Monday, November 19, 2012

Gathering Blogger 18 Nov 2012

Semalam, 18 November 2012, berlangsung gathering blogger di rumah uncle Hamzah / Pakngah / al Lavendari. Jumlah kehadiran adalah kecil berbanding gathering sebelum sebelum ini..Ramai yang tak dapat hadir sebab sekarang musim cuti sekolah kan, so ada yang pergi melancong, ada yang pergi kenduri kawin. Apa apa pun, gathering kali ni tetap meriah.

Tuan rumah gathering kali ini, uncle Hamzah. Masa ni kami semua berkumpul dalam rumah untuk acara kuiz yang dianjurkan. Hadiahnya lumayan, semua import dari oversea seperti dari Mesir, Vietnam, London, dan lain lain. Soalan soalan kuiz nya agak mencabar juga, namun Alhamdullilah, semua peserta berjaya menjawab tepat. Ini contoh soalannya:

" Makngah(isteri Pakngah) berasal dari mana?"
A) Perlis
b) Zimbabwe

antara makanan yang di bawa semalam, konsep nya macam biasa, Pot Luck. Terlupa nak ambik gambar2 makanan lain..Sibuk sangat berborak bergossip!

Orang kuat setiap kali ada gathering blogger, kak Azie. Dasar blogger, pantang ada makanan, gambar harus diambil dahulu!

Dari kiri, Dato' Abdullah, Bujal dan Abah Zino.  Ini merupakan kali pertama aku & lain lain ahli blogger berjumpa dengan Abah Zino. Walaupun selama ni aku selalu pergi ke blog sepupu Abah Zino, iatu blog Acik Erna. Baru tahu mereka ni sepupu.Dan semalam juga buat pertama kali dapat bertemu dengan blogger Mama Ju.

Group photo time...Macam biasa, bila dah berkumpul, mesti nak ber-group photo. Ni selepas acara kuiz, masing masing seronok dapat hadiah overseas mari.

Group photo jugak. Tapi versi freestyles. Kata beberapa blogger veteran " ini lah payahnya bila kita nak bergambar dengan yang muda muda!". Ahahahahah...Takpe, layankan aja...Cuba tengok akak Azie tu, ceria!!!  ~bahahaha

Zayyan dengan akak Iyra. Zayyan punya pesanan " akak rajin rajin lah update blog tauuu"  & " jangan lupa ajak makan nasik minyak nanti"  ~hahaha

Group photo lagi sekali..Kali ni kat luar rumah pulak. Masa ni Bujal dah balik, ada urusan..Dan ini juga kali pertama aku bertemu dengan blogger Abil( duduk no 2 dari kiri, di apit oleh suami Ayu & tuan rumah, uncle Hamzah).

Rumusan gathering kali ini:

- alhamdullilah, dapat menambah kenalan blogger yang tak pernah ketemu sebelum ini ( Abil, AbahZino & MamaJu)

- kali ni terasa dikelilingi blogger yang veteran. Aku segan & hormati dengan mereka, yang mana ada yang sebaya & lebih tua dari ayah aku sendiri. Tapi mereka sempoi, dan terbuka. Seronok berkawan dengan mereka yang banyak pengalaman ni, boleh belajar banyak tentang kehidupan. Uncle Hamzah pula berkata " kita yang veteran ni pula malu dengan yang muda, sebab sibuk ber-blog!". Tapi jawapannya uncle, - zaman dulu mana ada blog, internet pun takde.  ~ hihihih

57 comments:

  1. Kenapa kakcik pulak yang rasa sebak? :(

    ReplyDelete
  2. wah bestnya rasa kagum tgk geng2 blogger veteran tu memang sporting bergaul ngan org2 mudaa..

    ReplyDelete
  3. Sedihhh sangat sebab tak tercapai hajat untuk ke situ. Tapi, demi tanggungjawab kepada ibu bapa, perasaan itu harus di buang. Mungkin di lain kali, sekiranya Allah izinkan.

    ReplyDelete
  4. betul tu doc..memang betul..malu/segan dengan yang muda2 dulu masa mula2 nak menulis pun malu
    ..sampai ada yang bagi semangat..apa nak malu..yang dah pencen pun ramai yang menulis blog..
    baru la beranikan mulakan menulis..ambil masa 3 tahun tu..2006 sampai 2009 bulan oktober baru mula menulis

    ReplyDelete
  5. bestnya..SA nak singgah tp hujan lebat plak..SA kebetulan dari umah kazen yg tgh bertunang...sedih x pat pegi...

    ReplyDelete
  6. uncle dah rasa keseronokan zaman sekarang tapi awak tak dapat rasa keseronokan zaman dulu .. hehe

    ReplyDelete
  7. salam..lama dah tak join gathering blogger..

    ReplyDelete
  8. untung dapat jumpa dgn bloggers face to face...
    leh dapat belajar/share a few tips/pengalaman masa tu kan....
    and confirm akan rasa lebih mesra....

    ReplyDelete
  9. wahhh.. zayyan panggil kakak.. terus terasa semangat nak update blog.. hahaha..
    Alhamdulilah.. gathering neh berjaya walau kecil-kecilan.. moga ukhuwah persahabatan kekal dengan izin Allah :)

    ReplyDelete
  10. saya tumpang gembira baca cerita dan gambar2 gathering semalam.

    ReplyDelete
  11. walaupun tak ramai, yg penting ukhwah silaturrahim tu..

    ReplyDelete
  12. Mmg takde rezeki lagi utk sy attend gathering hebat mcm ni.

