Wednesday, October 24, 2012

Toys Museum, Penang




Tiket RM15 dewasa, RM10 kanak kanak ( anak aku umur 4 tahun pun kena cas RM10 taww)..bagi aku agak mahal, sebab semua model permainan duduk dalam bekas. Bukan kaca, flexi glass pun bukan, macam bahan plastik reinforced aja aku rasa 'cermin' nya. So nak ambik gambar ada sedikit tak best sebab pantulan cahaya dari 'cermin' ni. Tak pernah pergi masa di lokasi lamanya, yang ini lokasi baru pindah.

Dah lama tak gi wayang, sejak ada anak kecik ni...Movie macam Dark Knight Rises, Avengers tu semua aku tak tengok lagi..sedih kan..Takpa, HBO kan ada..lambat sangat kita langgan Astro Best..keh keh keh..Tapi sebagai kipassusahmati James Bond, movie Skyfall yang katanya release di Malaysia 1 Nov ni, akan ku gigihkan diri menapak ke wayang.Daniel Craig sebagai JB adalah best okeh..sangat best. Bila compare dia dengan Peirce Brosnan, terasa mamat Brosnan tu macam bapok aja..~bahahaha..

Sebenarnya, selain JB, ada beberapa movie lagi yang aku akan pergi wayang( means that rugi bagi aku kalau tak ke wayang)..contohnya siri siri Lord of The Rings, siri siri Starwars, siri siri Pirates of The Carribean..Yang pasti, tengah menunggu official release date The Hobbit. Teringat dulu kematu vontot layan marathon LOTR kat wayang! :)

32 comments:

  1. Sedang memasang angan untuk ke sini.

    ReplyDelete
  2. dah banyak kali ke penang tp belum kesempatan ke muzium nih.

    ReplyDelete
  3. Baru tahu wujudnya toys museum...... :)

    ReplyDelete
  4. salam,
    saya dah pergi kat tanjung bunga dulu..anak2 sibuk nak pergi lagi..dulu tempatnya sempit, figurine banyak..yg baru ni tak tau la...nasib baik baca blog ni, baru tau dia dah pindah..

    ReplyDelete
  5. Kakak belum sampai lagi tempat tu. Wayang pun malas dah tua agaknya. Anak akak suka LOTR..

    ReplyDelete
  6. den Penang tak pernah sampai lagi doc,kesian..huhu

    ReplyDelete
  7. saya tak masuk pun sini haritu mase pegi penang..

    ReplyDelete
  8. Skyfall skyfall....skyfalllllllll

    ReplyDelete
  9. ha ah!
    mahal mho!!

    dan tak best punn

    ReplyDelete
  10. harga sudah naik maaa.....
    tempat lama 10 hinggit je.

    ReplyDelete
  11. Mahallll. ?......itu sebab bila pi blah pulau ...teruih tukar plan , pi makan beriyani hahaha
    Ko bayang ..... 3 dewasa , 3 kanak2 ......tak parokkkk poket abg leman. Baik makan durian hehehe

    ReplyDelete
  12. waktu ke penang kami terlepas nak ke muzium tu.. best jgk ya.. he..he.. tergelak akak baca komen awak pasal pierce brosnan tu..

    ReplyDelete
  13. dee pergi dulu waktu kat lokasi lama..agak sempit..pastu glass dia tu sama jelah..xde nya best..nak amik pic susah sket..

    btw..nanti dee eksyen ngan DZ eh..2 nov dee gi tgk skyfall tajaan syarikat insurans lain..ada cocktail dinner, ada private entrance lagi..ngehngehngeh..#saja bikin panas..

    ReplyDelete
  14. pergi hujung tahun 2010. tak sure lokasi baru ke lama.. berhabuk2 la...

    ReplyDelete
  15. CiM tengok gambar muziuw patuñg ni kt fb kakak CiM. Dia pun baru pegi jgk, hehe tkd plak komplen apa2. Eh, pirates carabean nk sambung ep.5 eh. Msti best..

    ReplyDelete
  16. hee xpnh masuk cni.agak2 bwk budak excited la kot kan..lagi la lama xtgk wyg doc...lepas kawin ni skali pun tak pnh pg lg! pelik kan, bila dh halal xnk plak bkepit kat tmpt gelap tu...hahaahahhaha

    ReplyDelete
  17. USAHKAN MUZIUM NI, PENANG PUN TAK PERNAH JEJAK ...

    ReplyDelete
  18. patung upin ipin tak de ke?? semua patung hollywood je!

    ReplyDelete
  19. aduhai yg seksi meksi pown ada.. tutup mata dulu hehehe

    ReplyDelete
  20. Waa best tak toy museum nie..dulu gi penang tak berkesempatan nak pegi.. insyallah one day kena pegi gak nie..

    ReplyDelete
  21. tiket mahal, sempit, banyak habuk kan....koleksi memang la banyak....tapi tak seronok nak amik gambar dan yang sewaktu dengannya.......
    pandai ko ye, yang seksi ko letak tang atas sekali kan....
    sedikit frust la masa pi toys museum nih, tapi hati terubat dpt makan tosei rawa sedap kat restoran dekat ngan toys museum nih! kebabom ko! wei tuan dr, tosei tak de kalori byk kan...leh bedal berkeping2 kan wkakakakkakakakakkakakakaka

    ReplyDelete
  22. makcik pun tak pernah sampai kesitu lagi....

    ReplyDelete
  23. Sallam, tak pernah tahu pun ada muziun ini kat Penang.
    Harap dapat kesana satu hari nanti..

    ReplyDelete
  24. kat melaka pun ada museum mcm ni..dekat je ngan rumah tp x pena pergi hehe

    ReplyDelete
  25. bpe kali g penang, tp xpnah g muzium ni....mule2 dlu mse bce kt blog ader sorg blogger nih, hengat kt obersea..rupenya kt Msia jer..hihi

    ReplyDelete
  26. salam sejahtera,
    tiba2 teringat ke madame tausaude london!

    ReplyDelete
  27. Kak Azie dulu pun kaki wayang juga. Pernah tengok Speed tu 3x, sebab kemaruk nak tengok Keanu Reaves!

    ReplyDelete
  28. pegi penang dulu tak sempat singgah.. huhu

    ReplyDelete
  29. Salam...toy muzium nie boleh tengokx2 ja ka? atau ada benda yang bebudak boloeh main. TQ info menarik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...