Wednesday, September 12, 2012

Corica Apple Strudel

Ada orang gemar ke Western Australia utk bersantai sambil ambil gambar gambar sunset sunrise kat pantainya yang gorgeous...Ada orang gemar ke WA pulak utk tambah koleksi pinggan mangkuk Corelle yang murah katanya di jual di sini..:) ..Dan ada orang yang ke sini semata mata nak makan apple strudels nya yang famous tu...Maka, last week aku pun singgah la ke kawasan Northbridge di bandar Perth ni, try beli apple strudels nya tu...nak try test..sedap sangat ke...

Inilah Corica Apple Strudel yang glamour tu(the best in Australia katanya)...kedainya mudah di cari, corner lot..no 106, Aberdeen St, Northbridge.

kotak nya..ramai malaysian yang tapau apple strudels Corica ni bawak balik Malaysia, so kotak ni senang, handy nak dibawa naik eroplane  

apple strudel saiz ini berharga $19..okaylah..makan sorang tak habis tau..:P

3 kali panjang henfon cokia tu..

bila di potong potong, inilah rupanya..makan dua potong, aku stop..stop takut terlebih calorie masuk..hahaha


Final verdict:
Okay, sedap, manisnya acceptable..harga pun berbaloi..Cuma tak digalakkan orang yg ada kencing manis makan selalu..:)

33 comments:

  1. sedapnya.. terus ngidam..
    ehhh~ tetiba ngidam kan...

    ReplyDelete
  2. alamakkkk kene cari kat the loaf la mcm ni...sebab dah terliur dah ni! )

    ReplyDelete
  3. assalam doktor..jauhnya la kalau nak merasa ni doc..he he

    ReplyDelete
  4. saya ada henfon cokia tu..
    dah jual tapi

    alaa...
    makan je..
    kalau rasa terlebih kalori .. angkat je dak ziyyad dua ploh kali !!

    ReplyDelete
  5. YaAllah..mmg nampak sedap betui apple strude tuh!!! Kalaulah mak pandai membuatnya..perkh! Perkh! Perkh!

    ReplyDelete
  6. Menitik air liur niiiiiiiiiiiIiiiiiiiiiiiii..........

    ReplyDelete
  7. nampak sedap.. kalau tengah pregnant ni jenoh la nak naik belon ke sane.. hehheh..

    ReplyDelete
  8. haiipppp.... kecur2 mulots ini...!!!

    ReplyDelete
  9. Okey... ingatkan komputer apple tadi....

    ReplyDelete
  10. best nye gi jalan2.........

    ReplyDelete
  11. Kakak rasa kalau 3X ganda handphone tu kakak boleh habislah doc sebab kakak suka apple (hihi.. jenis kuat makanlah nie)

    ReplyDelete
  12. best2....betul tu, selain suping2 barang yg fames kat sane, rase makanan dieorg pun wajib jugak.....bile lagi nak merase budaya org kan...

    ReplyDelete
  13. semata nak mkn benda tu nak ke WA mmg tak kesampaianlah sy nih..
    cukuplah dpt mata ni dijamu jadilah :)

    ReplyDelete
  14. salam sejahtera dan salam kenal.

    Selalu sgt nampak nama ni.
    Blog yg menarik. Nanti mama baca lagi.

    Jumpa lagi.

    ReplyDelete
  15. nampak menarik...pasti sedap kan...utk rakan xde ke...hehe

    ReplyDelete
  16. nampak sedap..tp sy kurang suka apple..tp kalau org bagi..amik je..hihihi..

    ReplyDelete
  17. salam sejahtera,

    Oh ada di sini, di mana tu?
    Moga bahagia di sini.
    Ceritalah lagi.

    ReplyDelete
  18. Makchaq pun suka apple strudels ni... dulu selalu beli kat la boheme.. tapi yg ni nampak lagi sedap.. mommyZZ mesti pandai buat ni..

    ReplyDelete
  19. rasa dia macam apple pie ka cam na?

    ReplyDelete
  20. kalau saya terliur macam mana? nak kena pi sana ka..huhuhuhu

    ReplyDelete
  21. Pos bak mai cket dz..hehe.tgk dr pic memg xbis mkn sorang nak2 manis..halalkan?hehe.pyhx nk crik mknan halal kt ci2?

    ReplyDelete
  22. Saya siap ukur betul ke 3 kali pjg hp nokia tu... W/pun xpernah rasa tetiba rasa teringin... Bila nak g aussie ni ek...ngeeee~~

    ReplyDelete
  23. Kat kedai kek fruity ada jual apple strudel...original recipe mcm yg kat perth...ada 2 cawangan.1 kat maju junction 1 lagi kat jln lebuh turi klang...hehe...sedap!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...