Monday, September 17, 2012

Selamat Hari Malaysia

Selamat Hari Malaysia..
49 tahun dah Malaysia wujud..

Yang tak best nya..
Lahir kat Malaysia..
Mak bapak orang Malaysia..
IC pun IC Malaysia..
Sekolah kat Malaysia..
Makan nasik lemak, belacan dan durian..

Tapi cakap Bahasa Malaysia, Bangla 2 tahun sampai sini lagi fasih..
Lepas tu ada hati kata tak dapat hak samarata....alahai..

1Malaysia! Datuk Najib, sila lantik Ziyyad sebagai Duta 1Malaysia ya. Terima kasih.

17 comments:

  1. Hoh.. Siapakah mereka tu?

    Selamat hari 1malaysia ziyyad dan family..

    ReplyDelete
  2. saya bangga jadi anak malaysia..!!!

    ziyyad, awat tak ajak aunty pukul gambar kat situ..!!

    ReplyDelete
  3. setuju, bangga sangat jadik anak malaysia

    ReplyDelete
  4. Selamt hari malaysia....aku kerja hari ni sebab nak bagi malaysia maju lagi...hehehehe

    ReplyDelete
  5. Bukan Bangla jer. Mynmar, Kemboja dan Vietnamese pun bukan main fasih lagi cakap Melayu! Padahal tak sampai setahun dok sini.

    ReplyDelete
  6. Orang melayu pun ramai yang makchaq jumpa tak berapa nak fasih berbahasa melayu...

    ReplyDelete
  7. ziyyad dan zayyan yang comel..sesuai sangat

    ReplyDelete
  8. wow..model hensem..background lagi ohsem..

    ReplyDelete
  9. betul tu.. geram je tgk bangsa2 yg mengatakan org malaysia tp pelat mengalahkan org org bangla.. malu kan..

    ReplyDelete
  10. ziyyad kena paksa eh buat sign '1' tu? ehehehe

    ReplyDelete
  11. Assalam Doc,

    Kisses & hugs buat Ziyyad yg comel! Geram tgk pipi dia tu... Gambar Zayyan awat tak letak? Kisses ketat2 buat Zayyan jugak tau! :))

    Jgnlah asyik sebut Bangla tu semua... terus rasa loya tekak... sebab?

    Teringat bau dorang dlm train...huhuuu... tak baikkan... hiks

    ReplyDelete
  12. Betul...betul...betu...

    Akak kalau berdiskusi depa dok cakap2 English ceq bantai je cakap Melayu. Kadang2 terlupa bos kat sebelah tak reti cakap Melayu pasai dia mai dari India...ekekekee... Sapa soh dok sebelah tak dok depan.

    ReplyDelete
  13. selamat hari Malaysia :)

    hensemnya model ;)

    ReplyDelete
  14. bila kena ckp omputih habis tergeliat lidah rasanya.. cer bagi ckp guna Bahasa Malaysia laju semacam jadiknya.. --> anak Malaysia yang tak reti ckp omputih..

    ReplyDelete
  15. kita pi negara derang, lom tentu 2 tahun leh fasih.....hehehehehhehehe.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...