Friday, November 30, 2012

Alhamdullilah

alhamdullilah..
mak ayah dah tiba dari Madinah semalam
walaupun delayed sejam..hujan lebat di madinah..
mereka sihat. cuma standard lah..batuk batuk..
mereka ialah jemaah haji terakhir sekali pulang ke Malaysia..
(berita Di sini )

 mak & ayah satu bas, satu kapal terbang, dan duduk di hotel yang sama dengan Shamsul Ghau Ghau..kehadiran beliau dalam pakej haji ini menceriakan suasana

Proses pengagihan ole ole dari Makkah & Madinah dimulakan semalam..
Mak ayah asing kan sejadah, tasbih, air zam zam, jubah, kopiah, pelbagai jenis kurma, kismis, kekacang utk saudara mara & sahabat handai..Sebahagian besar ole ole dah tiba lebih awal di Malaysia, sebab di pos awal.

ustaz Don pun ada di jemput oleh TH Travel ke tanah suci..Beliau ada memberi kuliah untuk para jemaah..Kecik aja orangnya Ust Don ni..sebab mak aku pun petite aja orang nya, so tengok gambar ni, dah boleh agak saiz ustaz..:)

ayah di masjidil haram...seronok nya tengok gambar gambar ayah & mak semasa mereka di dalam masjidil haram..di dalam masjid nabawi..semasa di masjid quba...membuak buak perasaan nak solat dan beribadat di sana.

mak bergambar dengan jemaah istimewa dari Indonesia...lelaki kerdil berusia 55 tahun ini menjadi 'popular' di sana..Ramai jemaah lain ambil kesempatan bergambar dengan beliau. Oh ya, jemaah haji Indonesia ialah jemaah haji paling ramai bilangannya.

Semoga Allah mengurniakan kesihatan buat mak ayah..
Cepat sembuh batuk batuk mereka..
Petang ini, Insha Allah kami akan bertolak pulang ke JB..
Mak ayah pasti dah rindu dengan rumah mereka...

Oh ya, sementelah aku pulang ke JB ni..
Insha Allah esok, andai ada kesempatan...akan join beberapa kawan blogger dalam siri ziarah blogger selatan...antara destinasi yang dirancang ialah ke kediaman Kak Zakie, ke Citarasa Rinduan....dan juga ke kediaman Chef Mat Gebu.

Moga moga Allah permudahkan urusan kami..

56 comments:

  1. masuk tv tak tadi..?

    alhamdulillah dah selamat sampai

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Parents DZ pon nampak sihat.

    Smoga aktiviti yg di rancang tu berjalan dgn lancar. Bestnya nak jumpa blogger ☺☺

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah mereka dah selamat sampai ke tanahair.
    muka u sama mcm ur dad.:)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..syukur..semuanya berjalan lancar :)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah....semoga keduanya sihat shj...sampaikan salam buat keduanya..semoga perjalanan pulang ke JB berjalan lancar..amin

    ReplyDelete
  6. mak doc...comel la!!! berseri2.. :)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    Memang hepi je makcik...seronok.

    Cepat sihat ya makcik

    kirim salam dgn semua blogger di selatan ;)

    ReplyDelete
  8. kussss semangat. memula ingt ayh tuan dokter rupa iras2 shamsul ghau-ghau.. :P

    tuan dokter potostat ayh tuan dokter.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...telah selamat menjadi tetamu NYA...telah selamat kembali...

    MIL saya lbh cergas,sihat sekembalinya dari tanah suci berbanding sebelum pergi kesana...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah, selamat pergi, selamat balik haji and hajjah. My FIL and MIL, balik haji last year pun batuk-batuk jugak. Hope they will recover very soon.

    ReplyDelete
  11. Bile tgk pic2 dlm entri ni, terjentik lak ati nak ke sana. Tiba2 rs sayu, touching, terharu...Moga diizinkan Tuhan satu hari nanti.

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah selamat sampai, selamat pulang ke kampung halaman!

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah dah selamat sampai..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulilah.. syukur mereka berdua sehat :)


    selamat kembali.. esok kita bertemu di tol sedenak yek.. :)

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah, selamat kembali ke tanahair, kembali ke pangkuan keluarga.. :-)

    ReplyDelete
  16. Alhamdullilah syukur..seronok tengok gambar mereka ni

    ReplyDelete
  17. salam doc..
    tengok gambar 1st 'eh ada iras2 dhamsul ghau2 la muka ayah doc ni" skali memang shamsul hahahah

    berseri2 muka mak, alhamdulillah dah selamat sampai..

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah .....sihat hendaknya.

    (Td dah komen panjang ....terpadam plak .... )

    ReplyDelete
  19. Semoga mak dan ayah DZ segera sihat...

    Semoga kita semua dipermudahkan segala untuk segera kesana

    Wah!siri ziarah blogger selatan pulak. Semoga ukhwah berpanjangan

    ReplyDelete
  20. ALHAMDULILLAH....MOGA MAK & AYAH CEPAT SIHAT...
    TAPI SYGLAH TAK DPT NAK JOIN GATHER2 ESOK....

