Friday, November 16, 2012

Maging

Malam semalam, kami jadi maging.
Teringin nak try me-maging kat sini, setelah di promot oleh kawan aku yg dah bersawang blog nya tu..haha

Islamic Steakhouse, Bangi. Yang Wadihana tu pebenda, ah? sebab belakang kedai ni pun, ada jugak kedai nama Wadihana Islamic Kitchen..aku assumed adik beradik la depa ni..Senang aja jumpa kedai ni, sebab aku bawak adik & adik ipar aku yang memang duduk kat Kajang hahaha... Sorry la, aku memang failed jalan2 kat Bangi ni, banyak sangat simpang & roundabout..Kat keliling kedai ni, ada few eateries yang aku rasa nak try jugak ( Yati Ayam Percik, etc)..Memang betul la, Bangi ni food heaven..

The menu. Selera pemaging telah meningkat setelah menatap menu ni..haha

Dua pemaging utama. :)

 Seafood Chowder.  Ini menu buat anak pemaging yang belum bersedia menerima menu daging. Sodap. Boleh try buat sendiri lepas ni kat rumah..kah kah kah

Grilled Rib Eye Steak.  Ok la, boleh tahan. Tapi sedap lagi la kalau kat TGI Friday or Tony Romas. Jujurnya, rib eye steak nya a bit liat. Seriously, aku selalu beli stok daging di Kg Attap, KL tu( major supplier for hotels in KL), dan selalu buat rib eye steak. Rib Eye steak yang wife aku buat lagi lembut, tak penat rahang bila mengunyah.

Grilled Tenderloin Steak. Sedap! Kalau TGI Friday aku bagi markah 10/10, yang ni aku boleh bagi 9.5/10. Melt in mouth. So, nak makan tenderloin yang murah, boleh gi sini.

BBQ Beef Rack. Sedap. Berbaloi. Cuma rack nya terlebih sikit lelemak..harap mereka pilih rack yang lebih bagus.


Final verdict:

- If u want a cheap & quite a good quality steak, sila ke sini.
- Grilled potatoes nya agak dry.


ps: kepada yang nak tahu apa itu:  Maging

40 comments:

  1. tau maging tu apa tapi tadi buka2 entry ni mata buat pening pulak baca maging jadi "magic" hehehe...kena gi check mata balik nih ^_^
    semua nampak sedap..maklumlah...saya pun maging jugak..hehe

    ReplyDelete
  2. sedapnya..lah..
    dekat dah ngn umah kty ni..
    tapi lom pernah lagi menerai makan kat kedai nie

    ReplyDelete
  3. ya ampunnnn....nak kena cari gak ni....
    tapi kena cari sponsor yg nk belanja mcm Yunus Badawi ke hahahah

    ReplyDelete
  4. sy pun maging jgk. dah try stizzer?

    ReplyDelete
  5. Kakak prefer maun dari maging. Tapi sesekali kena mesti rancak sebab ada peneman.

    ReplyDelete
  6. Gigi kakcik dah tak kuat untuk mengunyah daging. :)

    ReplyDelete
  7. baru je makan Bangi Isnin lepas.. takkan kerana steak ni harus ke sana lagi..? oh.. nak kena gedik manja kat en. suami ni.. kihkihkih..

    ReplyDelete
  8. maging - makan daging

    matang - makan kentang

    mati - makan roti. boleh? hahahaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mati - makan hati lalu mati .... huhuhu

      Delete
  9. Entry yang boleh buat org lain telan air liur..

    ReplyDelete
  10. Tengok gambar makanan ni..alahai teliru seketika..Bangi sekarang dah mcm2 yer. Saya pon tak reti sangat di Bangi tu memang banyak bulatan.. ala-ala shah alam pulak..

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

    ReplyDelete
  11. Kata nak bawa saya dan Azie Azah? .... huhuhu

    ReplyDelete
  12. Air liur ku berjelejeh sudaaaaa............. Haihhh!

    ReplyDelete
  13. Carnivore..herbivore..omnivore
    Mcm blajar biology Balik je...hihi
    Pemaging tersenyum bererti mknan oklah kan secara keseluruhan.
    Bangi memang tempat mkn2

    ReplyDelete
  14. he he he tgk menu tu pown dh terliur caner !

    ReplyDelete
  15. aaaaaaa...terliur!!!!aaaaaa....terliur!!!

