Tuesday, November 13, 2012

Ayam Duduk

Minggu lepas aku baca pasal ayam duduk, kat blog Makcik
Maka aku cakap dengan mommyZZ pasal ayam tu..

Malam tadi, mommyZZ sudah bikin itu ayam duduk la..thanks for the recipe ya makcik :)

Our version of ayam duduk...well, not properly duduk la, maybe ayam ni obese kot, so that tak tertampung untuk di duduk-kan oleh tin Coke tu..haha

Potong ayam duduk, hidang dengan grilled potatoes, berulamkan tomato & timun..wallah!

Final verdict:
Sedap, rasa lebih kepada ala ala sate? ayam percik? MommyZZ kata pasal ada serai tu..So next projek, buat ayam duduk ala BBQ..

30 comments:

  1. hahahahahahaaaaaaaaaa!!!

    sopannya dia duduk!!


    psst...
    ku tunggu fajar awal muharram mu....

    ReplyDelete
  2. Seksinya ayam tu..
    Makan dgn kentang...sure sedap.
    Nak intai resepi di blog makcik pulak lepas ni

    ReplyDelete
  3. wak pon kesian tengok ayam kena bakar tuuu.. ekkkeEe

    ReplyDelete
  4. kikiki seksi giler ayam ni duduk hahaha

    nampak sedap..nak try gak la

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum DZ

    nyam nyam....

    ReplyDelete
  6. agak2 kalau guna 100 plus apakah rasa ayam tu nanti ye ?

    ReplyDelete
  7. boleh ke ganti selain tin coke.. *saja tanya, bukan nak buat pun..he he*

    ReplyDelete
  8. Adoih lawak la pulak ghopa ayam duduk tu tapi sure sodap rasanya kalau dah macam sate tu kan :)

    ReplyDelete
  9. Macam terliur pulak nengok ke ayam tu.....

    ReplyDelete
  10. errmmm memang nampak sedap. terliur sudahhh

    ReplyDelete
  11. Background baru.....background raya ?

    ReplyDelete
  12. Mama pun baca kat blog mck tu, teringin jugak nak buat..bleh ajar/ sama2 masak dgn anak!skrg hari2 masak resepi dr blog dgn anak2, memang seronok!

    ReplyDelete
  13. tak de masalah ke tin tu kena bakar? toksin ke, warna turun ke? hehe

    ReplyDelete
  14. Wah..sedapnya hidangan mkn dia...

    ReplyDelete
  15. Duduk? Kenapa tak duduk atas kerusi? Kenapa tin Coke jadi mangsa?

    ReplyDelete
  16. Ingatkan bebetul duduk.....ahakz

    ReplyDelete
  17. janji duduk..tak kisah la atas apa pun hehe...

    ReplyDelete
  18. ala..telan ayaq liuq ni ..acaner

    menyelerakan la..

    ReplyDelete
  19. seksinya ayam duduk..
    lapar ha..harus kena buat jugak nie.. :)

    ReplyDelete
  20. nk cube lah pasni, selalu ayam baring ni ayam duduk lak... seksi tul... bile dh letak kuah tu lg seksi hehehe...

    ReplyDelete
  21. wah rajin juga cuba resepi baru ye doc!

    ReplyDelete
  22. bagus laa suka makan ringkas gini. kita sehari x kena nasi, x sah :p sejak2 mengandung ni la..

    ReplyDelete
  23. Tak menahan tengok ayam tu duduk atas tin coke.. Hehe.. Nampak sedap je ayam tu.

    ReplyDelete
  24. Wah menarik.. Nampak sedap..Intai resepi juga..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...