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah dah selamat sampai
    ^_^

    ReplyDelete
  22. selamat kembali ke tanah airlerni..
    mak nyer pun bergambar ngan orang popularjer..
    tahniah dan moga ibadah diberkati itu akan menjadikan
    emak ngan ayah DZ lebih bahagia...

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah.. dah selamat sampai ke tanahair

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah selamat sampai pun.. =)

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah.. selamat sampai akhirnya..
    Moga mak cepat sembuh hendakNYA..

    ReplyDelete
  26. alhamdullilah..
    cantik dan hensem kedua ibuayah dok

    ReplyDelete
  27. Aku penah jumpe Ust Don kat KUIS masa adik aku konvo..
    die mmg kecik..hehe

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah utk ayah ibu awk n alhamdulillah juger awk dpt juin esok.. Heheheh

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah.. giliran Mak & Ayah sudah.. menunggu2 giliran sendiri..

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah, dah tiba dengan selamat pun ye..

    untunglah dpt amik pic ngan syamsul ghau2 tu..berseri2 tgk muka dia..untung juga dapat amik pic ngan ustaz don..dan yg paling untung awk nak serbu umah chef mat gebu..sure food yg dihidangkan marvellous..huhu..

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah dah selamat sampai..seronoknya dapat jumpa dua orang pupolar tu..acik pun tak ketinggalan setiap hari tengok 30 minit bersama ustaz Don

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah dah selamat pulang.. seronoknya tgk gambar2 tu.. bersih muka para jemaah.. terus rasa tak sabar2 nak menunaikan fardu haji.. selamat balik kampung esok.. frustnya tak dpt join trip ke JB sebab ada hal yang bertindih.. salam buat semua yg join ya.. juga salam untuk haji dan hajjah yang baru pulang tu juga..

    ReplyDelete
  33. Alhamdulillah happy sy membaca :)
    selamat pulang ke tanah air utk pakcik dan makcik :)

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah....semoga mendapat haji yang mabrur...

    ReplyDelete
  35. Semoga kita juga bakal dijemput ke sana olehNya

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah dah selamat sampai...
    kita ingat tadi shamsul Ghau2 tu ayah daddy ZZ... hehehe

    maap yee..

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah...pasti banyak pengalaman mereka di sana yang akan diceritakan kepada doc...

    ReplyDelete
  38. Alhamdulillah.. mak dan ayah DZ dah selamat sampai, tentu seronok dengar cerita pengalaman depa hujung minggu ni

    ReplyDelete
  39. Ayah doc sebijik muka doc

    Like father like son

    ReplyDelete
  40. Dah ke jB tu tak singgah ke rumah GB di BBU ke?

    ReplyDelete
  41. nak gelak pun ada, gambar atas sekali tu ....laaaaaaaaa macam muka syamsul ghau ghau. bila baca baru faham.
    Dia ni sekampung dgn den.

    ReplyDelete
  42. Laa...baru nak kata...muka ayah doc mcm shamsul ghau2..rupanya dia betul2. haha

    ReplyDelete
  43. Alhamdulillah..stkt batuk2 tu mmg biasa bg org yg balik dari sana.

    Kg kat JB ya? Saya kg kat Pontian.

    ReplyDelete
  44. alhamdulillah
    selamat sampai..hilang rasa rindu ye tak?

    ReplyDelete
  45. muka ur parents berseri2 aje. happy kan to see those bright face, hati kita pun jadi happy sgt2. sila lepaskan rindu anda puas2. ^__^

    ReplyDelete
  46. alhamdulillah semuanye selamat kann.., muger2 wak pon dpt kesana lagi insyaAllah aminn ya robbal alaminn.. batuk2 sakit tekak tu biasalaa.. ihiKKs

    ReplyDelete
  47. alhamdulillah.
    manis2 je muka...

    :)


    .

    ReplyDelete
  48. Betul la kan tu shamsul kan..engat salah tengok..haha

    ReplyDelete
  49. Alhamdulillah selamat Sampai...
    Mudanya mak doc..
    Doc anak sulung ke?
    Besttttnga dpt jumpa ustaz don

    ReplyDelete
  50. salam doc..smuga Allah kurniakna haji yang mabrur untuk kedua ibu bapa doc...amiiin.comei lote bunda doc!!

    ReplyDelete
  51. Alhamdulillah... Semuanya selamat pergi dan pulang...

    ReplyDelete
  52. Alhamdulillah, semuanya slamat smpi. Masa bonda CiM di sana jg, dia brkesempatan mndengar ceramah u.Don swaktu brkhemah di arafah.

    Wah, ada di JB yep. Kg kat ne tu?

    ReplyDelete
  53. like father like son. sama arr muka u dgn yr father.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...