Sunday, October 14, 2012

Hari Ahad Hari Makan Ayam

Dah lama sebenarnya tak ke Ikea.
Pagi tadi pukul 9.30 dah terpacak kat sana..pergi awal nak elakkan stress mencari parking, dan stress berasak asak dlm kedai perabot sukaramai tu.

~ 12pm, dah siap shopping bagai..
Pergi lah ke tempat makan dlm Ikea..
Sendat macam tin sardin..suka bebenor org malaysia dgn meatball..dan salmon Ikea ni kan :)

Malas nak berasak asak..
Masuk lah ke The Curve..

Terus nampak kedai ni..Tak banyak fikir, duduk dan order...Percaya tak ni 1st time aku makan Nandos  :P

Tak tahu ape ke nama meal ni...Not So Brave katanya..Jagung dia sedap wehh
 
 
Ni aku punya lah..
 
 
 
Kalau ikut tekak aku..ok lah rasa Nandos ni..
Cuma kalau di suruh pilih antara Kenny Rogers & Nandos, aku pilih KR.
Kalau nak murah dan sedap, tu haaa..ayam golek kat Labu..sedap wehhh..14 hengget kenyang makan seekor!



31 comments:

  1. dah beberapo kali gak den mkn nandos nih, tapi tuh la tak berapo suko dengan sos yer...

    ReplyDelete
  2. Emm..xpernah masuk Nandos ni,nanti leh try la :)

    ReplyDelete
  3. kan...hayam golek psr mlm mgkin lbh sdap..hihi..berbaloi2 :p

    ReplyDelete
  4. Haha...betul sangat2.kalau dibanding kenny rogers dengan nandos, sangatlah sedap lagi kenny rogers...sos kat nandos rasanya pelik2.......melainkan terpaksa,nandos adalah pilihan terakhir :D

    ReplyDelete
  5. tak ponah poie ikea..kesian den...huhuh!

    ReplyDelete
  6. samo macam kak long..tak pernah sampai ke ikea tu.
    doc.pun biasa beli ayam golek kat labu tu ye.tapi ada yang lagi sedap...

    ReplyDelete
  7. hubby akak suka sangat Nandos ni.. besar katanya..

    ReplyDelete
  8. Kehkehkeh saya baru ja boh gambaq ayam KR kat blog. Sama gak, prefer KR dari Nandos :D

    ReplyDelete
  9. kalau nak bandingkan nandos ngan kenny rogers ngan rasamas.... rasamas lagi sedap kot... heheh

    ReplyDelete
  10. eh,tapi kami suka nandos compare dengan KR.....


    hoh,yelah,tekak lain-lain.



    golek ayam kat rumah lagi puas ....ehe

    ReplyDelete
  11. wamboii makan besar ye...tak ngajak ngajak pun..kalau idak leh nekcik tnggu dekat as is basis tu...

    ReplyDelete
  12. Saya pernah makan Nando's malaysia, saya tak berapa suka sgt, saya suka lagi Kenny Rogers Malaysia. Tapi bila saya di UK, saya makan Nando's UK, saya rasa Nando's UK lagi sedap banyak dari Nando's dan Kenny Rogers Malaysia.

    Kalau dtg UK, coba tau.. sodapp!!

    ReplyDelete
  13. saya adalah antara orang Malaysia yang suuuka meat balls itu!!!

    ReplyDelete
  14. awalnyer ke ikea... tp itu lah kelebihan kalu dtg awal kan, sume nyer berjln lancar je...kalu dtg tgri mmg nngis lah cari paking ngn segala jem di luar n dlm...

    suke nandos, lama tak mkn... lbh prefer nndos dr KR... tp kalu nk mkn puas2 mmg panggang sndiri je... puas mkn sefamily baru rm10 je modal nyer

    ReplyDelete
  15. teringat KR,lamanya x mkn KR.
    aduihhh sedapnya.
    nandos x pnh try
    x tau kenapa?

    ReplyDelete
  16. ai pun tak ingat ai penah makan ke idak kat situ.. ;)

    ReplyDelete
  17. nandos ke ikea ke tak pernah jejak .. duk ulu apa yg ada ...

    ReplyDelete
  18. Tempat kakak macam tak ada Nandos, so kakak selalu ke KR ajelah...

    ReplyDelete
  19. sy tak pernah mkn nandos
    sbb tak tau nak order yg mana satu menu yg best.
    nnt satu hari nak try lah

    ReplyDelete
  20. aku pulak lagi suka nandos dari KR...pada aku KR ni rasa dia byk yg tawar2...ye lah...dah tagline KR tu healthy kekdahnya kan...

    aku pulak kurang gemar meatball ikea tu...pada aku biasa2 jer..

    ReplyDelete
  21. nandos is my feveret all the timeeee.....sos dia pedas sedapp :)

    ReplyDelete
  22. nandos n kr dua2 x sdp hehe suka lg ayamas:)

    ReplyDelete
  23. nando's dan kenny rogers dedua penah makan sekali je..

    nando's ok je.. kenny rogers kat aeon bukit tinggi klang ayamnya masin.. langsung tak sama dengan catch phrase mereka..less salt less calorie..hampass..

    ReplyDelete
  24. Msk sendiri la, cool! Heheheheh!

    Tapi KR mmg ok compare dgn Nandos tu.

    ReplyDelete
  25. kalau masuk KR ker, Nandos ker, wajib kena order yg ada rice.. dalam tk gheti makan lauk saja

    ReplyDelete
  26. nandos sos peri2 sodap

    KR semua sodap

    hehehe

    ReplyDelete
  27. suka sos peri2 nandos tu...
    tapi portion dia banyak lah....
    kena makan time lapar bebenor or kena share...

    ReplyDelete
  28. amboi ko, nak murah lagi, ko bela je ayam, semelih dan masak je sendiri, berbaloi2 kenyangnya wkakakakkakakakak
    lama gila tak makan nandos tuh.....tak brapa suka sebenarnya....tapi kenny rogers memang aku suka ekekekkekekekeke ko nak resepi dia? satu buku aku ada!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...