Friday, September 7, 2012

Malaysia Bumi Bertuah

alhamdullilah...safely arrived in KL last night...walaupun kepala aku agak ting tong( siap go toilet muntah) maybe sebab air turbulence so flight bergoyang goyang..

semangat patriotisme itu penting..sayangkan negara...
jangan salah faham niat kami nak merantau bukan kerana tak sayangkan bumi bertuah ini..
kami cuma benci dengan manusia yang menyalahgunakan kuasa mentadbir bumi bertuah ini...benci dengan sikap manusia2 di bumi bertuah ini yang tak tahu jaga kebersihan, tak tahu bertimbangrasa di jalanraya..etc etc..kami tak mampu nak mengubahnya, jadi jalan terbaik ialah, kami cari tempat yang lain yang kurang unsur unsur negatif ini..
Jalur Gemilang on top of sand dunes in Lancelin, WA.

Aku & wife dah berniat, bahawa walaupun kalau jadi kami tinggal di sana, Malaysia ( dan budaya nya) akan tetap kami ajarkan pada anak anak..
Ziyyad posing with his flag, with the Indian Ocean as his background

41 comments:

  1. wah..dah confirm nak berhijrah ke daddy zz? jgn lupa kan kami kat sini nanti..

    ReplyDelete
  2. kalau awak dah kat sana... boleh saya gi tumpang tumpang gi sana...?
    :)

    tapi kan... mana nak cari makarun best tu kalau awak dah gi sana.. :(

    ReplyDelete
  3. berhijrahlah dan merantaulah demi memenuhi kehendak kehidupan..
    moga ilmu yg diperoleh dpt dikongsi bersama kami2 yg masih di bumi Malaysia neh..
    hijrah adalah untuk kebaikan.. tak salah kan.. hehehe..

    p/s: rasa2 kalo aunty iyra neh sebok g jenjalan sana.. ZZ nak sambut tak??hehehe...

    ReplyDelete
  4. Ziyyad pun dah nampak macam anak 'omputih'. :)

    ReplyDelete
  5. awak serius nak berhijrah?

    tp ada baiknya juga hidup merantau ni..biasanya org yg merantau ni jd lagi kuat sbb sbg bangsa pendatang kita takda keistimewaan..x dimanjakan..dan insya-allah kita akan jd lebih berjaya..


    nnt kalau 10 tahun akan dtg sy ada rezeki nk pi melancong sana awak ada bolehla bwk kami jenjalan hehe :))..maklumla rakyat marhaen kena target lama sikit nk melancong..ni nk pi legoland pon dah garu kepala (tiket mahal sgt) hehe

    ReplyDelete
  6. mcm mana nak oder creampuff,klu mummy ziyyad duk sana..huhuhu!

    ReplyDelete
  7. kemana dan dimana pown kita Malaysia tetap pahatkan di hati!

    ReplyDelete
  8. Oh, tak apa. Hujan emas di negara org, hujan batu di negeri sendiri. Heee~ Slmt berjaya!

    ReplyDelete
  9. woo putihnya pasir! goodluck doc n wife :)

    ReplyDelete
  10. berhijrah ke ostolia? bestnya..bolehlah kami geng pelangi dtg eh...save duit hotel..hahaha...

    ReplyDelete
  11. Rasulullah pun berhijrah dari Mekah ke Madinah demi kebaikan. Tak salah kalau ianya lebih baik..

    ReplyDelete
  12. kurang satu doktor yang kepala best
    kat malaysia ni :)

    ReplyDelete
  13. kalau itu pilihan yang terbaik... teruskanlah, moga bila di sana akan bertambah kuat dalam mengharungi dugaan.. ;)

    ReplyDelete
  14. kalau tak sebb ada byk komitmen kat msia mmg nak duduk selamanya di sini.. huhu..

    ReplyDelete
  15. Semoga berjaya doc...dimana juga, doa yang terbaik dari kami sebagai kawan.

    ReplyDelete
  16. alah, sorang lagi professional pindah luar

    ReplyDelete
  17. seronok kan di sana? menyesal jugak dulu tak mintak pr.
    kalau DZ jadi, share la mcmana process nk migrate :)

    ReplyDelete
  18. untuk sesuatu yg lebih baik, elok la..Rasulullah pun berhijrah..tambahan DZ dan MZ masih muda..

    ReplyDelete
  19. Kurang lagi satu doktor kat malaysia la jawabnya...tapi kalu kat sana lagi baik, why not!...jauh perjalanan luas pandangan...

    ReplyDelete
  20. psstt.. DZ, rezeki tu dr segi ape?? peluang kerja atau rezeki lain? hehehe..

    ReplyDelete
  21. jauh mata dkt di hati .. itu paling utama. kalau jadi bgtau awal ye .. blh kami buat Farewell party utk seorg doktor yg "gila-gila".

    Saya pun mcm GB ~ Suka gila kat entry ni.

    ReplyDelete
  22. copd test tu dia guna device kecik je..lepas tu dia letak corong pakai buang.. suruh kita hembus nafas.. (ala ala nak pekup pakai inhaler orang asma gitu) hembus nafas 3 kali..the best 6 saat sekali hembus.. masa nak hembus tu kena kuat sikit.. rasanya lagi lama hembus maksudnya lagi kuat paru2 kot kan..

    ReplyDelete
  23. pindah mana2 pun tak pa...janji blog kena update...& tulis dalam BAHASA MELAYU....boleh?

    ReplyDelete
  24. semoga keputusan terbaik di capai...:)

    ReplyDelete
  25. Nampaknya sikit hari lagi kompom lah doc hijrah kesana.....dah setat ckp omputih dah ni....

    ReplyDelete
  26. di mana langit dijunjung di situ bumi dipijak....

    ReplyDelete
  27. Laaaaaa..bercdg utk berhijrah ka doc?? Moga keputusan g diambil akan menguntungkan dan menggembirakan semua pihak

    ReplyDelete
  28. berhijrah...tapi malaysia tetap di hati.

    ReplyDelete
  29. nak berhijrah ke doc..... semoga semuanya berjalan lancar ye

    ReplyDelete
  30. bendera malaysia dibumi asing gitu :)

    ReplyDelete
  31. Doc,

    Setuju! Tak bermakna kita merantau atau berhijrah bkn kerana kita tdk sayangkan negara... setiap org ada pilihan...

    All the best! :))

    ReplyDelete
  32. Nak tahu juga why australia??? just curious :)) sudi2 sharelah ye! TQ :)

    ReplyDelete
  33. Bleh share cite kalu bhjrh nanti mcm kak mar di peru..syok bca pnglman dia.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...