Friday, September 21, 2012

Labbaik Allahumma Labbaik

Alhamdullilah...kedua dua ibu bapa aku Insya Allah bakal ke tanah suci pada 19 Oktober nanti..
Doakan semoga kedua duanya dipermudahkan urusan, di anugerahkan kesihatan, dan pulang dengan haji yang mabrur.

Hari ini akan pulang ke JB...
Esok malam ada kenduri pergi haji...

Pulangnya aku akan membawa sekali dua suntikan tambahan ini..
Suntikan vaksin Pneumococcal dan vaksin Influenza..Vaksin tambahan yang Insya Allah akan melindungi dari jangkitan paru2/radang paru(pneumonia) dan virus influenza, termasuk strain H1N1 & H3N2.

Berpesan pesanlah kepada kaum keluarga atau sahabat handai yang bakal menunaikan haji..
Dapatkan lah juga vaksin tambahan ini, bukan wajib, tapi berbaloi diambil..
Yang wajibnya vaksin meningitis.

32 comments:

  1. alhamdulillah...semoga mereka berkeadaan sihat semasa menjalankan ibadah di sana.

    ReplyDelete
  2. Semoga segala urusan mereka dipermudahkan.

    p/s : untung juga ada anak yang jadi doktor bertauliah. :)

    ReplyDelete
  3. semoga segala urusan mereka di sana dipermudahkan olehNYA..amin~

    DZ.. mahal tak kalo nak amik 2 vaksin tuh??

    ReplyDelete
  4. semoga mendapat haji yg mabrur...









    bertuah punya anak yg menjaga kebajikan orangtuanya...

    ReplyDelete
  5. semoga selamat pergi dan kembali bersama haji yg mabrur..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah .......jemputan suci...l semoga mendapat haji yg mabrur ....


    Untung ada anak doc ......

    ReplyDelete
  7. Alhamdulilah..syukur kedua ibu bapa doc dipilih untuk menjadi tetamuNya..itulah antara nikmatNya..insyallah semuga dipermudahkan segala urusan dan diberikan kesihatan yang baik untuk mendapatkan haji yang mabrur..jgn lupa minta ibu ayah titipkan doa yang terbaik untuk doc dan kluarga di arafah nanti...Pasanglah niat dari sekarang untuk menjadi tetamunya jua sementara tengah sihat dah mampu..insyaallah!!

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...semoga selamat keberangkatan mereka pergi dan pulang......

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.. semoga selamat pergi dan kembali dan mendapat haji yg mabrur :)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.
    semoga selamat pergi dan kembali.
    dan Allah berikan kesihatan yg baik utk mereka beribadat.

    ReplyDelete
  11. untung ada anak doc ye..mana yg xtau boleh anak bgtau hehe
    semoga perjalanan selamat..

    ReplyDelete
  12. semoga selamat perjalanan keduanya, saya last week dah balik kg kenduri mak,abah dan kakak dapat gi haji bertolak malam rabu depan

    ReplyDelete
  13. semoga mendapat haji yang mabrur utk kesemua jemaah haji....parents aku lak tengah tunggu kot2 dpt last minute panggilan ke mekah.....safe journey back home tuan dr!

    ReplyDelete
  14. semoga semua urusan di permudahkan
    semalam pun abg ipar kak ati baru berangkat
    ke mekah...ramai betui org kat kelana jaya tu :)

    ReplyDelete
  15. semoga ibu bapa doktor selamat pergi dan selamat kembali..

    ReplyDelete
  16. As salam doc,

    Ingat doc yg nak pergi bila tgk tajuk tu.... insya'ALLAH nnt berpeluang kita semua pun nak pergi jugak kan... Semoga ibubapa doc selamat pergi & kembali.... Thank you pasal info vaksin tu ye :)

    ReplyDelete
  17. semoga selamat dan dipermudahkan semuany buat ibubapa doc di sana nanti

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum DZ

    saya dulu kena rm120 .....

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah...rezeki menjadi tamu ALLAH tahun ini. Ada sesetengah org tu mengharap sangat2 tetapi belum sampai janji ALLAH terpaksa lagilah menunggu. Akak doakan semoga selamat pergi dan selamat kembali serta dipermudahkan segala urusan di sana. Doa yang terbaik doc.

    ReplyDelete
  20. Semoga di permudahkan segala urusan kedua ibu bapa DZ pergi dan balik, aaminn

    ReplyDelete
  21. semoga selamat pergi dan balik...

    seronoknya dgr....semoga lepas ni turn kita pulak...

    ReplyDelete
  22. semoga parents doc selamat pergi dan pulang dan dikurniakan haji mabrur...
    untung mak ayah ada anak doctor kan.. sejuk perutt.. ngee.

    ReplyDelete
  23. moga selamat pergi dan kembali ye doc!!

    ReplyDelete
  24. Beruntung ada anak doktor buat sendiri utk mak-ayah. Syukurnyaaa... kakak dulu kena pergi klinik bayar RM 65/- seorg tapi kalau pergi hospital kerajaan FOC katanya tak tahulah..

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah syukur.... dapat your parents menjadi tamuNya ye...
    Semoga kedua ibubapa DZ selamat pergi dan pulang...
    dan semoga dipermudahkan segala urusan di sana....amin....

    ReplyDelete
  26. Alhamdullillah ibu dan ayan doc telah dipanggil Allah ke tanah suci.. Bagusnyaa.. ada anak doktor leh wat sendiri vaksin utk mereka..Moga segalanya dipermudahkan.. Insyallah.

    ReplyDelete
  27. Semoga dipermudahkan perjalanan kedua ibu bapa untuk ke tanah suci, insyaAllah.. Alhamdulillah atas perkongsian informasi tang baik tu.. terima kasih..

    ReplyDelete
  28. Semoga kedua ibubapa doc slmt pergi dan kembali serta mendapat haji yg mabrur.
    Tq share pasal vaksin nie.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...