    ReplyDelete
  16. nsb lah bangi tuh jauh, kalu dkt mmg lah senang nk ke sana... nampak sedap n sgt juicy, teringin nk try lah 1hari nnti hehehe... asik tgk makanan je, msti nk cube

    ReplyDelete
  17. punya lama aku tak masuk blog ko nok, terkejut aku blog ko dah berubah wajah...ingat salah masuk blog tadi...ekekek...tapi aku lagi prefer background hitam ko yg dulu tu...hitam ke kelabu tu...


    kan? TGI ngan Tony Romas sedap kan nok? sedap gilak...

    ReplyDelete
  18. peh!! terlior tgk..maging? makan+daging=maging?

    ReplyDelete
  19. keh keh keh ...memaging tu lawak tu.....op kos le doc tony romas tu terbaik...uihh sampai menjilat laa tulang ribsnye heheheh...kat wadihana okey sbb harga nye laa murah kan.....lepas ni ni doc cube kat grills plak tau...belakang paparich tu .....tgk ramai jek org...mesti sedap..

    ReplyDelete
  20. tgk pada menu yg meletop nih pasti harga dia pun meletop kebabom hehe

    ReplyDelete
  21. wadihana yang belakang tu yg awal2 dia bukak kat situ.
    food dia boleh tahan. kalo ramadhan lagi la x tahan!

    yang western tu lagi masyuk menusuk kalbu.

    dulu rajin jugela ke situ, skrg ni dah ade @grills, belakang paparich tu. yang itu dia punya sirloin steaks & lamb chop dia buat rasa nak menambah nambah nambah nambah!

    muahaha!

    eh,doktor duk mana sbnrnya? bangi gak ke?

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum DZ

    beri tahu harganya
    nanti...datang2 ...tak mampu bayar...he he

    ReplyDelete
  23. jarang nak makan begini kat luar sebab jarang sangat berpuas hati..hehehe..

    selalu kalo nak panggang memanggang ni buat sendiri kat rumah je..

    ReplyDelete
  24. pernah terbaca pasal kedaini.. nak cuba jauh lak.. tapi sekali2 terjalan kat situ tak salah m encuba yerk..
    oklah boleh makan tanpa ragu2 di situkan...

    ReplyDelete
  25. aduh bertambah lapar perut den tgk entry nih...kene try juga makan kat sana satu hari nanti...ntah bila la tuh...haha

    ReplyDelete
  26. nampak menyelerakan nak kena terai ni.. kat makan kedai ni..
    salam kenal kumjungan balas..

    ReplyDelete
  27. wowwwww.. weeee..
    nampak sgt menarikk ituu makanan!!
    Bg address dia dedi, nnti sy mau hajak rakan2 di Putrajaya serbu... ;D

    ReplyDelete
  28. wah sempena maal hijrah blog ni pon dah berhijrah ke kaler putih ~ sucii gittew :D


    emmm..yummeh sy peminat steak! tp nampak jagung kt situ terus patah selera..kalau sy order ni jagung tu sy buang dulu hehe

    ReplyDelete
  29. baru je nk tanya apa tu maging...hahahaa...mujur diselit kat p/s tu :)

    ReplyDelete
  30. kat bangi ni, makanan banyaknyaaaa.....

    ReplyDelete
  31. Aduhaiiii... pemaging yg dasat niiii

    ReplyDelete
  32. Kedai ni ngan wadihana sama je, cumanya kedai ni price dia agak mahal dek ambiance kedai, food presentation bagai, ko leh dpt ngan harga murah sket kt wadihana row belakang. Kedai ni lebey concentrate on western, berbanding wadihana row belakang perghhhhhh menu mcm2. Ko leh try yatie ayam percik, nasi kerabu not bad, row blakang ada 2 kedai chinese muslim, dedua best, ada satu kedai masakan yemen pun best! Opis aku somewhere situ2, so ni territory aku, aku kamus bergerak utk mkn kt bangi wakskaka red wok suda try ka?

    ReplyDelete
  33. Wah..!!!mencabar kepermagingan saya!!!!....hehehehe....

    ReplyDelete
  34. biar jadi Maging dari jadi Masuah (Makan Rasuah)

    ReplyDelete
  35. Selalu lalu sini tapi tak pernah try makan dekat sini. Nampak macam menyelerakan. Tapi kalau dah liat tu memang spoil la nak makan. Hehe

    ReplyDelete
  36. aSSAlamualaikum,
    Saya suka di Syarifah syeksyen 7 Bdr baru bangi...steak & ciken cop dia lembut & kuah dia pun lagi sedar dr san francisco, dgn harga yg sangat murah.

    Acu cuba try test sedap ke idak ;)

    ReplyDelete
  37. saya selalu makan kat WADIHANA ISLAMIC KITCHEN... kat Islamic Stickhouse ni tak pernah masuk lagi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...