Wednesday, October 3, 2012

Smartphone vs Bodohphone


Yeay!!
Ziyyad suka sangat, 2 thumbs up kepada kebijaksanaan yang ditonjolkan..
Rasa malas pulak nak ajak mommy & daddy pindah ostolia..
Kat ostolia beli smartphone tak dapat rebet, tu pasal ostolia tak maju macam malaysia.
Padan muka org ostolia, dah tau takde duit, buatlah cara takde duit, pakai ajalah bodoh-fon.
Pemimpin ostolia mmg tak pandai la urus kewangan negara..kesian rakyat dia tak dpt rebet beli smartphone ..
Org malaysia jugak bertuah, tak mampu, tapi boleh dapat rebet, asalkan ada smartphone katanya setakat pakai utk fesbuk twitter main angry bird, tu bukan pintar. 


Eh, daddy ziyyad pun tak pakai smartphone tau. 
Belum mampu lagi, byk tanggungan.
So utk org yg tak mampu macam daddy & mommy, maybe elok join org-org ostolia aja..alang alang tak dpt rebet kan :)


41 comments:

  1. hamboi......
    hahahahahahahaha
    agak2 sentap tak ni???

    ReplyDelete
  2. ayat2 'direct' mcm ni maybe agak sukar difahami dan didigest oleh mereka2 yg terlebih 'smart' yg memakai smartphone...but anyway, 2 thumbs up jugak!!

    ReplyDelete
  3. Rugi kalau DZ pindah ostrolia.. pemimpin kat sana bukan kisah pun kalau rakyat dia kena kencing manis...
    anak makchaq ada dua yg layak dapat rebate smart phone .. makcik kayo...

    ReplyDelete
  4. ai pon x de smart phone lagi..waaaaaaaaa~

    ReplyDelete
  5. uncle pulak dah terlebih umur nak dapat rebat tu .. mungkin orang tua dah tak smart lagi kot !

    ReplyDelete
  6. kachaknya ziyyad...
    haha sama la xde sematpon pun

    ReplyDelete
  7. hi encem...

    bukan daddynye ye

    anaknye...

    hehehe

    ReplyDelete
  8. dia nak bg smartfon supaya ramai org twit2 dia..like2 fb dia..so, leh ar dpt politicians yg paling ramai followers..nak cipta rekod m'sia/dunia...ahakssss....

    ReplyDelete
  9. jauhnya ziyyad nak pindah..
    tak mampu pakai smartfon..guna apa ada je.

    ReplyDelete
  10. hahaha.. bodohphone bc tajuk tergelak sengsorang

    sy pon takda smartphone cokia phone jer..takde rebet utk hauswife beli bawang ke?

    ReplyDelete
  11. org je smart..wek!! phone tara tu gak..huhu (sy la tuh)

    ReplyDelete
  12. kekekekekekeke......giler sempoi entry nih!!

    ReplyDelete
  13. cayalah ziyyad...

    comel la ziyyad..bila nak jumpa ngan auntie ni..kekeke...

    ReplyDelete
  14. kira nie i kena migrate ostolia lah nie....wazzup mate! hehehehe

    ReplyDelete
  15. sesungguhnya memang saya guna smartphone untuk berpesbuk jer........ (-____-")

    ReplyDelete
  16. amboi mendalamnya entry ko ni kan! anyway smartphone tolong kita utk jadi lebih smart utk uruskan masa, kije dsb....see how smart are you to utilise smart phone! sampai yang terlebih smart pun ada ye!

    ReplyDelete
  17. Tambah pedih bila baca hal ini doc. nasib ada muka Ziyyad sengih oklah juga. Entah apa-apalah - dek kerana nak pikat hati sampai macam itu sekali dibuat.

    ReplyDelete
  18. saya dapat smart fon free.. kampeni bagi..muahahha

    ReplyDelete
  19. berdarah telinga :p seb baik kita pun golongan pakai bodohfon lagi.maklumlah x layak dpt rebet :p

    ReplyDelete
  20. haaahaha.... setuju sangat... chomel nya ziyyad

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum,

    saya suka entry ni!
    hebatkan Malaysia?

    ReplyDelete
  22. assalam doc..nak jugak ni..tapi dapat ke he he

    ReplyDelete
  23. Haha.. CiM qown tk entitle utk rebet tu. aptb~
    Nasibla masih study lg, ada gak rebet buku. Dhle tk lyk dpt br1m. Gaji lbh singgit je..huhu

    ReplyDelete
  24. bestnye Ziyyad dah sampai ostolia..fuh!!
    2 thumbs up gitu!

    pst: En Daddy, thx wish aniversary kat saya..doakan yg baik utk kami
    Amin.................

    ReplyDelete
  25. heheheh..... kite pun org ostolia gk sbb takde smartphone lg, tak mampu n takde keperluan rasanyer....

    salam kunjungan semula

    ReplyDelete
  26. penting sgt ke ada semat pon tu..
    kita ada semat tanel pun xefektif sgt..
    huhuhu

    ReplyDelete
  27. x paham kenapa mesti bg rebet tu utk beli smartphone..mgkin akal mak x mampu nak menjangkui pemikiran org2 heibat dlm politik ni kot

    ReplyDelete
  28. zaman muda remaja dulu takdela nak merasa rebet ke apa ke ni..
    pasal belanjawan pun tak amik port.. janji rock je masa tu :D

    ReplyDelete
  29. saya nak rebet beli beras, tepung, bawang....

    ReplyDelete
  30. adatak yang berkipas telinga...suka doc ngan ayat..semua ayat kat atas..nurulpun fening n masih tak dapat jawapan kenapa dengan tak semena2 benda tak penting diwujudkan?aduss mcm tak matanglak..benda yang penting disekat...aduh kencing manis aku dah nie doc

    ReplyDelete
  31. terlebih umur nak claim rebet ni.....

    ReplyDelete
  32. abstrak.... tengok lain, makna lain...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...