa follow blog Mummy!

    Mintak sangat jasa baik korang.

    Thanks

    ReplyDelete
  7. nak tanya... kalau ija nak order dan mtk deliver to KL for my BFF's birthday surprise boleh tak?

    ReplyDelete
  8. Teka punya teka punya teka semua salah...hahaaa...unik topping tu.

    ReplyDelete
  9. wahh cantik n kemas buatannye...skrang mmg tgh menggila rainbow cake nie.....suke sbb kaler die yg kalerpul tuh....

    ReplyDelete
  10. waiii...warnaaa.. ammmaaa.. appaaa...ayoyoo...hahaha...

    ReplyDelete
  11. humak aih.. dari skian ari ke skian ari nak order tak order oder.. kali ni terus kali link ke org umah! muahaha

    ReplyDelete
  12. dah macam macam ada hasil tangan mommy ZZ..dah siap ke doc..dengan harga ekali senang nak tengok

    ReplyDelete
  13. durian crepe tak buat ke? sob sob sob~

    ReplyDelete
  14. wow terer sgt mommy zz membaking. nampak menarik dan sudah semestinya sedap tu

    ReplyDelete
  15. cantik.. ingatkan pavlova.. hehehe

    ReplyDelete
  16. isy2 memang salute giler la..memang menarik tertarik kek mommyzz memang dabooommm!!!

    x sabo nak mengadap bakery website mommyzz plak hehehe

    ReplyDelete
  17. wahh.., wak X sempat nk teka pulakkk..

    ReplyDelete
  18. hangin betul la, diketika gua lapar, bukak2 blog nih, dia wat entry kek favourite aku.....rasa nak sekel2 je kepala ko tau tak.........gambar cantik, kek sedap, hampeh la ko!

    ReplyDelete
  19. adoila..dua-dua sedap...baguslah mommyZZ menceburkan diri dalam business ni...sesuai sangat tu..kawan sepejabat saya ni pun terror wat kek,cookies segala benda ni dan sangatlah mendapat sambutan..kadang2 sampai tak tidur malam siapkan tempahan..semoga business menjadi maju untuk MommyZZ...

    ReplyDelete
  20. salam..

    wah.. kagum betul dengan kepakaran mommy zz.. hari tu dah order pavlova yg super sedap.. nnt2 boleh order RV atau RC pulak..

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum DZ

    kalau saya pun dapat nak teka kek

    ReplyDelete
  22. so xde sape dapat macaron la ye? :p

    ReplyDelete
  23. Mmmm...baru tengok je dah rasa sedap! Ni kalau dekat mau order.

    ReplyDelete
  24. Tangan dan minda MommyZZ memang sangat kreatif. Kena pantas baru menjagi. Kalaulah duduk JB kan ke bagus. Senang kakak nak aje order. Teringin aje order..

    ReplyDelete
  25. hehehhe salah rupenyer... mana lah tau namanyer italian buttercream... pasni kene nengok rancangan baking2 kek selalu lah

    ReplyDelete
  26. warna kek2 tuh sungguh striking doc...sungguh menarik...pasti mendapat sambutan....

    ReplyDelete
  27. wow.. memang teruja akak menengoknyer..
    tu belum rasa lagi.
    betul2 warna2 pelangi....

    ReplyDelete
  28. air liur meleleh okeee...

    nak try seketul kek rainbow... ri tu tanya red valvet...heheh

    chop nak carik no tipon mommyZZ..

    ReplyDelete
  29. ur wife mmg layak buka bakery ...serius...

    ReplyDelete
  30. as salam

    pandainye buat kek..nice:)

    ReplyDelete
  31. Menariknyerrr warna warna rainbow ituu...
    buat sy terasa lapaq teketaq ketaq... hehehe
    brapa hengget tu dedi?

    ReplyDelete
  32. tetiba rasa mcm salah masuk rumah...kehkehkeh..lain benor..suka lagi yg lama kot..tp yelah..kita perlu perubahan kan..kalau tak bosan pulak..hehehe..

    kek2 tu nampak sgt sedap..lepas ni kencanglah bisnes mommy ZZ ye..moga sukses..

    ReplyDelete
  33. pandainya mommyZZ.. kalau berkesempatan nanti, nak order lah..

    ReplyDelete
  34. Salam utk Fida, suka tgk dia, hebat dan rajin sgt masak memasak, memang bisnes ek?
    Hehe tak sangka jawapan tu, hari tu beli kek pelangi tu, satu slice rm5, red velvet tu dah cuba buat, memang sedapkan.
    Untunglah fida dpt suami memahami..

    ReplyDelete
  35. Meleleh ayaq lioq tengok kek2 tuu..

    ReplyDelete
  36. Wow....kreatifnya....terbaek....

    ReplyDelete
  37. sedap...sedap..sudah lapar kek nih..hihi

    ReplyDelete
  38. Makchaq tak dan teka.. kalau jawab la ni ikut skema jawapan, boleh dapat hadiah tak?

    ReplyDelete
  39. haha tak ada yg meneka dgn tepat..makanya tak ada hadiahlah..tak pelah dapt tgk gambar pun jadilah..kek npk sedap..bole bagi resepi??hehe

    ReplyDelete
  40. Cool gile. Eh, sy ade participate ke sesi teka meneka tu? Lupa daaaaaaaa!

    ReplyDelete
  41. Sedapnya kek. Suka tgk rainbow kek tu...sgt colorful ☺☺

    ReplyDelete
  42. belum pernah jumpa org buat rainbow kek 7 warna... selalu miss warna indigo

    ReplyDelete
  43. semuanya sedap2 dan menarik... terliur di buatnya

    ReplyDelete
  44. kemainlagi imej kek2 nie wat terasa kemanisan kat tekaknie haa...pandai mommy zz buat kek

    ReplyDelete
  45. terlir saya...sila hantarkan satu slice kepada mak buyung nih!

    ReplyDelete
  46. Saya la tu tergolong dalam jawapan bubur cacar walaupun dah terang-terang tau bukan. Hehe.. Saja mencuba nasib. Tapi memang nampak sedap betul rainbow cake tu.

    ReplyDelete
  47. Memang pakar mommyZZ membuat kek.. Cantik benar rupa keknya tu. Kalaulah dapat rasa sendiri, alangkah nikmatnya..

    ReplyDelete
  48. kek tu cantik sgt dan berpinau mata saya tgk kalernya

    ReplyDelete
  49. huyyoooo... canti.. nangis Qasey Honey tengok kek rainbow tu.. huhu

    ReplyDelete
  50. balang tu beli kat mana? saya mancari jar plastik tu x jumpa-jumpa..

    chazalle@yahoo.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...