    =(

    ReplyDelete
  13. "zaman dulu mana ada blog, internet
    pun takde."
    Jawapan yang memang terbaik :)

    ReplyDelete
  14. Tapi kakak respect malu-malu mereka tapi berani. Kakak nie malu-malu penakut.
    Kalau jumpa sorang-sorang blogger kakak tak malu tapi kalau ramai macam ni tak tahulah macam mana.

    ReplyDelete
  15. seronoknya.. tgk gambar pun dah terasa kemeriahannya.. harap2 boleh lain di lain kali..

    ReplyDelete
  16. wah, bestnya kalau dapat pergi. insya allah lain kali

    ReplyDelete
  17. seronoknya.. sayang tak leh joint. kebetulan mak pak mai dari kampung..

    ReplyDelete
  18. nmpk juga kemeriahannyer.. walaupun tak ramaikan..
    semoga ikatan berpanjangan ...

    ReplyDelete
  19. terasa kemeriahan itu..
    seronoknya dpt berkumpul dan kenal sesama sendiri.

    ReplyDelete
  20. cer tgok gambar gulai durian tu kat entry bawah..rajin2 skit scroll...hahahahaha...

    ReplyDelete
  21. Wahh meriah juga walaupun tak seramai dulu.. :)

    ReplyDelete
  22. seronoknyerrr bergathering..
    seronoknya dapat jmpa & cubit pipi zayyan yg kiut miutt tuuu...
    jeless nihhh... ^_^

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum DZ

    tumpang gembira...walau dlm suasana sedih

    ReplyDelete
  24. bestnye.. jeles!!!
    blogger hebat semua nih..
    saya kadang2 jadik silent reader jer kat blog dorang..
    saya kan femaluuu.. keh keh keh..

    ReplyDelete
  25. wah sungguh meriah gathering ni ye!
    beruntung dpt berkawan ngan pelbagai umo, dan dari pelbagai latar belakang!

    ReplyDelete
  26. sedap nya.. makan2... 2..3 orang je yang kita kenal dan folo2 blog dorang..

    ReplyDelete
  27. Wah ada acara kuiz lg tu,wlpn x ramai mcm biasa tp mesti meriahkan...

    ReplyDelete
  28. Terimakasih sudi berkenalan,
    hehe blogger veteran!

    ReplyDelete
  29. wahhhhhhhhhhhhhh meriah ni doc...walaupun katenye tak seramai dulu...tapi tetap meriah....tang pot luck tu yg best tu kalo gather2 nie heheeheheh....

    zayyan hensem kemain lagi la jadi pujaan nie...sure masing2 berebut nak kelek die kan....haishhh...putih melepak..geram tgk!!

    ReplyDelete
  30. Weyyy gambar saya banyak sekali! Terimakasihhhh....!

    ReplyDelete
  31. Walau tak seramai dulu tapi tetap nampak meriah :)

    ReplyDelete
  32. jgn lupa share pic kat FB.. nk hapdet x de pic neh.. ahakss~

    ReplyDelete
  33. kah3... geli usus tgk gambo sendiri... adeh!! kemeriahan tidak bergantung kpd nombor tapi kualiti ahli2nya...*falsampah Zimbabwe*...

    ReplyDelete
  34. sedihnya tak dapat hadir bersama walau dah hampir lokasinya... adik ipar sekeluarga datang bertandang ke rumah semalam

    ReplyDelete
  35. menarik.. tapi sayang ai tak dapat join gara-gara en. suami outstation 4 hari.. :(

    psstt: apa maksud analgesia ye doc..?

    ReplyDelete
  36. Salam, berbual2 dgn doc semalam, terasa kemesraan yg sudah terjalin antara kita. Bukan shj dengan doc tetapi jugak dgn isteri doc. Syukur.

    ReplyDelete
  37. he he..bestnya
    saya tak pernah pun jumpa kawan2 blog lagi.. *pemalu* ;p

    ReplyDelete
  38. memang dasar blogger...tak boleh berenggang dengan camera..hehe!

    tumpang seronok tengok..kalau dekat, teringin jugak nak join. semuanya tak pernah jumpa..hanya kenal di alam maya. dah macam one happy family.. :-)

    ReplyDelete
  39. Omak aiiii....nampak gamai gak tu....hebat tul....taniah gak.....

    ReplyDelete
  40. u all nie mmg besttt

    nak katalah.. kalau soalan mcm y dok syer tu.. opkoss ayu bawa 10 hadiah.. hhhahaa. (gile kump barangan luor negara sbenarnya maklumlah tak pernah jejakkan kaki ke luor malaysia)

    tahniah ualls..

    eh. rugilah bujal tak jumpa abi kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sempat jumpa dia la~~kitorang solat sama dekat surau~

      Delete
  41. a'a betul la dulu mana de internet2 bagai ni..apa lagi skrg la otai2 ni nak balas dendam hehehe..

    syok eh jmpa kawan2 alam maya ni :)

    ReplyDelete
  42. Owhh...jeleznya...

    Insyaallah lain kali kita jumpa lagi.

    ReplyDelete
  43. dapa rasakan kemeriahannya walaupun dpt tgk gmbar aje.

    ReplyDelete
  44. yg otai pun tak nak kalah juga..kalu dah reti berinternet lagi hebat dr yg muda..hehe
    apapun pasti meriah..maaf tak dapat turut serta

    ReplyDelete
  45. wah tumpang seronok..abil2 yg bini dia sakitkan...blog warkah buat isterikn..baik diakn beruntung kak gee

    ReplyDelete
  46. Melihat gambar sahaja dah boleh merasakan kemeriahan di sebalik pertemuan ini.. Wajah masing2 sangat ceria..

    Suka juga membaca tulisan blogger veteran.. Sememangnya mereka banyak pengalaman yang boleh dikongsi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...